Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 5

• 33 377
  • 725
  •   1
Отговори
# 165
Днес ми мина втората фетална морфология. Докторката каза, че си отговаря на датата на цикъла и ми измести терминът за 22.10. Като нищо ще излезе едно скорпионче ☺️
Всичко е наред със снежинката, расте си добре, 400 гр е, отделно и шийката каза че е идеална - 4 см е.

И на мен ми мина ФМ днес, видях 3Д образ и ми го принтирха даже! Направо не мога да спра да я погеждам и да намирам познати черти в лицето ѝ. Уникално е, в Надежда беше води се ФМ между 20-22 седмица.

Аничка, Скорпионите тази година почват на 23 Октомври 2024 в 01:19 сутринта (1:19 am) (time zone = UTC +3) Zodiac Scorpius

На мен досега ми вървеше с 6 дни напред, но това е защото ми гледаха по цикъл, а не по овулация. Аз си знам кога е оплодена таз яйцеклетка, та днес излезна доста по-близо, 3 дни напред само. Като цяло терминът е толкова приблизително понятие... Приятелка роди на 8ми ден след термин, естествено (даже беше настанена в болницата този ден с планирано предизвиквне за следващия ден).

# 166
Anichka, хубави и интересни новини при теб 👏🏻👏🏻👏🏻♏🦂Честито! 🤭🤗

И аз искам момченце, Скорпионче, 26ти Октомври термин, с таткото и двамата сме Везни.

Shisharche, хубави новини и при теб 👏🏻👏🏻👏🏻  А, защо UTC+ 3 на 23ти Октомври, не +2 например?

# 167
shishar4e зная, че от полунощ на 23.10 е скорпион, но го казах по повод, че може този път да пренося. Аз съм родена 10 дни след термин. А моите бързаха в първата бременност и от "овен" в средата на април си избраха "риби" в края на февруари.

MayaJane мама е именничка на 26.10 и по принцип не искаме името да е свързано с нейното, но ако е на празника със сигурност ще е. Вярвам, че децата сами си избират датата на раждане. Не говоря за планирани операции.

# 168
И аз искам скорпионче, момченце 😂 Моят официален термин е 30 октомври, но бебо върви с 6дни напред🙈

# 169
Аничка, Шишарче радвам се, че всичко е наред при вас.
Jojo, скорпион е до 22 ноември ще имаш шанс за момче скорпион.
Аз съм родена на 29 октомври, а термина ми е на 30 октомври. Пак че най-вероятно ще бъда секцио та да не стане грешка с рожденните дни. На мнение съм, че трябва всеки да си знае деня.

# 170
Аз новата седмица съм на трета ФМ, ще бъда при доц. Чавеева в "Щерев" (досега съм била при Чачева в "Надежда"). Някой има ли актуални впечатления?

# 171
Аз също ще бъда секцио и питах доктора от коя дата смятаме,  от официалния термин 30 октомври или от 24окт заради 6+ при развитието. Той ми каза гледаме си 30 октомври и за дата за секциото живот и здраве след 23 октомври. Може би ми е бил тъп въпросът, но не знаех 😄 п.с аз бях на фетална малко рано, в 19 седмица докато си бяхме в България, исках и там да го видят и всичко изглеждаше чудесно ❤ Тук имам записан час за средата на 22ра седмица и ще направим пак при тукашните ни лекари 😊

# 172
shishar4e зная, че от полунощ на 23.10 е скорпион, но го казах по повод, че може този път да пренося. Аз съм родена 10 дни след термин. А моите бързаха в първата бременност и от "овен" в средата на април си избраха "риби" в края на февруари.

MayaJane мама е именничка на 26.10 и по принцип не искаме името да е свързано с нейното, но ако е на празника със сигурност ще е. Вярвам, че децата сами си избират датата на раждане. Не говоря за планирани операции.

Оооооооо Anichka, ти добре повдигна въпроса 👏🏻👏🏻👏🏻🤦🏼♀ Моят първоначален термин беше 30 Окт, после го смениха на 26 Окт и хич не ми е дошло на акъл, че е голям ден. Аз май си мислех, че Димитровден е на 25 Окт, но и така да съм мислела не направих връзка 😂 все едно не става въпрос за мен. Е, това вече ще е интересно.

Аз съм на 14 Окт, деня на Св. Петка, но когато съм се родила не е била почитана на тази дата, която пък светица добавя и нейното име в списъка 🤔 понеже имам чувството, че датите за термин са само ориентир.

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 16:26 от MayaJane

# 173
MayaJane Има значение по повод определянето на зодията. Те се определят от мястото на слъцнето в момента на раждане, така че не само часовата зона има значение, но и локацията, защото може да измести с няколко минути (географски, съответно и часови минути) позицията. Разбира се, колко точни са тези неща, не мога да кажа, по-скоро някаква тенденция има в зодиите, определено виждам съвпадащи черти и тенденции в характери, така че не бих могла и да ги отрека ицяло Grinning Grinning

Аз самата съм скорпион и колкото и гордо да нося зодията си, честно казано като знам колко неразбрани са скорпионите, бих предпочела дъщеря ми да е по-щастлива. Всичко го чувствам твърде силно, твърде интензивно, трудно е да не преживявам нещата емоционално, трудно е да не съчувствам на другите, все се съобразявам с чуждото щастие и това просто е в тежест, когато на голяма част от хората сякаш не им дреме за другите особено... но в крайна сметка тя ще си реши кога ще се появи. Термин по овулация ми е 20ти, по цикъл 17ти Октомври. Майка ми е родила и мен и сестра ми по 2 седмици по-рано, не знам колко майчината бременност е показателна.

Аз също съм "за" всеки да си знае деня. Празнувам имен ден с още двама именници в родата на ММ и ме дразни, че всеки път сякаш се съобразяваме с желанията на най-възрастния, а винаги досега си е бил моят празник и честно казано го чувствам като изгубен последните години... Много е неприятно, не, че не се радвам за неговия празник, но искам и аз да избера мястото, хората, формата на цялото празненство, искам да мога по мой си начин да отпразнувам, с приятели и да играем разни игри, а не само ядене и пиене с родата... достатъчно други семейсни празници има, дето ги прекарваме по този начин, който е прекрасен, но, друго си е...

# 174
Мами дайте ми съвет.
Трябва да си сменя АГ по НЗОК, няма да навлизам в подробности защо, че половин час няма да ми стигне са ги изброя 😀. Обаче се притеснявам какво да ѝ кажа. Знам, че съм си в правото и че нищо не ѝ дължа и все пак съм такъв мекушав характер.
Вече времето напредва и трябва да действам.
Също така тя би трябвало да ми води картон нали? И трябва да го взема? И другият ми въпрос, трябва ли да изчакам точно 1 месец от последното посещение при нея, за да отида при друг АГ по НЗОК?
Благодаря!

# 175
Като имаме предвид, че реалните съзвездия са 13 (Змееносец?) и че зодиите са основани само на това, което виждаме от земята, а не реално кое къде се намира, и че повечето не са по 30 дни, а всичко това е доизмислено за удобство на вярващите в зодии... Реалните дати на скорпион са от 23 до 29 ноември, 6 дни. Слънцето, а камо ли планетите, изобщо не се влияат от звезди, намиращи се на твърде голямо разстояние, че да има и бегъл помен от влияние помежду им.

В 21 век науката е достъпна, развита, информацията е достъпна.

# 176
Stasy28 отиваш при ЛЛ и талон 11 е май за промяна на лекаря за женска консултация. На тази, която е настояща нищо не й дължиш. Обяснение или посещение.

Иначе по китайския хороскоп децата ми ще са с една зодия 😁 През 12 години ще са родени. Така се случи.

За датите. Моите съседи са родени на една и съща дата. Нормално раждане, в различни години. Много се смеем с майка им, че са като близнаци, нищо че единият е набор 81, а другият 79.

# 177
Благодаря Аничка!
Но не трябва ли да занеса някакви документи на новия АГ? Макар че тя така или иначе си измисляше всичко в амбулатория лист. Даже не ми пуска да чуя сърчицето, а си плащам за ехограф.

# 178
Stasy28 отиваш при ЛЛ и талон 11 е май за промяна на лекаря за женска консултация. На тази, която е настояща нищо не й дължиш. Обяснение или посещение.

Иначе по китайския хороскоп децата ми ще са с една зодия 😁 През 12 години ще са родени. Така се случи.

За датите. Моите съседи са родени на една и съща дата. Нормално раждане, в различни години. Много се смеем с майка им, че са като близнаци, нищо че единият е набор 81, а другият 79.

Anichka, браво на теб, защото четох, че годината на Дракона, в каквато сме в момента, е една от най-хубавите за раждане на дечица, та и ние от щастливците 😂🥳🎉🎊💯 Очаква се бум на ражданията в Китай тази година, хората не разчитат на случайността 😄

# 179
Нищо не и дължиш, аз си смених моя АГ преди месец, взех си направление от ЛЛ и дори не го коментирах, просто си отидох при новия лекар, който каза, че иска той да види, а не да се води по стари документи на колеги, каза, че е важно само да си знам датата на последния цикъл и ако има нещо специфично в бременността. 😊
Благодаря Аничка!
Но не трябва ли да занеса някакви документи на новия АГ? Макар че тя така или иначе си измисляше всичко в амбулатория лист. Даже не ми пуска да чуя сърчицето, а си плащам за ехограф.

Общи условия

Активация на акаунт