НАБОР 2005 Вчера - абитуриент, днес - по първо желание студент

• 59 184
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Имат се предвид окончателните оценки, т.е. средноаритметично 8-10 клас, съответно - 11-12 клас.

# 166
И синът ми е  днес на изпит, но във филиала на ТУ в Пловдив. Е, не е станал още, де.. ама има време 😬 Оценка по физика/инф. технологии има само до 10-ти клас и аз приех, че тази оценка имат предвид.
Поразгледах някои учебни планове в ТУ и също ми се сториха.. не мога да намеря думата. Но пък той няма много голям избор, заради оценките си.
Успех на изпита на хлапетата.
В заявлението подредете специалностите според желанието, дори да ви се струва най-предпочитаната "мираж". Никога не се знае...

# 167
Аз разбрах така - до 10-ти клас завършват степен на образование, крайните оценки по предметите, които няма да се изучават повече - средноаритметичните от 8-ми до 10-ти клас, вкл. Оценки в дипломата - средноаритметичните от 11-ти и 12-ти клас. Ако нямат оценка в този период - оценката от предходния. Вече не помня как стигнах до този извод.. Уморих се. В главата ми се върти въздишката на баща му “защо всичко е толкова трудно с това дете…”

Иначе - да, благодаря, ще подредим по мечтания и желания 😄 Дори в нашия случай “желанието да е по-голямо от възможностите”.

# 168
Да не занимавам седмокласната тема, моля, който може, да ми припомни - Когато в едно училище има НВО в седми клас, не се учи целия ден, нали? Става въпрос ако в училището има седми клас и гимназия?

Каква ни е "драмата" - на 21юни ще дават дипломите, освен това, подготвен е цял спектакъл на гимназията. Обаче синът ми е на работа до 18.30когато почва събитието. И тъй като основните клиенти на заведението са ученици от близки училища, по-голям шанс има "да го пуснат ", ако се предвиждат по-малко клиенти.

# 169
  • София
Раздаването на дипломите не е учебен процес.  Часът на дипломирането е подходящ, защото е след приключване на НВО за 7. клас.
Всеки, който не може да присъства на събитието, може да си вземе дипломата по-късно.

# 170
Да си говори предварително с работодателя, шансовете си ги знае той... Оттук нататък е такова...
https://www.mon.bg/dyasno-menyu/vakantsii/?level=7-grade

# 171
Светкавица да неучебен ден е. Дипломирането при нашите деца е на 18 от 10 ч. Как са измислили часа, иначе в зала в единия университет.Ще се опитам да присъствам, но дали.
Иначе от днес е на работа, уговорил се е и за дипломирането и за теорията на шофьорски курсове, само с инструктира не могат да се разберат за кормуване още.

# 172
  • Шумен
Здравейте, тъй като синът ми утре заминава да работи по морето, а не си е получил диплома, може ли да подаде документи за кандидатстване с онлайн диплом от МОН? Той ми каза,че дипломите ги имало и в сайта на МОН и може по този начин. И след това за записването  в университета лично ли трябва да бъде и с оригинал диплом?

# 173
  • София
Зависи дали университета, към който се е насочил предлага онлайн кандидатстване. Поне тези, които аз съм гледала имат, а в СУ пък е само онлайн. За да се изтегли дипломата от регистъра на МОН трябва да се знае номера ѝ.

# 174
  • Шумен
Зависи дали университета, към който се е насочил предлага онлайн кандидатстване. Поне тези, които аз съм гледала имат, а в СУ пък е само онлайн. За да се изтегли дипломата от регистъра на МОН трябва да се знае номера ѝ.

Благодаря,
в СУ ще кандидатства. Да, аз знам, че е онлайн, но не бях сигурна за диплома онлайн, че има в МОН 🙂. Значи класната ще трябва да му каже номера и. А няма ли начин да я получа аз? Предполагам с нотариално заверено пълномощно? Ще трябва да звънна в училище да питам.

# 175
Здравейте!

Беше ми безкрайно интересно да изчета последните две теми, благодаря ви за полезната информация - тук намерих отговор на повече от един въпрос, който ме интересува.

И ние ще имаме лято, изпълнено с очакване и надежди. Говоря в множествено число, защото цялото семейство по един или друг начин преживяваме вълненията на бъдещия студент.
А той, както и други момчета, за които чета тук, е 100% убеден единствено, че иска да учи психология в СУ - всичко друго ще му е компромисен вариант.

На матурата по български знам, че е дал максимума от себе си, ходеше и на уроци и се отнасяше сериозно към предстоящото, но резултатът му има шанс (макар и минимален) единствено за платено обучение  - 5.47, или 27.88 точки.

Във файла, публикуван от университета в социалните мрежи - отговори на най-често задаваните въпроси, виждам, че студентите, обучаващи се платено, не могат да кандидатстват за общежитие, което честно казано ме озадачи, защото разчитахме, че ще опитаме да се настани именно в такова...

Има ли някой повече информация по този въпрос - остават ли незаети места по общежитията на СУ или отсега да търсим други варианти?

# 176
  • София
Момичета и момче, къде да видя кога ще излязат резултатите от изпита по АЕ в СУ?

# 177
Момичета и момче, къде да видя кога ще излязат резултатите от изпита по АЕ в СУ?
В профила на кандидат-студента.
ПП. Сега видях, че питате къде да видите - няма информация, но например за биологията и за химията казаха - след около 2 седмици от изпита.

# 178
И аз искам да питам за общежитията на СУ - как са условията там, ако имате информация/наблюдения?

# 179
Странно ми е това с психология за момче, че и 1во желание... Ама явно не съм в час с модата Blush

Общи условия

Активация на акаунт