Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 5

• 33 480
  • 725
  •   1
Отговори
# 420
Моята сутрин започна вълнуващо. Открих си кърлежче на корема като трябваше да поставям клексана. Преди малко ми го махна хирург. Само обиколих спешно и още 2 болници, чакане час пред кабинета. Сега се надявам да няма последици.

Lolla_Bunny еднокринолог трябва да се изкаже.

Да, утре сутринта имам час, но исках да попитам за друга мама с опит. Simple Smile
Дано при теб всичко да е наред, не би трябвало да има последици. Изпратих ли кърлежа за изследване?

# 421
Lolla_Bunny не, хирурга каза, че няма нужда.

# 422
  • София
Здравейте, продавам електрическа помпа Cangaroo прилагам линк. Чисто нова е, за съжаление я купихме преди да установя, че нямам кърма.

https://visvitalis.bg/product/cangaroo-elektricheska-pompa-za-ka … ance-kaki-xn-d211

Ако някой прояви интерес пишете на лично 🙂

# 423
Съжалявам, че ще се намеся, но всяка жена има кърма!
Да, може да има здравословни проблеми, може детето да не иска да суче, но това са изключения.
Не търся спорове и няма повече да коментирам, но тук има много жени, бременни за първи път и вярвам, че трябва да го вметна.

# 424
Здравейте, продавам електрическа помпа Cangaroo прилагам линк. Чисто нова е, за съжаление я купихме преди да установя, че нямам кърма.

https://visvitalis.bg/product/cangaroo-elektricheska-pompa-za-ka … ance-kaki-xn-d211

Ако някой прояви интерес пишете на лично 🙂

А може ли да попитам защо нямахте кърма?

# 425
  • София
Съжалявам, че ще се намеся, но всяка жена има кърма!
Да, може да има здравословни проблеми, може детето да не иска да суче, но това са изключения.
Не търся спорове и няма повече да коментирам, но тук има много жени, бременни за първи път и вярвам, че трябва да го вметна.

За съжаление се наложи да ме приемат по спешност за раждане секцио, в началото имах коластра, бебка сучеше, но за съжаление до там. Съжалявам ако съм създала в някой грешно впечатление! Напротив имах огромно желание да кърмя!
Желая лека бременност на всички! 🙂

# 426

Някоя от вас ползвала ли го е?Сутринта се огледах и за първи път открих няколко стрии.В аптека,от която пазарувам редовно и управителката ми е бивша колежка,ми го препоръчаха.Днес мина втората фетална,плацентата леко се вдига и според Док не може да се говори за превия вече.Може и да остане частично ниска,но не и превия.Кръвотокът е добър и без Фраксипарин.Чакаме решението и на хематоложката във вторник.Ако и там всичко е наред,ще ги започна отново септември месец.

# 427

Някоя от вас ползвала ли го е?Сутринта се огледах и за първи път открих няколко стрии.В аптека,от която пазарувам редовно и управителката ми е бивша колежка,ми го препоръчаха.Днес мина втората фетална,плацентата леко се вдига и според Док не може да се говори за превия вече.Може и да остане частично ниска,но не и превия.Кръвотокът е добър и без Фраксипарин.Чакаме решението и на хематоложката във вторник.Ако и там всичко е наред,ще ги започна отново септември месец.

Аз още не използвам нищо специално за стрии, имам единствено по гърдите. Иначе кожата ми беше многооо суха и единственото, което ми помогна е кокосово масло, но в жегите не ми понася вече аромата и го замених с чист зехтин. Нямам досегашен опит, та ще разберем в последствие ОК ли е бил изборът ми Grin ....

# 428
Вече съм 24+3, от началото на месеца съм в болничен и не съм се спирала - основно почистване и козметични ремонти на 3 етажна къща, двора да оправя, по големите деца тичам, постоянно съм в движение. Мъжа ми няма възможност да помага, тъй като започна 2ра работа, за да се подготвим за бебчо, пък аз нямам търпение и все се бутам всичко да свърша. За капак едното синче е с пневмония и от вчера сме нон стоп по болниците. От няколко дни започнаха много да ме болят краката и го отдавам на килограмите. Когато забременях бях 57-58 кг, вече съм 69 😢 въпреки, че не съм променила храненето. С бебока всичко е наред, много е активен. Лекарят ми препоръча вместо да се тъпча с лекарства да почивам малко повече, за да намаля болките в краката и гърба.
Колкото повече време минава, започвам да се притеснявам от самото раждане. На този етап съм решила да е естествено, дано да не се наложи друго. Въпреки, че вече съм минала 2 пъти по този път, на моменти си ме хваща страх 😄

# 429
Leylah, следвай препоръките на лекаря, знам, че е трудно. Скорошно оздравяване на детенцето. Hug

Аз от днес съм в 22+0 и вече започвам да се усещам голяма. Не само килограмите, а и коремчето също ми пречи. Много бързо расте, всеки ден е по-голямо и трябва пак да обновявам гардероба. Имам енергия и постоянно бягам на работа и по други задачи, не се спирам, а съм сама с детето 2 седмици. Обаче направо не знам как ще издържа да ставам все по-огромна в предстоящите жеги, за първи път ми е лятна бременност. Изобщо няма да си показвам носа от вкъщи през деня, само така си го представям.

Неприятен симптом, който имам е рязкото чувство на глад, ако не съм яла от 4-5 часа. Както се чувствам супер сита, изведнъж започва да ми прималява и се налага веднага да ям нещо, където и да съм. Не съм се научила да си нося с мен ядки или друго, ама не е лоша идея… ей сега ми свършиха парите в кеш и съм събирала жълти стотинки за едни солети, че нямаше как да отида до банкомат, а ми стана лошо. И другото е, че съм мноооого нервна и емоционална. Дребни неща ме изкарват извън контрол и усещам как по-често повишавам тон у дома, а това е нещо, което гледам да избягвам.

И аз тези дни се замислих за раждането и ми е леко притеснено. Дали ще е навреме бебето, дали ще се роди нормално и т.н. Нищо не съм подготвяла все още и се чудя дали е време вече.

Останалите как сте?

# 430
Аз изведох 2 пъти кучетата, направих за хапване, мих терасата, гладих малко бебешки неща, които пазя от 1 дете и каталясах. Уморявам се, за нищо не ставам.. Sad
23+4 г.с. съм
Хем съм на климатик, кучетата са завити, ще пукнат от студ. 😄
Главата ме боли 4ти ден и ми е замаено, хем пия кафе и кола (знам, че вреди..).
В чантата от скоро нося по 1 кит кат, ако ми прилошее навън. Като го изям, пак купувам веднага да има в чантата. Макар че рядко ям сладко, само при нужда.
Качила съм 5кг, не е много, но аз си бях с наднормени, а и нямам много движение. Корема вече си личи, не ми е удобно да спя никак, въртя се като слон. На ляво и по гръб се задушавам, само на дясно ми е удобно. А уж трябвало на ляво да се спи.
Ще ме умори това гладене, мразя да гладя. И кръста ме заболява. Ще изгладя само първия път и това е. Но може и да викна майка на помощ, че ще имам още 2 перални с бебешки дрехи, които купих и ми дадоха, по нататъка ще е, като сглобим кошарата, там да ги прибирам в шкафчетата.

И аз съм нервна и емоционална.
Поръчах си 1 онлайн курс и книги по чужд език, нещо полезно да направя.

Leylah, бързо да оздравява детенцето ти.

# 431
Брееей, активни мами, браво на вас.

Sweaty, супер си активна, моля ти се, аз съм останала с впечатление, че все почиваш, а ти колко работа вършиш в рамките на един ден!

Аз имам стягания от 2 дни (+неделя по време на път), вчера бях навън и в движение през голяма част от деня и не беше много комфортно, трябваше да се движа супер бавно. Според ММ причината била някаква специфично моя, възраст ли, какво ли, видял той бременна с огромен корем и била активна и носела пазарска чанта. Снощи взех една таблетка нощ-па. Днес затова лежа, от спалнята до кухнята и пак ме пристегна. Чакам да видя дали е моментно състояние или ще е по-продължително.

А, Sweety като спомена учене, хормона релаксин ми действа явно не само на ставите и мускулите, ами и на мозъка 🤦🏼♀ не ми се занимава с никаква умствена дейност. Имах да пиша едни работни неща, написах черновата един път (за щастие поне това), после една седмица до последен срок трябваше да добавя новите идеи и да пренапиша, познайте, хич не ми се занимаваше. Накрая черновата стана официална версия и толкова. И въобще през цялото време ми се гледат видеоклипове или ТВ или стоя безцелно на телефона или блуждая 🤦🏼♀

Последна редакция: чт, 20 юни 2024, 18:46 от MayaJane

# 432
Maya, по принцип док. ми каза да почивам, заради ниската плацента, но аз навън много не обикалям в жегите, ама вкъщи все шетам. Всеки ден готвя, все нещо чистя и т.н., пазарувам, карам детето на спорт.

И мен ме стегна снощи, че се разхождах повечко вечерта, ходихме и на заведение.
 Имах и 1 капка по-тъмно течение, уж не беше кръв нз, шашнах се, но засега друго няма.
Можеш да пиеш още 1 но шпа. Почивай си.
Всяка бременност е различна, някои и с тежести тренират, други като нас..
Всичко ще е наред.

Две снимки от снощната разходка:
Скрит текст:

# 433
На мен отдавна вече ми личи коремът. Има дни в които си мисля, че не е толкова голям, особено като видя друга бременна с по-голям. Ама като мина през огледало и се изненадвам, че изглеждам много бременна и няма как да се скрие. Абе, като бременна в 6 месец съм си вече, което отговаря на реалността. С първото дете ми се струва, че бях по-стегната и беше по-малко коремчето. Някак все още не мога да се отпусна и да свикна, че всеки, който не е знаел досега ме спира и пита в кой месец съм и т.н. Сякаш ми се иска да не изглеждам бременна, за да не ме заговарят и да не ми обръщат внимание. Grinning Много рязко стана разширяването и не мога да се адаптирам още.

# 434
Аз днес влизам в 21г.с, попринцип се чувствам супер енергична, но последните дни тези жеги малко ме мъчат. Чакам да стане това време и да изляза малко в градината на въздух преди вечеря. През деня ако имам да свърша нещо гледам да не се мотая много че изведнъж ми става много топло и да усещам едно сърцебиене, сигурно ми пада кръвното.

Общи условия

Активация на акаунт