Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 5

• 33 304
  • 725
  •   1
Отговори
# 105
Суити, какво значение имат причините за секцио? Те или са лекарска тайна или личен избор.

Лунатичка, храни се редовно и приемай протеини. И аз имам моменти, когато не ми се яде, но по задължение. Това според мен е свързано с запек или както напоследък се тревожа - с диабет.

# 106
Апетит много рядко съм губила. С бременността съвсем. Вече съм със 7 кг отгоре и вече се усещам, че изобщо не ми пука. В началото на 22 г.с. съм.
Не зная от качените кг ли е, но халката вече не ми става. Коремчето не ми се струва голямо, но има време да расте. Те първа ще се увеличава, особено в последните 2 месеца.

# 107
Суити, какво значение имат причините за секцио? Те или са лекарска тайна или личен избор.

Понякога и лекарските предписания са леко субективни. Всъщност по-интересни са ми причините поради личен избор и защо.
Чудя се още, затова, клоня към секцио по принцип. Но сега док. на фм ми каза да опитам нормално, ако се обърне главично.

Аз отдавна махнах пръстените, че ме е страх да не стане после да не мога да ги извадя.

# 108
Аз ще раждам секцио, заради висок диоптър ( -6). Това си е по лекарско предписание, даже не съм мислила за избор каквата съм сляпа кокошка.

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 20:36 от slanchogledka^

# 109
Апетит много рядко съм губила. С бременността съвсем. Вече съм със 7 кг отгоре и вече се усещам, че изобщо не ми пука. В началото на 22 г.с. съм.
Не зная от качените кг ли е, но халката вече не ми става. Коремчето не ми се струва голямо, но има време да расте. Те първа ще се увеличава, особено в последните 2 месеца.

Anichka, ти ли беше качила снимка на малко коремче още в началото? Ти изглеждаш съвсем фина, килограмите, които качиш, вероятно така и ще изчезнат.

Ако ви кажа какъв разговор имах преди малко, чак не е за вярване. Ще ходим ли, няма ли да ходим да Амстердам се питаме с таткото, влака е утре сутринта 😂 Аз изразих моите съображения “срещу”, но казах “хайде да чекираме билетите, пък да видим, и той (май подразнен от нещо) “да, иди кажи сега в групата” (б.а тази група 🤦🏼♀😂). Първото, което ми хрумна е “ти сега и от групата ли ревнуваш, понеже отстрани изглежда, че и от бебето ревнуваш?”?  Не бил ревнувал той от никой. А на мен като ми се случи нещо интересно покрай бременността, често вадя телефона от джоба и казвам “о, да кажа в групата 😂”, през другото време и в присъствието на един-друг, не стоим на телефоните, не ровим там, въобще захвърлени са били винаги настрана, откакто започнахме да излизаме на срещи преди 2.5години. Та, още се чудя на този коментар 🤦🏼♀ щях да ходя при него във фитнеса, но няма да ида 😂

# 110
MayaJane Много ме развесели. Ако имаше смеещо човече на поста, вместо "полезно", определено щеше да събереш няколко. Моят мъж  ме е "оставил" в групите. Преди да забременея не влизах почти в нета. Четях основно литература, статии. После дойде фейсбук, разни други сайтове от този род и видях колко може да си бъдем полезни един на друг със споделен опит. Явно мъжът ми е претръпнал. Ама ние сме от 18 години заедно.

# 111
Аз пък нямам никакъв апетит вече.От седмица ям колкото да съм жива.Днес например съм с два тостера в 8 сутринта.Довечера я вечерям,я не.Аз лятото съм така.

Честно казано ти завиждам. Аз със събуждането си правя кафето и час след това задължително хапвам иначе заради ниското кръвно започват да ми трептят ръцете, замайва ми се и като цяло винаги е било задължително да ям през около 3-4 часа поради тази причина.
Което води и до свикване с график за хранене през деня. Имам минимум 3 хранения за закуска, обяд и вечеря, а между тях си похапвам разни плодове, сладкиши и т.н....Като закуската може да е 2 филийки с кашкавал, обядът салата, а вечерята супа или някаква манджичка, която сме спретнали...Често пъти за вечеря нямам сили, тъй като съм хапнала следобедна закуска към 16:30-17ч. и за вечерта може един банан примерно..достатъчно ми е, но имам чувство, че постоянно джвачкам нещо Grinning Grinning Grinning голям консуматор съм...

MayaJane,
аз смятам, че тук се чувстваме разбрани поради факта, че жените гледаме на бременността през друга призма, различна от тази на мъжете.
Дори си мислех по едно време, че партньорът ми се натоварва от факта, че му говоря само за това. Споделих чуденката си с него и той ме убеди, че не е така и продължихме да обсъждаме разни неща. Сякаш вече като месеците напредват самият той се настройва на същата вълна и е доста по активен в разговорите ни по темата.

# 112
Аз ще раждам секцио, заради висок диоптър ( -6). Това си е по лекарско предписание, даже не съм мислила за избор каквата съм сляпа кокошка.
Аз също заради висок диоптър ще съм секцио,имам едно нормално раждане,второто дете с секцио,и сега този господин също със секцио по препоръки на АГ и заради високия диоптър

# 113
Ans, за козметиката няма възраст, то и аз съм на 26, ама използвам шампоан, балсам, сапун, хидратиращ крем за лице и тяло, слънцезащита. Grinning

Аз днес ядох 2 пъти закуска, обяд, 2 пъти следобедна закуска и вечеря… не мога да се изхраня, направо треперя от глад. Надявам се да е нещо временно.

# 114
Аз ще съм секцио по лекарска препоръка и най-вече по желание.Страх ме е от нормалното раждане.

# 115
Maya, и аз се посмях с твоя мъж. Сладури сте. Simple Smile

И аз на моя му разправям, че във форума еди си какво пише. Simple Smile

Друго си е тук да се споделя, на една вълна сме.

Иска ми се да имам бременни приятелки или с малки бебета, но нямам. Миналата бременност имах 2-3 приятелки бременни и беше много готино, децата са наборчета, излизахме с колички, друго си е да споделиш на някой, който също това го вълнува.

Сега приятелките ми са или с големички деца или без деца/без мъже също.
И гледам да не ги натоварвам с бебешки вълнения. Тук там. И като ме питат как съм, много ми става неудобно да започна.. ами гадене, болки, умораа и т.н. все да се оплаквам. 😄

Днес закусих сандвич, обядвах, но сега за вечеря само малко салата.

Аз ще съм секцио по лекарска препоръка и най-вече по желание.Страх ме е от нормалното раждане.

И мен мн ме е страх, защото знам какво е. 😄

# 116
Ans, за козметиката няма възраст, то и аз съм на 26, ама използвам шампоан, балсам, сапун, хидратиращ крем за лице и тяло, слънцезащита. Grinning

Охх, ами то май ставаше въпрос за стрии и превенцията им Grinning
Аз не ползвам и не мисля да ползвам засега..

# 117
Много се радвам като вляза и да има толкова много постове ❤️ ще си ви прочета с удоволствие преди лягане, защото сега тъкмо свършвам работа и вече ме болят очите. Голям напън е настанал от страна на шефа ми максимално работа да се свърши преди да изляза в майчинство, та може и да изпреваря плановете с един болничен от края на юли, то не бива такъв юруш 😂

После като ви изчета ако има нещо конкретно ще се включвам, обаче се сетих по вчерашната тема за репеленти да споделя, че аз правя един домашен като не ми се пръска с химия. Сега, не съм проверявала как са етеричните масла за бременност, така че с тази уговорка споделям, но ето я все пак рецептата:

естествен репелент - 50 мл лавандулова вода, 10 капки лимонова трева , 5 капки лавандула, 5 капки мента

MayaJane, идете си на пътуване и отпуснете душите 😁 такъв айляк е Амстердам, особено по това време на годината, ще се разнообразите. А във влака може да ставаш и да се раздвижваш Simple Smile приходи ми се и на мен на пътешествие! 😂

За подписването, сигурно звучи по-интересно отколкото е. Другата седмица е, хора, другата седмица, аз се чувствам тотално не на тази вълна и неподготвена организационно. Което е игра на ума - и роклята ми е взета, и шивачката я доработва по настоящия ми размер, и обувки има, логистиката с гостите е натъкмена, снимките сме измислили и сме наели фотограф, запазихме ресторант, който ни харесва за почерпка.... Даже украса сме взели да си направим празнично вкъщи, така като пиша и нямам търпение! Истината е, че искам да имам няколко дни да се настроя на сватбена вълна, да се потопя в емоцията, а не да гоня крайни срокове на работа, но се надявам да превключа вълните в двата дни преди събитието другата седмица. И отсега правя магии за слънце, че това време съвсем откачи, днес пак валя!

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 22:44 от Moonlit

# 118
Цяла бременност ми говореха как ще раждам секцио с близнаците и на раждането - изненада! Перфектна съм била за нормално раждане. Ужасът беше огромен. Като ми изтекоха водите бях с 8 см разкритие. По този повод не си правя никакви планове за раждането. И бременността ми няма нищо общо с предходната. Всичко е ново за мен.
Стрии си имам от преди първата бременност, затова и ползвам козметика да не прибавя нови към тези, които имам. Ходих на разни процедури, купувах козметика за заличаване и т.н. нищо не ги махна. Имам си по дупето и гърдите. Ама на фона на целулита на дупето не се забелязват толкова 😆

# 119
А не,мен много ме е страх.Способна съм да родя вкъщи от страх да не отида в болницата.Не че тук няма да е по-опасно,но най-вероятно от страх това ще реша.
Аз имам страх от непознатото.Доказан от психотерапевт.Знам ли къде отивам и какво ще се случи,няма проблем.Но ако не знам какво е..И от самия страх свалям кръвното и събирам границите.Два-три пъти съм колабирала преди да е започнала манипулацията.Ако не припадна,започвам да заеквам.Нямам проблем с говора и ми се случвало също два-три пъти.Секцио не ми е правено,но имам общо три коремни интервенции и една на ръката.Не ме страх.Знам какви болки са втория и третия ден(най-вече),но искам това да е начина.

Общи условия

Активация на акаунт