Пациентки на НЕОВИТРО / Д-р Ралица Сенкова - Тема 2

• 42 223
  • 669
  •   1
Отговори
# 195
Салсера, направете регистрация през софтуера на Неовитро на ТМ и там можеш да запазиш час за "Андрологична лаборатория", постоянно има свободни. Hug
Аз записах час за консултация началото на август за средата на август, и то защото тогава ми беше удобно и мислех че ще съм тъкмо в началото на цикъл. Ако трябва да се съобразят с определен ден от цикъла ти може и за по-скоро да те вмъкнат или като краен вариант да ти предложат Бранков/Пиперкова.

# 196
Момичета, за пускане на СГ по Крюгер в Неовитро запазва ли се час и ако да, за колко време предварително? Имате ли опит със замразяването на мъжки материал? При нас фактора е доста тежък, а времето лети и ни питаха защо досега не сме замразили , а реално никой не ни е предложил за толкова години. Иначе за оплождането взимат свеж материал, но той е малко като количество и качество, та замразения ще ни е като бек ъп вариант.
Ако си стар пациент на д-р Сенкова колко време се чака за преглед/ консултация?

Имат един пакет замразяване и спермограма към 400 лв. Ние се обадихме и казахме кога можем да отидем. Замразихме общо 5 сламки. Но при пункция ползвахме допълнително пикси макар че нямаме проблем с морфологията. За по сигурно ако замразяването увреди сперматозоидите. Замразихме защото не винаги има възможност за свежа.

# 197
И аз съм бременна в момента, д-р Сенкова ми е лекарката. На 46 год. съм. Със ЗЕТ забременях, като ембрионите са ми вече доста годишни прехвърлени от Надежда. Там загубих много години, без никаква перспектива, но няма връщане назад. Радвам се, че бях насочена към Неовитро и че им се доверих. Такова отношение в Надежда не видях. Сега само се надявам всичко да е наред и още малко и ще има още едно бебе, благодарение на д-р Сенкова.

Леле Аглея, помня те, през годините сме писали ! Честито !!!! Толкова много се радвам, като една от нас особено на сериозна възраст забременее Simple Smile.
До сега броих 4 от всички, Дебора, Тирекс, Аглея и още едно момиче.

Това ли е бройката ? В една от другите групи, за над 40 г, имаше дори един Ексел, който се държеше от Одри ако не се лъжа, с успелите, къде, на колко и при кой лекар.

# 198
Е...едва ли сме четири🤔, и предвид,че темата е мисля около две- три годишна...според мен- сравнително нова. Но да- масата сме на сериозни години и за това ми става тъпо като се закоментира успеваемост. Едно е с 30 годишни,друго с 40. На повечето места дори не пробват,настояват за донорски материал. И това е основно за добрата им статистика. Мен на 38 ме започнаха, че няма смисъл. Сенкова- на 42 - опита и успя.

# 199
Благодаря, момичета Simple Smile А относно темата с успех от инвитрото на 40 + , аз съм разказвала моята история. Първи трансфер на 42 г. ( свеж) - успешна бременност, но приключи в 18 г.с. по медицински причини. Втора бременност на 43 г ( естествена) - биохимична. Трета бременност на 44 г ( ЗЕТ) - биохимична. Четвърта бременност  на 45 г ( ЗЕТ в Турция с ПИД) - биохимична. Та въпреки годините аз си забременявам, но явно имам проблем със задържането и сега ровим в имунологията. Доскоро обвиняваха ембрионите, но след ПИД няма как вече да ги обвиняват. Та се надявам скоро да имаме успех и Дай Боже да стигнем до финал. Пожелавам го на всички Simple Smile Не се хващайте за години, от опит виждам, че тези на 40 + сме малко по клиниките, но е пълно с млади хора на по 20 -30 години с ИЯР и НЯР и за съжаление тази тенденция се засилва.

# 200

15 дни след поставянето на Овитрела . Да не се надявам на други резултати нали ?!!…. Sad
Предполагам това е остатък от инжекцията …
А прогестерона ми май крещи ,че цикъла ми ще дойде ?

# 201
За съжаление резултатът е отрицателен. За бременност прогестеронът трябва да е минимум 10ng. Историята познава случаи и с малко по-нисък, но при прогестерон 1.8ng, вероятно цикълът ще дойде всeки момент.
Не се отчайвай, дано следващия път е успешен! Simple Smile 🤞

# 202
Изговорих с д-р Бранков за колко време се изчиства тялото след поставяне на Овитрел и той ме увери, че за три/четири дни след поставянето.

# 203
Ами... според моя опит този месец, не е точно така. Минала съм 4 инсеминации и един свеж трансфер и винаги на ден 8 вече се беше изчистил Овитрела (проверявах с тестове).
Този месец съм след трансфер на замразен бластоцист на ден 5 и на ден 10, 11 и 12 след Овитрела имаше ясно видими черти на тестовете за бременност. Ако някой друг ми го беше казал, сигурно нямаше да повярвам, но ми се случи. Постепенно избледняха и изчезнаха. Толкова рано няма как да е имало имплантация (на ден 3, 4 и 5 след трансфера), така че нямам друго обяснение освен Овитрела. Разбира се стойността е била много малка, но все пак я е имало явно.

Едит: обсъдих и със Сенкова и за нея беше странно, че се случва, но няма друго обяснение освен Овитрела.

# 204
За съжаление резултатът е отрицателен. За бременност прогестеронът трябва да е минимум 10ng. Историята познава случаи и с малко по-нисък, но при прогестерон 1.8ng, вероятно цикълът ще дойде всeки момент.
Не се отчайвай, дано следващия път е успешен! Simple Smile 🤞
Беше права .. днес ми дойде за съжаление

За овитрела всъщност мога да кажа ,че близо 6 дена имах тестове с бледа черта ,защото пък аз исках да знам кога ще се махне за да не изперкам ако видя двете черти в деня в който трябва да. Ми дойде

# 205
Предстои ни и на нас инсеминация, може ли да ми кажете наистина ли боли толкова много. Нещо съм се на плашила от разкази на познати, сигурна съм че д-р Сенкова ще е внимателна, но все пак боляло ли ви е наистина, въпреки че разбира се това си е индивидуално?

# 206
  • Be realistic - plan for a miracle.
За пръв път чувам да боли от инсеминация. Simple Smile Доста лека манипулация е, предполагам че при някои момичета има по-висок дискомфорт от самото слагане на спекулуми, катетъра, с който се впръсква материала... но за болка със сигурност не може да се говори. Моите спомени са, че нищо не се усеща освен усещания близки до нормалните при гинекологични манипулации тип взимане на микробиология и т.н.

# 207
Аз имам четири инсеминаций и нито една не е била болезнена, само след първите две изпитвах лек дисконфорт след това за един два дни Simple Smile
Предстои ни и на нас инсеминация, може ли да ми кажете наистина ли боли толкова много. Нещо съм се на плашила от разкази на познати, сигурна съм че д-р Сенкова ще е внимателна, но все пак боляло ли ви е наистина, въпреки че разбира се това си е индивидуално?

# 208
Аз съм с 3 инсеминации при д-р. Сенкова. Единствено има лек дискомфорт при поставяне на спекулума, но болка не. Ако при Вас има кажете и и ще измисли нещо. А и процедурата е бърза, няколко минутки.

# 209
  • Be realistic - plan for a miracle.
Момичета, звънели ли сте в Неовитро уикенда наскоро?
Обикновено имаше някой дежурен уикенда, а днес никой не вдига.
Налага се да се моля за преглед от дежурен лекар утре, за да може да ме прегледа втори ден на цикъл (днес ми дойде) и да видим махнал ли се е ЗФ.
Понеделник няма как да ида Sad и единствената възможност е вторник, което ще е вече 4-ти ден.
Мега кофти късмет.
Очаквах честно казано да има някой събота на регистратура. 😑

Общи условия

Активация на акаунт