Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 26

• 34 510
  • 766
  •   1
Отговори
# 705
Аз вземам Прегнакеър с АП. Не знам дали е правилно. АГ знае и никога не е казвал нищо.
Въпрос: Някоя от вас била ли е на терапия през ден АП? Струва ми се странно. Днес АГ ми каза да започна през ден да го пия, а не всеки ден, както досега. Имам консултация с хематолог, но е след 2 седмици чак.
Още нещо, от месец съм с кръвно 130:80 до 140:80. Струва ми се високо и ме плаши. Пулсът ми също стана между 80 и 100. Нямам прееклампсия. Лекарите нищо не ми изписват. Казват, че било нормално, но аз се притеснявам…

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 20:59 от Sylvanka

# 706
  • София
Действието на аспирин протект е 72ч, така че много често се изписва през ден.

Пулсът при бременност е нормално да е повишен, заради по-голямото количество кръв, което трябва да помпа сърцето. Но кръвното не е ок да е високо - консултирай се с кардиолог, ако трябва АГ да те прати.

Започни да мериш кръвното три пъти на ден, в спокойно състояние, без да говориш, и записвай резултатите, за да покажеш на кардиолога. Може да е повишено без да имаш риск от прееклампсия, но трябва да ти изпишат терапия.

# 707
Благодаря за съвета! 🤗
П.С. Консултация с кардиолог изисква ли посещение на място или може и онлайн?
Действието на аспирин протект е 72ч, така че много често се изписва през ден.

Пулсът при бременност е нормално да е повишен, заради по-голямото количество кръв, което трябва да помпа сърцето. Но кръвното не е ок да е високо - консултирай се с кардиолог, ако трябва АГ да те прати.

Започни да мериш кръвното три пъти на ден, в спокойно състояние, без да говориш, и записвай резултатите, за да покажеш на кардиолога. Може да е повишено без да имаш риск от прееклампсия, но трябва да ти изпишат терапия.

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 11:06 от Sylvanka

# 708
  • София
Не знам с кардиолог да можеш да се консултираш онлайн, как ще те прегледа?
Но пък има в супердок кардиолози, които консултират онлайн, опитай Simple Smile

# 709
Точно това имах предвид - дали трябва да се прегледа сърцето физически, за да се постави терапия при бременност
Не знам с кардиолог да можеш да се консултираш онлайн, как ще те прегледа?
Но пък има в супердок кардиолози, които консултират онлайн, опитай Simple Smile

# 710
Да, трябва да е на място. Прави се електрокардиограма и се оглеждат някои органи. На мен така ми видяха, че бебето притиска уретрета и задържам урина в единия бъбрек. Не че има кой знае какво да се направи, но през месец ходя.

И аз имам въпрос. Кардиолог и АГ казаха е 34 г.с. да спра аспирина и сигурно ще мина на НМХ. Влизам в 34 г.с. в понеделник,  а във вторник съм на фетална и аг преглед,  в четвъртък на кардиолог. Въпросът е в понеделник вечер да пия ли аспирин или от понеделник да го спирам?

# 711
  • София
+- 2-3 дни няма значение, още повече че действието на АП е 72ч. Аз бих изчакала феталната поне.

# 712
Благодаря ти, Дели.

Кардиологът ми каза, ако е над 130 въпреки три пъти на ден допегид да пия и норваск. От два дни го качвам на 132-135 чудя се при това леко завишаване дали да пия норваск, дали да й пиша...

# 713
  • София
Ако те притеснява пиенето на норваск - пиши й. Ако ли не - пий и виж дали ще има ефект. В крайна сметка това е указанието - да го пиеш 🍀

Спокойствието на бременната е най-важното, за да няма контракции 😘

# 714
Здравейте.
Какви комбинирани витамини пиете?
Аз също съм с тромбофилия, трябва да приемам такива с метилирана фолиева киселина и б12.

# 715
  • Варна
Здравейте, слагам фракси 0.4 и пия натаспин. Снощи забравих да пия натаспин и се притесних. Според вас притеснително ли е, ако се пропусне веднъж?

# 716
Имате мутация в MTHFR гена ли? Това ли налага прием на метилирана фолиева киселина - фолат? Комбинирани витамини по-добре не. Приемайте си ги отделно в достатъчно дневно количество в зависимост от дефицитите си. Затова е добре витамините предварително да се изследват.

Здравейте.
Аз също съм с тромбофилия, трябва да приемам такива с метилирана фолиева киселина и б12.

# 717
Имате мутация в MTHFR гена ли? Това ли налага прием на метилирана фолиева киселина - фолат? Комбинирани витамини по-добре не. Приемайте си ги отделно в достатъчно дневно количество в зависимост от дефицитите си. Затова е добре витамините предварително да се изследват.

Здравейте.
Да, такава мутация имам.Благодаря

# 718
В последния триместър, и най-вече в осми месец и след това, колко често са ви гледали на ехограф и доплер? Преди 11 дни ми беше последният преглед с ехограф и доплер, днес също съм на преглед, но май няма да гледат бебето. В 35+0 съм.

# 719
Здравей, аз приемам метилирания Б-комплекс на Натурал факторс по препоръка тук от форума.
Natural Factors, BioCoenzymated, Active B Complex - 60 капсули по една на ден след храна.

Здравейте.
Да, такава мутация имам.Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт