НАБОР 2004 - студенти - трета тема

• 64 092
  • 761
  •   1
Отговори
# 405
И аз имам холандче завършило първата година чудесно и измъчвано от лятна жега тук. Ходих и на гости в Хага и помогнах да стегне багажа, да предаде общежитието и нацелих единия им ден лято 😁 Казва, че ще  се аклиматизира за климата в Мадрид . Не ми се вярва да е такава жега там, обаче 😃Имат си и квартира от вчера с трите българки, както си я бяха пожелали в центъра на Мадрид.Оказа се,че в Испания е много по-лесно да си наемеш нещо, от колкото в Нидерландия.Обменът и започва на 01.09.Сега почиваме всички заедно във Варна.

# 406
  • София
Радвам се, че седмокласниците ни са приети където са искали!
Успех и много нови приятелства им пожелавам!

Наборката продължава обучението в Аризонския университет, чувства се много удовлетворена. Харесват  ѝ лекциите, преподавателите, проектът, върху който работи - домашното насилие.
Щастлива е.
Не ѝ харесва храната. Много меко казано. Един ден , докато говорехме, я усетих как още малко и на сълзи ще я избие😆. Не че гладува, разбира се, но казва, че толкова безвкусни неща не е мислила, че могат да съществуват. 😁 А тя си е сладокуса, макар че не и личи.
Преди два дни бяха ходили в сръбски ресторант, на седмото небе беше, наяла се е чудесно. 😆
Водиха ги на двудневна екскурзия до Гранд Каньон.
Освен това в програмата им е включено и доброволстване в един център, в който се опакова и разпределя храна за кухни за социално слаби хора. Силно е впечатлена от организацията в тоя център и от това колко много хора идват,за да доброволстват. Включително пенсионери. И от компании различни изпращат хора, вместо днес да са на работа, ги пращат в този център .
И разни други мероприятия им организират.
Много неща ми разказва, предполагам като се прибере още повече ще разказва.
Живот и здраве на 1 август си идва, последните дни ще ги прекарат във Филаделфия и Пенсилванския университет.

Последна редакция: сб, 20 юли 2024, 14:15 от Валенцето

# 407
  • София
И аз имам холандче завършило първата година чудесно и измъчвано от лятна жега тук. Ходих и на гости в Хага и помогнах да стегне багажа, да предаде общежитието и нацелих единия им ден лято 😁 Казва, че ще  се аклиматизира за климата в Мадрид . Не ми се вярва да е такава жега там, обаче 😃Имат си и квартира от вчера с трите българки, както си я бяха пожелали в центъра на Мадрид.Оказа се,че в Испания е много по-лесно да си наемеш нещо, от колкото в Нидерландия.Обменът и започва на 01.09.Сега почиваме всички заедно във Варна.
След първата ли година могат да правят обмен при вас? Моята се оглежда за възможни дестинации. По-скоро по-далечни, но и Мадрид е опция. Обаче при нея по програма са след 2-рата година възможностите за exchange. Интересни са ми подробностите при вас, може и на лични. Благодаря! 🌸

# 408
Чудесни неща споделяте за наборите.Радвате ме!

# 409
  • Пловдив
Моята седмокласничка ще учи в моята езикова гимназия - АЕ/РЕ. Аз към доволна, тъкмо ще се опитам да си опресна знанията по руски, падежите съм ги забравила...

И аз чета с интерес за нашите студенти в чужбина. И ми е много приятно като споделяте.

# 410
  • София
Е,  то вторите езици в езиковите гимназии са малко “за цвят”;) и си изискват допълнителни курсове.
Със сигурност на финала твоят РЕ ще си остане в пъти по-добър от нейния😉.
Аз освен, че разбирам доста добре, и едно изречение не мога да формулирам:). На мен никога не ми се е налагало да го използвам, де.

# 411
  • Пловдив
Така е, Скиорче, така е. След 5 години, живот и здраве, ще направя разликата между двете езикови гимназии в града ни, които още от моето време се съревноват, че и преди това. 🤣
Със сигурност първият език и в  двете е на едно ниво. Абе, интересно ще е, щом и детето се вълнува вече, добре е работата. / поне докато не почнат пак домашните.  Wink

# 412
  • София
Моята дъщеря също отиде на ексчейндж, когато учеше в Ротердам. Беше задължителен, доколкото си спомням. Понеже беше в профил с испански и немски, трябваше да избира държави между от тези два езика. Тогава значение имаше успеха до тогава и тя можеше да избира между Мадрид и Буенос Айрес. И моето стрелче без да се замисля избра второто. Та изкара доста интересен период. Който за малко да се окаже сложен, защото тя реши,че ученето няма да е сложно,но се оказа малко по-трудно с испанския в Аржентина. Но слава богу всички изпити бяха взети. Но преживяванията и бяха един път. Обиколи цяла Южна Америка. Така че ако могат децата да пробват по далечни дестинации, нека пробват.

# 413
  • столицата
Масиса, МД също има идея за семестър в Латинска Америка. Аз, обаче, имам доста резерви най-вече свързани със сигурността. Особено на момиче-чужденка. При вас имаше ли някакви проблеми от подобно естество? Коя година пътува дъщеря ти?

# 414
  • София
Тя беше там 2018. Беше позиционирана в Буенос Айрес. Там беше университетът. Живееше в къща с други млади като нея. Доколкото знам е било постоянен купон. Беше се събрала една група от скандинавци и французи. Всеки беше със собствена стая в квартал Палермо. Обиколката на другите страни беше доста аванатюристична на мотор. Бяха наемали и кола под наем. Проблеми не са имали, освен понякога липсата на интернет и едно дълго стомашно неразположение в Боливия. Аз понеже съм от шубеливите, я бях завела да я ваксинират сруще хепатит А и жълта треска. Навсякъде е било спокойно. Дори и в Колумбия. Който гледа много Наркос като мене, тази страна ме плашеше най-много. Върна се със страхотно много приятели и много спомени. Знам,че обаче като кацна на летище София я привикаха на по сериозна проверка на багажа,защото и бяха прегледали паспорта и се опулиха от печатите. Та,  спокойно. За тях приключение, за нас повод за пиене.

# 415
  • София
Филмите създават доста погрешна представа за Южна Америка. Не е опасно. А Колумбия вече няма нищо общо с това, което е била по времето на Пабло Ескобар. На мен тази част на света ми е любимата дестинация.

# 416
  • София
Съгласна съм. Навсякъде е било спокойно. Колумбия е доста различна от филмите. Доста туристическа е станала.
Иначе и Буенос Айрес е моя мечта. Не знам кога ще я изпълня. Хич не си падам по дългите полети.

# 417
На сина на приятелка откраднаха в Рио раницата. Българка му помогна да извади пасаван. Сега му е жена. Та май всичко има и втора страна.

# 418
  • София
А, в Рио кражбите са възможни, да. На нашата група тогава нищо не откраднаха, но ни предупредиха да внимаваме за това.
Полетите до там са предизвикателство. Аз мога да спя в самолет, но за тези, които не могат, 11-15 часа полет са си приключение.

# 419
  • тук-там
Рио е доста по-опасен от Бунос Айрес. Особено някои части на града.
Санака, да учи с желание и интерес бъдещето сорбонче! А ти тъкмо сега ще сдобиеш и опит с френската Simple Smile

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 22:23 от mtz

Общи условия

Активация на акаунт