НАБОР 2005 Вчера - абитуриент, днес - по първо желание студент

• 59 190
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
Дали няма да получите повече информация относно общежитията, ако попитате в наборните на 04/03 набор. Те са го проиграли, на повечето от нас предстои. Ако би било платено в СУ, не подценявайте обучението в специалност психология в НБУ. Нямам представа дали и при какви условия имат социален ангажимент към студентите си (общежития).

# 181
Зависи дали университета, към който се е насочил предлага онлайн кандидатстване. Поне тези, които аз съм гледала имат, а в СУ пък е само онлайн. За да се изтегли дипломата от регистъра на МОН трябва да се знае номера ѝ.

Не ми излиза дипломата на сина ми в сайта. Възможно ли е още да не е качена или аз бъркам някъде? Връчиха им ги в петък преди два дни.

# 182
Момичета утре е дипломирането. Цвете дали да носи на класната?

# 183
Моят син е с класен. Имаше желание преди дипломирането да носи цветя на три конкретни учителки, но почна работа и няма кога. Вероятно, ако разбере, че ще присъстват на тържеството, ще им носи.

# 184
  • София
И нашите са с класен. Чудя се дали не заслужава бутилка (кашонче) уиски, че ги изтърпя и все още е нормален?!

# 185
  • София
etomira, да си дойдем на думата 😆 Човекът едва ли ще върне подаръка.
Моят най - вероятно няма да носи цветя. За изпращането и за бала класа бяха събрали пари и бяха взели много хубави големи букети. Сега не знам, дали са се организирали да й вземат букет или подарък.

# 186
  • София
О, наистина, въобще не се бях замисляла какви са обичайните ритуали за тази церемония? Поднасят ли се цветя на някого, какво се прави въобще?

# 187
  • София
Не ми е работа да се изказвам защото нямаме класен/сна, а и съм си плащала образованието, ама аз не заслужавам ли подарък, че съм изтърпявала изгъзиците на МОН 12 години? И касиерката в супера изтърпява разни нервозни клиенти, ама не ѝ дават подаръци за целта. Доброто отношение и добрата искрена дума според мен са най-важното. Скоро дадох плик с "лакомства" на един доктор и той го сложи при други 10 такива, дори не го погледна. Доядя ме на себе си. Не защото не го заслужаваше, а защото ако бях потърсила и намерила достатъчно искрени думи на благодарност, щеше да се получи по-добре.

# 188
О, наистина, въобще не се бях замисляла какви са обичайните ритуали за тази церемония? Поднасят ли се цветя на някого, какво се прави въобще?

Дълго и продължително се раздават дипломи:))  Според мен цветята сега са излишни, още повече че до тук имаше доста поводи и за цветя и подаръци.
Дипломирането беше тази вечер, наистина тук - таме имаше цветя, не обърнах внимание кой кога и на кого ги е дал.
Важното е, че сложихме финала на финала, диплома, плакет, грамота и подаръчен ваучер, всичко си заслужи девойката.
Сега смело напред към следващия етап!:)

# 189
  • София
Горги, значи е бил добър лекар. Аз при лекар, който сам си купува бонбоните, отказвам да ходя.
Мисля, че малкият жест (цвете, бонбони, бутилка) винаги са придружени с добра дума и рецепиентът го знае и го цени.
Преди година лекарите в Пирогов буквално спасиха живота на снаха ми. Тя лежа в отделението в което беше работила няколко години, лекува я бившата й шефка. Като я изписваха, поръча доста сериозна почерпка за всички и огромен  букет за лекуващата докторка. И си мисля, че щом тя като колега го направи, това показва, че те ценят тези малки жестове.

# 190
Брех, че то станала голяма галимация това с дипломите. Едно време ни ги дадоха в голямото междучасие, после беше изпращането в училище и толкоз...

# 191
  • Пловдив
Аз ще подаря цветя, защото много, много харесвам класната, а досега нямаше как.

# 192
На нас навремето ни ги дадоха тържествено в Аулата на СУ и си беше хубав и запомнящ се момент.
На всички ли в последния момент ви казаха датата на връчването?

# 193
Синът ми знае от седмица, официално е качено тогава и на сайта на гимназията.

# 194
  • София
Брех, че то станала голяма галимация това с дипломите. Едно време ни ги дадоха в голямото междучасие, после беше изпращането в училище и толкоз...
1992 ни ги връчвана тържествено в Лиляна Димитрова

Общи условия

Активация на акаунт