Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 5

• 33 257
  • 725
  •   1
Отговори
# 60
Всичко ще е наред.

Да, повечето пъти жените предлагат имена, мъжете не им харесва. 😄

Moonlit, разкажи повече за подписването. Рокля и т.н готова ли си. Simple Smile

# 61
Mommy, всичко ще е наред.

Moonlit, съгласна съм със Sweety, вълнуващо звучи твоето подписване.

# 62
Браво на вас, момичета! Ние сме доникъде с името 😁 след мнооого отхвърлени от таткото варианти (без насрещни предложения Wink
И ние сме така. Досега има едно име, което одобряваме/харесваме, но още се чудим.
Вече говорите ли на бебчетата? Аз на нашето му свиря и пея детски песнички на китарата. Дано свикне и след раждането се успокоява или радва на това, че смятам така да се приспиваме понякога.

# 63
Браво на вас, момичета! Ние сме доникъде с името 😁 след мнооого отхвърлени от таткото варианти (без насрещни предложения Wink
И ние сме така. Досега има едно име, което одобряваме/харесваме, но още се чудим.
Вече говорите ли на бебчетата? Аз на нашето му свиря и пея детски песнички на китарата. Дано свикне и след раждането се успокоява или радва на това, че смятам така да се приспиваме понякога.

Ами не знам аз какво да му говоря гласно на бебето ми, наум ми е по-лесно 😂
В момента гледаме благотворителен футболен мач за UNICEF с татко му, та преди малко му обяснявах, че татко му харесва футбол 😂🤷🏼♀

# 64
Здравейте.В 19 седмица съм с близнаци.Днес цял ден имам леки болки,стягане и придърпване в ниската част на корема.Писах на моя АГ и ми каза,че най-вероятно са контракции.Изписа ми Магнерот.Утре ще отида на преглед.Случвало ли ви се е? Какво ви назначиха и колко време продължи този дискомфорт?

# 65
Tuk.tam ако са контракции ще следите дължината на шийката. Моята се скъси двойно от контракциите за 3 седмици и се наложи да лежа по цял ден на легло, за да опазя бременността. С настоящата чакам с нетърпение феталната да ми кажат как е шийката. Пия магнезий и но шпа за болки и контракции, старая се да не се претоварвам, че забелязвам контракции след претоварване. Само разходка - няма проблем. Ама днес доста се разчистих.

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 00:33 от anichka.bs

# 66
Пийте магнерот и лежете повече.

Досега не са ми казвали колко ми е шийката, само 1 път, че е ок.
На ФМ с вагинален ли ви я мерят?

# 67
Пийте магнерот и лежете повече.

Досега не са ми казвали колко ми е шийката, само 1 път, че е ок.
На ФМ с вагинален ли ви я мерят?
През корема ми я измерват на всеки преглед.Преди няколко дни беше 31

# 68
Благородно завиждам на морските мами.
Моята шийка я измериха с вагинален ехограф. Но аз споделих, че ходя много.
За комарите съм чувала с канела, 1 чаена лъжица оцета и половин чаена лъжица веро се запарват в 0.500 млн топла вода. Като за чай, после канелата се прецежда и се добавят останалите неща.
Имена съм се спряла на Калоян, Симеон и Александър. Никое от тях обаче не ме грабва. Та има време да го мисля.
На бебето му говоря основно, че е много искано бебе, и как вместо сватба съм си представяла, че съм бременна, че е много здраво бебе.
Mommy, не го мисли негативно. Всичко ще бъде наред.
Moonlit, разкажи повече за подписването. Колко вълнуващо - бебе, сватба.

# 69
За имената ми е много интересна тема и аз се отказах от уговорката, която имахме с таткото, че напоследък се случват неща, които са ми досадни относно хора, които имат имена, близки до това, което таткото иска.
Уговорката беше, че ако е момиче ще е с производно на Злати - Златислава, Златимира или др., а ако е момче ще е Юлиян. В първия случай е кръстено на свекито, а втория на баща ми. Момиче ще си имаме.

Но аз реших, че дори да е момиче ще е Юлияна Grinning и мисля, че ще надделея, тъй като виждам, че и на него много му допада самото име, а и той много харесва баща ми Grinning ..
Аз не искам производно на Злати, тъй като не бих предпочела да се сещам за свекито или за една обща приятелка, която само ангажира приятеля ми с работа извън работно време онлайн с политика..., та ми писна да слушам за Златита.....И му казах причината, та мисля, че в някаква степен го убедих, но продължавам натиска, че да се съгласи с Юлияна, тъй като е много благозвучно и сладичко според мен, а баща ми ще се разтопи.

Държим да е кръстено, все пак да зарадваме баби и дядовци. От нашите братя и сестри имат вече внуци, но нито едно не е кръстено на никого. Ние държим на традициите в това отношение, смятаме, че е вид благодарност и уважение, което нищо не ни коства и ако ни допада името няма проблем.

# 70
Ние също много харесваме традицията - първият ни син е кръстен на бащата на съпруга ми, а второто ни момче ще е на моя баща. И двамата дядовци са толкова щастливи, мед им капе на сърцата. Ние вече споделихме на моя баща, че ще кръстим момчето ни на него. Но да, имената си ни харесват така или иначе, ако не ни допадаха - щяхме да потърсим производни.

# 71
И аз исках много да я кръстя на моя баща, производно е неговото име, но има игра на букви малко, но пак от гръцки е същото име. ММ не го хареса този вариант, звучало  му като едно друго английски “бабешко” име, а апоред мен става дума за две различни имена!!! Също така много го харесах това име, защото не познавам абсолютно никой с това име в женската му форма, а звучи и българско и международно, с гръцки произход е (даже видях, че е най-популярно в Германия).

Женски вариант и на неговия баща също ми харесва, но човекът вече има внук кръстен на него и за мен е недопустимо единия дядо да има двама внука кръстени на него а другия дядо не. Даже си мислех, че ако са близначки, това ще са двете имена, но щом е едно плод а бременност просто не съм съгласна.

И двамата не харесваме особено майката на ММ… и не желаем да кръщаваме на нея наши деца, макар че има страхотно производно име на нейното и ако беше добра и свястна жена с удоволствие щях да избера него.

И двамата много харесваме моята майка и бих кръстила дете на нея, но тя не харесва своето име и цял живот са я наричали на галено по друг начин, та… ме поставя в чудене. ММ харесва нейното име и каза че няма против това да изберем, но някак си явно майка ми е втълпила, че името не в хубаво и в крайна сметка и на мен не ми харесва самото име…

Та много е трудно, аз искам да е едновременно добре звучащо и в България, едновременно и за чужбина да е международно познато като Валентина, Анастасия, но така и не стигнахме до консенсус.

И в крайна сметка засега сме се спряли на име, което е било близко до това как се е казвала баба му (например Лили и Лилия), той е бил много близък с нея и ми е разказвал много мили истории, та много я харесвам по разказите му, а по някакво съвпадение имам леля със същото име, която е много добра жена, нежна и мила, и даже бих избрала и за кръсница честно казано, та така може да заобиколя лошата поличба за кръщаваме на починал човек, защото баба му е имала две допълнителни букви отзад а леля ми е точното име. ММ е съгласен и най-много харесва този вариант. Звучи и български и международно. Всички критерии покрива, само дето толкова много ми харесва моя 1ви вариант и толкова много искам да кръстя дете на моя баща, че се уговорихме ако имаме второ момиче да я кръстим с 1вия ми избор на име. ММ сякаш се съгласи… та повече не сме го мислили, защото не виждам как ще ни хрумне нещо друго, чела съм и сайтове и именници и стари български имена и международни имена…

# 72
та така може да заобиколя лошата поличба за кръщаваме на починал човек
Rolling Eyes

Аз съм кръстена на баба, която е починала, докато майка ми е била дете, и вече 30 години имам много хубав живот - прекрасно семейство, стабилен брак, чудесна работа, много добри доходи, собствено жилище, добри приятели, отлично здраве, и т.н.
Сестра ми пък е кръстена на живата ни баба, и ще се въздържа от детайли, но има доста проблеми, които ще си останат до края на живота ѝ и, за съжаление, живота на детето ѝ (което сега се сещам, че е кръстено на жив дядо). Съвпадение е, но доказва категорично, че кръщаването на жив или починал човек няма никакво значение.

В родината на майка ни (близо до България) е лоша поличба да кръстиш дете на жив човек, все едно му намекваш, че му е време да си отива, защото идва новият човек с това име. Тази поличба също не е вярна. Изобщо, поличбите са измислици.

За нашата девойка сме решили да има собствено име, и нарочно избягваме имената дори с първа буква на някого.

# 73
Валентина и Валерия са ми любими имена за момиче, но за съжаление започват с буквата на моето име и с ММ не искаме да ги кръщаваме на себе си. Не искаме и изобщо да са кръстени и на баби и дядовци, още повече че има конфликт между моето и неговото семейство, който прави нещата още по-сложни. Бяхме харесали едно мъжко име подобно на това на майка му и аз категорично отказах, само заради това, че ще ми напомня на нея. Не ми е от любимите хора.

# 74
Лилия е мн красиво име Шишарче.

Общи условия

Активация на акаунт