Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 432 106
  • 13 803
  •   1
Отговори
# 13 755
Никой не е оповестявал доклади на РЗИ-Стара Загора и област по отношение на детската заболеваемост.Кое е водещото,та "розово" е положението.
Скрит текст:
По отношение на промените ,касаещи НС без прекъсване- с един коментар ще отговоря " По замисъл бяха добри (не се прекъсва изпълнението на две важни функции - законодателна и контрол над изпълнителната власт), но политическата култура по нашите географски ширини води до неочаквани резултати Wink
"
Стига с глупости. Живея 50+ години в този район. Сега започнаха да се разболяват децата, преди нямаше болни, всички бяхме здрави.
Докладите ги има и за  предишни години,регулярно.Мой близък пък е пулмолог там,роднини имам в СЗ също.

# 13 756
  • София
Стига с глупости. Живея 50+ години в този район. Сега започнаха да се разболяват децата, преди нямаше болни, всички бяхме здрави.
Кое са глупости?!
Сега виждаш резултата от цялата отрова и прах през годините. Не е куршум да е мигновено.

# 13 757
Забранено
Веднъж и аз да съм съгласен с Морана. „По замисъл бяха добри, но политическата култура доведе до неочаквани резултати“. Да де ама като въвеждаш нещо първо мислиш за политическата култура. Много се дразня като почнат да ми обясняват „Така е във Франция, така е в Швеция“. Други народи, друга политическа и обществена култура, друга психология на тълпата, друг тип историческо развитие. Сравнявайте ни със съпоставими държави - например със Сърбия. Опитите да се посадят у нас френски, немски и пр. закони, предвид че нямаме немската, френската и пр.  политическа култура води до извращения. Това е като да се опитваш да посадиш кокосов орех в Гренландия или северната част на Канада - няма да вирее.

Намеренията бяха добри, но резултата (поне за мен) бе очакван - Парламента се превърна в място за отявлена предизборна агитация, а оттам съвсем му падна нивото.

# 13 758
Абе, ясно е, че ПП уволняват хората за тяхно добро. Виждат се процентите как намаляват при всеки нови избори, според мен, ще се стопят под изначалните на ДБ. Simple Smile)

# 13 759
То за това беше цялата патаклама, за предизборни цели. А рано или късно Мариците ще бъдат затворени. Скъп ток, дотирани са от бюджета, т.е. за наша сметка, а се поинтересувайте колко е една заплата в ТЕЦа. Не е само до зелени политики.
Това не е вярно, Мариците са на печалба.
Ето, от Капитал 2022 г.:
https://www.capital.bg/biznes/energetika/2022/09/06/4387524_tec_ … _pechalba_ot_338/
а в края на годината колко е?

# 13 760
  • София
Абе, ясно е, че ПП уволняват хората за тяхно добро. Виждат се процентите как намаляват при всеки нови избори, според мен, ще се стопят под изначалните на ДБ. Simple Smile)
А, те са невежи тия хора и не знаят колко по-добре ще са после. Ще завалят работни места, инвестиции.
ДП, КП и ББ ще го направят, само да приберат парите от ПВУ.Innocent

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 11:02 от jasmin tisane

# 13 761
Марица 2 в момента е на загуба, за кратко бе на печалба през 2022 заради агресията на Путин. Ама на нея ѝ "помагат" изкуствено да фалира, например има забрани да работи на пълна мощност, също така въведоха разни екологични такси, които оскъпяват тока. И това след като я принудиха да модернизира цялото си оборудване.

КП  като пренаписа ПВУ на ТД и заложи такива амбициозни зелени политики и реши да вика Джемкорп можеше да се замисли как ще се изпълнят, а не да цели да гушне едни милиарди. Аз съм забелязала, че либералите са петимени на зелени политики, а в Европа спирачката бе дръпната назад, защото се видя че се залитна в крайност. В този европарламент зелените трепереха дали въобще ще имат комисар, но Урсула реше да им даде, за да запази място за маневриране.

# 13 762
Мариците били на печалба, при рекордно високите цени на тока...
А след това ?
https://www.mediapool.bg/zaradi-darzhavnata-tets-poskapvaneto-na … 5-news348802.html

Цяла България изплаща заплатите на държавното дружество.
Ефективност, сър. Да им ги събираме като дарения сигурно ще ни излезе по-евтино.

# 13 763
  • София
Имам въпрос за преференциите-говореше се, че ще отпадне правото на първия и някой кандидат в листата по-надолу може да измести водача, приеха ли се такива промени?
И аз живо се интересувам от това - Симидчиев ще го подкрепя, но Денков начело на листата ми бърка в здравето. 😂 От прочетеното вчера - няма изрично право на първия, но понеже гласовете без преференция се считат служебно като преференция за водача, много е трудно, но не и невъзможно, задните да съберат повече от първия и да го изместят. https://openparliament.net/2022/10/04/%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D … 1%80%D0%B5%D0%BD/

# 13 764
  • софия
Мисля, че първият винаги влиза. Защо беше зорът за Лорер?
Все още не съм решила дали ще ползвам преференция, защото харесвам Денков.

# 13 765
Скрит текст:
Кое са глупости?!
Сега виждаш резултата от цялата отрова и прах през годините. Не е куршум да е мигновено.
Виждам как работи пропагандата.
Виждам некадърни управници, които за 30+ години не са изградили нищо, само рушат.
Виждам как се упражнява натиск в иначе свободни държави и хора.
Виждам как някои се облагодетелстват на гърба на нас.

# 13 766
  • София
Намаляване на печалбата има, а не загуба, както твърдите.
Пак Капитал:
https://www.capital.bg/biznes/energetika/2024/08/08/4660463_pech … ina_ot_12_mlrdlv/
Скъпият ток не заради Мариците, а е от дупка в производството и високо потребление и износ.
И пак Капитал.
https://www.capital.bg/biznes/energetika/2024/07/27/4656049_sedm … okut_v_bulgariia/

Ток имаме и изнасяме заради Мариците и АЕЦ-а, това са ни производителите.
Какво ли ще стане като ги затрием, от фотоволтаици и от ВЕЦ щели да дойдат. Ама да, разбира се.

# 13 767
А преди  30+ години беше цветя и рози, нямаше болни от ТЕЦ-овете, нямаше инвалиди, нямаше Чернобил..

# 13 768
И какво му харесваш? Денков е слабохарактерен. Дори КП беше по-добър от него.
Излиза Денков говори за това как МВР шефа трябва да си ходи и след няколко дни "ами той се поправи". А сега говори пак срещу КС. ама той бил такъв, ама бил онакъв. Чакай бе, ти къде беше?

Оная реклама при която ни се сочеше, че трябва да изберем Денков пред Пеевски и Борисов видяхме какво постигна, на тези избори ПП-ДБ са зад Герб и ДПС.

Денков реши да обработва образованието по скандинавски модел, без да се допита до ректорите какво предлагат те. Искаше да принуди всички да се атестират само по системата "Скорпус", което за хуманитарите щеше да е убийствено, ама на него не му пука, нали е химик

----
тока предлагам да го разделим от въглищата. Тока е най-големият ни капитал, при само два работещи реактора изнасяме всяка година ток за 2 милиарда. Ако бяхме хитри да направят мащабна инвестиция за 7 милиарда отдавна да имаме още два реактора. Междвуременно монтажа се оскъпи двойно. Още ще се оскъпява, пък такива като Мартин Димитров искат да закриват АЕЦ.

# 13 769
Напосоки отворих за 2019/2020г.

"Както и през предходната година при новооткритите остри и хронични
заболявания на децата се запазва водещо мястото на болестите на дихателната
система /бронхиална астма, пневмония, хроничен тонзилит, хроничен бронхит и
алергичен ринит/, следвани от проблемите със зрението, болестите на
ендокринните жлези и обмяната – от които най-значителен е делът на
затлъстяването, психични разстройства /детски аутизъм/, болестите на нервната
система и други. По нозология водеща е бронхиалната астма. Всички данни са
представени в съответната таблица."

И РЗИ-тата в пропагандата за ПВУ,мда.

Общи условия