НАБОР 2004 - студенти - трета тема

• 64 094
  • 761
  •   1
Отговори
# 375
  • В светлината на слънцето
Санчо, биби, браво на децата! Ще се наредят нещата, важното е те да го искат! Heart

# 376
  • Варна
Да си споделя и аз. Младежът е приет да учи за ресторантьор. Той обича да се занимава с готвене, някои неща ги прави по-добре от мен. Отказа да чака второ класиране защото мисли, че ще му хареса това което ще учи. Разгледахме заедно учебния план и най-много го впечатлиха международните проекти с практика в Испания.

# 377
  • София
Браво на момчето, за мен всичко с храна има бъдеще и няма как да се замести от AI. Харесва ми, че е ориентиран. Време е и професионалните училища да преживеят разцвет.

# 378
  • Варна
Сега вече, като се уталожиха страсти и емоции си мисля, че в крайна сметка съдбата си знае работата. В крайна сметка и трите ми деца ще имат професии, които ще могат да практикуват навсякъде у нас и по света, а това е един добър старт. Трябва да се извлича максимума полезност от предоставената ситуация. 😊

# 379
  • София
Санака, Биби, Антония - браво на децата, все хубави училища.
Санака, ще успеете за 2 АЕГ, но и ФЕГ е чудесна и е голям плюс, че са на една смяна.
Биби, 105 училище ме впечатли - направо гледайте университетите в Италия.
Антония, много перспективна специалност, а и щом има практика в Испания, направо е супер.

# 380
  • София
И аз така мисля. Младежът избра на първо място 2АЕГ заради самото училище /и то си е много хубаво/, не заради езика. Но истината е, че при неговото В2 по английски, е по-смислено да учи нов език в гимназията. Така че си пия спокойно розето. Ако ги преодолеем тези 4 точки - добре. Ако не ги преодолеем - пак е добре. Хубавото е, че и той така мисли.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 00:44 от sanaka

# 381
  • В светлината на слънцето
антониа, браво на детето, че е така добре ориентиран на тази възраст. А в кулинарията наистина има смисъл (не визирам риалити форматите, а професията).

# 382
  • Варна
Хубавото е, че и той така мисли.
Това е най-хубавото!
Биби, не съм запозната с училищата в София, но щом има възможност да учи желания език в добро училище трябва всичко да е наред!

# 383
  • София
За 105то. Кратката версия е:
Обществени и природни науки са супер учителите. Толкова са супер, че заради едната химичка, наборът  отказа да смени училището (другата и тя стана любима).
по БЕЛ -  не
по Мат и ИТ - зле.
по ИТ за гимназията имаше добри отзиви (в начален и прогимназия не са ОК нещата)

Дългата е за книга.

# 384
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Моят е приет за багерист, най-общо казано. Laughing Всъщност е пътно-стрителна техника, значи и валяк може да подкара, ако не мръдне нагоре на второ класиране. Trollface
Проблемът е, че тук, във форумът всички са с високи балове и няма как да се намери мнение какво е положенито по подобни места, за академично е ясно, че е супер зле, ама какви са децата, класовете, учителите, отношението, как е ресурсното и т.н.

# 385
Здравейте! Ако имате студенти по медицина в МУ София, бихте ли ни казали по какви учебници учиха в първи курс? Детето много се вълнува, но в същото време е и доста притеснено. Иска предварително да види какво ще изучава първата година.

# 386
  • София
Ще мисли този уикенд. Тя си подреди малко нелогично желанията, но са си нейните. На второ има шанс за 127-о и НФСГ.Унитата в Италия са в полезрението, особено, ако сестра й запише магистратура там, но имат и доста специалности на АЕ.

# 387
  • Пловдив
Привет, да се отчета и аз с моето седмокласно пиленце. Приета е  в руската в Пловдив, с немски език. Аз съм доволна. И тя е. В нашия град английската и руската са непрекъснато в съревновяание. 😃
Аз съм завършила тази гимназия, но кака й английската. Та сега ще пробваме на второ класиране.
Та в този ред на мисли - една от двете езикови ще е.  Санака, Биби,  дружно ще чакаме и другата седмица.

# 388
  • София
Седмокласни мами, добре са се представили децата - ще видите, че ще попаднат на тяхното си място и ще са щастливи там.
Санака, аз мисля, че от гледна точка на езика (не ме бий😂!, това са си мои разсъждения) ФЕГ е по-добър вариант и от Испанската. А в конкретната ситуация с неговото В2 по англ. е по-добър вариант и от 2АЕГ, защото точно за 2 години ще е взел сертификат C1 (С2), а и ще  научи перфектно още един западен език.🤗
Bibi, децата са различни и всяко е добре да следва своя път. Стискам палци на момиченцето ти да е направило удачен избор, който по-нататък да и разкрие други интересни възможности за реализация и образование.
Antonia, смело и нестандартно решение, но когато влагаш сърце и душа в това, което правиш, ще бъдеш най-добър и най-важното -щастлив и удовлетворен.
Vany6a, браво, вече си спокойна:)!
Не съм вашето вече не ми изглежда лесно и не знам какъв съвет бих могла да дам. Нека да звпише нещо, което ще учи с интерес и желание.
Успех на второ класиране и поздрави от морето!

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 15:15 от Skiorche

# 389
  • София
Аз да се похваля с успешно завършена първа година. Всички изпити взети. Следващата година дупе да му е яко на младежа с административното право и още нещо беше, ама не съм слушала внимателно.
Да споделя, че във Франция отличното ниво на английско е нещо нечувано и по тази причина много търсено. Така че аз съм за френската срещу английската, въпреки че харесвам втора английска.
В края на краищата изборът на училища е важен дотолкова, за мене поне беше важен, добрата социална среда. Не че е гаранация винаги училището, но е важно. 
При нас нищо ново. Младежът работи на  35 часова седмица. Добре, че беше съботата, та да се засечем и да му видя физиономията. Хем сме в една къща.
Времето тук е странно, ту лято, ту есен. През два три дена се сменят сезоните. Добре, че само тези два се редуват,че иначе сме го закъсали.

Общи условия

Активация на акаунт