Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 432 531
  • 13 803
  •   1
Отговори
# 13 050
На някои непрекъснато им се привижда Пеевски - навсякъде и във всичко. На много места го има, факт, но и на много други даже няма нужда от него, те и сами си се закопават - говоря за борците срещу Пеевски.
Ето, и за вчерашното решение на Народното събрание се твърди същото, пак Пеевски е виновен, но според мен тук повече е виновна некадърността, съжалявам за епитета, но не се сдържам след вчера.
Комисията за противодействие на корупцията още не е конституирана, защото макар да влезе в сила още преди почти година Законът за противодействие на корупцията, все още няма избрани членове на комисията - трябва да са трима с мандат 6 години, като всеки от тях да е председател за 2 години на ротационен принцип - до 7 януари 2024 г. трябваше да са избрани.  
Антон Славчев е заварено положение - заместник-председател на досегашната КПКОНПИ, разделена на две комисии с новия закон, и като такъв по силата именно на новия закон - временно изпълнява длъжността председател - до изибрането на горепосочените трима. Той не е избиран никога за председател и съответно не може да се иска с гласуване на решение на НС да се свали от поста председател. Той не е избран за такъв, само изпълнява тези функции,  не е председател.
Трябваше изключително големите умници да прекратят правомощията му като член или заместник-председател на комисията, така няма да може да продължи да бъде изпълняващ функциите на председател.
Следователно и без да си Пеевски ще успеееш да пребориш вчерашния глупав проект на решение.

# 13 051
  • Варна
С тези гърмящи батерии няма ли да се срине пазара на ел автомобили?
той се е сринал.  цените им паднаха доста. Германия е зарината с нови автомобили към които никой не проявява интерес. започнали са съкращаване на работници.
Интереса е спаднал поради други причини, но това е тотално нова заплаха - всяка безобидна електроника, която има батерия може да стане смъртоносна. Колите пък ще са сигурно със 100 % успеваемост.

П.П. Преди няколко дни и аз щях да се подигравам, ако някой твърди, че пейджърите могат да убиват.

# 13 052
А простият отговор на въпроса ти е, че няма мнозинство.
Има, как да няма? Мнозинството е гласувало да го управлява партия Х, но те не могат да управляват. Накратко - мнозинството не значи нищо, ако има еднон малко малцинство с което трябва да се съобразяват

# 13 053
26% от гласувалите е мнозинство, ама друг път.

# 13 054
26% от гласувалите е мнозинство, ама друг път.
Прочети внимателно примерът с Кибудайни Sunglasses
Това е красотата на демокрацията.

# 13 055
Цветан Цветанов:
“Борисов ми каза – мен ме е страх“/ „Това ще са най-купените избори“/
https://www.youtube.com/watch?v=DflLyLwinC8
Цитат
Румяна Бъчварова е част от тази ковачница, която изгради кадрите като Кирил Петков, Асен Василев, защото те бяха в нейни кабинет като съветници. И в последствие те получиха своята подкрепа от тогавашния президент Росен Плевнелиев. Знаете, че Асен Василев беше министър на икономиката в един кратък период от време, когато беше служебния кабинет. не само на икономиката, и енергетиката, и туризма.

За да попаднеш случайно на такова място, без да си градил някаква партийна, или експертна кариера, това означав, че още в самото начало, ти вече си може би овладян под някаква форма и правиш това, което всъщност не е в обществен интерес, а може би, това  е нещо, което ще се прави в някакви други интереси.

За голямо съжаление, Алексей Петров беше архитектът на сглобката между Борисов, Кирил Петков и Асен Василев и Денков.

# 13 056
Току- що Гуцанов по БНТ каза, че Киселова ще е трета в листата на БСП в 23 МИР 😳.
Още не мога да го асимилирам. Защозабогазащо точно с БСП? Иначе ще е добре да е в парламента. Трябват капацитети там.

Но как се е съгласила да се обвърже с тези точно.

# 13 057
"Лорд" Евгени Минчев също е в листите на БСП. Smile

# 13 058
Аз мислех, че ще е с Възраждане.
Бреееей, ще стане интересно в Парламента 🙂

# 13 059
Току- що Гуцанов по БНТ каза, че Киселова ще е трета в листата на БСП в 23 МИР 😳.
Още не мога да го асимилирам. Защозабогазащо точно с БСП? Иначе ще е добре да е в парламента. Трябват капацитети там.

Тайс, тя си е обвързана отдавна с БСП, беше член на младежката организация на БСП в Казанлък, има доста информация по въпроса в интернет. Аз очаквах дори по-рано да се включи активно в политиката Киселова, повечето нейни коментари са политически, доста труд положи в тази насока. От няколко дни го чета в разни сайтове, от вчера е официално.

Румен Гечев не бил включен в листите на БСП, защото бил близък с Нинова, направо ще се разплача! Всички бяха близки с нея, включително и сегашните "революционери". Същото е и за Петър Кънев - ще бъде водач на листа, въпреки че и той като Нинова е повече от 12 г. народен представител и по устав няма право да продължи да заема място в НС. Щяха да дават път на младите, но друг път, той минава 70 години, явно има още "хляб" в него.

Евгени Минчев нали го бяха забъркали с "Възраждане"?

# 13 060
  • София
Нана, на какво се базира теорията ти, че извън ЕС ще сме по-добре?
Съвсем сериозно те питам.

# 13 061

Неочаквано за мен....
Но пък е хубаво да знаем професионалистите през каква призма гледат .

# 13 062
  • Пловдив
Аз мисля, че ще е добре Киселова да бъде депутат. Това, че не е от партията, за която гласувам, не ми променя мнението за нея. Добър професионалист е.

# 13 063
  • Буркина Фасо
Който не му харесва ес е свободен да живее почти навсякъде по света, в момента ппитежателите на българския паспорт са с едни от хората с най-голям достъп до много дестинации по света - и за работа и за живот и за екскурзия. Това е едно от предимствата на ес. Извэн ес ще се капсулираме отново в мизерния руский мир.
европейската покана за гости отпреди 8-10 год., вижда се, вече е в тежест, в голям проблем за ЕС.  местните отдавна са вдигнали ръце от гостите на Меркел. започват да се възстановяват границите м/у изтока и запада.
явно не е добър пример. а ако е добър се чудя защо ти не ни поканиш на гости, да видиш какво е Smiley
и да, всеки е свободен (за сега) да ходи където си поиска. да ходят, а не да ни докарват чужденците тук.  дали не можем да живеем без Русия и САЩ ?

# 13 064
  • софия
..Същото е и за Петър Кънев - ще бъде водач на листа, въпреки че и той като Нинова е повече от 12 г. народен представител и по устав няма право да продължи да заема място в НС. Щяха да дават път на младите, но друг път, той минава 70 години, явно има още "хляб" в него.
...
Не останаха много хора с големи пари в партията. Има хляб и още как!

Общи условия

Активация на акаунт