НАБОР 2004 - студенти - трета тема

• 63 721
  • 761
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, моля ви някоя запозната майка да ми даде повече информация относно къде са общежитията на СУ факултет ФМИ. Ако имам двама студенти в различни вузове ползвам ли някакво предимство? Благодаря предварително!!!

# 76
Няма конкретно общежитие за ФМИ.
Разпределянето е на случаен принцип в блоковете.
В стая могат да се паднат учещ право в ЮФ и друг учещ биология в БФ.

Ако искат да бъдат заедно, но са в различен ВУЗ - през ноември - декември като обявят свободни места, се взима разменно писмо и единия студент се мести в общежитието на другия.

# 77
Здравейте, моля ви някоя запозната майка да ми даде повече информация относно къде са общежитията на СУ факултет ФМИ. Ако имам двама студенти в различни вузове ползвам ли някакво предимство? Благодаря предварително!!!
Има Комисия по настаняване към СУ и можете да получите отговор на всичките ви въпроси. Това, което аз знам е че настаняването в общежитията на СУ е на случаен принцип, т.е не се знае в кой блок ще бъдете настанени, независимо от факултета.
Ако имате двама студенти в различни вузове, те могат да живеят в една стая, в общежитие на университета, който пожелат.Необходимо е разменно писмо между университетите.Отново трябва да се обърнете към Комисията по настаняване.

# 78
  • София
Изпуснала съм да се "запиша" в тази тема и се чудя защо не получавам нотификации☺.
Наборката си е вкъщи от онзи ден. Юни са изцяло онлайн и си пристигна. Голямото преселение за лятото е факт. Избяга от лошото време в Амстердам. То пък тия последните дни- бива, бива, ама началото на април бяха по-високи температурите от сега. Тук много си й харесва, но от друга страна тъкмо ми обясняваше преди малко как й допадало, че там нещата са стриктно уредени и как може да се разчита на план, програма, ясни критерии и изобщо как северните страни повече са и на сърце в това отношение. В случая правеше паралел с Италия например. Но и България спада към южните страни.
И все пак, много е щастлива, че си е тук сега! Ще му мисли наесен за дъжда. 🤓

# 79
  • София
Малко пресилен стана спорът относно образование в БГ или извън. Общо взето мисля, че всички сме наясно, че изборът на децата е важен. И ако ги "изманипулираме" да мислят в нашата посока няма да е честно спрямо тях.
Както съм споменавала няколко пъти и аз бях разбита от избора на големите ми деца да се върнат след обучението в чужбина, но за набора нямах съмнение - щом го усеща така, така да бъде. Големите също сами взеха решенията си. Трудно е да ги подкрепяме, когато сме на друго мнение Wink Но пък това е правилното нещо.

# 80
Здравейте! Имате ли информация, относно общежитието към ТУ Пловдив (филиалът на ТУ София) и по-специално има ли достатъчно свободни места за първокурсници, месечни такси и разходи, кога ще разбера дали синът ми е приет в общежитие или се налага да му търся квартира и т.н. Благодаря предварително! Simple Smile

# 81
Влизам да пожелая успех на дребосите утре. Дано имат късмет с НЕлесен изпит, на който да се падне всичко което те си знаят.  Умни са ни децата, ще се справят, но ми е жал за целият цирк, в който са главни действащи лица.
Чакаме отчет утре! Стиснати палчета и положителни мисли от мен.

# 82
Здравейте, има ли значение кой ден отиваш да се записваш? Става въпрос за ТУ София. Дали запълват групите по реда на записване?

# 83
Здравейте, има ли значение кой ден отиваш да се записваш? Става въпрос за ТУ София. Дали запълват групите по реда на записване?
Има фиксиран срок за записване. Няма никакво значение в кой от дните определени за записване ще се запишете. Щом сте класирани, мястото ви е сигурно.
Групите как ги определят, само онези от канцеларията си знаят Simple Smile

# 84
Благодаря! Мен ме интересуваше най-вече дали сформират групите по реда на записване, тъй като имам приятелка, която учи в ПУ и ми каза, че при тях групите се образуват по реда на записване, та се чудех в ТУ дали нещата се случват по същия начин NerdSmile

# 85
  • Пловдив
Юоят е набор 2005, кандидатства сега в УАСГ, та те понеже са доста деца от Пловдив,  някой им казал, че трябва още първия ден да отидат да се запишат всички заедно, за да са в една група. Колко е вярно това, нямам представа,  чули са от горните набори.

# 86
Юоят е набор 2005, кандидатства сега в УАСГ, та те понеже са доста деца от Пловдив,  някой им казал, че трябва още първия ден да отидат да се запишат всички заедно, за да са в една група. Колко е вярно това, нямам представа,  чули са от горните набори.
Възможно е...във всеки университет си има правила.
Каква специалност ще кандидатстват в УАСГ? Моя племеник е от Пловдив и ще кандидатства геодезия.

# 87
  • София
Гледам, че  дискусията е тръгнала в съвсем различна  посока - образование в БГ или в чужбина. Simple Smile, а фокусът беше друг.
Скрит текст:
Аз не говорех за качеството на образованието, а за външните обстоятелства (политика, управление, корупция на всички нива), които силно ограничават или пречат на един млад човек да разгърне потенциала си, независимо къде и какво е завършил. Завърши ли в чужбина, му се отварят по-лесно вратите към света, а тази за връщане пък винаги е отворена, когато реши. Ако завърши в БГ Право или психология, шансът да си остане в БГ с надеждите, че нещата тук ще се променят е 100%:). Медиците също лесно могат да сменят държавата.
Разбира се, че изборът на децата е най-важен, а ние сме до тях да ги подкрепяме. Разбира се, че са умни и способни и ще се оправят. Въпросът, обаче не е всеки да се спасява поединично, вечно търсейки “връзки и контакти”;)
Успех на седмокласничетата ни утре!  Да имат късмет, да са спокойни и уверени. Нека силата да бъде с тях;)!
Надявам се, че сте живи, момичета!🤗❤🍀

Последна редакция: вт, 18 юни 2024, 22:39 от Skiorche

# 88
И от мен успех на дечицата утре! Нека късметът да е с тях!

# 89
  • София
Успех на всички наши малчовци! 🤞🍀
Никога не съм си мислила, че ще си спомням 7.клас с умиление, ама ей на и това се случва! 😁

Общи условия

Активация на акаунт