НАБОР 2005 Вчера - абитуриент, днес - по първо желание студент

• 59 266
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Личен досег със "Стената на плача" на СУ не съм имала (възпитаник съм на ТУ - София), но си спомням когато на сестра ми ходихме да гледаме резултатите и бях много учудена от реакциите на околните (тя е с 10 год. по - голяма от мен) Laughing.
Днес младежът ще разучава как се кандидатства. За всеки случай и аз ще свърша тази работа. Ей така да ми е по - спокойно. А кога ще се случи самото кандидатстване не е ясно, защото тези дни бил много зает. То са заведения, купони, срещи с този и онзи, от понеделник трябва и кормуването му да започне и ако остане време, тогава ще се кандидатства Laughing
Успех на седмокласниците днес Flowers Four Leaf Clover

# 301
  • София
И нямаше закодирани самоличности. Всеки с трите си именца. Майка ми работеше наблизо и всичките ѝ колежки се бяха изредили да проверят лично дали не ги е излъгала за резултатите ми.

# 302
Моят син е много нещастен с книжката заради това
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/mvr-predupredi-za-zatrudne … i-knizhki-2386528
Пусна си бърза поръчка миналата седмица, всеки ден проверява и още я няма... Та това е драмата сега..

# 303
Моята "госпойца" дотърча вчера от Албена, за има-няма двучасов престой - направо в гимназията, прехвърча до вкъщи, за да ми връчи дипломата, успях да я видя за едни 7 (седем) минути и отлетя. Желания за специалности подредени нямам - имало време, щяла да мисли.
Обаче толкова щастлива не съм я виждала, честно!
А "Стената на плача" си беше институция! Не знам дали има сред списващите тук кандидатстващи с биология през далечната 1980 и не помня точно коя година. Имаше доста повече получени шестици на изпита от обявените за прием места (споменът ми е, че имаше 80 пълни шестици на изпита, а около 50 места за прием). Приеха тези, които имаха и успех 6.00 от дипломата. Аз имах 6.00 на изпита и 5.92 от дипломата. Ми не ме приеха - исках да уча биохимия. Беше ужасно, защото аз си знаех оценката от изпита и вече се чувствах студент - да, ама не! Е, как да не я помня тази "Стена на плача"! (до която се добрах след нощния влак Варна - София)
На другата година рязко смених посоката, нещата се подредиха както трябва. Сега вече мога да кажа, че Господ си знае работата, но тогава беше ужасно.

# 304
Как да не я помня тази стена на плача! Имам тригодишен стаж край нея. Но в някоя от годините баща ми, който често имаше работа в София, проверяваше.И трите години оценките ми бяха "на ръба" на приема, докато не излезе списъкът с прием, не можех да съм сигурна да или не.
Едни от най - щастливите, да не кажа най - щастливите ми години бяха тези, от университета.

Малко го съжалявам сина си, че ще учи в нашия град, но това беше негов категоричен избор.

Последна редакция: пт, 21 юни 2024, 14:41 от Светкавица

# 305
Triger затакива случаи е в сила това

# 306
  • На планетата земя
Аз пък завиждам благородно на майките, чиито деца  ще останат да учат в родния си град. Simple Smile Нашето дипломиране беше вчера, а сега ме е обхванала една тъга. Моят категорично не иска да остава във Варна, но накрая каквото е писано....

# 307
  • Пловдив
И моята не иска да остава в Пловдив, София та София, повечето и съученици също са се запътили натам. Тази сутрин подреди желанията (12 на брой) в СУ и сега поне тя ми отпадна. На първите четири места са всички от факултетата по Математика Rolling Eyes.

Сутринта като карах седмокласника, един татко, оставящ детото си в детската градина до нас, ме жулна леко - драскотини, но стигнахме навреме до училище и в 8 и 5 го оставих. Много разбран татко, вика съжалявам моя беше грешката, аз пък  колата ми е последния проблем, закъснявам с детото за НВО Worried, все пак училището ни е на едни 15-20 минути от вкъщи, зависи от задръстванията. Хубаво, че беше спокойно движението в града и го оставих навреме.

# 308
mamiiva, ето, във всяка лоша ситуация, може да се намери нещо положително Simple Smile. Ама те от МОН го измислили...изпитите да са на 19 и 21 юни, когато малките ученици са вече във ваканция и няма толкова задръствания, така че спокойно да отидат навреме. Няма да се оплаквате Wink

# 309
Аз пък завиждам благородно на майките, чиито деца  ще останат да учат в родния си град. Simple Smile Нашето дипломиране беше вчера, а сега ме е обхванала една тъга. Моят категорично не иска да остава във Варна, но накрая каквото е писано....

Аз пък завиждам благородно на майките, чийто деца ще останат в България.
Моят, за съжаление не е сред тях. Но поне ще се надявам да се върне един ден!
Радвам се като ви чета, че доста деца остават тук. От випускът на МС може би 90% изчезват извън БГ.

# 310
  • София
... От випускът на МС може би 90% изчезват извън БГ.
И моята девойка се чуди дали да не избере обучение в чужбина. Към момента около 1/3 от класа ще учи извън БГ, но след още две години може би бройката ще се увеличи Rolling Eyes

# 311
При нас, така като гледам, около половината остават в България. Моята докъм 10 - началото на 11 клас беше категорична, че не иска да учи в България, но в един момент явно е седнала да си нареди приоритетите и смени посоката. После смени и посоката за това какво точно и къде иска да учи тук. За мен, това е нормално в тази възраст.

Последна редакция: пт, 21 юни 2024, 11:42 от мартеа

# 312
Моята "госпойца" дотърча вчера от Албена, за има-няма двучасов престой - направо в гимназията, прехвърча до вкъщи, за да ми връчи дипломата, успях да я видя за едни 7 (седем) минути и отлетя. Желания за специалности подредени нямам - имало време, щяла да мисли.
Обаче толкова щастлива не съм я виждала, честно!
А "Стената на плача" си беше институция! Не знам дали има сред списващите тук кандидатстващи с биология през далечната 1980 и не помня точно коя година. Имаше доста повече получени шестици на изпита от обявените за прием места (споменът ми е, че имаше 80 пълни шестици на изпита, а около 50 места за прием). Приеха тези, които имаха и успех 6.00 от дипломата. Аз имах 6.00 на изпита и 5.92 от дипломата. Ми не ме приеха - исках да уча биохимия. Беше ужасно, защото аз си знаех оценката от изпита и вече се чувствах студент - да, ама не! Е, как да не я помня тази "Стена на плача"! (до която се добрах след нощния влак Варна - София)
На другата година рязко смених посоката, нещата се подредиха както трябва. Сега вече мога да кажа, че Господ си знае работата, но тогава беше ужасно.

Аз висях пред стената на плача през 86 год/ много години минаха от тогава/.
Сякаш беше по-лесно... яваваш се на изпит и чакаш класиране.
Сега - веднъж плащаш изпити , чакаш резултати, подаваш документи за кандидатстване/ където отново плащаш/, после чакаш класиране  и т.н.
 Колегите ме питат : Къде ви приеха ? ...... Сякаш мина вечност , а още ходим по изпити

Успех на всички деца и да си намерят "тяхното място"

# 313
Здравейте, може ли при подаване на желанията в СУ да прикачим снимки на дипломата вместо да я сканираме? Благодаря.

# 314
Здравейте, може ли при подаване на желанията в СУ да прикачим снимки на дипломата вместо да я сканираме? Благодаря.

Аз качих снимки /скрийншот от сайта на МОН/, защото не приема PDF

Общи условия

Активация на акаунт