Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 5

• 33 279
  • 725
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте и от мен и аз благодаря за новата темичка 🥰🤗
Аз откакто разбрах, че съм бременна пия Елевит. На последния преглед миналия месец ми изписаха и 3х1 магнерот и но шпа при нужда. Все забравям да ставам плавно и все ме опъва ниско долу. Киселините ме тормозят, но моя приятелка ме спаси с Биснацид Нео. Много помага и не съм смукала повече от 3 хапчета досега. Гледам да е вечер като лягам, че тогава нито ябълка, нито лимон, нито кола ми помагат. Доста хора ми препоръчаха и прясно мляко срещу киселините (надявам се да е полезна информация за някоя от вас при нужда). В сряда ми е следващия преглед, дадоха ми едно листче за изследвания, тази сутрин ходих и дадох кръв и урина. На обяд би трябвало да излязат резултатите и като цяло в четвъртък влизам в 23та седмица (по моя календар). Напомням ви, че при последния преглед ми казаха, че няма да раждам на 10.10. а на 26.09. та сега ще видим този месец как ще го измерят юнака. Иначе си рита вече доста по-силно 🥰 всеки ден рита на различно място. Не знам с каква плацента съм, не са ми казвали нищо по този въпрос. Уж всичко изглежда нормално и ми препоръчват да пия много вода и да не вдигам тежко. Засега това е от мен 🥰 чета ви и ви следя, извинявам се, че не отговарям много честичко, ама и със забравянето е комедия, драма и екшън 😂 ММ в чудо се видя вече 😂😂😂 а още колко време има до края... 🫣🤣🩵

# 76
Искам чист въздух, хладнинка,
Сега заради тази плацента никъде не мога да мръдна надалеч. Sad

Име измислихме, ще бъде на единия дядо почти, дано другите не се цупят.
По същия начин с плацентата съм, всичко ми е забранено и спорт и секс.. 😄 На море не мисля да ходя евентуално планина.
За име харесвам Валентин, но мъжа ми не го харесва и за сега сме се спрели на Даниел.. На повечето ни близки не им харесва, но си е техен проблем. 😄

# 77
Sweety, Дадох тези имена като примерни за варицията между името на бабата и на лелята ахах, не става дума конкретно за тях. Може да се каже, че съм доста ревнива и затова не мисля да споделям името с други хора до самото раждане.

Mommy, Дамян е също доста интеренационално. Имам колега французин Damian. Също и в САЩ е популярно. Единствено, че се чете Деймиън.

Но момичета, които искате името на български да се чете така и межународно - прото няма такова име. Дори Ана, София, Мария, Елена пак произношението им е различно, че и ударението на някои от тези изброени е съвсем различно в Испания или Италия! Така че според мен под "интернационално" означава някой ден ако му четат името на високоговорител на летището да разбере, че говорят за нея/него Grinning Grinning

Валерия също ми беше от списъка с имена. Сладко и елегантно е, на латиница мисля, че вече допускат да се изписва с лека алтернатива по жеание на родителите, а именно Valerie, Valentine (и ще се четат Валери, Валънтайн). Не съм 100% сигурна, но знам със сигурност, че строгите правила за я=ya, й=y, ж=zh и т.н. отпаднаха и изписването при първоначалното заявяване на международен паспорт вече са много по-свободни в това отношение. Моето име лично и на кирилица и на латиница си е същото, но на ММ както и на други хора има такива недоразумения на правописа и са го мъчили цял живот, що се отнася до международно изписване на името му.

# 78
Момичета,аз за име ще мисля в родилното😁.Мъжът ми е категоричен все още да е на майка му и не знам.
Я кажете как се справяте с жегите?
На мен до преди 5-6дена изобщо не ми правиха впечатление.Сега съм много натоварена,почти цял ден имам работа и не мога да търпя изобщо.На горния етаж имам климатик,но там са спални и няма какво да правя.Долу пускам един вентилатор,но с него,без него,е едно и също.Вчера правих към 70 буркана компоти и конфитюр,та от 5 сутринта до 9 вечерта си имах работа.В петък почвам ремонт на първия етаж-махане и слагане на тапети,боядисване на таваните.След две седмици ще оправям втория-там поне само ще боядисвам.Лошото е,че съм сама и не знам как ще станат нещата.Колкото лекарите настояват да се пазя,на мен все повече работа ми се отваря.И аз бързам да се оправя до началото на юли,за да мога да ходя на море и после леж пром.

# 79
Момичета, аз късно се сещам да попитам, но вие подменихте ли козметиката, която ползвате? Аз гледах единствено да няма витамин А/ретинол в моята, но за друго не съм проверявала. Даже в шампоан и балсам не съм гледала какво има, ползвам на elseve dream long серията. За други съставки трябва ли да се внимава? Иначе от което мога, ползвам продукти за деца и бебета - слънцезащита, крем против насекоми (взех си спрей на Занзи от аптеката, той е 0+, някой беше питал), овлажняващ крем.

За имената, аз започнах с много нежелание да мисля и тотално обезверена, че няма нищо да ми хареса, ама в крайна сметка се чувствам доволна от себе си. Grinning Затова и почнах по-рано, за не остане без име в родилното.

# 80
Освен ретинола (Вит А), друго не съм махнала. Нямам и намерение. То ако толкова попиваше,че да вреди на бебето, до сега да съм се опнала като 18 годишна от всичко, с което се клепотя Grinning

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 14:49 от slanchogledka^

# 81
За жегите, както аз обичам да се шегувам с ММ, който е роден и израстнал в София, аз съм родена и живяла 18 години в Пловдив и имам съвсем друга дефиниция за жега, така че на мен ми е добре все още като цяло Grinning

Благодаря за спрейчето, ще го потърся!

За козметика - със супеер чувствителна кожа съм както на лицето, така и на скалпа и нямам лукса да си позволя да гледам съставки, защото буквално всичко ме изприщтва. От слънцезащитните кремове в коминация с алергия от самото слънце кожата ми всяко лято пъпчасва с множество малки ситни пъчици с бял връх и тъкмо намеря някой крем, който хем да предпазва, хем да не ми запушва кожата твърде много, да е хипоалергичен и да не ме обрива, на следващата година кожата вече не го харесва и тръгвам да търся нов. Така съм и с косата - пробвала съм 70% от шампоаните против пърхут на пазара, от медицински, през професионални, до бебешки или пък хендмейд сапунени барове за коса от пазара, историята е същата - тъкмо намеря някой, дето добре да ми понася и или го спрат от производство, или му променят съставките и започва да ме дразни или магически скалпът ми казва "омръзна ми този" и пак започват проблемите... последно попаднах на душ гел и шампоан 2в1 на Лидл за деца, който тъкмо свърших 1ва опаковка и стискам палци с втората да продължи да ми действа добре, но не храня големи надежди. Пробвала съм да търся максимално изчистени формули без силикони, сулфати, парабени и парфюм, даже ми се струва, че по-лошо става с тях, така че просто се отказах да купувам скъпа козметика, която да ми дразни скалпа още повече и при мен е въпрос на късмет...

# 82
Откъм козметиката, по принцип си използвам основно натурална, но не се вманиачавам да проверявам всяка съставка. Гледам да няма парабени, сулфати и основните вредни съставки.

Изборът на име все още е на изчакване при нас, но мислим да разглеждаме международни и български именници и да изберем независимо по 3-4 имена, след което да започне обсъждането. Шишарче, не е така, има си имена които се произнасят еднакво навсякъде по света, за жалост не много, но на моето момченце името е такова. За женско име се сещам примерно Ева. Ана също е интернационално и се произнася еднакво навсякъде според мен, ако имах момиче, щях да настоявам да го кръстим Ана, много ми харесва.

# 83
Ева е Eve/Ийв на английски, така че не го броя като да се произнася еднакво. Но има Ема, Изабел, Натали, Анастасия, Анна, Виктория, Александра, Ванеса и т.н, доста женски имена, които се произнасят навсякъде еднакво. Въпросът е кой какво харесва и колко “международно” иска да е versus българско звучащо. Мария, Елена и Никол също звучат навсякъде еднакво. Като цяло на мен за момиче ми е по-лесно, там има много повече избор с повече масово навлезнали и възприети “чужди имена”. Примерно като чуя Елизабет ми е леко странно, ама не е нелепо, ама като чуя Майкъл и просто ми става едно такова… Grinning

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 12:52 от mommy22

# 84
Аз мразя жегите. Сега като съм бременна пък съвсем. Тия хора защо не пускат климатици в някои магазини и т.н.!?

Козметика си ползвам моята, не се вживявам много там.
Но пък гледам с безамонячна да се боядисвам и не ходя на гел лак.

Бях днес на ФМ, вс е ок, бебко прилича на батко си, милото ми. ❤️

# 85
Козметика ползвам медицинска. Тя е подходяща за новородени, така че няма да навреди.
За слънце трябва да е на минерална основа. Само тя не попива в дълбочина в  кожата и не вреди. Тези дни ще си купя. Това си избрах като по-голяма опаковка.

Живяла съм в Русе на 40° (без климатик) и не ми прави впечатление жегата. А в Бургас си има по принцип вятър и рядко става горещо.

# 86
Проблема в Бургас е влажността, въздуха е гаден влажен тропически. В София например е по-приятно. Също и във Варна има повече ветрец и въздух.
В Русе и Пловдив не се диша, да.

Lunatichka, не се преуморявай с толкова компоти. Няма ли кой да ти помогне?

Момичета, тези от вас, които ще са секцио по каква причина го решихте?

# 87
Много е рано, но чух две познати в 8 месец да си говорят за еднократната помощ от държавата 375 лв, знаете ли дали има изисквания за нея, дали зависи от доход, или всички имат право на нея, има още много време, но ми стана любопитно 😊

# 88
Всички имат право на нея, подава се към социалните. За второ дете май е повече, но не съм сигурна колко беше.

Има и помощи към някои общини, вижте във вашата дали има.

# 89
mommy22, да, за момиченце е много по-голям изборът.Почти всички които си изброила ми харесват, но го имаме и момента кое име чувстваш като подходящо. За Ева не се замислих, че има разлика на английски, аз повече гледам на френски, защото там ме касае произношението Simple Smile

И аз имам проблем с жегите последната седмица, а температурите при мен в момента дори не бих определила като високи 25-26 градуса. С първата ми бременност се потях ужасно лятото, особено нощем и ми се стори най-топлото лято откакто се помня..предполагам и сега ще съм така.

Няма изискване за еднократна помощ, освен че се кандидатства по настоящ адрес, поне така беше преди 3 години.

Общи условия

Активация на акаунт