НАБОР 2005 Вчера - абитуриент, днес - по първо желание студент

• 59 243
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
За прикачване на диплома можем да ползваме файла от регистъра, нали? Днес им ги връчиха и видях че я има и там сканирана.
Церемонията беше хубава, и обявиха много високи резултати от ДЗИ на училището.
Ние прикачихме самата диплома по описания начин от тях. А после видях, че от номера на свидетелството от първи гимназиален етап (вписан в дипломата) сами го бяха изтеглили.

# 286
Редя желания - подадох в СУ, сега в УНСС. Laughing
АниК,  и аз така -тръгнало ни е от 8 клас на нас с теб!  Днес подадох документи за 1-то желание- свалих 2 кг; какво ли не ме разпитваха: че в една платформа, че в друга; то не бяха пароли и БИН номера, не бе чудо. Справих се! Сега ми остават немско посолство и пращане на документи по пощата. За резервното уни нямам нерви - може би другата седмица.
Хайде, и от мен успех на нашите математици, че това ще е ситото! То се е видяло - по БЕЛ почти всички ще са отличници (и големите, и малките) 😁 - грамотна нация сме.

# 287
  • София
За-вър-ших-ме, йееее...
Беше много хубаво и тържествено. Имаше много хора и беше много горещо, но пък в крайна сметка не всеки ден се дипломира човек и издържамхме. Направи ми много хубаво впечатление, че във всяка една от паралелките имаше поне по 5 - 6 деца пълни отличници през петте си години на обучение. На тях им раздадоха златни медали. Имаше и много с по 100 точки на ДЗИ по АЕ, няколко с 100 и по БЕЛ и едно момиче с 100 по математика.
А такива като моят младеж завършили втори гимназиален етап с пълно шест получиха само грамоти, но аз се гордея с него 🙂
И нека кандидатстването започне сега...😉

# 288
Какво кандидатстване, Марти? Вие сте директно на записване. Успех на всички бъдещи студенти!

Някой беше писал, но не помня - може ли записване с пълномощно? Наборът документи за СУ включва ли медицинско?

# 289
  • София
Може с пълномощно, бе, Шарлот. Само да се ожениш не може с пълномощно. Joy В интерес на истината МУ София изрично пишат, че студентът може да се запише само лично, но приемат пълномощно, ако си достатъчно агресивен.
Медицинско не трябва. Поне миналата година не е трябвало https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/priem/priem_za_obrazovate … bnata_2023_2024_g

Последна редакция: чт, 20 юни 2024, 23:03 от sanaka

# 290
  • В средата на времето
Аз пропуснах раздаването на дипломите, но получих снимка на грамотата. 😊 🎉 Сега, аз от Гърция, той от България, ще редим желания и кандидатстваме.🙄 За сега в УАСГ само, за други унита не съм информирана. И го пиша в мн. ч., щото ще е отборна работа. Уф.

Успех утре на всички седмокласници! 🍀Да покорят МАТ с високи резултати!

Последна редакция: чт, 20 юни 2024, 23:34 от Izida

# 291
  • някъде ... тук ...
Защо пълномощно? Толкова ли не може кандидат-студентът да отдели врема да кандидатства.
Сещам се как пътувах с нощния влак от др. край на България, свършвам работата и пътувам обратно със следобедния влак. Нямаше онлайн тогава.
Моят си е взел отпуск от работата за утре - за раздаването на дипломите и подаване на документи за кандидатстване.

# 292
Ами точно, за да се избегне подобно лашкане в път 6-7 часа, за да се свърши работа за 2 часа и пак обратно. Принципно всичко може, но доколко е смислено е въпросът. Май няма онлайн записване.

# 293
  • Пловдив
И ние днес си получихме дипломата,  хубав повод и празник за децата. Училището се беше погрижило да бъде в зала и беше хладно. Не ми се мисли ако беше на двора както бе обявено в началото.
Утре ще подаваме документите.

Успех и от мен на всички седмокласници утре!

# 294
  • Sofia
Нищо не разбират сега от кандидатстване с това онлайн Laughing В далечната 1994 отидох в ранни зори в СУ да се наредя на опашката. Много часове се чакаше. Там се запознахме с ММ, после се паднахме в една зала на изпита по математика, в УНСС пак се засякохме, след това няколко пъти в Студ.град ... такива ми ти работи.

Не че не съм доволна от онлайн-а де Laughing Той категорично отказа каквото и да било с немски език Trollface

Alex, а ти защо само за УАСГ пишеш, отказахте ли се от стопански факултет?

# 295
  • Варна
Ани, ще подадем и там. Но първо излиза класирането в Уасг, точно когато се връща от състез.

# 296
  • София
Те нищо не разбират и от излизането на резултатите.
Друго си е да дойдеш с влака от Пазарджик рано зарана, станала в 4:30, да висиш пред "стената на плача" на Химическия факултет на СУ цял ден и да клечиш най-долу на стената, заедно с други търсачи като теб, за да си видиш оценката някъде измежду разпечатаните със ситен шрифт на матричен принтер десетки листа с дупки отстрани.
Онлайн, пък забивал сайта, пък ала бала.
Друго си е хАртията .

Последна редакция: пт, 21 юни 2024, 08:51 от Сойка

# 297
  • Sofia
Ооо, да, "Стената на плача" - голямо взиране - бяха като списъците в избирателните секции.
Оф, нервно ми е вече и само се чудя какви глупости да дрънкам.

# 298
"Стената" на любимия ми факултет, как ли изглежда днес?

# 299
  • София, в момента в любимото ми село Железница
И девойката получи дипломата си. Строени на двора по азбучен ред, клас по клас. Без церемонии и излишни неща. Как пък веднъж това 18-то не измислиха нещо. Ней се. Завърши!
Относно пълномощното и записването... Тя от 6 до 12 е на участие в Черна гора. Би трябвало рано сутринта на 12 да се прибере с автобус и на 13 или 14 заминават отново за Гърция. Връщат се на 19. Записването и в двата университета е от 11 до 19. Аз съм на море, точно в на тези дати, леля й също. Майка ми ще получи пълномощно, въпреки че е трудно подвижна и с 80% намален слух. Ще се справи жената, ако се наложи.

Общи условия

Активация на акаунт