Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 5

• 33 617
  • 725
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте. От последните изследвания  - 11.05 , всичко -страхотно. Вчера пускахме изследвания и АГ-то каза ,че хемоглобинът спада и има тенденция за желязодефицитна анемия.
Изписа ми 2 х 1 сорбифер.
Има ли за какво да се притеснявам? Някоя мама с подобна ситуация?

И аз съм с нисък хемоглобин 105. Пия желязо.

ans9898, идеята ти е добра, да. Simple Smile
И аз не искам баби първите 2 сед. После може би майка ще си пусне 1-2 сед. отпуск и ще идва за по 2ч, колкото да прибере баткото и да напазарува или да стои при бебето, докато аз го правя. След това ще се оправяме самички и свеки ще дойде за 2-3 дни, колкото да види бебето.

# 226
Аз може и да не съм права,но не искам никой. Живи и здрави ще ни е второ дете. С първото ни дете допуснах грешката, всеки когато си пожелае да идва.
Много в бъдеще говорим вече хаха, но тези от вас,които имат големи батковци или каки, мислите ли да ги спирате от градина за известен период?

# 227
Аз не съм питала хората за дрешки, колички и т.н. само креватчето на кръщелницата си поисках, защото те щяха да го хвърлях, а тя не е спала в него. Мен като цяло ми е неудобно, че аз не съм успяла да върна жеста. Не че не съм купувала подаръци, но някак различно ми се струва. Иначе нямам скрупули да вземам дрехи втора употреба. Те се носят за много кратко време. Даже и количка са ми обещали (ще ми станат две - първата не я исках, просто ми я донесоха). Само столче за кола искам да купя ново.
За бабите - майка ми ще си вземе 5 дена отпуска след като ме изпишат, че ще съм със секцио и да мога да се възстановя. След това сама. Няма друга баба, майка ми трябва да си ходи на работа, че и тя е учител, а по време на учебната година е трудно.
Blackwhite1, бъдеще, бъдеще ама вече сме минали половината път. Ей сега ще мине и останалото време. Аз обичам да съм подготвена с някакъв план.

# 228
Ние също не плануваме помощ Simple Smile Първо детенце ни е и смятам, че присъствието на бабите ще ми изпили нервите до краен предел😂 Идват за изписването или както майка ми се шегуваше със свекърва ми “викат ни само да си направим снимки 😂” и да си ходят 🙈 Свекърва ми вкарва много паника, преди няколко дни ми говореше как трябва да си извикам медицинска сестра на 8часа вкъщи “ако станело нещо” 😳 майка ми е по поносима, но мисля да си я спестим и нея. Свекърва ми успява да изнерви дори мм, много е досадна и твърде много напрежение вкарва

# 229
След първото раждане мама идваше и ми помагаше. Но основно да се радва на децата. Всичко друго си го правихме сами с мъжа ми. Сега не очаквам нещо по-различно. Сега очаквам отново мама да идва при мен. Да ни е жива и здрава само искам. С децата се включи активно като поотраснаха и като ги бяхме оставили на 3 години за 2 седмици, докато обикаляхме из Европа. Иначе бяха на месец като тръгнахме заедно с тях по почивки; вземахме мама да ги гледа вечер, да може да стоим до по-късно от 21 часа. Сега имам вече 2 деца и ще разчитам на тях за малкото човече вечер да им го оставям спящо. Не че ще е редовно, но понякога имаш нужда да излезеш без деца. На вечеря, разходка...

# 230
Смятаме да сме сами след раждането по здравословни съображения, а така или иначе най-вероятно ще имаме само една заинтересована баба - моята майка. Другата има свои разбирания за света и за живота, и е малко нарцисист плюс незряла. Не смятаме да я допускаме до детето без надзор, докато не стане поне на 12-13 години.

# 231
Skady на възраст 12-13 години вече няма особен ентусиазъм като им кажеш "хайде при баба", колкото и да я обичат.

# 232
Сестрата на мъжа ми, с която сме много близки все се шегува, че ще пропищим на 5я месец и ще се чудим на коя баба по напред да го оставим 😂

Последна редакция: пт, 14 юни 2024, 07:58 от Jojo_45

# 233
Имам братовчед, на който му се роди детенце тази година. Две седмици едната баба, две седмици другата баба. Аз леко се стреснах, че толкова много народ гледат това едно дете, а аз сама ще бъда.

# 234
Свекърва ми работи на 5 минути от дома ни. А майка ми живее в друг град, но аз желая именно нейната помощ.  Помолила съм моята майка да дойде за 1 седмица и тя има желание също да дойде, ще се настани в имот, който не ползваме в момента и още не сме пуснали под наем, за да си е самостоятелна а и за да имаме и време насаме с ММ, но аз лично искам да споделя именно с нея съветите за повиване, кърмене, къпане, не желая да се уча от интернет и да чета какво да правя и как е правилно, искам да споделя това изживяване с нея, да създам този спомен, който някой ден ще ми остане когато нея я няма. А илюзии не храня, че всичко ще знам и правя инстинктивно, ще имам адски много въпроси а и ако съм секцио или пък тежко и изтощително естествено раждане, няма да ни е излишна малко помощ на мен и ММ. Да, идеалният вариант би било той да върши всичко вместо мен за 1 седмица, докато се възстановя, но като му знам работата дори 1 ден отпуск няма да му позволят са си вземе.

# 235
И майка ми, и свекърва ми живеят в града. Нямам намерение да викам нито една от двете, още повече че ни е второ дете и смятам, че сме достатъчно адекватни и знаем какво да правим. Евентуално за половин-един час да дойдат да донесат храна, да помогнат с нещо из вкъщи или да занимаят голямото, бих разрешила да дойдат. Иначе хич не искам да ми висят на главата.

Голямото дете мисля да я оставя 1-2 седмици вкъщи, за да не се чувства изолирана след появата на новото бебе. Не бих я водила в такъв момент при бабите, според мен трябва да си е с нас, колкото и да е трудно с 2 в началото.

# 236
И на мен ми е нисък хемоглобина, малко под долната граница. И аз ще пия желязо докато се роди юнака. Относно бабите, с ММ решихме, че първите дни ще сме си само двамата, докато му се полагат дни, след това 10 дни едната баба и 10 дни другата (макс). Майка ми няма против, тя си е доста печена и като цяло е казала, че няма да се меси излишно, само ако я повикаме.. другата баба не прие особено добре идеята, явно си мислеше, че ще е при нас поне месец, ама няма как да си го причиня 😂 уважавам си я много, но предпочитам да не стресираме бебо излишно и да си се оправям сама. Първо смятам да извикам майка, след това свекървата, тъй като аз ще съм по-спокойна и така няма да тормозя и бебчо, а всички знаем, че за спокойно бебе, трябва и спокойна мама. Ще има драми със сигурност, особено за солене, мазане с мас и всякакви такива щуротии, но няма да се давам лесно, пък ако искат да ми се сърдят 😂

# 237
С първото детенце майка ми дойде за 10 дни, но тъй като преносих реално беше с бебето за 5 дни. Свекървата дойде за погачата на бебо и остана 10 дни. Преди да родя бях гледала много семинари, чела книги, ходих на курс за родители, където ти показват как да къпеш бебчето, дават съвети за кърменето и тн. Теоретично се чувствах много подготвена и нямах никакво желание да слушам как са ни гледали нас преди 30 години, толкова неща са се променили от тогава като даване на вода на кърмено бебе, слагане на захар във водата, къпане на бебето всеки ден, повиване тн. И двете бяха супер разбрани и по никакъв начин не оспорваха решенията ми, помогнаха много в домакинството и това ми беше предостатъчно. Готвеха и чистеха докато бяха при нас и така имах спокойствието и времето да съм с бебчо постоянно. С второто мисля да не идва никой първите 1-2 седмици, ММ ще е бащинство 2 седмици. Eдинственият ми проблем е кой ще гледа момчето ми на 2,5 г. докато сме в болницата и раждам, но ще го измисля.

# 238
Смятаме да сме сами след раждането по здравословни съображения, а така или иначе най-вероятно ще имаме само една заинтересована баба - моята майка. Другата има свои разбирания за света и за живота, и е малко нарцисист плюс незряла. Не смятаме да я допускаме до детето без надзор, докато не стане поне на 12-13 години.

Май не си попаднала на свекърва

Не знаех, че в миналото са солили бебетата. Това е било грижа за кожата ли?

Последна редакция: пт, 14 юни 2024, 09:55 от Фрида

# 239
Аз смятам и на майка ми и на свекървата да им кажа още преди раждането че когато имам нужда от помощ ще ги викам.Не искам по цял ден и те да ме притесняват.Първо дете ми,но на ММ му е второ,така че смятам да се оправяме сами колкото можем.Свекъва ми живее на долния етаж и може по всяко време да дойде

Общи условия

Активация на акаунт