НАБОР 2005 Вчера - абитуриент, днес - по първо желание студент

• 59 294
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
Значи, чета и се ядосвам, надявам се за последно, с училището на дъщеря ми. Както цяла година са безброй фестивали, танци, хорА и т..н., така дипломирането е събитие, което се случва в нафталиновата Актова зала, за всеки клас е отделен по половин час - отишли, разписали се срещу името си и си заминали. От кумова срама по една лента отличник и това е - никаква тържественост, една снимка няма… и тя сподели - стана ми тъпо като гледах снимки от Арх.музея, Галерията и т.н. на другите гимназии - приятни церемонии, отбелязващи финала на зрелостниците, а при нас. - вземи таз хартия и бягай…. Дано се пенсионира скоро тази директорка и се промени нещо, щото ще затрие духа на това хубаво училище!

# 346
Значи, чета и се ядосвам, надявам се за последно, с училището на дъщеря ми.
Аз тъкмо щях да напиша, че където и каквито тържества да се правят, нищо не може да се сравни с вашето (моето) училище. Така, както умееха да отбелязват събития няма (ше) равно на това училище.
Жалко, че така се е случило с дипломирането. Но пък учениците носят духа на гимназията с години, остава вкусът към изкуството.

# 347
Не харесвам нравоучителните постове във ФБ, но днес мина пред погледа ми нещо, което е актуално за нашите деца, упражняващи свободния  си избор, който ще се отрази на бъдещето. Ще го кача тук:
"
Познавам хора, които завършиха на 21 и не си намериха работа до 27. Познавам хора, които завършиха по-късно и си намериха работа веднага. Познавам хора, които никога не са учили в университет, но още на 18 са открили това, което обичат. Познавам хора, които намериха работа веднага след завършване. Изкарват добри пари, но мразят това, което вършат. Познавам хора, които си взеха години почивка и откриха призванието си. Познавам хора, които бяха толкова сигурни какво искат да правят на 16 и промениха решението си на 26. Познавам хора, които имат деца, но нямат партньор; хора, които са женени, но е трябвало да чакат 8 или 10 години, за да имат деца. Познавам хора във връзки, които обичат някои друг. Познавам хора, които се обичат и не са заедно.
Затова искам да кажа,
че всичко в живота се случва според нашия ритъм, нашия личен часовник. Може да погледнеш приятелите си и да си мислиш колко са напред от теб. Може да погледнеш други и да си кажеш, че изостават. Но всичко се случва със своя собствен ритъм, всичко има своето време, своя часовник. Имайте търпение.
На 25 Марк Кубан беше барман в Далас. На 32 Дж. К. Роулинг за първи път успя да публикува Хари Потър, след като получи от отказ от 12 издателства. На 39 Ортега основа Zara. Моргън Фриймън направи своя голям пробив на 52. Стив Карел направи своя след 40. Ричърд Брансън основа Virgin на 34. На 35 Джак Ма основа Alibaba.
Да завършиш след 25 е също постижение. Да не си женен, но да си щастлив на 30, е красиво. Да създадеш семейство след 35 е напълно възможно, и да купиш къща след 40 е също страхотно.
Не позволявайте на никой да ви притиска със своите графици. Защото, както Айнщайн е казал: „Не всичко, от което има смисъл, се брои; и не всичко, което се брои, е от значение.“

# 348
Звучи успокоително, но все пак който не си е намерил работа до 27, все от нещо трябва да живее Simple Smile Не е само техния личен часовник, а и на околните явно Simple Smile

# 349
Boel, само от написаното познах гимназията, която и аз съм завършила, нямам съмнение.  Тази гимназия е жива, тя има душа, която всички нейни ученици - и настоящи, и бивши, ревностно пазят. Дано не се загуби това, което е градено и отстоявано толкова десетилетия, ще бъде повече от жалко.

# 350
  • В средата на времето
Много ми хареса, Шарлот! ❤️ Хич даже не звучи нравоучително, звучи подкрепящо и освобождаващо от стреса на личните очаквания и тези на околните. Всеки си намира своето място, рано или късно. 🍀

# 351
  • София
Какво да се направи вече седмица само пълня форума с глупости и съм на всяка манджа мерудия, но явно така се разтоварвам.
Скрит текст:
Много е хубаво постнатото от Шарлот. За мен то е абсолютната истина, но в повечето случаи се възприема за успокоение на потърпевшите, а не като твърда убеденост. "Печелившите" няма за миг да те съжалят, няма за миг да кажат: "ама такъв му е ритъма", в най-добрия случай ще кажат "той няма късмет", в повечето случаи обаче, ще е: не е достатъчно работлив, упорит, харизматичен, приятелски настроен, представителен и т.н. демек - сам си е виновен. Дори да не ти го кажат в лицето, си го мислят. Но нека оставим 18-19г. да вярват, че все някога всичко се нарежда. Така трябва! Така го е измислила природата, за да не се отчайват, за да могат да рискуват и да върви светът напред. То дори и да им кажем нещо друго, за щастие те няма да ни повярват. Ние старите знаем, че има случаи в които не всичко се оправя по общоприетия начин. Все пак се оправя, но винаги е трудно за преглъщане от обикновения човек. Нямам идея на тибетските или атонските монаси дали им се получава по-лесно Heart

# 352
Здравейте,
Може ли да помоля, ако някой вече е подал документи в СУ и ТУ и е предоставил сертификат за чужд език,  да сподели дали някъде се появява в профила.
Не като документ, който е качен, а като оценка или изпит...по някакъв начин.
Благодаря.

# 353
И аз харесах качения от Шарлот пост, но се страхувам точно от убедеността му, че ще си търси неговото нещо, а не знам кога ще го намери … и дали, ако не го намери овреме, ще превключи оборотите. Дано! Аз не го разбирам това, защото по принцип съм приземена, никога не съм имала прекалено високи цели, но съм доволна от постигнатото.  Той е друга жилка и много го мисля …🙏🍀

# 354
Значи, чета и се ядосвам, надявам се за последно,.....
                Е , има и по-лошо! Чакаме тържествено връчване на диплом в НДК в понеделник и.......изведнъж смс - елате и си вземете дипломите. Всички сме в ступор и.......нито една снимчица няма. Какво и как е било никой не знае, не иска да разказва.

# 355
  • София
Оооо, тази сутрин имах нужда точно от поста на Шарлот.... много ми е тематичен. Въпреки че по принцип хич не обичам такива обобщения, днес се хващам като удавник за сламка.

# 356
Здравейте! Вчера синът ми попълни онлайн заявление по интернет за кандидатстване в ТУ-София, филиал Пловдив. Тъй като той предварително участва в един от изпитите по Математика, имаше попълнена вече първата част от заялението и оставаше ред специалности и балообразуващи оценки да впише. Нямаше проблем при попълване, изпращане на заявлението и съответно потвърждаването на e-mail за това. Впоследствие, когато видяхме данните попълнени в персоналната информация за кандидат-студента (вход с ЕГН и входящ номер), ни направи впечатление, че за балообразуваща оценка по Математика се е появила друга оценка и тя съвпада с оценката от Удостоверението за завършен първи гимназиален етап, а не е тази, която попълнихме от дипломата за средно образование. Разбира се, нас това ни устройва 😊, защото тя е малко по-висока, но все пак дали това няма да се счете като попълване на неверни данни въпреки, че ние вписахме оценката от дипломата, а не новопоявилата се? Синът ми завърши ПМГ и съответно има оценка по Математика и 2та гимназиални етапа...стана ми доста странно защо се получи така. Благодаря, че ме изчетохте! Успех на всички деца! Simple Smile

# 357
Е , има и по-лошо! Чакаме тържествено връчване на диплом в НДК в понеделник и.......изведнъж смс - елате и си вземете дипломите. Всички сме в ступор и.......нито една снимчица няма. Какво и как е било никой не знае, не иска да разказва.
Чак лошо не е. Сигурно става въпрос за 32 СУИЧЕ, казаха, че на почти всички им трябват дипломите по-рано, което е вярно, затова така го направили. За родителите, които искат да присъстват, не е добре, но децата били доволни.

# 358
  • София
че за балообразуваща оценка по Математика се е появила друга оценка и тя съвпада с оценката от Удостоверението за завършен първи гимназиален етап, а не е тази, която попълнихме от дипломата за средно образование. Разбира се, нас това ни устройва 😊, защото тя е малко по-висока, но все пак дали това няма да се счете като попълване на неверни данни въпреки, че ние вписахме оценката от дипломата, а не новопоявилата се?
В ТУ се взима най-благоприятната за кандидата оценка и вероятно затова се е появила тази от първи гимназиален етап, след като е по-висока.

# 359
.......казаха, че на почти всички им трябват дипломите по-рано, което е вярно, затова така го направили. За родителите, които искат да присъстват, не е добре, но децата били доволни.
           Да , де!  Те за първи път чуват сроковете за кандидатстване и отговорката е , меко казано, малоумна! Не усетих много голямо "доволство". Единственото е ,че всички кандидатури са пуснати и...пей сърце!.

Общи условия

Активация на акаунт