Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 5

• 33 520
  • 725
  •   1
Отговори
# 330
Как сте днес? Имате ли още бременни симптоми - гадене, умора, задух, замайване?
Как ви понасят жегите?
Какво правите?
Simple Smile

От вчера главата ме боли, а пих парацетамол. Гадене имам от време на време, също замайване, умора, задух понякога.
Бебето ми стига високо до под гърдите. И миналия път така беше високо, притиска ми диафрагмата и стомаха.

Днес излязох рано в 9ч и то с колата.. и пак не се дишаше навън. Колата и тя се нагряла, ужас.

Сега пия кафенце вкъщи на хладно. Днес мисля да си почивам повече. Спи ми се, че кучето едното в 7 ме събуди да иска навън.

Поръчах бебешко гнездо, утре ще пристигне. Simple Smile

# 331
Аз работя от вкъщи с детето, още има лека хрема, но май отминава. Засега нямам симптоми на болест аз, дано така си остане.

Нямам симптоми и на бременност, ама съм качила 7-8 кг в края на пети месец, не се харесвам и се притеснявам колко още ще кача до края. Sad Не се тъпча, но има дни в които съм ужасно гладна и ми става лошо, ако не ям на 3-4 часа. Не ми се тренира, не ми се излиза като е топло и общо взето ми се струва, че накрая ще се търкалям. Не знам от къде да се сдобия с дрехи за тренировка за бременни… Иначе се чувствам добре. Меря си кръвното с новия апарат и нямам нито едно измерено високо, всичко е в норма.

Иии не съм купила още нито една вещ за бебето, струва ми се че има ужасно много време. Някак не го усещам все още реално. Макар че бебчо си ме подритва, май се е обърнал, защото и по-нагоре започнах да го усещам.

# 332
Радвам се, че е по-добре малката.

7-8кг са добре за почти 6 месеца.
И аз не ям много, но нямам и движение почти, заради жегите. Излизам, но или покрай нас или с колата или на заведение. Само с кучетата вървя.

# 333
Днес ми е последният ден на 5-ти месец. Изместиха ми терминът за 22.10 на феталната. То с 2 дни няма особено значение. Иначе аз след работа се прибирам и спя. И ставам за вечерята. Изтощавам се. Сега трябва да ходя до лабораторията за anti XA да пускам, до 4-тия час след клексана и никак не ми се разхожда, уви - трябва.
С теглото съм 57.5 или около 8 кг отгоре. Днес от любопитство се претеглих.
Апетит забелязвам, че имам все по-малко, но за сметка на това кг си растат. Коремчето ми вече е 78 см. Последно е било 72 см. Не съм усетила нарастването. С талията и бюста съм с + 1 см. И там, наред с кг, има изменение.

# 334
Привет мами,
Вчера бях на втора ФМ при д-р Павлова в Марковс. Бебчето е добре, голямо и дълго ☺️. Обаче понеже имам често тежест и контракции, я помолих да види и шийката. Измери я през корема 2,8 см. Каза, че е скъсена, но не е в опасните диапазони и да я следя, след 2 седмици отново да посетя лекар. Попитах дали да се пазя повече, каза не.Обаче това ме притеснява, четох лоши неща.
Дали веднага не трябва да отида да я видят и ако трябва да се вземат мерки?

# 335
Почти съм сигурна, че сме изкарали тази гадна Пета болест, защото и детето сега е с обрив. Sad
Според ЛЛ и гинеколога няма какво да се тревожа, не вредяло на бебето на този етап от бременността. Ама аз си се тревожа. Sad

Stasy, според мен на фм мерят по-точно отколкото сега ако отидеш при друг.
Обаче на твое място бих се пазила, повече лежане, без спорт, секс, без много да шеташ.
Иначе тепърва ще ни намаляват шийките, но я следи. Чела съм, че под 2,5 е тревожно, но и под 3 не е мн ок.
Обаче най-точно се мери с вагинален. Другия път помоли така да я измерят.

# 336
Бреееей, Anichka хубаво каза, дори не се бях усетила, че вече завършваме 5ия месец 🥳🥳🥳

Sweety, а как ти беше предишната бременност? Имаше ли симптоми през цялото време?

Аз вчера лежах много, да не кажа цял ден. Тук от 12-13-16 градуса,  температурите скочиха на 22 и веднага се покрих 😂

На мен ми се струва, че го нося ниско долу бебето, защото долният ми корем започна да расте от ден 1ви. Майка каза, че някои ги носят високо, други ниско, каквото е. Също видимо съм наедряла около ханша, то навсякъде де 😂, но още една причина, поради която си мисля, че бебето е ниско.

# 337
Момичета, днес мина и моята втора ФМ. Бебето е добре, всичко е наред. Но..... на първата доктора ми каза, че 99% момиче ( аз имам едно момче) ,а днес ми вика 100% момче ето му ******* хаха. Чувствам се много странно, хем се радвам, хем ми е тъжно, че няма да е момиче. Настройката ми за момиче беше вече доста голяма и изведнъж момче. Много ми е и аз не знам какво, не мога да опиша. Ще свикна с мисълта сигурна съм, но явно ще ми трябва време.

# 338
Момичета, днес мина и моята втора ФМ. Бебето е добре, всичко е наред. Но..... на първата доктора ми каза, че 99% момиче ( аз имам едно момче) ,а днес ми вика 100% момче ето му ******* хаха. Чувствам се много странно, хем се радвам, хем ми е тъжно, че няма да е момиче. Настройката ми за момиче беше вече доста голяма и изведнъж момче. Много ми е и аз не знам какво, не мога да опиша. Ще свикна с мисълта сигурна съм, но явно ще ми трябва време.

Това да ти е проблемът..  ;d

# 339
Аничка, ти си фиданка от 50кг започваш, така че 8кг нищо не са!

Maya, първата брем. също имах симптоми, но много по-малко. А и тогава гледах по-ведро на нещата, бях по-млада, сега колкото повече съм чела и знам, толкова повече се притеснявам. Simple Smile
Пък и знам какво ме чака хаха, тогава отидох да раждам с усмивка, бях много спокойна.

Да, вече някои сме в 6 месец даже. Лелее времето лети. Simple Smile

Blackwhite, ние също искахме момиче, особено ММ, всеки ми предсказваше момиче, дори момиче сънувах. Бях харесала и една рокличка и панделка за изписването. И пак момче..
Ама аз си знаех, предчувствах го някак си. Не съм разочарована, макар да исках да купувам рокли. Само да е живо и здраво!
Момичешките дрешки и играчки са по-красиви, според мен. А и момиченцата са по-послушни и не са така ревливи. Играят си с часове с кукли барбита, бебета, къщи, не бръмчат с коли и камиони.
Ама пък с момченцата е по-лесно за други неща, например с прическите, пък и с излизанията като поотраснат.
На трето няма да се навия, едвам се навих на второ. Дано имаме внучки момиченца някой ден.

# 340
Аз съм качила 5 кг, но на всички им се струват повече и съм огромна🤭 след 2 седмици трябвало да правя това изследване в което пиеш глюкоза и отнема три часа😔вие ще го правите ли

# 341
Аз съм качила 5 кг, но на всички им се струват повече и съм огромна🤭 след 2 седмици трябвало да правя това изследване в което пиеш глюкоза и отнема три часа😔вие ще го правите ли

InaB95, моето натоварване с глюкоза е назначено за края на другия месец. Междувременно трябва да запиша час за ваксината за коклюш, от 16 до 32ра седмица а поставят в Англия. Другата седмица ще ходя на тест за упойки.

Последна редакция: вт, 18 юни 2024, 15:23 от MayaJane

# 342

Някой от София записали се за безплатна ваксина? В Риокоз ли се звъни? Не знаех, че поставянето е до 32 седмица, то и аз трябва вече да си запазя час.

# 343
Аничка, ти си фиданка от 50кг започваш, така че 8кг нищо не са!
Maya, първата брем. също имах симптоми, но много по-малко. А и тогава гледах по-ведро на нещата, бях по-млада, сега колкото повече съм чела и знам, толкова повече се притеснявам. Simple Smile
Пък и знам какво ме чака хаха, тогава отидох да раждам с усмивка, бях много спокойна.

Да, вече някои сме в 6 месец даже. Лелее времето лети. Simple Smile

Blackwhite, ние също искахме момиче, особено ММ, всеки ми предсказваше момиче, дори момиче сънувах. Бях харесала и една рокличка и панделка за изписването. И пак момче..
Ама аз си знаех, предчувствах го някак си. Не съм разочарована, макар да исках да купувам рокли. Само да е живо и здраво!
Момичешките дрешки и играчки са по-красиви, според мен. А и момиченцата са по-послушни и не са така ревливи. Играят си с часове с кукли барбита, бебета, къщи, не бръмчат с коли и камиони.
Ама пък с момченцата е по-лесно за други неща, например с прическите, пък и с излизанията като поотраснат.
На трето няма да се навия, едвам се навих на второ. Дано имаме внучки момиченца някой ден.
Аз бях на същото мнение за 3-то дете(бях казала никога повече)при вече 2 момчета и то големи.Ами ето в очакване на (никога) 3-то и то момче отноново.Също много исках момиченце с тази нагласа тръгнах и до скоро не вярвах ни нито една АГ че е момче,аз си имах предчувствие ли самонгласа ли че ще е момиче.Днес съм на преглед при едното АГ защото ходя на две все още.Довечера ще пиша как е минал прегледа.За сега лек и спокоен ден на всички

# 344
Аз съм живият пример. С близнаци на 12 години, минах през ин витро и очаквам трето. От един баща са Simple Smile
Днес бях на ендокринолог. И аз ще правя обременяване с глюкоза в 24-26 г.с. Така ме "зарадваха". Обсъдихме хранене и други неща с д-рката. И тя като хематоложката е в Аджъбадем (Мария Алексиева). Нея ми препоръчаха.

Общи условия

Активация на акаунт