🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ - КЮБРА/KÜBRA И ДЖЕНТЪЛМЕН🧿ПРОЕКТИ, ПАРТНЬОРИ И ПРИЯТЕЛИ🧿ТЕМА 14

• 16 483
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
Ще публикувам едно ревю за "Kübra ", защото на този етап не издава много неща.
По-нататък, когато всички го изгледаме, ще споделяме и други мнения и рецензии за сериала.

Да го гледате  или  да го пропуснете: „Kubra: Сезон 2“ в Netflix, в който смесването на религия, технологии и политика се засилва .
от Джон Сърба

Турската драма "Kubra" се подновява по Netflix за втори сезон, възобновявайки изкусителната смесица от религия, технология и политика, установена в първия. Неговите първоначални осем епизода завършиха с огромен обрат и не мога да обсъждам дебюта на втория сезон, без да навляза до шията в плевелите на спойлера, така че смятайте това за предупреждение. За да обобщим накратко: Cagatay Ulusoy играе Gökhan, жител на Истанбул от работническата класа, който започва да получава странни съобщения от някой, наречен "Kubra" чрез приложение, наречено "SoulTouch" - странни съобщения, които изглежда знаят неща, които само божество може да установи. И така Гьокхан публично се обяви за пророк, получаващ послания от самия Аллах, което не само му спечели предани последователи, но предизвика всякакви неприятности, от невярващи до онези, които искат да го експлоатират. Ето го обаче: във финала на сезона той научи, че Kubra всъщност е изкуствено интелигентно същество, създадено от технологична компания. Това обаче не спря Гьокхан, тъй като той избра да тълкува това развитие като дело на неговия бог и така той продължи мисията си да разпространява думите си  и да преразпределя богатството на бедните.

KUBRA: SEASON 2: STREAM IT OR SKIP IT?

Същността: Дебютът на втория сезон е претрупан с объркващ набор от ретроспекции и ретроспективи, така че бъдете търпеливи. Получаваме бързо преразглеждане на последните моменти от финала на сезона, когато Гьокхан, известен от последователите си като Семави, заявява, че ще върне парите на хората, на които са принадлежали. Кубра хаква банкомати, които бълват пари в Истанбул, причинявайки хаос.  Гьокхан води ченгета в преследване с коли по улиците, докато неговите последователи не поставят блокади по пътищата и хвърлят димни бомби, позволявайки му да избяга през канализацията до скрития си щаб, където той, семейството му и последователите му се крият. Преминете към офисите на Datacraft, където създателите на Kubra, Берк (Онур Унсал) и Адем (Мерик Ракалар), гледат телевизионни новини, поразени от хака, предизвикан от тях.
Банковата система е в хаос.
Междувременно политици и правоприлагащи органи обявяват Гьокхан за терорист,който е на свобода и събират приятелите и семейството на неговите последователи, за да ги разпитат къде се намира.
Но обикновените хора смятат своя Семави за герой, техен спасител от излезлия извън контрол капитализъм и корупция. В бункера напрежението кипи между майката на Гьокхан- Дилек (Назан Кесал), сестрата Гюлджан (Ахсен Ероглу), съпругата Мерве (Аслихан Малбора) и тъста му.
  Мерве усеща, че Гьокхан пази тайни от нея, но той избягва това и я уверява, че винаги ще бъде до нея, а след това се осмелява да излезе на повърхността през нощта и отказва да и каже къде отива. Моля, имайте предвид, че щастливите бракове не функционират така. Тя го следва и го вижда да се среща тайно с Берк, с когото Гьокхан е в съюз. Не съм сигурен какво точно чува, но унилото й изражение, когато се връща към бункера, показва, че е разбрала същината. Гьокхан се връща в щаба и се моли, след което на следващата сутрин събира група поддръжници, излиза на повърхността и се обръща към населението чрез видео емисия, която се възпроизвежда на огромни екрани в сърцето на града. Какво казва той? Ще трябва да гледате следващия епизод, за да разберете.

За какви предавания ще ви напомни? Кубра все още изглежда като близкоизточна вариация на Месията на Netflix.

Нашето мнение: Кубра създаде завладяващ идеологически конфликт: Тези, които представляват властта, корумпираната система от властови капиталисти, са заплашени от популистко въстание. Техническите момчета отразяват идеята за "разрушителите" на индустрията, които се стремят да генерират хаос и евентуално да вземат властта сами. И хората на вярата се придържат към идеята, че те са праведните, които знаят истината, забравяйки факта, че техният лидер е заблуден измамник, макар и заблуден измамник с добри намерения. Но също така започваме да се чудим дали Гьокхан е покварен от властта, която притежава; нашето съмнение относно мотивите му се прокрадва, когато го виждаме да заблуждава собствената си жена и да работи съвместно с мъж, който може да бъде откровено луд.
Това с една дума е блато. Голямо, дебело, грозно тресавище, което отразява редица универсални обществени злини, вариращи от разпределението на богатството до пренебрегването на отговорността на технологичните компании по отношение на техните творения. Всеки може да гадае накъде ще стигне тази поредица и тя създава завладяваща драма, насочена към увеличаване на интензивността в следващите седем епизода.
Sex and Skin: Няма в този сериал

Parting Shot : Великият Семави се обръща към своя народ,

Sleeper Star: Нека изтъкнем две отличителни черти тук – Unsal може да е истинският злодей тук, необузданата личност, решена да създаде глобален хаос, а Малбора е съчувстващото сърце на историята и не можем да не почувстваме тежестта на нейната болка и разочарование.
Most Pilot-y Line Берк: „Това, което се случва в момента. Невероятно. Това, което се случва, е ума! Ние пренаписваме световната история, по дяволите!“
Нашето мнение: "Kubra" балансира интензивността и големите идеи в рамките на богата, нова концепция.
 ГЛЕДАЙ  ГО!

P.s Жаки, "Хартиената къща" е сериал, испански и е един от най- хубавите сериали, които съм гледала!
Горещо го препоръчвам!

# 91
Топ 10 телевизионни🔹 сериала в социалните медии

# 92
От мен една черешка - Сумие Flowers Cherries

# 93
А от мен Дахан

# 94
Aslıhan, на някакво техно изложение.

Искам да ви кажа,че във втория сезон много ми хареса играта и! Беше много истинска и много въздействаща! Heart
A от наш'то момче, ни вест, ни кост! Grinning

# 95
А Шифанурчето рекламира ПУМА

За сметка на Чачо, колежките му са доста активни.

И на мен Малбората много ми хареса как играе и в допълнение, че е сладка....наслада за окото

# 96
Здравейте момичета,
Удоволствие е данвинчета, толкова добри анализи правите на сериите, че все едно гледам с вас 💐♥️
Ще се опитам в петък да гледам Чачо, вече не знам на Гадар ли да се върна или Кюбра да гледам., но се надявам да съм цял ден на тема Чачко
Нези, много съм впечатлена от параклиса, много силно и специално място! ♥️

# 97
Споделено от Исмаил

------------------------------------------------------------------

Още от Шифанур
Прекрасна е в този цвят

После ще пусна и видеата

# 98
Здравейте момичета,
Удоволствие е данвинчета, толкова добри анализи правите на сериите, че все едно гледам с вас 💐♥️
Ще се опитам в петък да гледам Чачо, вече не знам на Гадар ли да се върна или Кюбра да гледам., но се надявам да съм цял ден на тема Чачко
Нези, много съм впечатлена от параклиса, много силно и специално място! ♥️
Нании, без да искам да ти налагам мнение, те съветвам да изгледаш първо Kübra.
Сериите са кратки и наистина си заслужава, защото сериала има смисъл, добре направен е, а Чачо играе страхотно!
А и ще можеш да се включиш в обсъжданията. Wink
После, ще гледаш Гаддар.
Историята с параклиса наистина е интересна и затова ви я разказах.
А и човек, след като остане жив, неминуемо си задава въпроса " защо Господ ме остави жив?"
Такъв въпрос си задаваха  и Гьокхан и Дахан.
И търсеха причината.
Всеки от тях обаче, намери различен смисъл в живота си.

# 99
Нани и моята препоръка е Кюбра. Чачо играе много по-добре там. Гадар не нещо, което ще си изпуснала, въпреки, че на теб може и да ти хареса. Гадара беше тръпка, защото го чакахме всяка седмица, но като качество много отстъпва на Кюбра. Актьорското майсторство ще го видиш в Кюбра.

Ето и обещаните видеа на Шифанурка

# 100
От Netflix Turkey питат:

Ако сте на мястото на Гьокхан
а) ще игнорирате съобщенията от Кюбра
б) ще ги докладвате на полицията

Аз определено бих ги игнорирала в началото, но ,ако не спрат, бих се обърнала към полицията .
Но това е твърде скучно, за да се направи сериал Grinning

# 101
Да права си, за да има сериал, трябва да откликне.
Аз бих игнорирала

Аслиханчето се подготвя за някъде в сътрудничество на De'Longhi и iYO

# 102
Жаки, това май е от  наградите на Elle Turkey.
Там беше с този черен тоалет.

# 103
Нези, може, ама го е пуснала на стори преди 2 часа.

Размерът на Çağatay Ulusoy в акаунта в Netflix не е шега 12 милиона Çağatay Ulusoy🤫🥳

# 104
Уау, каква Серенай!!!

Общи условия

Активация на акаунт