Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 5

• 33 502
  • 725
  •   1
Отговори
# 405
Питай гинеколога си, на мен ми изписа Магнерот, отдавна го пия 2*2 в момента.

# 406
Май, магнезиий глицерат е с най-доброто усвояване, а и калций също.

# 407
Момичета, спомням си, че някоя от вас беше споделила за подобен случай, но може и да се бъркам.
Връщам се от преглед при АГ, всичко е наред, но околоплодните води са в норма, но в по-долната граница. АГ ми каза да пия повече вода и да ям повече плодове. По принцип се старая да пия много вода, но точно днес не бях пила никаква вода (от сутринта до 14ч), защото имаше забавяне в часовете, а аз исках да не съм с пълен мехур, за да се измери правилно шийката. Има ли някоя от вас с подобен случай и нормализираха ли се водите след прием на повече течности?

# 408
За крампите, най-често при мен се получават като си изтегна краката при събуждане или през нощта... таа намерих варианта да ги протягам в контра, вместо в шпиц. Grinning  При мен помага, за сега...

# 409
Здравейте мами,върнах се от моя преглед днес и аз.Дамата е 470 гр вече,а съм в 22+1 г.с.Всичко е наред.Доктора каза че си върви нормално за седмиците.Понеже напоследък имам болки в краката ми изписа витамин Д.

# 410
Изписали сте 4 стр. Досега четох 😆

Шийка под 3 см, особено под 2.5 е силно притеснителна. Стане ли такава - лежане. Само това е решението. Изпитано.

Любимите ми цигари - там всеки си носи отговорност. Случаи на майки, които по време на бременността са пушели и/или приемали наркотици и са имали деца без никакви проблеми - много. Такива с проблеми също има. Всеки преценява риска и дали да го поеме. По-жестоко от съвестта няма, да не може да си простиш като вече няма връщане назад.

Аз и във фейсбук (където заставам с име и снимка) и тук съм споделяла - децата ми са след ин витро. Доста чакани и желани. А за снежинката съм чакала близо 10 години. И каквото е нужно съм готова да премина, само детето ми да е живо и здраво, както и аз, за да мога да си я отглеждам и да помагам в израстването на по-големите ми деца.
Случаи много, нямам и желание да навлизам в подробностите. Житейският ми опит е голям за годините ми. От там страхове нямам, просто зная какво може да се случи и силно се надявам да го избегна. Бъдете позитивни, бъдете спокойни, те лошите неща се случват без значение дали сме готови или не. Но като запазим самообладание е значително по-добре.

# 411
Какъв витамин В12 приемате? Днес си пуснах изследвания и се оказа, че ми е нисък, в понеделник съм на АГ и ще се консултирам и с него.

# 412
Какъв витамин В12 приемате? Днес си пуснах изследвания и се оказа, че ми е нисък, в понеделник съм на АГ и ще се консултирам и с него.

Метилкобаламин

# 413

Аз използвам спрей Бетър Ю.

# 414
Аз имам вече силни болки в краката по точно стъпалата и колената ме болят и през нощта се събуждам от билки в ябълките.Някой друг с такива проблеми и какво пиете.На мен днес само вит Д ми даде

# 415
Брей, голяма дискусия днес, най-разпалената откакто сме тук. Мисля въпросите с цигарите, съвестта и въобще как формираме лично мнение и дали го заявяване или налагаме са изчистени за днес 👏🏻👏🏻👏🏻

Аз пък си записах час за маникюр и педикюр от вчера за днес, и хоп изненадааааа. Като ме видяха бременна, първо казаха “не можем за направим масажа в процедурата”, после “не може да направим цялата процедура”. На въпроса “защо”, “заради миризмите”.

П.П. Обстановката беше повече от подходяща, маникюр и педикюр класически поръчах т.е обикновен лак, обстановката беше доста спокойна, най-важното, с 1 място за маникюр и един стол за педикюр, което означава, че нямаше да има друг клиент по това време, който си слага гел например. При тези обстоятелства спокойно можеха да ми предоставят услугата, но и те имат разпоредби и правила да спазват, та просто се съгласих да си ида обратно 🤷🏼♀ Поканиха ме след като се роди бебето, чудя се дотогава  без педикюр ли ще ходя, то не пречи, но просто не е красиво.

# 416
  • UK
MayaJane, бих казала отиди в друг салон.

# 417
Ans, май те изпуснах. Нали твоето бебче беше с малко носле? Според мен всичко ще е наред, добре сте се решили на второ мнение.

- Решихме да направим най-обикновения тест за трите основни синдрома, защото назална/носна кост се свързва с Даун най-вече.
- Моят АГ погледна снимките от втора фетална и каза, че според него всичко е перфектно. Ще му пратя в петък размера на носната кост, за да прецени и той дали има основание за притеснение.
- Спокойни сме засега. Четох много в чуждестранни сайтове и разбрах, че това е МЕК МАРКЕР за синдром на Даун. Тоест, маркер, който може да е, но може и да не е причина за безпокойство. Масово жените споделят, че са имали съвет за пренатест, но всичко е излезнало нормално и си имат здрави бебковчета. Успокоих се, надявам се и при нас нещата да са добре.

Метилкобаламин

+1 за Метилкобаламин. Това е най-лесно усвоим Б12. Аз приемах в началото такъв, защото се оказа, че имам нарушение в гена за усвояване на фолиева и Б12.

# 418
Вчера мина обременяването с глюкоза. Обачее резултата малко ме притесни. Имало ли е някоя мама с подобен резултат и означава ли, че имам гестационен диабет? Утре ще го обсъдя на прегледа, но ми се искаше да споделя и с вас за малко надежда..

# 419
Моята сутрин започна вълнуващо. Открих си кърлежче на корема като трябваше да поставям клексана. Преди малко ми го махна хирург. Само обиколих спешно и още 2 болници, чакане час пред кабинета. Сега се надявам да няма последици.

Lolla_Bunny еднокринолог трябва да се изкаже.

Общи условия

Активация на акаунт