Пациентки на НЕОВИТРО / Д-р Ралица Сенкова - Тема 2

• 38 422
  • 627
  •   1
Отговори
# 150
Аз имам 3 инсеминации и 2 ЗЕТ трансфера, които не бяха успешни. Но забременях естествено на следващият месец след последният неуспешен ЗЕТ. И силно вярвам, че Сенкова има принос да се случи това.

# 151
И аз имам двегодишно зверче, сътворено от екипа. Два опита, двата успешни. Първият приключи с мисед,вторият- с успешен край. На 42 аз и с тежък мъжки фактор съпругът ми.

# 152
Това че някой няма успех не казва нищо за екипа и болницата или пък че има успех не говори за компетентност и тн. За съжаление не всеки е обречен на успех. Има и такива без решение на проблема или по лесни или просто си е късмет. Но като се почне от отношение и загриженост към пациента до адекватно лечение и реагиране и до знания мисля че болницата и екипа са важни. Моите наблюдения от няколко болници вече например Турция където бях в известна клиника отношението колкото да ти вземат парите, нищо индивидуално в предвид тогава шансовете ми бяха високи и никакво адекватно лечение в предвид стойностите ми. Стимулации без да се вземат в предвид важни неща. Луксозна болница, едно име известно а никаква загриженост и мисъл как да подходи според моя случай да не говорим за времето 5 мин без да ти се обясни нищо ако въобще се видиш с великият лекар. Комуникация с преводачи на които не им пука освен да ти вземат пари
ми обясняват неща където чули от други пациенти а нямат образованието и знанията да ми обяснят за какво иде на реч. Стимулации 1 към 1 с тези на други които не бих казала че имат същите параметри. Пункция на която никой не ми обясни какво се случи освен ще се обадим. За България някой болници също мога да споделя опит . Много е дълго за разказване но моят опит е това. За мен Неовитро и екипът имат нужното към пациента отношение. До тук адекватно лечение и комуникация. Въпрос на време е успеха. Пак пример ще дам за момиче на 43 г в едни от най известните клиники 5 години я отписват за донорски а забременява от 1 пункция на 1 яйцеклетка. Та въпрос и на време и късмет е. Но поне през това време да се чувстваш в сигурни ръце е важно както и да знаеш че прилагат подходящото за теб.
Та за неовитро има и успели и неуспели като навсякъде. Отличава ги според мен отношение към пациента. И доколкото виждам знания как да подходят.Както и индивидуално лечение и комуникация с пациента. Дали късмета е на моя страна ще се види. Една яйцеклетка трябва ама кога ще се яви не зависи от никой понякога. Друг е въпроса на кой колко къде му се чака.

Последна редакция: сб, 14 сеп 2024, 10:05 от varna2020

# 153
  • Be realistic - plan for a miracle.
Напълно съм съгласна с горното.
Отличават се и с това, че наистина не претупват и не те пускат в поточната линия без да са помислили много нашироко за конкретния случай. Не бързат с донорство. Имат търпението да правят инвитро на естествен цикъл, което е игра на нерви и загубени месеци понякога и за двете страни, но понеже това е по-доброто за пациента - ами правят го. Не гледат статистиката да е височка, а как да помогнат.
Отношението няма да коментирам, като вкъщи се чувстваш.

# 154
Абсолютно подкрепям!
Та ...малко ли е това?! Аз за себе си съм убедена, че именно отношението успокои и мен и съпругът ми и ни даде шанс. Особено той- такъв материал даде, какъвто не бяхме виждали години преди това. БЕЗ никакви добавки или действия за него.
И без това процесът е...меко казано деликатен, само ти липсва и неприятно отношение. И аз това оцених- склонността да опитат, личното отношение, смелостта..
Та мен навсякъде ми обясняваха първо за донорски материал,после и за донорска яйцеклетка. Тук- без да ми обещават нищо, просто не се отказаха. А начинът, по който се случи ме изуми. Казах си- хм...то не било толкова сложно. После- четейки ви, си дадох сметка, че наистина е било голям късмет.
Да- трудно е, но е много важно някой да повярва в теб! И да опита, без да се тревожи, че ще му се развали статистиката.

# 155
Аз бях при нея на 42 години (преди година и половина) и понеже всички показатели ми бяха супер, направих няколко инсеминации. Бяха неуспешни, незайно защо.

Иначе са много са мили всички там, но въпросът е и успеваемост. Тъй като вече съм на 44 се чудя дали да направя там ин витро - на фона на много други клиники, те не са с висок процент успеваемост, но това че те предразполагат е някакъв фактор. Всеки обаче гони краен положителен резултат, та съм в чудене и аз...

И друг път съм писала в темата. Аз забременях на 38 год. с първи опит инсеминация при д-р Сенкова.  Отидох при нея след един мисед, няколко биохимични бременностти и установена тромбофилия.
Аз настоявах даже да направим инсеминация, защото тя беше категорична, че не съм за ин витро. Тя ми проследи и бременността супер стриктно.
Благодарение на нея имам син, който вече е на 1 год и 4 месеца.

Последна редакция: сб, 14 сеп 2024, 14:09 от pink dreams

# 156
  • София
И аз съм бременна в момента, д-р Сенкова ми е лекарката. На 46 год. съм. Със ЗЕТ забременях, като ембрионите са ми вече доста годишни прехвърлени от Надежда. Там загубих много години, без никаква перспектива, но няма връщане назад. Радвам се, че бях насочена към Неовитро и че им се доверих. Такова отношение в Надежда не видях. Сега само се надявам всичко да е наред и още малко и ще има още едно бебе, благодарение на д-р Сенкова.

# 157
Аглея, честито и всичко да бъде наред Simple Smile На ест цикъл ли беше трансфера? Мога ли да питам на колко години си била като са замразени Е и с какъв фактор сте?
Напълно съм съгласна с вас момичета  за д-р Сенкова и целия екип в Неовитро. Имате ли представа от кога започва да работи новата сграда?

# 158
  • София
Аглея, честито и всичко да бъде наред Simple Smile На ест цикъл ли беше трансфера? Мога ли да питам на колко години си била като са замразени Е и с какъв фактор сте?
Напълно съм съгласна с вас момичета  за д-р Сенкова и целия екип в Неовитро. Имате ли представа от кога започва да работи новата сграда?

Бях с Естрофем, защото съм с полилистозни яйчници и цикъла ми идва рядко. Въпреки, че с напредването на годините се нормализира. Едно от хубавите неща на остаряването Joy
Бях на около 39 год. Бях с хиперстимулация и замразихме 12 ембриона. Водим се с неизяснен фактор. Няма нещо открояващо се.

# 159
Здравейте пак, само искам да дам съвет, че няма смисъл да се сравняват случаи. Знам, че е много трудно, аз съм го правила също, но дори и при еднакви случаи телата ни и гените ни са различни и при някои жени стимулацията и последващите процедури ще са успешни, а при други жени няма да е така, въпреки че са при равни условия.
Стискам палци на всички, надявам се да имате позитивни тестове и поводи за радост в идните седмици и месеци 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

# 160
Момичета, да ви попитам, дойде ми тъкмо, а ще искам час за втори ден (което се пада понеделник като броим за първи ден утре) при д-р Сенкова. Доколкото знам в неделя регистратурата не работи. Ако се обадя в понеделник сутрин има ли шанс да ме вместят някъде? Идеята е да обсъдим да започна инвитро на ЕЦ с лека стимулация. Също има ли някой, който се самофинансира и може да ми сподели колко приблизително излиза?

# 161
В неделя има човек на регистратурата поне до обяд. Пробвайте да звъннете още утре. При мен последните пъти ми се падаше в неделя втори ден от цикъла и си имаше момиче на регистратурата.

# 162
При мен беше около 1500-2000, но ние имахме и замразяване на ембрион, култивиране до 5 ден и т.н. Варират малко нещата. Но на сайтът им има много подробен ценоразпис с абсолютно всички процедури и стъпки описани.

Момичета, да ви попитам, дойде ми тъкмо, а ще искам час за втори ден (което се пада понеделник като броим за първи ден утре) при д-р Сенкова. Доколкото знам в неделя регистратурата не работи. Ако се обадя в понеделник сутрин има ли шанс да ме вместят някъде? Идеята е да обсъдим да започна инвитро на ЕЦ с лека стимулация. Също има ли някой, който се самофинансира и може да ми сподели колко приблизително излиза?

# 163
Прего, благодаря. Видях ценоразписа, но е много ситно разбит и не знам кое да гледам точно. В неовитро правят ли генетично изследване на ембрионите?

# 164
Слънце, може да обясниш че се финансирате сами и да помолиш Сенкова да ти даде примерно 5-те стъпки които предстоят, за да си погледнеш цените.
Правят генетично изследване на ембриони, да.

Общи условия

Активация на акаунт