Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 5

• 33 560
  • 725
  •   1
Отговори
# 285
С децата бях с дървени кошари на Глюк. Бяха на 3 степени. Много ми бяха удобни. Сега още не съм решила окончателно. Кошарите ползвахме само 1 година. После преминаха на легло, защото не искаха да спят в кошара. Излизаха и идваха при нас. Вероятно сега ще купим сгъваема на няколко нива и качествен матрак към нея, като стане на 1 година и проходи ще я преместим при кака й в стаята.

# 286
Аз от няколко вечери получавам крампи на десния крак. В петък през ноща беше толкова силна, че още ме боли прасеца. Магнерот взимам 2х2.
В Щерев за втора ФМ ми взеха 250 лв, за едноплодна бременност, та не знам за цената. Продължителността на прегледа в ориентировъчна, аз не знам колко време ме преглежда, но беше 20-30 мин някъде и влязох 40 мин по-късно от записания ми час. Но е нормално понякога се налага по-продължителен преглед.

# 287
Аз платих 140 лв за ФМ, но за близнаци май не е мн повече. Просто някои доктори взимат скъпичко, особено в Сф.
Прегледа беше около 30 мин, не съм сигурна.

Крампи е нормално да имате на краката.

Кошара купих дървена с повивалник. Много ми хареса и с шкафчета. На 3 нива е и решетката може да се махне. Трансформира се на легло, шкаф или бюро.
Повивалника е страшно улеснение.
Миналата брем. сложих мек повивалник на висок шкаф, пак ми беше удобно.
На леглото да се сменя е мъчение, особено като започне да се мята, опъва и рита, човек остава без кръст.

Amaya, не е лоша кошарата, но може да вземете и с повивалник за тези парички, мое мнение, вие си решавате. Simple Smile
Важен е и матрака също, да бъде хубав и има най-различни с алое, против мухъл и т.н.

# 288
Здравейте,хвана ме нещо и съм хремава ,има ли лекарство което мога да пия без да ми е предписано от лекар или задължително трябва да се посъветвам с него?

# 289
О, аз какво ли не пих.
Пий Биозин мама и спрей с морска вода в носа.

# 290
Писах в интернет и там пишеше само глупости и главно да не пия нищо без да се консултирам с лекар и за това реших да пиша тук,винаги намирам решение тук 🫶🏻

О, аз какво ли не пих.
Пий Биозин мама и спрей с морска вода в носа.

# 291
Кошара купих дървена с повивалник. Много ми хареса и с шкафчета. На 3 нива е и решетката може да се махне. Трансформира се на легло, шкаф или бюро.
Повивалника е страшно улеснение.
Миналата брем. сложих мек повивалник на висок шкаф, пак ми беше удобно.
На леглото да се сменя е мъчение, особено като започне да се мята, опъва и рита, човек остава без кръст.

Amaya, не е лоша кошарата, но може да вземете и с повивалник за тези парички, мое мнение, вие си решавате. Simple Smile
Важен е и матрака също, да бъде хубав и има най-различни с алое, против мухъл и т.н.

Съгласна съм напълно, благодаря. Все още сме в процес на търсене и разглеждане. Другото, което още повече харесвам, е следното:

https://www.yourbaby.bg/koshara-za-bebe-smart-7v1-oval-detsko-le … viat-natural.html   

Овалната форма страшно ми допада, а и на практика може да се ползва с години напред. Повивалник мисля да вземем отделно с шкаф под него. Някой поръчвал ли е от този сайт - www.yourbaby.bg  ??? Simple Smile

# 292
Моята втора фетална беше в МЦ Марковс и струваше 210 лева за едноплодна бременност,останах доста доволна всичко ми беше обяснено чудесно и се държаха доста добре .

Аз от няколко вечери получавам крампи на десния крак. В петък през ноща беше толкова силна, че още ме боли прасеца. Магнерот взимам 2х2.
В Щерев за втора ФМ ми взеха 250 лв, за едноплодна бременност, та не знам за цената. Продължителността на прегледа в ориентировъчна, аз не знам колко време ме преглежда, но беше 20-30 мин някъде и влязох 40 мин по-късно от записания ми час. Но е нормално понякога се налага по-продължителен преглед.

# 293
Не съм поръчвала от там, но тази овална кошара изглежда готина!

# 294
Моята ФМ в Щерев беше 170 или 180 лв. 300 лв ми се струва много, дори за близнаци.

Sweety, ти как си? Оздравя ли вече напълно? Малката сега май кара някакъв вирус основно с хрема и главоболие и се чудя дали може да е точно парвовирус. При вас как точно протече?

# 295
Mommy по-добре съм, благодаря.
При нас смятам, че бяха 2 вируса един след друг, а може и грип да е било. Имахме с детето главоболие, хрема, силни болки в гърлото и после конюктивит, също той повръща. След това при мен обрив, но при него не.
Дано при твоята малката е някакъв друг вирус, не този, че е гаден.
Можеш да й дадеш Нурофен за главоболието, аз използвам Назик кидс за детето за хремата, но твоята е по-малка нз. Инфлуцид също му давам.
Бързо да минава!

# 296
И при мен, точно в този ден, на десния крак.. И то само на десния и мен още ме боли прасеца😄
Иначе за кошара страшно се колебая между дървена и сгъваема, и при мен е първо и нямам никакъв опит.

# 297
Sweety, благодаря, звучи подобно на вашето, надявам се бързо да отмине и да не се разболява друг. Давам ѝ Нурофен, пръскам кислородна вода в носа и дано не се налага да звъня на личната.

За кошарата, ние имаме дървена от голямото, но хич не ми е удобна, а и сега пространството за бебето ще е малко по-ограничено. Миналия път имахме отделно шкафче с повивалкик отгоре, сега няма място за такова в спалнята ни. Затова клоня към сгъваемо легло с повивалник отгоре и разни джобчета по страните за памперси и други дребни принадлежности. Факт, не е толкова красиво, но пък идеята е да е удобно.

Нямаме опция, нито желание за т.нар “nursery” бебешки стаи, които могат да са много сладки, но пък са неудобни (представям си как майката спи на пода или бебето се озовава всяка вечер в стаята на родителите), ползват се кратко време и после пак ремонт.

# 298
А тези от вас, които вече имат дечица, смятате ли в последствие бебето да спи при баткото или каката?

# 299
И аз го обмислям това. Баткото е на 7 години и ще имат голяма разлика с бебчето. Баткото го отделихме в негова стая около годинката, но засега мисля бебето да е в нашата стая докато започне да спи добре, през цялата нощ и да не ни търси през нощта (което си мисля, че ще отнеме поне около 2 години). Иначе баткото има голямо желание да вземем двуетажно легло и да са заедно с братчето.

Общи условия

Активация на акаунт