Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 5

• 33 313
  • 725
  •   1
Отговори
# 120
Скрит текст:
Проблема в Бургас е влажността, въздуха е гаден влажен тропически. В София например е по-приятно. Също и във Варна има повече ветрец и въздух.
В Русе и Пловдив не се диша, да.

Lunatichka, не се преуморявай с толкова компоти. Няма ли кой да ти помогне?

Момичета, тези от вас, които ще са секцио по каква причина го решихте?

Sweety, аз най-вероятно ще съм секцио. Причината е, че съм 1,50 с тесен таз. Не съм го решила аз, посъветва ме АГ и смятам да послушам хората с повече опит. Искаше ми се да бъде естествено, но в крайна сметка не мисля да правя излишни геройства. Важното е да имаме здраво бебенце, начина е само средството. Relaxed

Подкрепям напълно да се слушат съветите на специалистите, но приятелски съвет - потърсете още някое мнение, за да сте спокойна. Имам приятелка, малко по-висока от от вас, която успя да роди естествено близнаци в Майчин дом, в ръцете на специалисти. Аз също съм ниска и дребничка и с първата бременност един АГ спомена секцио заради тесен таз, но потърсих и друго мнение и не съжалявам, защото родих естествено за 2 часа. Учудих се на какво е способно женското тяло в такива моменти. Разбира се, всеки случай си е индивидуален и винаги съм "за" лекарското мнение и това как майката ще се чувства най-добре. Наистина няма нужда от излишни геройства.

# 121
Moonlit, аз на твое място бих излезнала в болничен, честно казано. Много мразя като правят така работодателите. Разбирам ги, ама не може да свършиш за няколко месеца цялата работа за една година напред. Не знам в коя държава си, но в България имаш право на 2 допълнителни почивни дни за сключване на брак, може би и при теб да има нещо подобно? Стискам палци времето да е хубаво и да ти дойде настроението! Hug

При мен нещата в работа са доста добре в момента, никой не ме тормози, ама периодът е такъв. Въпросът е, че мотивацията ми е доста оскъдна, предвид предстоящото лято и бременността. Май ще успея да се разбера с мениджъра ми да работя само от вкъщи през юли и август, така че няма да се налага да правя проблеми и да излизам по-рано в болничен.

По друга тема, от вчера не усещам много често бебето и като го усетя е доста по-леко от предишните дни. В 21 г.с това трябва ли да ме притеснява? При вас как са движенията на бебето? По принцип утре съм на преглед, ама сега ми е леко притеснено.

# 122
Moonlit, аз на твое място бих излезнала в болничен, честно казано. Много мразя като правят така работодателите. Разбирам ги, ама не може да свършиш за няколко месеца цялата работа за една година напред.
И при мен беше така и от седмица съм в болнични и се чуствам чудесно, имам време да се организирам, разглеждам бебешни неща, ще правя ремонт, това свободно време е веднъж в живота. 🥰 На работа не ме тормозеха, но и стреса покрай мен не ми харесваше, за това реших да си почивам и сега мисля, че е най - правилното решение.

# 123
Всеки ден я усещам. Вчера и дъщеря ми я усети, извиках я в стаята, че досега само мъжът ми си е слагал ръката на корема. Беше много въодушевена. Особено ако на стола като съм седнала застана напред към бюрото. Голямо негодуване е.

# 124
И аз приключвам с работата. Днес ми е последния работен ден, после съм пуснала отпуска да я изчистя, после ще ми трябват около 10-14 дни болнични и ще стане време за 45 дневния болничен.

Реших, че няма да работя и аз в тия жеги , в офиса имаме климатик, който бие баш в мен и нямам намерение да си го причинявам.
Цял месец се занимавах с обучение ...защото рязко решиха ,че това което съм правила ще го разделят между 2 момичета. Та първо обучавах едната за едни неща, после другата за другите... сега само звънят и пишат и ми задават тъпи въпроси за неща които преговорихме 100 пъти и които ги накарах подробно да си опишат в тефтерите.... ама по-лесно е да питаш на готово, вместо сам да потърсиш и да си размърдаш мозъка. Ще ги видим от утре, като оставя служебния телефон и не могат да ме търсят , как бързо ще се нау4ат да разчитат на себеб си Simple Smile

Нямам търпение да свършва тоя ден и да се махам, че всички тъпотии ме изнервят допълнително.
Не ,че сега и вкъщи 3 месеца и половина знам какво ще правя ама....
За сега всичко е наред и при мен, дано така да е и до края.
За яденето...хапвам си добре Simple Smile вече съм +7 +8 кг някъде , което си е бая май , ама честно казано не ми пука особено. С предната бременност качих 12 кг, сега като гледам , може би ще са повече...ама важно е всичко да е наред.
Много съм се разширила в таза и дупето ми бая се е уголемило, което поне уж е добре , че по-лесно уж щяло да се роди , пък ще видим Simple Smile

Пазете се момичета, особено в тия жеги не е шега работа

# 125
Аз се притеснявам, че ще ми е скучно, ако не работя до края. Ама в същото време съм безкрайно непродуктивна, с други неща ми се занимава.

Тези от вас, които са минали вече втората ФМ, в коя седмица ви викат на преглед след това?

# 126
Аз имам още месец работа и излизам в отпуска. Такава жега е в това училище, че полудявам. Усещам от вътре как ми е жега и главата ме заболява. Нямам търпение да си седя у нас на хладно.
Не ми личи, че съм бременна поне не в дупето и краката. Корем си имам, а и като се наям им и стомах... Хванала съм гъбички по ноктите 🥺. Никога не съм имала и ми е много дерт сега.

# 127
Да се включа и аз. Утре съм на втора ФМ точно в 20 г.с. надявам се не е рано. Вече все повече се замислям за излизане в почивка, изморено ми е, едва съчетавам всичко, работа, дете, ежедневни ангажименти- все бърза и едва ми стига времето. Трудно ставам сутрин, следобед ми се спи и ми е трудно на работа.
Аз сега ще съм секцио. Първото ми раждане беше нормално и нито беше бързо, нито лесно. Сега имам и херния и друга сериозна предпоставка та така ще е. Както се шегувам тъкмо ще пробвам и от двете. 😁
Последните дни много ми се яде таратор с настъргана краставица, вечерята ми е това.
Последните дни като постоя по дълго права усеща една тежест отдолу, не е болка, а тежест. Усещах я след първото раждане и след това първите дни на МЦ. Като поседя малко и минава, но пък започва да ме боли д..пето. 😁😁😁

# 128
Аз минах втората фетална в 22 гс (21+4), като ме викат за последна фетална в 30гс, а съм на регулярния преглед при АГ в 25 гс.

Тези от вас, които са минали вече втората ФМ, в коя седмица ви викат на преглед след това?

# 129
Направо ви се чудя как така нямате други неща освен служебна работа... мен ме чакат и албуми да наваксвам, и градина да пресаждам и оправям, саксии с цветя да сменям, че чинийките ми са опаковки от кутии, трябва кашпи да си взема нови, и по апартамента има работа, гардероб да подреждам, една камара за гладене от последните 3 перални съм събрала, по магазини да ходя и да търся разни неща, нови завеси искам да си харесам, трябва да се ходи и гледа на живо плат, цвят и т.н., даже се притеснявам, че няма да ми стигне времето да направя всичко, което се е натрупало като извънработни задачи, ако не излезна в болничен скоро...в 6 след работа нищо от тези неща нямам енергия да върша, то и магазини затварят, трябва си да е през деня, деничен ден, на спокойствие да не бързам. ММ помага много, чистим заедно, чинии мие и чисти на котките, но не мога да му поверя гладенето или подреждането. Този месец се почувствах доста добре и потръгна и работата, така че сякаш и юли ще поработя, та се колебая...

# 130
Аз се притеснявам, че ще ми е скучно, ако не работя до края. Ама в същото време съм безкрайно непродуктивна, с други неща ми се занимава.

Въобще не ми е скучно. И да се чувствах добре, сигурно пак щях да взема отпуск/болничен.
В тия жеги да пътувам до работа.. ужас!
Вкъщи си играем/учим с детето, ходим малко по разходки по хладното, пазарувам, готвя, гледам филми и готини сериали, чета книжки, виждам се с приятелки на кафе или да хапнем, ходя в мола, купувам бебешки неща. Отделно ремонт правим, чистя, спя.. по нататъка ще започна да пера и подреждам бебешки неща.
Обмислям курс по език онлайн или дори втора магистратура задочно/дистанционно.
Никога не ми е скучно!
И то при положение, че все ми е лошо или горещо. Иначе щях да ходя по плажове, почивки поне за уикенд и т.н и повече разходки.
Днес закусихме, пихме кафе, водих кучетата на вет. С детето рисувахме, сготвих и ще подремнем. Кеф!

На ФМ бях в 22г.с.  вчера, другия ми преглед е края на месеца. При различни доктори.

# 131
Скрит текст:
Скрит текст:
Проблема в Бургас е влажността, въздуха е гаден влажен тропически. В София например е по-приятно. Също и във Варна има повече ветрец и въздух.
В Русе и Пловдив не се диша, да.

Lunatichka, не се преуморявай с толкова компоти. Няма ли кой да ти помогне?

Момичета, тези от вас, които ще са секцио по каква причина го решихте?

Sweety, аз най-вероятно ще съм секцио. Причината е, че съм 1,50 с тесен таз. Не съм го решила аз, посъветва ме АГ и смятам да послушам хората с повече опит. Искаше ми се да бъде естествено, но в крайна сметка не мисля да правя излишни геройства. Важното е да имаме здраво бебенце, начина е само средството. Relaxed
Даа, разбира се има всякакви случаи. Може би е и най-правилно да послушаме вътрешното си чувство в такъв момент. Доста вярвам в интуицията и до сега не ме е подвеждала. Иначе и аз ще раждам в Майчин дом. Усещам, че таза ми се е разширил и дори от 2-3 седмици някъде имам разтегливи болки ниско долу...  за сега клоня към секцио, но ще видим как се развиват нещата. Relieved

Иначее съм качила вече 7 кг, все още не ми е тежко, но ми личи доста. И да ви питам момичета, околните отстъпват ли ви място в метрото например? Защото при мен се случва много рядко (тамън два  пъти). Не че е кой знае какъв проблем, но ми се вижда доста странно...

Цитат
Подкрепям напълно да се слушат съветите на специалистите, но приятелски съвет - потърсете още някое мнение, за да сте спокойна. Имам приятелка, малко по-висока от от вас, която успя да роди естествено близнаци в Майчин дом, в ръцете на специалисти. Аз също съм ниска и дребничка и с първата бременност един АГ спомена секцио заради тесен таз, но потърсих и друго мнение и не съжалявам, защото родих естествено за 2 часа. Учудих се на какво е способно женското тяло в такива моменти. Разбира се, всеки случай си е индивидуален и винаги съм "за" лекарското мнение и това как майката ще се чувства най-добре. Наистина няма нужда от излишни геройства.
[/quote]

# 132
Зависи с какво съм облечена. Имам рокли, с които не може да се определи, че съм бременна. Днес отново им казах, че съм до края на месеца на работа. Имам с какво да си запълня времето. Не смятам, че ще скучая. Децата свършват училище и ще искат да излизаме. Не ми се ходи никак на плаж, но юли те първа това ме чака. Вече си мисля кога ще ходя на Халхидики. Може още на 29.06 да тръгнем. Зависи как се уговорим с приятелите ни. Края на август и в Одрин или Люлебургас ще ходя да пазарувам дрешки за малкото човече. Само да се чувствам добре. Не се спирам много. Отделно къщата на село не е чистена от година и там ще трябва да включа децата като помощници. Градината, плаж, разходки... и лятото минало. Това ми е най-хубавото време в годината. Да се изтегна на пейката или в хамака с книга в ръка. Сега може би ще пропусна хамака, че няма да мога да стана от него 😆, но пейката е налична. Имам и много удобен шезлонг, но усещам как ставането от него ще е не по-лесно, ако съм сама.

# 133
Момичета, може да ми е глупав въпроса, но в болничен мога ли да отида в друга държава?
Четох, че ще трябва да връщам пари,ако ме хванат.

# 134
По принцип казват, че системите на НОИ и Гранична полиция са вързани. Доктор обаче ми е казвал, че не били свързани. Къде е истинста не знам. Ако все пак засекат излизане извън страната на болничен с амбулаторно лечение може да не ти го изплатят, ти от своя страна може да представиш документ за изследване, което ти е било нужно да направиш там.
Да ви попитам нещо, някои от вас бяха споделили, но … аз усещам 👶 доста ниско под пъпа, при вас как е? Все го мисля това за скъсяване на шийката.

Общи условия

Активация на акаунт