Пациентки на НЕОВИТРО / Д-р Ралица Сенкова - Тема 2

• 38 523
  • 627
  •   1
Отговори
# 180
  • София
На вас по време на месец със стимулация всички прегледи ли са ви при д-р Сенкова или имате и при д-р Пиперкова? Трябва да отида във вторник, за да видим как са тръгнали фоликулите и кога да правим пункцията, но отказаха да ми дадат час при д-р Сенкова, защото нямало свободни.

един единствен път, и то защото детенцето на Сенкова беше болно. Стимулациите са ми общо 6 - 2 стимулира и 4 на естествен цикъл

# 181
Надраскването боли за няколко секунди. Аз съм с нисък праг на болка и без проблем го изтърпявам. Всичко приключва за 6-7 секунди. Правила съм 3 надрасквания при д-р. Сенкова, като сме взимали биопсия за Фертилити тест. Калчев също смята, че надраскването дава по-добри шансове  по отношение на имплантацията. Първият месец, който правихме такова надраскване изгрях с HHV-6 на Фертилити теста и д-р. Сенкова реши да отложим трансфера с 2 месеца за да лекуваме вируса. На 3я месец след надраскването направихме трансфер и беше неуспешен. После пак направих надраскване, но пак отложихме трансфер защото имах други проблеми, този път зъби. По принцип надраскването повишава шансовете в следващите 2-3 месеца след като се направи и затова направих 3то преди вторият ЗЕТ. Този път успях още на следващият месец да направим ЗЕТ, но пак без успех. Спрях всички лекарства витамини и реших да се отдам на заслужена почивка до края на септември. Планирах морето, коктейли и не знам си какво… И неочаквано за мен забременях естествено на следващият  месец след неуспешният ЗЕТ. И смятам, че надраскването е помогнало, но няма как да знам със сигурност.

Моя приятелка направи при Калчев надраскване к на следващият месец ЗЕТ и забременя.

Имах назначена вливка Интралипид от д-р Великова, с която д-р Сенкова работеше преди 2г, когато стартирахме при нея. Цената по спомен беше около 130лв за интралипида. В Нео Витро я правих, като те ми осигуряваха медикамента.

Супер, радвам се, че е завършило положително всичко при Вас Simple Smile Благодаря за отговора, аз си чакам терапията от имунолога и се надявам с надраскването да се увеличи шанса при следващия ЗЕТ Simple Smile

# 182
Късмет ❤ Надраскването повишава шансовете за  имплантация, но не гарантира, че ще има такава. Все пак има и други фактори, като ембриончето дали е годно, как ще се развие и тн. Ние нямаме ПИД на нашите. От оценката на ембриолозите бяха 5АА и 4АА, но това не дава гаранция, че са били наред.

# 183
  • Be realistic - plan for a miracle.
Никога не ми се е случвало Сенкова да не ме поеме, предполагам, че е имало нещо формажорно в случая.
Все пак да кажа, че съм при нея едва от май-юни, но съм минала 2 стимулации вече и още няколко прегледа "на 2-3" ден

# 184
На мен и за втори-трети ден се опитаха да ми откажат час, но настоях и ме записаха. А днес жената на регистратура просто не пожела, въпреки че пак настоявах. Аз никак не съм щастлива от този факт, не защото не харесвам д-р Пиперкова, но смятам че една стимулация е хубаво да си я изкара до край един лекар. Не знам какво да правя честно казано и изобщо мога ли да направя нещо.

# 185
На мен и за втори-трети ден се опитаха да ми откажат час, но настоях и ме записаха. А днес жената на регистратура просто не пожела, въпреки че пак настоявах. Аз никак не съм щастлива от този факт, не защото не харесвам д-р Пиперкова, но смятам че една стимулация е хубаво да си я изкара до край един лекар. Не знам какво да правя честно казано и изобщо мога ли да направя нещо.
Няма спор др Сенкова е топ. Но фоликуметрия може и при другите. Др Бранков макар млад също е ок. А и те се запознават с историята. Не е като да не знаят кой преглеждат. Тази практика е много ползвана в Турция и позволява бързо и навременно действие когато някой отсъства. А Сенкова не може всички да поеме. И тя е човек все пак. Затова са другите доктори които се стараят също. Да нямат нейния опит сигурно но пък следват всяко нейно наставление. Дайте шанс и те да стигнат нейната компетентност. Така и така случаите се консултират с нея.

# 186
  • Be realistic - plan for a miracle.
Аз разбирам Слънцето донякъде, защото стигнах до Сенкова след много разочарования и "изпускане" на моя случай от други лекари (започнала съм от 27 годишна да обикалям клиники и бях пациентът-мечта, без нито един проблем, а сега вече съм с бая) - и просто не ми се иска да ме изпуснат пак. Дори малък риск да има, просто се опъвам яко да ме преглеждат други и питам до последно може ли тя. Само веднъж имах случай да ми предложат д-р Бранков, бях за преглед на 2-3 ден преди старт на стимулация. Казах в прав текст - ако трябва, ще чакам много, не ме интересува времето и тогава жената на регистратура се нави и ме записа за нея (но тогава бях безработна и можех да си го позволя да вися ако ще цял ден с книга в ръка, вече не е така).
Сега вероятно вече бих се пуснала малко повече по течението, но на края на всяка консултация с някой от другите ще настоявам да се чуя със Сенкова когато е удобно... и да обсъдим стъпките. Тя звъни по телефона и обсъжда, на мен ми е звъняла веднъж в 19 ч. да говорим за хормоналните ми резултати и дали е ОК да стартираме стимулация, и така.

# 187
Аз разбирам Слънцето донякъде, защото стигнах до Сенкова след много разочарования и "изпускане" на моя случай от други лекари (започнала съм от 27 годишна да обикалям клиники и бях пациентът-мечта, без нито един проблем, а сега вече съм с бая) - и просто не ми се иска да ме изпуснат пак. Дори малък риск да има, просто се опъвам яко да ме преглеждат други и питам до последно може ли тя. Само веднъж имах случай да ми предложат д-р Бранков, бях за преглед на 2-3 ден преди старт на стимулация. Казах в прав текст - ако трябва, ще чакам много, не ме интересува времето и тогава жената на регистратура се нави и ме записа за нея (но тогава бях безработна и можех да си го позволя да вися ако ще цял ден с книга в ръка, вече не е така).
Сега вероятно вече бих се пуснала малко повече по течението, но на края на всяка консултация с някой от другите ще настоявам да се чуя със Сенкова когато е удобно... и да обсъдим стъпките. Тя звъни по телефона и обсъжда, на мен ми е звъняла веднъж в 19 ч. да говорим за хормоналните ми резултати и дали е ОК да стартираме стимулация, и така.

Напълно разбирам и аз съм така. Но досега не са ме разочаровали. Бранков например е много мил. Не очаквах. И реагира бързо. С това спечели доверието ми което се е изчерпало след големите имена в инвитрото.И аз имах съмнение но се отпуснах. Обяснява ми и разбира се допитва до др Сенкова. Обмисляме заедно,вслушва се.  Др Сенкова се обажда и на мен но и с него мога да обсъдя. Просто си мисля че понякога по младите се стараят много все пак тепърва се доказват. А и Сенкова е почнала така. Та за фоликометрия не е фатално пък и за друго също мисля. Не налагам мнение само споделям.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 15:32 от varna2020

# 188
Бях в подобна ситуация този месец.
Дойде ми менструацията и се бяхме разбрали със доктор Сенкова веднага да си запиша час, за да започнем стимулацията, обаче тя не била на работа когато се обадих на регистратурата и се опитаха да ме запишат след 3 дни а аз настоявах, че ми е важен следващия ден да се явя на преглед, като обясних, че съм за стимулация и нямам излишни дни да чакам.
Записаха ми час при доктор Бранков още в същия ден в който се обадих. Между другото е много внимателен и дава много добри отговори на въпросите.
Та прегледа при него мина перфектно, за моя огромна радост нямах задържани фоликули и започнахме стимулацията. След седмица вече Доктор Сенкова си ме пое.
За миг не съм се притеснила, че нещо няма да е наред..
Днес бях отново на преглед за да видим дали се развиват правилно жълтите тела, пуснахме хормони и сега само чакаме.
Мисълта ми е, че дори с намесата на другия доктор нещата вървят по план. 😊

# 189
Минах и аз, днес бяхме горе в 22 кабинет и Сенкова си беше на етажа,  Пиперкова ѝ се обади. Беше се качила да провери някой явно, та дойде и каза какво да правим.

# 190
Здравейте,
Имате ли скорошни наблюдения, как стои въпроса за записване на нови пациенти при д-р Сенкова? Живея в Пловдив и съм над 40 г.. с много ниско АМХ и проблемни хормони.. Не намирам особено внимание от лекарите, които посещавам тук.. имам съмнения и за ЗФ, който лекаря явно бърка с жълто тяло. Имам съмнения заради високите ми хормони два месеца.. (естрадиол и прогестерон). Настоящия ми лекар реши, че може да има бременност, а аз дори не си бях засякла овулация през този месец...Разбира се, нямаше такова нещо.
Много искам да се следя при лекар с висока компетенция, който разбира, а не се налага аз да чета сама и да задавам въпроси.. да си самоназначавам добавки.. и т.н..
Колко време се чака за първоначален преглед и ако е удобно да споделите и цените на прегледа при нея?
Благодаря ви предвариелно!

# 191
Joanna85, аз имам наблюдения от това лято. Първо се обадих на регистратура. Поискаха ми имейл адрес и ми изпратиха въпросник, който да попълня. Ориентировъчно беше около началото на май. Още тогава ме предупредиха, че мога да очаквам час за около края на юни. Но ще се обадят допълнително. В началото на юни ми звъннаха и ми насрочиха час за края на месеца, както ми бяха казали. Значи, около 2мес. от изпращане на въпросник до запазване на час. Според мен си струва чакането и го казвам като човек с доста опит по репродуктивни клиники, включително съм била и в Турция.

# 192
Joanna85, аз имам наблюдения от това лято. Първо се обадих на регистратура. Поискаха ми имейл адрес и ми изпратиха въпросник, който да попълня. Ориентировъчно беше около началото на май. Още тогава ме предупредиха, че мога да очаквам час за около края на юни. Но ще се обадят допълнително. В началото на юни ми звъннаха и ми насрочиха час за края на месеца, както ми бяха казали. Значи, около 2мес. от изпращане на въпросник до запазване на час. Според мен си струва чакането и го казвам като човек с доста опит по репродуктивни клиники, включително съм била и в Турция.
Много ви благодаря! Аз имам и близка приятелка, която също е при нея, но тя е доста отдавна пациент и тогава не се е чакало толкова. Полезно ми беше, ще звънна направо в понеделник!

# 193
Много ви благодаря! Аз имам и близка приятелка, която също е при нея, но тя е доста отдавна пациент и тогава не се е чакало толкова. Полезно ми беше, ще звънна направо в понеделник!

Обадете им се в петък. Тогава ще имат график за октомври, така ми отговориха на мен, защото ще записвам и аз час, но при нас ще е за други процедури.

# 194
Момичета, за пускане на СГ по Крюгер в Неовитро запазва ли се час и ако да, за колко време предварително? Имате ли опит със замразяването на мъжки материал? При нас фактора е доста тежък, а времето лети и ни питаха защо досега не сме замразили , а реално никой не ни е предложил за толкова години. Иначе за оплождането взимат свеж материал, но той е малко като количество и качество, та замразения ще ни е като бек ъп вариант.
Ако си стар пациент на д-р Сенкова колко време се чака за преглед/ консултация?

Общи условия

Активация на акаунт