Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 5

• 33 541
  • 725
  •   1
Отговори
# 315
Момичета, наминавам да споделя инфо за прегледа втора фетална морфология.

Каза, че всичко изглежда нормално, близо 500гр. е вече, но ми препоръча пренатален тест, защото носната кост била по-малка. Сподели ми, че е възможно да е ген и просто да си е с малко носле по природа, но все пак да направя теста.

Та....утре ще ходим в Синево да правим пренатален тест с партньора ми...Надявам се да излезе всичко нормално. По принцип сме с малки носове двамата с таткото, майка ми е с още по-малък нос от моя, така че с това се успокоявам. Едва ще минат тези 10 дни, усещам го....Дано по-рано излязат резултатите...

# 316
Ans9898, не се притеснявай това най-вероятно е просто наследствено малко носле. В коя седмица си? 500 гр. ми звучи като нормално тегло за този етап, бебчетата с Даун са по-дребни и това е много по-показателно от малко носле.

# 317
Ans9898, не се притеснявай това най-вероятно е просто наследствено малко носле. В коя седмица си? 500 гр. ми звучи като нормално тегло за този етап, бебчетата с Даун са по-дребни и това е много по-показателно от малко носле.

В 21+6 съм и действително тя каза, че всичко изглежда нормално..според мен се презастраховат и случайно, ако не са видели нещо, поне на теста да си го изпише....

Фактът, че Даунчетата са по-дребни не го знаех и отговорът ти ми подейства успокоително. Благодаря!

# 318
  • Sofia
Дано да излезе бързо теста и да е всичко наред.
Къде правихте феталната?

# 319
Дано да излезе бързо теста и да е всичко наред.
Къде правихте феталната?

В болница Надежда и Фемиклиник. Много съм доволна от отношението и професионализма на двамата специалисти, които ме следят - АГ и спец. по фетална морфология.

# 320
Ако не ям, на мен почва да ми става лошо и да ми се гади. Пробвайте да не гладувате за тези, които ви е лошо. През 1-2 часа хапвам нещо, каквото имам в наличност.

На мен днес ми казаха, че ще ходя на трета фетална около 32-33 г.с. Иначе се глася за фотосесия. За нея ми казаха до 30 г.с.

ans9898 всичко ще е наред и с теста. Позитивно мислене 😏

# 321
Аничка, доктор ли ти препоръча 3 фетална?

Ans, всичко ще е наред.
Ти 1ва фм и бхс прави, нали?

# 322
Аничка, доктор ли ти препоръча 3 фетална?

Ans, всичко ще е наред.
Ти 1ва фм и бхс прави, нали?

Правих ги, плюс междинна фетална в 18г.с. отново по препоръка на лекарката.

# 323
Днес ходих при д-р Мануелян по друг повод и ми каза, че ме очаква отново за третата фетална. С предходната бременност правих всички. И тази смятам. Нищо не губя.

Последна редакция: пн, 17 юни 2024, 18:07 от anichka.bs

# 324
И аз ще ходя за трета в края на следващия месец. Иначе всичко е нормално, просто не сме го коментирали като вариант да я пропусна. Следя се в Марковс. Simple Smile

# 325
Минавам да дам впечатление набързо от трета ФМ - бях днес при доц. Петя Чавеева. Много подробна, отзивчива, внимателна, изключително доволна съм.
22 г.с. + 6 дни - 624 гр. сме, вървим леко големички заради моя и на съпруга ми висок ръст Simple Smile

# 326

Каза, че всичко изглежда нормално, близо 500гр. е вече, но ми препоръча пренатален тест, защото носната кост била по-малка. Сподели ми, че е възможно да е ген и просто да си е с малко носле по природа, но все пак да направя теста.

Та....утре ще ходим в Синево да правим пренатален тест с партньора ми...Надявам се да излезе всичко нормално. По принцип сме с малки носове двамата с таткото, майка ми е с още по-малък нос от моя, така че с това се успокоявам. Едва ще минат тези 10 дни, усещам го....Дано по-рано излязат резултатите...
И аз минах почти същия път знам какво ще ви е докато чакате стискам палци всичко да е наред

# 327

И аз минах почти същия път знам какво ще ви е докато чакате стискам палци всичко да е наред

Амии не знам, нещо се зачудихме дали първо да не отидем на второ мнение при друг специалист преди да правим пренаталния тест, та утре ще говоря с моя АГ за съвет и ще решим със сигурност. В крайна сметка сме спокойни, а това е най-важното

# 328
Мисля, че мислите правилно. Пренаталният тест няма ли смисъл да се прави до 20та седмица?  Все пак не е малко пари.

Последна редакция: вт, 18 юни 2024, 09:03 от Stasy28

# 329
ans9898, мисли позитивно и отиди на второ мнение преди да правиш тест. Щом имате малки носове е възможно бебето да има и то малко носле. По принцип чипите и малките носове винаги ги гледат много точно заради синдром на Даун.
Скрит текст:
аборт по медицински причини се прави до 22 г.с. след това се води раждане мисля.

Общи условия

Активация на акаунт