Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 5

• 32 070
  • 725
  •   1
Отговори
# 660
Правим изследвания за щяло и нещяло, та и това ще пусна. Макар че сега съм се кротнала и правя само това, което ми кажат. Някой по нагоре беше писал, че няма как всичко да изследваме постоянно.
Момичетата с вече едно дете помните ли първата нощ у вас с бебе? Днес много съм се замислила за това. Направо нямам търпение да идва октомври.

# 661
Sway, много ми харесва подхода ти, аз също мисля, че вече ми е време да се поотпусна и да правя само това, което ми казват лекарите, нищо допълнително. Ако те смятат, че всичко е наред - значи няма необходимост да се тревожа. Така се притесних и напрегнах вчера за пореден път с тези контракции, че ми стана гузно за милото бебче как усеща сигурно всяка моя емоция, пък аз нон-стоп съм нервна и притеснена.

Иначе не си спомням първата нощ, но първите седмици бяха като цяло интересни. Спомням си как се прибрахме с роднини след изписването и просто оставихме спящото бебе на дивана без одеало и по едно време милото започна да киха. Никой от присъстващите не се сети да ми каже да го завия, майка ми я нямаше тогава. За първото къпане баща ми помогна и бебето се наака във водата, беше много смешно.

Аз също тези дни се замислям за разни детайли, далеч във времето като планиране на погача. Мисля да я правя извън дома, ще запазя някъде малко пространство тип кафене. Също се замислих за раждането и дали таткото ще присъства, какво ще правим с голямото дете през това време. Като цяло не искам да си правя големи планове, страх ме е да си направя план, защото знам, че винаги е супер непредвидимо като е естествено раждане.

Искам и аз вече да идва октомври и бебчо да си стои на топло до тогава, само не искам преждеврменно раждане. С кеф ще си изкарам до 39-40 г.с,, а пък бебето да си е с мен в болницата, а не в кувьоз.

# 662
По повод кръвната захар ще ви споделя моят опит, не съм бела бременна тогава, но пък това ми показа, че те винаги трябва да имаш кой знае какъв наличен симптом за даден проблем. Преди 3 години имах леки проблеми с кожата на лицето, НО подчертавам много леки! Отидох на кожен лекар, препрати ме и към ендокринолог. По онова време тежах 45 кг (162 съм висока), редовна менструация, нямам поликистоза, правила съм си редовни кръвни изследвания, клъвната ми захар винаги е била между 4 и 4.5. Ендокриноложката тогава ми назначи обременяване с глюкоза, признавам си за първи път чувах за това изследване и си казах “тази луда ли е, аз съм 45кг, не е възможно”. На 0ва минута кръвната ми захар отново както обикновено беше 4.2, на 60та Мин обаче беше достигнала 12.6 ,което спрямо стойностите на лабораторията си влизаше в границите на диабет, на 120мин беше 10,6 (извън вече границите на диабет, НО на границата) Изписаха ми лекарства, започнах правилно хранене предвид състояниято ми и нещата си дойдоха на мястото. Та момичета направете изследването, за добро е ❤

# 663
mommy22, аз съм много на мнение - спокойна майка, спокойно бебе. И каквото и да мисля, не мога да променя неща, които не зависят от мен. Наслаждавам се на момента. Здрава съм, бебчо е здрав. Винаги съм била спокойна и това ми е много важно.
Аз планове много не си правя за това само, че няма да каня никого. Само родителите ми, че с кучета и бебе... На лудница ми замирисва.

# 664
Първата вечер. Беше много хубаво. Бяхме взели в апартамента в София едната сгъваема кошара, поставихме я не много далеко от леглото в спалнята. Сложихме в нея момченцето ни и то сладко си спеше. Нослето му беше запушено и издаваше интересни звуци. Не точно хъркане, като свирукане. Къде съм спала, къде съм го слушала... На сутринта с таткото говорихме и той като мен го е слушал как спи. Нямахме търпение да изпишат и сестра му, за да се приберем всички у дома. 2-3 дни след като я изписаха и нея пътувахме и ги настанихме в приготвенита им стая. И ми се губият дни и седмици - едно и също, спиш, когато можеш...

# 665

Здравей, Мая, благодаря, че попита, добре съм! Вчера сутринта имах повече стягания в корема и леки болки, течението продължаваше да капе и реших да не чакам часа за лекаря, който беше днес, а да отида до спешен кабинет.
Там естествено ме спряха за три дни с диагноза заплашващ аборт, казаха, че вероятно полипа ми е прокървил и трябва да се махне, но като се чуха с моята лекарка решиха само да ме приемат и вливат магнезии и спазмалготици. Бебо е добре, нищо не ми казаха за шийката оттогава не съм ги виждала само сестри, може би ще минат на сутрешна визитация🙄, снощи не минаха. Аз продължавам с по няколко капки кафяво течение на няколко часа и се надявам да не настояват за полипа, защото предпочитам да го махна след бременността, моята лекарка също беше на това мнение. Нямам болки и контракции и бебчо не спира да играе балет в корема ми, вярвам, че всичко ще е наред.

# 666
Isibel, добре си постъпила, стискам палци всичко да се нормализира и скоро да сте вкъщи. Heart

Sweety, ти как си? Успокоиха ли се нещата при теб след боледуванията?

Аз идвам да се оплача, че май карам втори вирус след първия, който изкарах доста леко миналата седмица. Детето е с афти в устата, без други симптоми. Възпали ѝ се също кожния дерматит и само се мажем по цял ден. Личната твърди, че е паднал имунитет, а не нов вирус. Аз обаче уж се оправих и точно взех да спя нормално, но от вчера наново ми потече носа и то ужасно много. Леко ме боли гърлото и кашлям заради всичките секрети. Пия една шепа с хапчета и витамини постоянно и просто не разбирам защо така тежко ги карам тези вируси, явно нищо не помага. По принцип минават и заминават, такива сополи и това чудо изобщо не е имало като не съм бременна.

# 667
Леле момичета, колко много страници имах да наваксвам, едвам ви догоних 😄
Видях много хубави снимки, събития, все с такива положителни неща да се пълни темата… ❤
Последно миналата седмица ходих на преглед, бебето е добре, тежеше около 700 гр., много е активно. Сега вече съм края на 25  седмица. През последния месец имахме много ангажименти, събития, пътувания, на работа беше доста напрегнато, общо взето беше натоварен месец, та чакам днешния ден да отмине и излизам отпуска 10 дни. След това ще се върна две седмици  и мисля с тях да приключа с работата вече, че много ми дойде.
Сигурно съм единствената, която не е купила нищо все още, но ще има време и за това. Целия месец август ще го посветя на пренареждане, подреждане и пазаруване.
Имах един период, в който бях много напрегната и се притеснявах за всичко, сега съм на друг етап - чувствам се спокойна и съм с нагласата, че всичко е и ще бъде наред.

# 668
Isibel, хайде да спира това гадно зацапване!

Mommy, и ние бяхме като вас с 2 вируса един след друг.
А дали при малката ти е кожен дерматит, а не обрив от 5та болест?
Много хора покрай нас бяха болни с дни. Сега майка ми се разболя (не сме се виждали скоро), уж беше добре 2 дни и сега пак едвам говори от хреми и гърло. Нейна колежка пък била с Ковид. Край няма! Целогодишно вече има вируси.
Бързо да оздравявате! 🥰

Иначе аз съм ок, да чукна на дърво. В смисъл, че вируса мина, иначе си имам всеки ден неразположения, замайване, гадене на моменти, задух, явно така ще я карам от началото до края. Хемоглобина ми нисък пфф.

Плацентата ми се е вдигнала, Слава Богу.
Ама пък нещо имам леки болки след полов контакт и май пак ще настъва сухия режим.

Бебчо е седалищно засега, в 24г.с + малко 760гр почти, едричко.

Бяхте коментирали погачата, аз миналия път не правих и сега няма.
Но пък на 1г. ще направим хубаво кръщене, живот и здраве.

Нямам търпение вече, да минават още 3 месеца. Скоро ми мина през ума, с какво бих почерпила на работа, много хора сме. Пици ли да им поръчам? Хаха

На моменти се замислям как ще се промени животът ми..
Сега детето поотрасна, по различно е, тепърва бебе.. Направо ми е странно.
Минават ми разни скапани мисли за обичта (към децата дали ще е еднаква), за вниманието, пък и за свободата (например спокойно оставям детето само и излизам с кучета, ходи до магазина вече и т н., а сега..бебко 24/7 ще е зависим от нас, миличкото).

Как сте вие, момичета днес?
Мислите ли вече за раждането? Ще се възползвате ли от присъствие на бащата, самостоятелна стая и т.н.?

# 669
Енджи,и аз още нищо не съм купила.
Исибел,дано всичко е наред при вас.
Суити,моята плацента е започнала да се вдига и вече не става въпрос за превия,но още е ниска.Все още съм без натоварване и полови контакти.То половин година сух режим вече🤣.Май ще си изкарам годинка без🙈

# 670
Дерматит е, защото е на местата, на които по принцип се възпалява - ръчички и свивки на ръце и крака. А и симптомите си бяха само хрема, гърло нищо друго. Доколкото разбрах при пета болест има умора, главоболие и тн.

Аз нищо не съм купила все още.

# 671
При мен обрива също беше по крака и ръце, а при детето много по-късно се прояви - по бузите.
По-добре дерматит, да! Отколкото другото.

Lunatichka, на нас в началото ни забрани, после разреши, айде заради плацентата пак не можело, сега уж може, но нещо имам разни болежки.

Аз не помня първата нощ вкъщи с бебето. Помня първата нощ, в която беше при мен в болницата. Радостта, когато ми го донесоха. Как ходих посред нощ да му търся мляко..Много плака, заспа върху мен, спахме 2 часа и дойде визитация. Едвам ставах и сядах, болеше ме.

# 672
Isibel, радвам се на добрите новини, всичко ще е наред и за в бъдеще 🤗

Mommy, съчувствам ви и на двете за вирусите, стискам палци скоро да се почувствате по-добре.

Енджи, голяма енергия, голямо нещо 👏🏻👏🏻👏🏻, чак пък и на работа все още, браво.

Sweety, радвам се, че вече сте добре вкъщи. Аз си мисля да раждам във вана. На таткото и на него съм измислила роля с мен във ваната, той може да поеме бебето, щом излезе. Той пък смята, че присъствие на раждането ще го откаже от секса завинаги. Аз определено бих го поставила през такова екстремно преживяване, пък ще видим.

# 673
Чувала съм и за припаднали татковци хахаха. И на тях не им е лесно, вълнуват се много.
Аз мисля да съм секцио, но таткото сигурно няма да присъства. Обаче обмислям да си платя за единична стая, макар че е доста скъпо.

# 674
Мерси, момичета! Ще почивам, колкото мога, гушкаме се двете, а бебето подритва.

За раждането си мисля тези дни, ще раждам естествено, силно се надявам да е възможно и този път. Мислех си “ами ако не се обърне бебето?”, ама сега четох, че се 94 процента от бебетата се обръщат преди да се родят, така че явно не е толкова често срещано, колкото ми изглежда. Ама май и в частните болници не е много “естествено” раждането - на магарето по гръб, режат веднага пъпната връв и общо взето не знам дали е реалистично да имам някакви изисквания… нямам претенции за повечето неща, щом ги изискват, ама има 2-3, които ме дразнят. Иначе нямам проблем с предизвикване на раждане, не ми се стои 3 дни в болницата, никой няма да ме чака. Епидурална ще си искам и този път.
Ще говоря с доктора и с ММ да видя какви са нагласите за присъствието му в болницата, ама изобщо не държа. Искам обаче да е наоколо, дори да не е в стаята.

Общи условия

Активация на акаунт