НАБОР 2005 Вчера - абитуриент, днес - по първо желание студент

• 59 157
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
  • Разпиляна във въображението
Отдавна съм намислила да направя ел.подпис на дъщерята. 12 лв за три години е изгодно и ще й е под ръка.

# 106
  • Варна.
Отдавна съм намислила да направя ел.подпис на дъщерята. 12 лв за три години е изгодно и ще й е под ръка.

Преди няколко месеца си издадох за мен, платих 36 лв.
https://www.b-trust.bg/electronic-signatures/pricing

# 107
  • София
Не знам за студентите, но за мен това е незаменим помощник и си струва всяка стотинка без да съм фирма. Толкова разкарване и висене ми е спестил. Това смяна на адресни регистрации, на шофьорски книжки, наблюдаване на здравни досиета, отделно данъчните декларации и имотния регистър... И моят е като на diki, взех си го от офиса на Позитано, нямаше опашки, нямаше чакане. Не знам в НОИ как е, но ако там е 12лв. за 3 години, къде ли не са ги дали. Само да са умни с кредитите, че близко дете успяха да го измамят тел. измамници с крипто валута, ама дори не съм сигурна, че е бил нужен ел. подпис. Но нали с ел. подпис можеш да изтеглиш кредит от банката без да ти видят очите.

# 108
  • Разпиляна във въображението

Преди няколко месеца си издадох за мен, платих 36 лв.
https://www.b-trust.bg/electronic-signatures/pricing

Не знам. Моят преди три години беше 12 и сега при подновяване пак толкова в Информационно обслужване.

# 109
  • София
Да, в Информационно обслужване - StampIt още са си по 12 лв. за три години с флашката. На Борика (BTrust) са 36 лв. за три години с носител и после подновяваването ежегодно е 6,50 мисля. На Евротръст са може би по-удобни за младежите, защото се издават онлайн и представляват приложение за телефона, нямат физически носител. Има и други издатели, но май тия трите са най-разпространени. Аз ползам на информационно обслужване, неудобството е, че дори да попълниш документите онлайн трябва физическо посещение в офис и за получаване, и за преиздаване, но имат доста офиси в София и в страната.

# 110
  • В кошера...
Здравейте, и аз съм от четящите и черпещите от информацията наготово😊.
Благодаря много! Добре, че бяхте вие в 7-ми клас, за да съм в час с всичко необходимо!
Сега отново съм тук с абитуриента.
Така се припознавам във вашите истории... успокояващо е! 😀
Моят мързеланин три години повтаря, че няма да учи, два месеца преди матурата взе да отваря тестове, но радостта от отличните оценки БЕЛ и АЕ беше краткотрайна, след като се огледах.
Завърши ПМГ, природния профил, но не желае да продължи с това... Преди месец ми заяви, че желае да учи Японистика.
Шокирах се, предполагате... после видях,.че приемат  само 11 момчета.
Не знам дали ще му стигне бал 23.16, не познавам никой от този факултет...
Реших да погледна и УНСС, обаче не успях да разбера балообразуването.
Трябва ли задължително математика за икономическите специалности?
Дипломите ще им раздават на 22.06., явно си е практика това...
До тогава трябва да реши, но се изумявам колко нищо не му е присърце...

# 111
  • София
Защо не пробва и кореистика, и китайска филология, освен японската в същия факултет в СУ. Може да посещава часовете по японски език като втори език в същия факултет в първи курс, а след това да се прехвърли. Първата година много от дисциплините са общи - практически са един поток. Поне така беше в далечните времена на моите филологии преди сто години, но вижте конкретните програми от миналата година и ще се ориентирате. На мен много ми харесва изборът на сина Ви, тези редки за нашите ширини филологии са все по-търсени, конкурентни и дават много възможности за учене навън, много по-добре е от просто да запише нещо икономическо, за да учи каквото и да е Simple Smile И не мисля, че му е нисък успехът все пак, през 2022 се  е влизало на първо класиране с 22,08 за японски, 20 и нещо за корейски, цяла единица нагоре е, има си своите шансове. Успех на момчето.
ПС. И не е мързелан - енергийно ефективен е, след като е положил точно необходимото минимално количество усилия, за да постигне добър резултат.

# 112
  • София
И аз с въпрос.
Когато сина ми трябваше да си сменя лаптопа предпочете настолен компютър. Сега се замислям дали ще му трябва лаптоп, за да се оглеждам за оферти, или ще може засега да си продължи само с наличния РС.

# 113
  • В кошера...
Pisho, благодаря за мнението!
Има си влечение към японския само. Учеше го сам, културата му харесва.
Аз също съм филолог /Славянска филология/ и съм наясно какво следва, но си мълча. Не искам да влияя...
И да, енергийно ефективни са цялото им поколение. Минимум усилия влагат, пестят се.., щом може и така.
А ние преди - все искахме максимума да дадем.
Времената са други.

# 114
  • София
И аз с въпрос.
Когато сина ми трябваше да си сменя лаптопа предпочете настолен компютър. Сега се замислям дали ще му трябва лаптоп, за да се оглеждам за оферти, или ще може засега да си продължи само с наличния РС.

И аз съм с такава дилема. Той много си държи на домашната машина, даже си вложи прилична част от спестяванията, за да си я ъпгрейдне миналата седмица. Ако застудентства, си мисля, че ще му е полезен някакъв ултрабук или от тези хибридните нотбук + таблет, за лекции, за университета и въобще, нещо мобилно си представям, леко, с добра батерия и тъчскрийн. Засега не изглежда заинтересован от идеята ми. Някой, ако има опит и може да предложи модел/вариант, който да разгледаме, би било супер. Струва ли си, ползва ли се? Ако имате студенти, които са с опит в тая работа Simple Smile

# 115
  • София
Дъщеря ми ползва Ipad pro и е много доволна. Лек е, влачи го навсякъде в университета, пише на него /има си и писалка, и клавиатура/, учи от него /има чудесни програми за медицина/, че и сериали гледа. Relieved Голямата в университета носеше лаптоп на лекциите, сега и тя ползва Ipad. Много полезна вещ за младите хора.

# 116
Моята в момента разсъждава върху вариантите за по-сериозни графичен таблет и лаптоп, който да сработва добре като параметри с криейтив суит пакета. Пък и двете устройства да се разбират добре. За момента събирам отзиви от познати.

# 117
  • София
Мартеа, моята девойка ползва вече 4 години Wacom Cintiq 16 и е доволна. Единственият недостатък е, че е голям за пренасяне.  Досега ходеше на състезания с две раници - една за таблета и една за лаптопа.
Купила съм нов Wacom Creative One 13.3" за разнасяне в университета, но още не е работила пълноценно с него. Но е доста по компактен и влизат таблета и лаптопа в една раница.
Не знам обаче какво й трябва на твоята девойка. Можеш да видиш цени и в амазон. Малкият таблет го взех за 200 лири миналата година. Цената в БГ е двойна 🤐

# 118
А Андроид алтернатива на Ipad pro  …?

# 119
  • София
Не съм запозната, те си го избираха.

Общи условия

Активация на акаунт