Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 9

• 51 161
  • 821
  •   1
Отговори
# 750
Сравнението между резултатите от 7 клас и 10 клас не е много коректно. Балът за 7 клас се формира по различен начин начин за различните училища.

# 751
  • София
В 35-то униформи в момента няма. Езикът се започва от нула и в рамките на подготве проговарят.

# 752
Сравнението между резултатите от 7 клас и 10 клас не е много коректно. Балът за 7 клас се формира по различен начин начин за различните училища.
                   Сравняват се резултатите по БЕЛ и МАТ , а не балът на различните у-ща.

# 753
  • Бургас
Може ли да споделите актуални мнения за 31 СУЧЕМ? Дъщеря ми иска да го сложи ,като първо желаание , но мен нещо ме възпира. Чудя се какво е то. Sad  Може ли нещо да споделите за учителите , за училищния живот и въобще всичко каквото се сетите. Ще се радвам ако някой помогне да вземем решение.  Водят ли ги на чуждоезикови екскурзии? Имат ли програми по Еразъм?

Здравейте, синът ми завърши сега 10 кл ( математическата), писала съм и преди.
Училището не е лошо, има и доволни, и недоволни. За математическата паралелка мога да кажа, че е слаба. От 8 клас всяка година сменяваха учителите по математика и английски, всеки с различни критерии. По Бел  също двама различни учители. Голяма част от учителите са добри , с някои изключения, например химия и философия , другите са добре. Изискват доста , оценки не се дават, строги са. Има и мониторинг за облеклото. Като цяло не е лошо училището, но лично аз съжалявам, че записах сина си в него. Пълна пародия на математическа паралелка. Ако нещо Ви интересува , може да ми пишете.

Здравейте!Изчела съм всичко до тук.Синът ми завърши 7 клас ПМГ в друг град.От тази година ще учи в София,но категорично няма да му стигне бала за СМГ или НПМГ поради по-ниските резултат по БЕЛ.Търся алтернативен вариант за математическа паралелка като ми е пределно ясно ,че изобщо няма да е на същото ниво като в горните посочени.Бяхме се ориентирали към 31-во,но предвид горният пост ...май и то не е вариант.Някакви други предложения да имате?Не съм много запозната с училищата в столицата като цяло

# 754
                  Сравняват се резултатите по БЕЛ и МАТ , а не балът на различните у-ща.
В първата колона до името на училището е написан точно минималния бал от класирането. А и не е логично 51 СУ да изпреварва 31, 32, 133, а пък всичките те НПМГ. Все пак справката дава информация, но при анализ трябва да се отчита факта, че някои училища балообразуват по различен начин.

Staneely, няма друго училище с добри математически паралелки. Замислете се за ЕГ или за техникум. Високобалови са Джон Атанасов и Ломоносов. За ТУЕС предполагам няма да му стигне бал.
Проверявали ли сте как стои въпроса със записване в провинцията и местене през втория срок? Иначе в София и езиковите са вариант. Там попадат немалко деца, които са нелоши математици.

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 11:08 от Monza

# 755
staneely, освен споменатите гимназии, математичски паралелки имат и 127 СУ, което е с интензивно изучаване на испански, 138 СУ, което е с интензивен английски, 125 СУ  с интензивен английски и 31 СУ, което си го знаете. Мисля, че са само това математическите паралелки. Имайте предвид, че в 31-о балът е най-висок, в сравнение с другите изброени. За 127-о имам прилични отзиви, но не са от математическа паралелка.
Ако имате интерес към природните науки като цяло, не само към математиката, имам чудесни отзиви за паралелките с тази насоченост в 18 СУ. Училището е прекрасно, има три природни паралелки с интензивен английски, немски или френски език.

Ние с отрочето се опитваме да наредим четири желани училища, в които най-вероятно ще успее да се класира:
32 СУ - плюсовете са, че има квоти, че е на удобно откъм транспорт място, че нивото му е добро и, доколкото разбрах, част от предметите се изучават на английски. Минусът е, че чувам мнения, че в желанието си да се наредят сред елитните гимназии, някои учители доста пресират възпитаниците си.
НТБГ - плюсовете са, че има квоти, нивото на обучение е добро, има униформи (по някаква причина дъщеря ми много иска да носи униформа Simple Smile). Минусите са, че не е на удобно място и, че ще изучава икономически предмети, без обаче да е сигурна, че иска да продължи образованието си в тази насока. Аз само като видях, че имат 2 седмици практика през лятото и го задрасках от списъка, но хлапето не се уплаши.
35 СУ с немски - плюсовете са езика, отзивите, това, че има паралелка с квоти, донякъде и местоположението. Минусите са базата и моят страх, че няма да се справи с езика и с изискванията ако са по-високи.
1 СУ паралелка с испански - плюсовете са, че имаме много добри отзиви, че пътуват доста и това ги сплотява и удобната локация. Минусите са, че сградата е стара и тоалетните са гадни, че не се изучават предмети на испански и че има възможност да скатава.

Моля някой да добави нещо, ако се сети.

# 756
  • София
staneely, освен споменатите гимназии, математичски паралелки имат и 127 СУ, което е с интензивно изучаване на испански, 138 СУ, което е с интензивен английски, 125 СУ  с интензивен английски и 31 СУ, което си го знаете. Мисля, че са само това математическите паралелки. Имайте предвид, че в 31-о балът е най-висок, в сравнение с другите изброени. За 127-о имам прилични отзиви, но не са от математическа паралелка.

Ние с отрочето се опитваме да наредим четири желани училища, в които най-вероятно ще успее да се класира:
32 СУ - плюсовете са, че има квоти, че е на удобно откъм транспорт място, че нивото му е добро и, доколкото разбрах, част от предметите се изучават на английски. Минусът е, че чувам мнения, че в желанието си да се наредят сред елитните гимназии, някои учители доста пресират възпитаниците си.
НТБГ - плюсовете са, че има квоти, нивото на обучение е добро, има униформи (по някаква причина дъщеря ми много иска да носи униформа Simple Smile). Минусите са, че не е на удобно място и, че ще изучава икономически предмети, без обаче да е сигурна, че иска да продължи образованието си в тази насока. Аз само като видях, че имат 2 седмици практика през лятото и го задрасках от списъка, но хлапето не се уплаши.
35 СУ с немски - плюсовете са езика, отзивите, това, че има паралелка с квоти, донякъде и местоположението. Минусите са базата и моят страх, че няма да се справи с езика и с изискванията ако са по-високи.
1 СУ паралелка с испански - плюсовете са, че имаме много добри отзиви, че пътуват доста и това ги сплотява и удобната локация. Минусите са, че сградата е стара и тоалетните са гадни, че не се изучават предмети на испански и че има възможност да скатава.

Моля някой да добави нещо, ако се сети.
  Аз също мисля тези, обаче търговската и финансовата ги изключих. 133 с ФЕ ми в листа, 35 с ФЕ, 32 с АР и ИЕ.
За 1 и 12 се колебая, 31 е с мн неудобен от нас транспорт.
Моите не искат да чуят за НЕ, учили са у год в училище като 1, но не случихме е началото на учител.

# 757
  • София
Каква е тази практика в НТБГ , сега чувам и аз за нея , всяко лято ли е , в НФСГ дали имат и там ?
НФГС мисля е с по удобна локация , а дали ще са приключили с ремонта до септември месец?

# 758
vivi_23, практиката е в предприятие, до колкото разбрах. НФСГ не знам дали имат, не съм гледала учебния план за горните класове.

# 759
  • София
Някой има ли представа каква е причината за главоломното падане на резултата на НВО 10 клас за училищата, които тук обсъждаме. Примерно 30-то, 1-во, 7-мо, 127-мо, 12-то, 119-то са в диапазона 29-39 точки по математика, а по български 60-65. По бал в седми клас тези деца би трябвало да са имали поне по около 70 точки средно по двата предмета, за да се класират. Или съответно да са компенсирали с  резултат над 80 т. по единия предмет по-слабото представяне в другия. Вярно, че в 1-во и 119-то българският се взима с тежест 3:1, но пак едва ли има много деца влезли  с под 50 точки по МАТ. На НВО по МАТ в 10-ти клас резултатите на тези училища са около средните за страната, а при влизане в 7-ми клас определено трябва по-висок бал от средния и то за София. По български също не е супер положението, ако предположим, че са по-хуманитарно насочени. Някой има ли опит с дете в 10-ти клас?

# 760
Кое й е неудобното на локацията на НТБГ? Наблизо има трамваи, автобуси, а и метростанцията на НДК е на пешеходно разстояние.

# 761
Някой има ли представа каква е причината за главоломното падане на резултата на НВО 10 клас за училищата, които тук обсъждаме.

децата вече знаят, че нво в 10 клас не им трябва за нищо и не се напрягат особено

# 762
Кое й е неудобното на локацията на НТБГ? Наблизо има трамваи, автобуси, а и метростанцията на НДК е на пешеходно разстояние.

Някъде четох, че й правят ремонт (цялата е опасана със скеле, та явно е вярно) и всъщност учат в сградата на "Ломоносов". Колко време ще е така би могъл да каже някой, който има дете там.

# 763
  • София
Каква е тази практика в НТБГ , сега чувам и аз за нея , всяко лято ли е , в НФСГ дали имат и там ?
НФГС мисля е с по удобна локация , а дали ще са приключили с ремонта до септември месец?
В НФСГ имат задължителна практика след 10 и 11 клас. Училището предлага възможности практика на различни места. 2 седмици е, после имат изпит и защита на практиката пред комисия от учители. Моята дъщеря сега завършва 11 клас там и в момента е на практика е Ernst and Young.

# 764
  • Отвъд алеята зад шкафа

Някъде четох, че й правят ремонт (цялата е опасана със скеле, та явно е вярно) и всъщност учат в сградата на "Ломоносов". Колко време ще е така би могъл да каже някой, който има дете там.

Ремонт не правят ли на НФСГ, а не на НТБГ?

Общи условия

Активация на акаунт