Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 5

• 33 579
  • 725
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, аз не съм се включвала почти от началото на темата 😊
Около 07.10 очакваме момченце. Много е буен, постоянно мърда, рита, върти се и то доста болезнено за мен. Доки каза, че няма от какво да се притеснявам 🤔.
И аз съм от мамите без помощ. Майка ми живее в друго населено място /а и не гори от желание на помага с бебе/, свекървата е инвалид.
Вече съм минала по този път и не ме притеснява грижата за новородено. Но доста ме притеснява момента, в който трябва да се върна на работа. Старая се да планирам ходовете си доста напред, за да няма изненади, макар че мъника се оказа най-голямата изненада 😄. Не мога да си позволя да карам и 2те години майчинство, а като гледам дечица на 1г и малко ми се струва твърде рано за ясла.

# 271
Ох това с петата болест е ужасно всички около мен са болни и мен ме е много страх

# 272
Здравейте, да се включа и аз по  част от темите.
Относно използване на носени дрехи, аз лично предпочитам да си купя. С първото детенце не исках нищо да ми дават вече използвано, свекърва ми се поразсърди, но вече предполагам си знае. Като за другите си внучета е купувала и на тези от мен мен може, ако ли не- няма проблем. Имам доста запазени неща, сега ще е момченце, а и сезона ще е друг. Въпреки, че и количката си пазя и е много запазена обмислям да вземем нова. Но има хора, които нямат против да взимат дрешки и аксесоари, и за себе си са прави.
За гримирането си се гримирам всеки ден, не мисля, че с гримове ще навредя на бебето. Боядисвам се, тази седмица пак бях на фризьор, преди няма и два месеца дори кичури си правих.
Гел лак си правя на 3 седмици. С предишната бременност го свалих три седмици преди раждането и две седмици след като родих пак си сложих.
За мен лично е важно да се чувствам добре и външно и вътрешно. Не мисля да си променям гардероба да си купувам дрехи за бременни само и само за да ми единствено удобно, искам и да изглеждам добре, за мен това е уважение към самата мен. Все пак това е нормален етап от живота.
Против комари/ кърлежи използвам всякакви репеленти подходящи за деца- брос, аутан, райт.
Козметиката не съм си сменяла, само в месеците на повръщане с по-слабо ароматизирана. Все още обаче предпочитам прахове и препарати за пране с по-малко или без аромат, омекотителите пак ме дразни миризмата.

# 273
Здравейте🪻 от скоро имам крампи и АГ ми изписа магнерот 3х2, взех си го и го пия но ми се струва много 🤔 вие имате ли крампи и пиете ли магнерот/магнезий

# 274
Момичета, завръщам се с въпрос и надежда тук да има мами, които са посещавали д-р Цонев в Майчин дом, Варна. Искам да отидем на преглед узд+4Д. Часовете му, обаче, са през 20 минути.Звънях на регистратура да попитам, дали не трябва да си запазя повече от 1 час предвид факта, че съм с близнаци. Жената ми каза "Не, 1 е достатъчен" и започна моята чуденка, какво точно ще ми прегледа за 20 минути срещу близо 300 лв. , понеже този преглед + диск струва толкова 🤣 И друг въпрос-понеже никъде в ценоразпис нямаше конкретно упомената ФМ, това да не би да е именно тя, понеже обикновен преглед, но без 4Д е 110 лв.

# 275
Блонди, да не си от Варна? Това като цена е изглежда точно като ФМ. В София ми препоръчаха същата услуга, но за 170 лв някъде.

Аз днес се чувствам отпаднала, без енергия.

# 276
Момичета, завръщам се с въпрос и надежда тук да има мами, които са посещавали д-р Цонев в Майчин дом, Варна. Искам да отидем на преглед узд+4Д. Часовете му, обаче, са през 20 минути.Звънях на регистратура да попитам, дали не трябва да си запазя повече от 1 час предвид факта, че съм с близнаци. Жената ми каза "Не, 1 е достатъчен" и започна моята чуденка, какво точно ще ми прегледа за 20 минути срещу близо 300 лв. , понеже този преглед + диск струва толкова 🤣 И друг въпрос-понеже никъде в ценоразпис нямаше конкретно упомената ФМ, това да не би да е именно тя, понеже обикновен преглед, но без 4Д е 110 лв.

Била съм на кратък преглед при него - на ехограф НЕ разпознава кое е кръвоносен съд и кое не (после в София се уточниха нещата и всичко беше наред). За рутинни изследвания, или най-малкото такива, назначени от лекари, той се изрази по следния начин: "Парите са си ваши, давайте ги за каквото искате" (ставаше въпрос за излседвания за тромбофилия, според него можели ЕВЕНТУАЛНО да се назначат след аборт ....) Още него - от много близка моя роднина знам за нейни приятелки, на които е бил проследяващ - на едната не е назначин никакви излседвания (тромбофилия, антифосфолипиден и т.н.) след 3 аборта, а другата е родила в 7 месец. Така че аз лично не бих отишла при него за каквото и да е. Още повече че ФМ при светило в областта, например в София, не струва 300 лв. .... Такава цена за тоя Цонев е абсурдна. Иначе сульо и пульо си пишат навсякъде, че правели фетална морфология. Моля!?!??!!? Тези хора изобщо знаят ли какво правят? Сертификати, обучения ..???? Специалистите в тази област се броят на пръсти в национален мащаб, оставете настрана кой какво си пише най-безотговорно в CV-то.

# 277
Здравейте🪻 от скоро имам крампи и АГ ми изписа магнерот 3х2, взех си го и го пия но ми се струва много 🤔 вие имате ли крампи и пиете ли магнерот/магнезий

Крампи на краката ли? Много ми се струва, това е максималната доза, да не би да имаш и контракции?
Аз пия 2*2.

Blondyberry, 20 мин са абс.достатъчни за един добър спец. по фм.
Пък и не винаги ги спазват с точност.
Иначе нямам отзиви за този док.
Мога да ти препоръчам д-р Балев и д-р Кеновска.

# 278
140 лв ми беше феталната морфология при д-р Мануелян в Бургас. За първата в Тутракан при д-р Б. Бойчев заплатихме 70 или 80 лв. Не помня точно.

# 279
Аз искам да отида просто за да ме види и друг доктор, освен моята АГ. Втората фетална си я минах при нея и за щастие всичко е наред, но със сигурност, всъщност предполагам, че техниката им е по-добра от на моята АГ. Цонев ми беше препоръчан от позната. Със сигурност разбрах,че това с докторите и особено с АГ е много субективно. Просто 20 мин. за две бебета...някак..малко ми се виждат🤣
П.с. не съм от Варна, но ще отидем дотам заради прегледа.
То никъде не пише, че това е ФМ. Аз така си мисля,понеже цената е двойна, че и отгоре в сравнение с обикновен преглед. Също има и вариант за преглед с някакъв видеозон Volusion Expert е8 , но пък го няма достъпно за многоплодна бременност  или поне не е описано.

# 280
Ами елате до Бургас, д-р Мануелян е чудесна. Simple Smile Но не знам дали ще има часове.

# 281
Субективно е разбира се, аз споделих мои впечатления + на още 2 жени. Вие си направете каквото решите в крайна сметка, всяка жена сама преценява за себе си и бременността си.

# 282
Аз пиех 3х2 като имах контракции сега съм на 2х2

# 283
Честит Ден на Бащата 🎉💯🎊😘🌹🎉🥳🤩

🤗

INAB25, аз не пия още магнезий, но поне ми изписаха по 1 таблетка на ден и то на преглед за разширени вени. То не стига, че си имам, ами гледам капиляри продължават да се пукат и нови вени да се разширяват 😲

Иначе изтръпванията са друга тема, от предната вечер, цяла нощ, та до вчера следобяд, не само мравучкане  по двата крака, ама чак като седнех и дупето изтръпнало 😂🤦🏼♀

Последна редакция: нд, 16 юни 2024, 13:37 от MayaJane

# 284
Със сигурност е рано, но сега съм се сетила и предпочитам сега да попитам, особено по-опитните майки сред вас, относно изборът на кошара/легло за бебето. Спрели сме се на един вариант, който е на колелца. Харесва ми възможността да се премества при нужда в друга стая. Гледахме и варианти, които включват място за повиване, но леглото ни е доста високо (ние и двамата сме високи) и мисля, че ще може да послужи за тази цел .. Та, какво мислите за този вариант? И какво сте набелязали вие?

https://bebemax.bg/product/detsko-darveno-leglo-combelle-arthur-naturalen-byal

П.П. Първо детенце ни е и нямаме никакъв опит. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт