Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 5

• 33 403
  • 725
  •   1
Отговори
# 180
Много ви благодаря момичета! За мен е по-добре да не й давам обяснения.

# 181
Здравейте и от мен. Прегледа мина прекрасно, бебчо вече е близо 600гр и ми се вижда големичък за 23та(от утре) седмица, но важното е, че е добре и всичко е наред. И АГ каза, че си върви голямо момчето 🥰 термина се измества за самото начало на месеца. Въпреки че съм безкрайно доволна от този лекар, се наложи и аз да го сменя, тъй като си взехме къща в друго населено място и вече ми идва далечко да пътувам до там, да не кажа, че миналия ден получих и топлинен удар и предпочитам някой по наблизо... Та така де информирах го днес, даде си ми документите без никакви проблеми и дори каза да му се обаждам за каквото и да е (ако се наложи или имам каквито и да е въпроси). Утре отивам при новия АГ да се запиша.

# 182
Аз новата седмица съм на трета ФМ, ще бъда при доц. Чавеева в "Щерев" (досега съм била при Чачева в "Надежда"). Някой има ли актуални впечатления?

Аз бях при доц. д-р Чавеева, по-подробен и продължителен преглед е. Показва личицето на 3 д. 250 лв е цената. Беше с 2 момичета студентки, които пишеха на компютъра. Ако искаш да питаш нещо друго, пиши на лични.

# 183
Радвам се, че всичко е наред при вас момичета!

Априлче и моето върви малко по-голямо, но пък не са ми местили термина.
Разкажи за топлинния удар, какво стана, как ти мина? Ужас!

# 184
Нормално ли е да не го усещам все още?Вече съм в 20г.с и до сега не съм го усетила.По едно време имаше едни вибрации,но под ребрата и ме мисля че е то.
Уж е много активно на прегледите,но сетивно не е така.От два дена имам и болка ниско долу.Не е силна,но не е приятно.Придружена е с тежест.Все едно дрехите са ми тесни и ме стягат,а не е така.Или е нещо,свързано с плода или е от нередовно хранене(и съответно обратното на приема на храна).

# 185
Нормално ли е да не го усещам все още?Вече съм в 20г.с и до сега не съм го усетила.По едно време имаше едни вибрации,но под ребрата и ме мисля че е то.
Уж е много активно на прегледите,но сетивно не е така.От два дена имам и болка ниско долу.Не е силна,но не е приятно.Придружена е с тежест.Все едно дрехите са ми тесни и ме стягат,а не е така.Или е нещо,свързано с плода или е от нередовно хранене(и съответно обратното на приема на храна).

Lunatichka, не, че съм специалист, доколкото разбирам е съвсем нормално. Аз като пърхане на пеперудка го усещам моето от няколко дни и се плаша все още 🤷🏼♀ първоначално си мисля, че нещо тръгва да ме боли.

Като слушам другите мами, започвам да се чудя “моето мъничко ли върви, 329гр в събота беше, 20+0 седмици” и си казвам “и мъничко да е, добре е, тъкмо да мога да го родя естествено пък после да расте колкото иска, баща му е 2м висок, аз съм кинта и петдесет 🤣” 🤭

# 186
При мен същото, 20+2 съм и нищо не усещам, а на прегледи се вижда колко е активно, казаха ми, че съм с предна плацента и за това все още не го усещам.

# 187
Честито на всички за хубавите новини и дано всички имаме здрави бебенца на термин! Hug

Днес явно е ден за прегледи, минавам и аз да се отчета от моята ФМ. Бебчо се развива перфектно, отговаря си точно до ден по размери, сега е 360 гр. в 20+6. Разположен е седалищно, което обяснява посещенията ми в тоалетната през 1 час и това, че го усещам да ме рита ниско долу. Дъщеря ми винаги е била главично разположена, ама сега се притеснявам, има ли време да се обърне? При вас как са разположени бебетата?

Измериха ми малко високо кръвното, а в нас го меря нормално. Ще трябва да се консултирам с кардиолог и да видя какво да правя с моя апарат, явно не мери правилно. Иначе заради риска от прееклампсия препоръчаха преглед в 28-30 г.с отново да се видят размерите на бебето.

Направихме му хубави снимки, поздравявам ви с едни сладки крачета Heart Eyes

Скрит текст:

# 188
На мен лекарката на феталната днес ми обясни, че нямам толкова мазнини в коремната област и затова толкова ясно от рано усещам снежинката, въпреки предната плацента. Отделно тя е доста активна. Не спира да рита. На видеозона също се виждаше как не спря ръце и крака. На корема ми също има леки движения щато съм по гръб, ако са по-силни ударите й. С близнаците в 20 г.с. таткото вече не искаше да го гушкам, че го ритаха в гърба. Снощи и това добре се размърда като го гушнах, но той още не я усеща толкова. Едно е и се шири добре.

# 189
Радвам се, че всичко е наред при вас момичета!

Априлче и моето върви малко по-голямо, но пък не са ми местили термина.
Разкажи за топлинния удар, какво стана, как ти мина? Ужас!

Ами реално се случи към 9 сутринта. По-рано същия ден ходих да давам кръв по предписание на АГ заради днешния преглед. После пих кафе, закусих, всичко точно и изведнъж ми стана ужасно горещо, прималя ми, плувна една студена пот, разтреперих се и ми се доповръща ужасно, но не успях. Прибрах се вкъщи, хвана ме и страшно главоболие, поспах и уж поотмина и реших да ида да си взема изследванията. Та докато бях там минах и през спешното за всеки случай. Кръвно и сатурация бяха ок, но продължаваше да ми е все така лошо и ме пратиха до АГОто за всеки случай. И с бебчо всичко беше наред, но ми казаха в моето състояние вече да се ориентирам да не ходя на работа и да избягвам максимално жегите. И поне 3л вода на ден. Досега не ми се беше случвало такова нещо. В спешното си го описаха като топлинен удар. Извинявам се, ако съм разстроила някоя от вас. Не знам как да скрия текст.

# 190
Днес точно по обед излизах. Но вървях на сянка и имаше ветрец. Пазете се. Където е пряко слънцето, след 10 часа избягвайте да стоите под лъчите. Ако сте с тъмна коса - шапката върши работа.

# 191
Да, Априлче ужасно е, съчувствам ти. И на мен ми се е случвало. Точно със същите симптоми и цял ден ми беше адски лошо и горещо.
На лекар не отидох. На другия ден ми мина.

Mommy, моето е седалищно, казаха че още е рано и има мн време да се обърне.

# 192
Аз стигнах до бърза помощ преди години. Затова сега съм доста по-предпазлива. Водата също помага. За нея забравих да коментирам. Затова описах каквото ми беше казано. Нямало е повторения.

Скрит текст:
А през онази сутрин почти не пих вода. Бях заета да разчиствам сухи треви в един парк. Като се прибрах рязко ми прилоша и звъннах на мъжа ми пред бърза помощ, защото не можех да стана от леглото. Всичко ми се въртеше. Като отидохме в болницата, в спешното ме приеха и бях на системи. 3 дни след това ми бяха забранени телевизия и мобилен, активна почивка.

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 23:54 от anichka.bs

# 193
Лунатичка аз съм 20 г.с., но и аз не го усещам активно. По прегледи винаги спи или не мърда, никога не е бил активен. От време на време усещам като дърпане на мускул или пулсиране на мускул. под пъпа, та предполагам, че е бебето.
Мери Джейн за възрастта си мисля, че тежи чудесно. Като имай предвид, че все пак това е ориентировъчно.
Априлче, пази се повече и никакво слънце в по късни часове на деня. Много вода и хладно.
Моми22, къде прави феталната? Това феталната която е между 20 и 22 г.с.?
Има ли някоя която е правила такава фетална в Надежда? Пак ли такива ясни снимки дават?

# 194
В Щерев беше моята фетална, точно в 19-23 г.с, много са ясни снимките, аз също се изненадах. Имаме и доста на лицето.

А относно високото кръвно, може ли някой да ми препоръча кардиолог в София? Или директно да запазя в Щерев, където се следя?

Ох то това че е седалищно започва да ми тежи леко, защото от няколко дни раздава все по-силни ритници и там долу е малко неприятно, точно където ми е мехура. Дано се обърне скоро.

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 21:25 от mommy22

Общи условия

Активация на акаунт