Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 5

• 33 392
  • 725
  •   1
Отговори
# 135
И на мен изобщо не може да ми е скучно вкъщи. Уча два езика, ще записвам курс по китара, чета книгите, за които нямах време, действам по градината малко, кисна в басейна, постоянно някой ни идва на гости в градината сега, така че имам и социален живот. Не си представям да работя сега лятото.

# 136
В краткосрочен план няма да ми е скучно, бих учила и аз нещо, ще си намеря работа, имам много за подреждане. Обаче като знам, че ще карам дълго майчинство и колко самотно става по едно време, затова не бързам. Моите аргументи са, че всичките ми приятелки работят през седмицата и без това бих излизала вечер, не знам какво ще правя в жегите навън, надали ще вися по парковете, даже на басейн не смея да отида. Доходът ми ще е намален и съответно след това майчинството, а пък нямам безкраен ресурс в момента да пътувам и да харча пари като спестяваме. Отделно, с ММ от рано ще започнем да сме на тотално различна вълна, това ясно си го спомням - аз като не работя, вечер ще имам енергия, ще искам разнообразие уикенда, да излизаме, той ще е уморен от работа и ще иска да почива вкъщи. Също така детето няма с кой да играе ако я задържа вкъщи, по-добре да си играе с приятелчета в градината, иначе с кеф би си останала в мен вкъщи. Ще бъде яко рев, ако аз съм вкъщи болничен, а тя на градина. Та затова ще си работя от вкъщи лятото, не е за оплакване. Ако ми беше лошо или имах деца в лятна ваканция, различно щях да мисля.

# 137
И аз планирам пътуване до Гърция, а съм в болничен.
Сега ме притеснихте с това за НОИ....

# 138
Моя доктор ми каза, че е забранено, вика в болничния ти пише все пак риск.. Каза, че някои пътуват, но все пак могат да не ти го изплатят ако те хванат, колко е вярно, честно казано не знам.

# 139
Че в Гърция изобщо някой засича ли те ,че си минал граница? Все ми се падат митничари "Давай,давай", нито документи гледат, нито нищо Grinning

# 140
Ами не знам ако все пак поискат лични карти. Не искам да всявам притеснение, казвам това което аз знам. Все пак в болничния пише амбулаторно-домашна форма на лечение и обикновено е отбелязано без право да напуска страната. За 45 дневния болничен преди раждане знам, че вече се издава с право да се напуска страната.

Последна редакция: вт, 11 юни 2024, 19:50 от airgirl

# 141
И аз планирам пътуване до Гърция, а съм в болничен.
Сега ме притеснихте с това за НОИ....
                                                      И ние направихме резервация за Гърция в началото на януари и внесохме капаро,като самата почивка ще е от 28.07 ,но в последствие разбрахме че съм бременна.И до сега не се бях замислила за болничния че неможе да се излиза извън страната.Аз сега съм отпуск вече от началото на юни и мислих от началото на юли вече в болничен(няма как да остана да работя за жалост до края)И сега мисля че ще отпадне почивката заради болничния щом неможе да се излиза извън страната.

# 142
По принцип не може уж, но никой не ви знае.

# 143
По принцип не може уж, но никой не ви знае.
на мен лично не ми се рискува за сега ,но има още малко време ще го помисля .

# 144
Аз мога да имам имот в Гърция. Реално отивам в къщата на приятели. Пак няма да ходя на плаж. При положение, че имам къща в близост до морето и отделно живея в град край море - изобщо не ме блазнят плажовете. Отивам за разнообразие, разходки, вкусна храна, особено сладките от пекарните.

# 145
По принцип е така. Но законово в болничния за това имаш домашен адрес и се води, че когато си домашен-амбулаторен болничен си на него. Друг е въпроса дали някой ще се заяде, направи проверка и т.н.

# 146
Чела съм, че има хора, на които не им го изплащат като пътуват извън страната. Защото има доста хора, които злоупотребяват с това - не им дават отпуска и си вземат болничен. Не знам до колко е достоверно. Нали живеем в България, ама знае ли се.
Аз бих си взела болничен до датата на почивката, съответно лекар и ако мога да пътувам отпуска.

# 147
Ох, и аз съм вече на вълна приключване с работата, с близнаците официално излизам в майчинство от 2 август и после по френските закони или се връщам след година или увеличавам докато навършат 3 без нужда да се обяснявам защо. Ех, че хубаво! Усещам се, че или съм в превъзходно настроение пред лаптопа, защото остават няколко седмици, или че нервнича и търпението ми е тънко-тънко заради хормоните, днес приключих един имейл с точка, която почти счупи клавиша, защото трябваше да съм възпитана, а съм като бременна Меца! Искам да имам повече време за разходки, изкачвам по обяд в планината и това ме зарежда много, а после се възнаграждавам с ледена диня!
Чакам да съм по-свободна и да намерим къща, че да почва местене!

Moonlit, вземи си болничен и не препускай преди подписването, ако можеш разбира се.. да го усетиш както трябва Heart

Усещам бебетата, момичето си е момиче, леко побутване тук-там, момчето- задно салто и троен аксел за събуждане! Не спира да е вълнуващо!

При мен раждането не се коментира още, според бебешките настройки, засега си седят на д-тата и гледат напред хаха каквото е най-безопасно за всички ни това, раждане е, не очаквам да е купон и да си кажа ‘ех че хубаво беше, направо да не свършва’ но си искам двете награди за усилията!

Коремчето е напред, но гледам да съм активна доколкото мога, защото това ме държи в тонус, стискайте палците и шийката да е в добри размери, чак сега почваме да я мерим.

На тези, които ще забягват по море и чужбина! Да ви е слънчево, бременно и хубаво! (Пазете се от изгаряния)

# 148
Поздрави от морето, специално за Maya 🥰

Скрит текст:

# 149
Ееееех Sweety, защо нямаше реакция сърчица ❤❤❤

Общи условия

Активация на акаунт