Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 5

• 33 394
  • 725
  •   1
Отговори
# 150
Ами не е като да не сте прави, момичета, за работата и болничния. При мен някак настана извънреден екшън точно по моите теми на работа в момента, и на мен хем ми е интересно, хем грам не ми е важно да работя с пълни обороти, както съм го правила. Та ще изчакам да минат следващите седмици, да си избутам важните неща, и след това - чао.

Моето майчинство е сумарно 20 седмици, включително и отпуската преди раждане, та и от тази гледна точка въртя разни сметки как да си запазя максимално много дни за след като се роди бебето, но в крайна сметка спокойствието ми преди самото раждане също е важно.

За скучаене никак не се притеснявам - имам още да нареждам неща от местенето и продължаващия ремонт, да подреждаме детска стая, да разчиствам наоколо....Много обичам и чакам с нетърпение да ми остане време. А иначе саксии и такива неща съм пооправила, макар да ме чакат няколко за пресаждаме. Поне май тази година няма да садя неща в градината, че не мога да насмогна на всичко. И като добавим лято, разходки, дини, книги и слънце (дано) - как да му е скучно на човек?

Джу, планина в обедната, ех! ❤️

Моми, благодаря ти - и тук имам няколко дни покрай подписването и ще си ги взема. Още повече, че няколко дни след това пък имам рожден ден и чудесно ще се съчетаят нещата.

А за пътуването ме хвърлихте в размисъл. По принцип не би трябвало да има как да се засече при мен, но ще обмисля по-подробно ситуацията. Познавайки се, имам очаквания какво ще реша, но поне да съм обмислила 😁

# 151
Moonlit, само 20 седмици ли е при вас майчинството? Ти в коя държава живееше?
И после какво, бавачка ли, ясла ли.. как стоят нещата?
Не е честно сега така да те натоварват като си бременна. Аз като казах на моята шефка, че съм брем. и няколко дни по-късно трябваше едни папки с документи да се занесат на друг етаж (не тежаха) и тя не не, тя щяла да ги занесе. Много мило ми стана.

# 152
Мен ме очакваха доста рано да си пусна болничен, днес затова ме питаха отново до кога съм и потвърдих, че до 28.06. Поех ангажимент с изпитите и последният е на 25.06. След това са няколко дни. Нямам особен ентусиазъм. Особено като зная, че утре съм от 8 на работа за изпита, но пък по обед съм на преглед и няма проблем да си излизам когато реша за прегледите. Никой не ми прави проблеми, което е добре. Не вдигам тежко, пазя се. На работа много ми се радват. Аз съм първата с трето дете в колектива. Колежката се върна от майчинство, смеем се с нея, че после като се върна аз, да не я заваря с корем.

# 153
Момичета бърз въпрос - днес се събудих и пипайки си корема усетих подутина от едната страна. Като се мърдам и тази подутина и тя се мърда. Мястото е по твърдо от останалата част на корема. Предполагам това е бебето, нали?

# 154
# 155
Moonlit, напълно разбирам притесненията ти за краткото майчинство. При мен е 16 седмици, но с натрупана отпуска и малко неплатен отпуск, ще го добутам до 25 седмици. Ще използвам и 1 месец болничен преди термин, на толкова имам право по закон. Не се чувствам стресирана или натоварена на работа, надявам се да е така и следващите месеци. Имам последна командировка края на месеца и след това ще го давам още по-лежерно.

Някоя от вас ще си прави ли изследването за гестационен диабет (oрален глюкозо-толерантен тест)? Моето АГ ми каза да го направя между 24 и 28 седмица.

# 156
Dream, аз ще правя изследването, но не знам кога ще ме изпратят на него. С първата Б също го правих.

# 157
И аз ще правя такова изследване. Другата сряда ще попитам точно кога да го пусна.

# 158
  • UK
Мисля, че около 27-28 седмица ще правя глюкозното натоварване аз. А за начина на раждане - чак на 36 седмица ще имам среща с гинеколог, имам секцио правено с първото дете и мога да си поискам пак, но не знам какво да правя. Първо трябва да видим лекарят какво ще прецени, принципно бих искала много да родя естествено, но с първото дете раждах 20 часа 'естествено' и накрая се наложи и операция, така че не съм сигурна, че пак искам да мина през това. Няма да го мисля още.

Онзи ден си направих ваксината против коклюш. Иначе тук не е прието при нормално протичаща бременност без особени усложнения да се излиза в болничен, аз ще работя както и с предното дете до последно, на 30.09 ми е последният работен ден, а терминът - на 9.10.

# 159
Днес ми мина втората фетална морфология. Докторката каза, че си отговаря на датата на цикъла и ми измести терминът за 22.10. Като нищо ще излезе едно скорпионче ☺️
Всичко е наред със снежинката, расте си добре, 400 гр е, отделно и шийката каза че е идеална - 4 см е.

# 160
Днес ми мина втората фетална морфология. Докторката каза, че си отговаря на датата на цикъла и ми измести терминът за 22.10. Като нищо ще излезе едно скорпионче ☺️
Всичко е наред със снежинката, расте си добре, 400 гр е, отделно и шийката каза че е идеална - 4 см е.

Много се радвам за вас ❤️ аз съм след час и вече нямам търпение 🥰

# 161
Момичета, 45 дневния болничен се смятат работните дни, или + събота и неделя? Иначе и аз ще правя обременяване с глюкоза следващата седмица. Термина ми е 08.10, но сметнаха от фирмата като последен работен ден - 23 август... не знам как ще издържа до тогава. Имам и отпуса за чистене, но все пак ми се вижда много...

# 162
Смятат се и събота и неделя.

# 163
Всеки болничен е календарен ден. Но после с изплащането на майчинството се вземат работни. И по този начин всеки месец сумата ще е различна.

# 164
Радвам се,че всичко е наред при вас

Общи условия

Активация на акаунт