Отговори
# 630

Director - Çagatay Ulusoy
Writer - Çagatay Ulusoy
Stars - Ersin Arici, Turgay Tanülkü

Kuş (Birdie)/ Птичка

"Птица. Малка птичка.
Чийто въздух също дишам.
Същата природа, която споделям.
Тази красива птица е мой приятел!“
Чаатай Улусой

Резюме
„Kuş“ (Birdie) разказва историята на стар и болен рибар, който съществува на минимума за препитание – т.е. с доход, който осигурява достатъчно пари за най-основните му нужди. Всъщност той разменя улова си за хранителни продукти в местен магазин и живее в порутена колиба край водата (BTW, същата хижа, в която е заснет епизодът „Menajerimi Ara“ с участието на Чаатай Улусой в края на лятото на 2020 г.) За съжаление, рибарят има сериозно медицинско състояние, което може да доведе до ампутация на крака му и от своя страна до разорението му. Има операция, която може да спаси крака му, но той не може да си я позволи. Един ден той спасява ранена птичка от граблива птица точно пред колибата си и животът му никога няма да бъде същият...

Главна информация
Дългият 20 минути филм е заснет на полуостров Чаталджа между декември 2019 г. и януари 2020 г. В „Kuş“ участват Turgay Tanülkü в ролята на възрастния рибар и Ersin Arıcı в ролята на овчаря. И двамата актьори наскоро участваха заедно с Çağatay в “Kağittan Hayatlar” (Paper Lives). Atalay Ulusoy (по-малкият брат на Çağatay) е кредитиран като главен монтажист на филма. Мехмет Бозали е изпълнителен продуцент. Taylan Adıyaman и Nida Şan курират съответно фотографията и музиката.
Новината, че Чаатай Улусой е започнал да работи по собствен филм, се появи преди по-малко от две години. Той го спомена за първи път по време на интервю за списание GQ Middle East, публикувано във връзка с наградата му за 2019 г. като „Телевизионен актьор на годината“.
Заобиколен от най-голяма секретност, филмът първоначално беше обявен под заглавието „Azadlık Saka“ (приблизително преведено като „Щиглец на свободата“.) Едва в началото на 2021 г. обаче феновете откриха, че късометражният филм, чийто сценарист е режисиран от него, и продуциран под заглавието „Kuş“ (Birdie,) беше избран за участие в няколко престижни международни фестивала за късометражно кино.
Това не е първият път на Чаатай зад камера. Той вече режисира късометражен филм преди няколко години в Лос Анджелис, озаглавен „Дом“ по темата за бездомността, който никога не е бил показван на широката публика.

Последна редакция: пт, 28 юни 2024, 15:49 от Emiliya

# 631
Много ти благодаря, Еми. Ще се опитам да го намеря при първа възможност.
Като прочетох за тази птичка, сетих нещо, което видях от Мерт в Инстаграм.
За животните с любов. Това беше и едно от посланията на Гаддар. Такива неща много ми действат на емоциите☺️

Осинових тази много стара, бездомна дама в Ибиза тази седмица.
Тя всъщност дойде и каза "помогни ми".
2 дни престои при ветеринар и в болница, тя е по-добре и е жива.
Запознайте се с Мичи.

❤️

# 632
Аз днес имам повод да почерпя.
Днес преди две години Моли стъпи удома. Никой не ми вярваше ,че толкова ще се грижа и обичам това куче.
Но знаят ,че обичам да си изяждат думите това ми е в кръвта.

Скрит текст:

# 633
Диде, аз много искам куче. Кучетата са просто безценни. Верни и раздаващи се. За куче обаче ще ми трябва повече място. Един ден, живи и здрави, като заменя апартамента с къща😀
За момента си имам едно тигърче (коте), което ме посреща на вратата всеки път и скача върху мен да ми се глези всяка вечер преди сън😀
Ама пък сега нямам снимки на телефона да ви го пусна, че наскоро го чистих и прехвърлих всичко на лаптопа. Друг път😀

Този нацелуваният не го скривай така😆😘😘😘

# 634
Хубавица е Моли! Да е жива и здрава! Попаднала е на грижовна стопанка, а кучетата са много верни и признателни.
Благодаря за почерпката, Диди! Зная какво е да имаш любимци в дома си. 15 години неизменна част от моя дом бяха куче и котка.
Да сложа един от твоите любимци, за да си правят компания с Моли.

И за да не спамя - Бусе Мерал, вероятно за нова фотосесия, а може и да се лъжа, защото не следя тази актриса.

# 635
Керемчо и аз си го тача😀 Той в момента е яхнал вълната. Целият ми Х пълен с него😀

Иначе Бусе май беше на почивка последно. Не знам от къде са снимките, защото и в Х не ми излиза почти нищо за нея. Не е то най-следените и популярни актриси като цяло май😀 В Гаддара се опитаха да я промотират, но, лично според мен, при нея трудно ще се получи. Няма я харизмата.
Ама все пак, ако има нещо интересно и при нея, ще го качваме. Броим я към Чачовите партньорки😜

Да си припомним как Чачо се учи на бойните каскади😀
https://x.com/CagatayNorth/status/1806722050448556126?t=Z-IsmQgB … r27Sj084xIZg&s=19

И малко спомени от Ичерде
https://x.com/yilmazbrothers/status/1806304169906626596?t=C3zyfL … OJvxvhzFhX8w&s=19

Спам: И да ви пусна едно клипче, което днес срещнах в Х  и много ме развеселява😀 Този сериал не го знам, но ще взема да го потърся😀
Çağlar Ertuğrul
https://x.com/nisowhat/status/1806420465381937454?t=BaKLuSXGYjQZQP19cwScDg&s=19

# 636
Ох Емко мерси за любимеца Heart

Благодарим за милите думи Heart

# 637
Аз днес съм на "вълна" екшън, повтарям си епизодите на „Arjen”, но не забравям да надзъртам и в темата. Намерих интервюто на Чачо, в което споменава за Kuş (Birdie).
Помествам го цялото, защото ми хареса.

Чаатай Улусой е телевизионна звезда на годината на GQ

17 октомври 2019 г.
Ако искате да правите телевизия в Турция – и е възможно, Турция е на второ място след САЩ като износител на телевизионни драми в световен мащаб – има няколко неща, които могат да направят живота ви труден.
Средно един епизод на турската телевизионна драма продължава между 110 и 120 минути. Предаванията включват десетки епизоди на сезон, докато графиците за снимане често са по 16 часа на ден, шест дни в седмицата. Невероятни резултати, да, ако процесът не ви убива.

Но от време на време се появява нов герой. Този, който ще предизвика съществуващия ред и ще промени статуквото. В този случай този герой е Çağatay Ulusoy, звезда от първата турска телевизионна продукция на Netflix, The Protector , и носител на наградата Телевизионен актьор на годината на наградите GQ Men of the Year .
Улусой е част от движение, което вижда Турция на ръба на изобретяването на нов собствен телевизионен жанр: „dizi“ или „жанр в развитие“.

„Играем по различни правила“, казва той пред GQ късно една септемврийска вечер, докато е в почивка от снимките в Истанбул.

„Сега имаме Netflix, системата се променя. Това е като нова игра.” Наистина, след роли в турски римейкове на The OC и гореспоменатата турска телевизионна драма, тази нова игра вижда Улусой да се засилва, за да поведе това, което може да бъде световна турска телевизионна революция – и той има 4,1 милиона последователи в социалните медии, готови да скочат в пропастта с него.

Играейки ролята на Хакан Демир, магазинер, чийто осиновител е убит, Улусой открива, че е потомък на древен орден, натоварен да защитава Истанбул от Безсмъртния. Френетичен екшън-фантазия със задоволителна, героична арка, която поставя Истанбул точно в сърцето му, The Protector е брилянтна телевизия за пуканки. Нещо, което мечтаеш да правиш като млад.

„Представяме нов жанр на турската публика“, казва развълнувано Улусой. „Това е фентъзи, история и екшън и ние създадохме уникална комбинация, като добавихме изненади като супергерои.“

Един от другите акценти на шоуто е рамката на Истанбул. Турската столица се чувства като герой сама по себе си и придава на шоуто своето митично присъствие.

„Когато вървите по улицата, усещате, че въздухът е различен. Много е старо и има сърце“, казва Улусой. „Това не е просто обикновен град. Можете да усетите тази смесица от модерни и исторически аспекти на града и това е едно от големите обещания на шоуто към публиката: да покаже контрастите между двата свята. Беше смиряващо преживяване да представя Турция и Истанбул на нова публика чрез шоуто.“

Най-важното е, че всеки епизод е дълъг само 46 минути, като между седем и 10 епизода завършват серия. Такъв хит беше първият сезон на The Protector , че Netflix поръча друг в бърза последователност, последван от още два, планирани за пускане през следващата година. Но не мислете, че това означава, че Улусой се справя лесно с главната роля.

„Предпочитам да изпълнявам собствените си каскади, вместо да използвам дубльор“, казва той, когато обсъждаме бързите екшън последователности в стила на Борн в шоуто. „Работя с личен треньор за бойните сцени и друга хореография.“

Този упорито работещ подход, свързан с тялото на линия, напомня за работната етика на холивудски звезди като Том Круз или Киану Рийвс. Това ли беше намерението му?

„Те са големи имена“, смее се той срамежливо. „Всъщност просто се опитвам да дам най-доброто от себе си, със собствената си страст и се опитвам да дам всичко, което имам.“

Роден от майка босненка и баща българин, Улусой първоначално учи градински дизайн и озеленяване, преди да спечели наградата за най-добър модел на Турция и след това да получи роля в Adini Feriha Koydum , турска драма, продължила три сезона. Оттам нататък упоритата работа на Улусой започна да се отплаща.

„Преди Netflix дори да планира да стартира това шоу, бях отбелязал това като цел за себе си: да участвам в шоу на Netflix. Фокусирах се върху тази цел.” Именно тази страст и устрем означаваха, че той беше лесен избор за първите награди на GQ в Близкия изток.

„Много съм щастлив и смирен да бъда част от това преживяване“, казва той. „И аз съм толкова развълнуван да дойда в Абу Даби и да видя тази страхотна страна.“

Но първо, по-неотложни въпроси: как най-новият екшън герой на Турция ще се справи с нашия дрескод за вечерно облекло без правила? Има пауза....

„Още не съм подготвил нищо. Може би яке за пушене? Вълнуващо е…” Той отново прави пауза, преди да подхване разговора, този път със заговорнически вид. „Всъщност мразя този процес, разбираш ли? Това е необходимо зло, което трябва да направим. Мразя да пазарувам и да пробвам дрехи. Това е наистина труден процес за мен.”

Малко по-лесно от пазаруването е речта, която Улусой казва, че ще измисли на място. „Когато излезеш на сцената, всичко се променя, разбираш ли? Каквото и да почувствам в този момент, ще го кажа.”

След наградите "Мъже на годината" Улусой разполага с известно време. След като следващите два сезона на The Protector вече са готови, той възнамерява да направи още повече, за да подражава на най-тежките хитъри на Холивуд, с планове да режисира сценарий, който е прекарал в писането на последните три години.

Тогава наистина ще бъдеш тройна заплаха, шегуваме се, а Улусой се замисля за секунда, преди да отговори.

„Всъщност искам да раздвоя душата си.“ Наистина тройна заплаха. Настояваме за повече подробности, но той каза достатъчно.

„Между другото никога не съм казвал на никого за това. Само близките ми приятели знаят, че ще снимам филм като режисьор. Вие сте първият, който знае. Толкова съм развълнуван. Просто мечтая всеки ден за това. Всеки момент." Тогава е ексклузивен за GQ Близкия изток.

Това е много за приемане, но след това времето пред екрана не чака никого.
Страстен, талантлив и устремен: В Çağatay Ulusoy турската телевизия може би е получила героя, от който се нуждае, както и този, който заслужава.

Снимки: Stephanie Galea
Styling Keanoush Zargham

# 638
Еми, мерси за статията. Интересна е наистина.
Протектора за мен е една от любимите ми Чачови продукции. Много харесвам такива фантастични сюжети, с елемент на екшън, мистика и естествено любов някъде там. Този проект за мен беше изненада тогава, защото не го бях гледала в такъв преди това и останах очарована от този завой. Радвам се, че го направи. Това е сериал, който бих си пуснала да гледам отново, а аз по принцип не повтарям често сериали. Много искам пак нещо такова, фантастично. Нестандартно.
Аз съм, ако не 100%, то едни 80% сигурна, че, когато Чаатай реши, че вече няма желание да е пред камерата, той ще продължи зад нея. Знаем си страстта му в тая посока и си мисля, че ще направи много хубави неща и в тази си роля.

Като прочетох за каскадите, още нещо зад камера
Това е след като неговия дубльор му беше показал явно (клипчето, което ви бях пуснала по-нагоре). Тук Чачо го прави сам
https://x.com/forcagatayy/status/1806753241692078199?t=cTr4U5zti … mWYrs9wYQh3w&s=19

И тук в забързан каданс и музика за фон😀
https://x.com/OnlyCagatayU/status/1806767947811332588?t=3tQVMd7U … WLRwdfHruAtA&s=19

Още малко спомени от Гаддар - Дахан и Айдан
https://x.com/nezaketenyasiyo/status/1806725741578441113?t=kR_cQ … UkjGmHi6xt5w&s=19

Чачо на барабаните. Ама само за 7 секунди😀
https://x.com/Sylauria/status/1806771933910086120?t=Qmuh_oY63Xg0pO_-DRNJAA&s=19

Имаше и още едно клипче на Дахан, което ми хареса, ама не го запазих явно и сега го загубих😕. Като го намеря, ще го пусна и него.

# 639

Оххх, Феми съвсем се загуби. Забрави ни това момиче, унесено от свежия морски въздух и невероятните пейзажи в Турция.
Ще пращам Чачо да я издирва!

Скрит текст:
Еми, мерси за статията. Интересна е наистина.
Протектора за мен е една от любимите ми Чачови продукции. Много харесвам такива фантастични сюжети, с елемент на екшън, мистика и естествено любов някъде там. Този проект за мен беше изненада тогава, защото не го бях гледала в такъв преди това и останах очарована от този завой. Радвам се, че го направи. Това е сериал, който бих си пуснала да гледам отново, а аз по принцип не повтарям често сериали. Много искам пак нещо такова, фантастично. Нестандартно.
Аз съм, ако не 100%, то едни 80% сигурна, че, когато Чаатай реши, че вече няма желание да е пред камерата, той ще продължи зад нея. Знаем си страстта му в тая посока и си мисля, че ще направи много хубави неща и в тази си роля.

Като прочетох за каскадите, още нещо зад камера
Това е след като неговия дубльор му беше показал явно (клипчето, което ви бях пуснала по-нагоре). Тук Чачо го прави сам
https://x.com/forcagatayy/status/1806753241692078199?t=cTr4U5zti … mWYrs9wYQh3w&s=19

И тук в забързан каданс и музика за фон😀
https://x.com/OnlyCagatayU/status/1806767947811332588?t=3tQVMd7U … WLRwdfHruAtA&s=19

Още малко спомени от Гаддар - Дахан и Айдан
https://x.com/nezaketenyasiyo/status/1806725741578441113?t=kR_cQ … UkjGmHi6xt5w&s=19

Чачо на барабаните. Ама само за 7 секунди😀
https://x.com/Sylauria/status/1806771933910086120?t=Qmuh_oY63Xg0pO_-DRNJAA&s=19

Имаше и още едно клипче на Дахан, което ми хареса, ама не го запазих явно и сега го загубих😕. Като го намеря, ще го пусна и него.

# 640
Да ви споделя и сладуркана Малбора как купонясва в Бодрум.

Много сладко си танцува😀
https://www.instagram.com/stories/aslihanmalbora/340062365345765 … uZTFodnpzMXd6ZQ==

Сумейе

Пипи, това твоят сериал ли беше? Онзи с кекса?😀
Испанският сериал „La Pasión Turca“ с участието на İlker Kaleli беше пуснат в Netflix Turkey.
Закачете знамената.

Серенай и Беренка. Тази им е стара, но я пуснаха по повод коментара на Берен със сърцата относно връзката между Серенай и Мерт. Харесаха ми на тази снимка.

И да ви пусна Арас с новата си партньорка Деврим за Геният. Фенско клипче. На мен много ми допадат визуално, вие не знам какво мислите
https://www.instagram.com/stories/arasbulutx/3400648908341300369 … =OWs2OGtsNDNrM3kx

Феми сигурно се забвалява много, щом няма време за телефони и Интернет. Безценно време с много емоции. Ще я чакаме са разказва😉

# 641

Пипи, това твоят сериал ли беше? Онзи с кекса?😀
Испанският сериал „La Pasión Turca“ с участието на İlker Kaleli беше пуснат в Netflix Turkey.
Закачете знамената.

Да точно това е сериала с кекса. Joy А що се отнася за Деврим Йозкан аз много я харесвам, но на последните снимки е много променена. Отслабнала ли, пластика ли, но все едно не е тя.

# 642
Здравейте, дами!

Днес ще пием кафе в компанията на Емир и спомена за "Adini Feriha Koydum". Сериалът, който предопредели пътя на Чачо и подлуди милиони фенове по света.
Сериал, останал в златната съкровищница на турското кино със своята история и брилянтна игра на Чаатай и Хазал.
Цитат
#AdınıFerihaKoydum , с участието на #ÇağatayUlusoy и #HazalKaya , се сбогува с екраните с последния си епизод на днешния ден преди 12 години... 🥀
#FeMir 💔

🔴 Едно от първите интервюта на Çağatay Ulusoy за списание #Dyou 2011
Част 1.

С ролята си на Емир той моментално спечели сърцата на младите момичета и ще чуваме за този 20-годишен красавец неведнъж.
В този репортаж ще влезете в къщата му в Етиляр и ще научите много от тайните му, за които никога преди не сте чували.

🔸Ами кажи ми откъде си, какво направи? Наистина ли си на 20 години?
🔹Не, за забавление (смее се). Да, аз съм роден през 1990 г. Зодия Дева. Много чувствителен. Нося в себе си всички признаци на Дева. Аз съм спретнат човек. Дори в къщата на приятелите ми мога да измия чиниите и да почистя пода с прахосмукачка. Обичам да работя и не съм конфликтен. Ако смятам, че съветът, който ми се дава, си заслужава, ще го послушам.

🔸Какво правихте преди състезанието?
🔹Играх баскетбол. Имам спортно минало. Когато реших да участвам в състезанието, започнах да изграждам тялото си според пропорциите на модела. И седем месеца по-късно той дойде в Best Model.

🔸Къде учиш?
🔹В Истанбулския университет, но заради сериала временно прекъснах обучението си.

🔸Имаш ли актьорско образование?
🔹Три месеца посещавах курса на Айла Алкан. След това отидох на снимачна площадка, за да натрупам опит.

🔸Какво си мислехте докато участвахте в състезанието? Да станете актьор или модел?
🔹От училище мечтаех да стана актьор. Първо взех курсове по актьорско майсторство, а след това участвах в конкурса. Не ми отказаха, казаха, че имам подходяща фактура.

🔸Очаквахте ли, че животът ви ще се промени така за миг?
🔹Всъщност животът ми не се е променил много. Сега все още живея както преди, но дали ще мога да живея така след няколко месеца, не знам.

🔸Как вървят нещата на снимачната площадка? Приятели ли сте с колегите си?
🔹Забавляваме се много, освен това всичките ми колеги са добри хора и много по-опитни от мен. Много ми помагат. И имаме добри отношения с Хазал. Тъй като е по-опитна от мен, научавам много от нея.

🔸Какво ви привлече най-много в сценария?
🔹Мисля, че съм подходящ за тази роля. С него много си приличаме. Само дето не съм толкова богат (смее се). Не искам да бъда твърде богат. Многото пари развалят човека.

🔸Какво правиш след снимките?
🔹Спи ми се (смее се). Честно казано ми се спи. не виждам никого. Само със семейството и само ако снимките са някъде близо до дома.

https://vk.com/topic-128333062_34695754

Петровден е - един от най-големите летни празници!
С пожелание за много усмивки и ведро настроение през днешния празничен ден!
Честито на имениците!

# 643
Добро утро, момичета☀️☕️
Снощи пак заспах на телефона, по стара моя традиция, но запазих поне някои туитър клипчета, които исках да споделя😀
Съботното утро ми е любимо, защото ни е първото, в което се наспиваме, както си трябва и дава началото на уикенда- любимото време от седмицата😍
Тази сутрешният поздрав и пожелание е взето от Х (Туитър) потребителите:

Не си губете времето в гняв, съжаление, притеснения и осъждане. Животът е твърде кратък, за да сме нещастни.

Добро утро "X" семейство   ♥️

„Нарекох я Фериха“, с участието на Чагатай Улусой и Хазал Кая, се сбогува с екраните с последния си епизод на днешния ден преди 12 години...
Кой е гледал?

https://x.com/huyde12/status/1806795569341301096?t=-zA7Hy_V01sMZRT03W6LFQ&s=19

Аз този сериал признавам, не съм им го гледала. Започнах да го следя Чачо след Меджезир. И Фериха не беше точно моят тип сериали по онова време. Даваха го по нашите телевизии помня, но не ме задържа да следя в онези години. Гледала съм клипчета само.
https://www.instagram.com/reel/C8yX0TTo2zG/?igsh=eHZzcnk5a3Rlbmdt

Пипи, благодаря ти. Видях, че са го пуснали в Нетфликс, така че ще го прегледам и аз😀😘
Деврим нямам идея дали се е променила, не съм я следила до сега. Но чисто визуално много ми тича с Арас. Да видим дали и химичната реакция реално ще е такава😉

💞💞💞

# 644

Аз пък точно в "Огледален свят" и "Пътят на Емир" открих Чачо. И оттогава непрекъснато следя кариерното му израстване.
Факт е, че тази наглед тривиална история развълнува милиони зрители, но още по-интересното е, че и до днес сериалът продължава да се гледа с нестихващ интерес в много страни по света.
Продължавам с едно от първите интервюта на Чачо.
Да са живи и здрави рускините, че в архива си пазят толкова любопитни материали.

🔴 Едно от първите интервюта на Çağatay Ulusoy за. списание #Dyou 2011
Част 2.

🔸Значи и ти нямаш приятелка?
🔹Нямам приятелка. нямам време. Когато имам време, или спя, или работя по сценария. Понякога работим 20 часа, след това почиваме един ден и на следващия снимаме отново.

🔸Кога беше последната ви връзка?
🔹Бяхме там преди състезанието, разделихме се. Сега кариерата ми е на преден план и не мисля за връзки.

🔸Какви момичета харесваш?
🔹Няма значение блондинка, брюнетка или кестенява, не много висока, около 1,68 -1,73 см. Усмихната, но не бъбрива. И за да не съм детински, обичам ревниви момичета. Моята любима е длъжна да ме ревнува.

🔸Например, целувате се в сериал и момичето се ядосва...
🔹Ще ми хареса

🔸Какво може да те разочарова в едно момиче?
🔹Не харесвам:
❌ когато се представяте за друг човек, а не за това, което сте в действителност;
❌ когато са млади жени или момичета, които се опитват да изглеждат по-стари от възрастта си;
❌ако младо момиче се облича неподходящо за възрастта си.

🔸Когато имаш приятелка, какви жестове правиш към нея?
🔹Например обичам да й готвя обяд. Мога да сготвя  боб с пилаф. Научих се от майка ми. Докато пораснах, бях постоянно заседнал в кухнята. Майка ми е босненка и готви много добре босненски ястия. И аз исках да се науча, но не можах.

Част 3.
🔸Как си представяте щастието? Къде искаш да се видиш?
🔹След няколко години искам да отида в чужбина. Определено Холивуд, само Америка може да задоволи егото ми. Имам голямо его. Ако поставите високо летвата, ще имате успех. Ако си наумя нещо, със сигурност ще го постигна.

🔸Освен спорт, на какво се наслаждавате?
🔹Аз свиря на китара. Аз пея, може би в бъдеще ще запиша албум.

🔸Кого слушаш напоследък?
🔹Песни на Тойгар Ишикли, а освен това Теоман, Мустафа Чечели, Шебнем Феррах.

🔸Ами световната музика?
🔹По едно време започнах да се интересувам от Metallica, въпреки че не е в моя стил. Едно време харесвах рок групи.

🔸Кой филм гледахте последно?
🔹Ще отида на "Любовта обича инцидентите." Казват, че трогнал много хора.

🔸Кой актьор харесвате?
🔹При всяка възможност гледам сериали. Харесвам Вахиде Гьордюм и Метин Чекмез. Освен тях Халюк Билгинер, Кенан Имирзалиоглу и Нургюл Йешилчай.

🔸С кой турски актьор бихте искали да работите?
🔹Преди да започна актьорската си кариера, харесвах Туба Бююкустюн, тя има много естествена красота. Бих искал да работя с нея по проект.🔴

Общи условия

Активация на акаунт