Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 435 680
  • 13 802
  •   1
Отговори
# 375
ПП-ДБ отричат че преди тях е съществувал някой. Те признават две фази - преди Борисов и след Борисов. Отричането ги доведе до високомерие, високомерието ги доведе дотук.
Фазата "с Борисов" също умело я забравят.

# 376
  • София
Ехеее, че като ви е писнало от Украйна, нека направим лудите управляващи. Нулева логика. Избягвам да говоря за избиратели, ама отказвам 5% селяндури да ми влачат ненормални, които да ми четат Стария завет. Сигурно и акции са купили.

И аз не искам Възраждане, Величие и всякакви такива промити мозъци да ме управляват. Но и не искам постоянно да слушам за Украйна и за Зеленски. Искам някой да започне да мисли за България и за ЕС - част, от който сме и ние. А не Украйна да е приоритет N1 вече втора година. Направихме, каквото можахме (за целия ЕС говоря) и се видя, че Русия си е ОК, а ЕС затъва все повече. Айде стига вече.

# 377
  • Разпиляна във въображението
Първата кампания на ПП-тата, ако правилно си спомням, бе положителна. Но тогава имаха подкрепата на Радев и спомените, докато Василев и Петков бяха служебни министри.

# 378
Ехеее, че като ви е писнало от Украйна, нека направим лудите управляващи. Нулева логика.
Скрит текст:
Избягвам да говоря за избиратели, ама отказвам 5% селяндури да ми влачат ненормални, които да ми четат Стария завет. Сигурно и акции са купили.
Тези /почти никому неизвестни старозаветници/ казаха нещо много вярно. Всички усилия в последните години са насочени навън, към външната политика, как ще ни възприемат, къде да ни сложат и т.н. Проблемите вътре в държавата, вътрешната политика никаква я няма. Правят се закони за да се получат някакви пари, но тези закони потъват нейде, нито се спазват, нито има контрол. Искаме да се представим пред света като нещо, което реално не сме.

# 379
За някои твърдения съм съгласна/001/.
150хил.надолу при яко разкешване,хубаво цитираш силните години на Борисов,та те няма да се повторят.
Бавно,мъчително,изстрадано се случват нещата у нас.
Мога да говоря и за силните години на десницата , когато Костов получи пълно мнозинство в парламента и не се нуждаеше от никакви коалиции.
Ама след това последва голямото падане, дори по-голямо от това на ППДБ с над 40% спад в броя на подкрепата след един мандат.
Причината Борисов да е най дълго управлявалия е точно защото се въздържа от резки промени, реформи и т.н
Тези с реформите най много мандат, а да не говорим дали са в положителна посока.

Испускате най важното, че с промените в конституцията ГЕРБ и без да се напъват за ново правителство ще го имат чрез Главчев.
Да не забравяме, че Гълъб Донев като служебен изкара повече от Кирил Петков и Денков като редовни Stuck Out Tongue Winking Eye

Тогава имаше двублоково и двупартийно пространство. Реално имаше две големи партии разделени по оста комунизъм-антикомунизъм. След провала на левицата доверието отиде надясно. Костов си имаше 51 процента. Влизането  в ЕС и НАТо разби идеологиите, БСП мимикрира и сега има 35 партии и коалиции. Налага се коалиционна култура.
Голямото падане дойде именно защото Костов дойде на крилете на протестния вот, а после осъществи реформи и породи недоволство
Да, точно така Борисов е аналог на Меркел - нулеви промени и остана дълго на власт. За съжаление и ПП не направиха нищо смислено, но при тях имаше други очаквания. Занимаваха се главно с Русия, подаване на ръка на Македония (която я ритна) и това да бъдат американски ястреби.

# 380
3 мандата Герб не стигнаха ли за да се види, че не им пука за вътрешна политика?
Или трябва дя избягат още 2 млн.?

# 381
от линка даден по-горе към цик:
Бургас с огромно надмощие на боко над ПП.
Варна също.
велико търново - малко са гласовете там, но пак си е двойно повече за боко. видин също.

абе идва си стабилно правителство. народа каза тежката си дума. да видим дали боко за втори ще с еподиграе с електората си (на който не му пука де).

# 382
3 мандата Герб не стигнаха ли за да се види, че не им пука за вътрешна политика?
Ти наистина ли мислиш, че някой е бягал заради ГЕРБ ...
Бягаха и преди ГЕРБ като паднаха визите и ни приеха.
Ако можеха да бягат по време на прехода щяха да избягат не 2 милиона, а 4 и повече.

Няма как , ако ще и да си магьосник да задържиш хората при положение, че получават право на легално преместване на живот и работа в много по уредени страни.
Няма

# 383
  • София
Ами защото днес ще ни е по-добре ако извърнем глави, но утре ако Украйна падне войната и до нас ще стигне. И тогава ще имаме ли избор? Освен това български войски няма да изпращаме, не стана ли ясно? То ние и нямаме кого да изпратим.

Не разбирам защо се вярва, че Украйна пази Европа от Русия и, че ако Русия спечели, ще продължи да напада наред, а не се вярва, че ще пращаме войски в Украйна. И двете неща са опорки и не са верни.

# 384
Градската десница е виновна за всичко.

Ами така си е. Черни са ми. На няколко пъти получаваха шанс за възход и все се изпокарват кой да води бащина дружина, или се губят в грешни съюзи, делят се и се цепят и така се маргинализират. И аз сега какво? Ми пак за емиграция си мисля, ама с тези болни стари родители не става.

# 385
Когато дойде 89 година бяхме 8,9 милиона. През 2011 бяхме 7,3 милиона, те. вече сме се били стопили с 1,6 милиона. Да при Борисов тенденциите се засилиха, но то е защото вече станахме част от ЕС, по-малки са таксите са образование в чужбина, по-лесно се пътува, повече хора пътуват, всеки вижда че навън се живее по-добре. Това няма да се оправи в близките 10 години, дори Борисов да не е на власт. В цял ЕС има застаряващо население и миграция към САЩ, дори в Германия. Там компенсират с турци и араби.

Лейди К, защото нищо в поведението на Русия не подсказва друго. Наистина ли трябва да пренасяме спора от другата тема? Русия нападна Грузия - ЕВропа не се намеси. Русия нападна Крим - Европа не се намеси. Русия отцепи ДНР и ЛНр - ЕВропа се не намеси. Сега Русия е в Украйна, местят границага с Финландия и Естония, организират пучове в Молдова

# 386
Видя се, но се видя и алтернативата, която се оказа още по зле.

# 387
то не знам и какво ще правят 9 млн тука. администрацията не може да нареди още 400 000 работника. и за лихвари няма чак толкова много места.

# 388
абе идва си стабилно правителство. народа каза тежката си дума. да видим дали боко за втори ще с еподиграе с електората си (на който не му пука де).
Какво стабилно правителство? В нашата област са гласували около 22 %,  на хората им писна от празноглави, надути темерути.

Конкретно за ВТ, гласували са бюджетниците. Измислят се все нови и нови службички, административната тежест вместо да пада расте. Всякакви таксички и препънки да свършиш елементарна работа.  За сравнение преди 15 години в Общината са работели около 150 служители, сега в ерата на електронното правителство и онлайн комуникацията служители са повече от 500.

Докато опцията "не гласувам за никого" не даде реално отражение върху вота, ще е все така.

И аз искам ДПС да стане първа политическа сила, та някои все пак да се замислят.

# 389
Тази тръба дето толкова се дъвче , е един от печелещите проекти в България със 100% българска собственост.
За сравнение в съседна Сърбия същата тръба е 51% руска.
Да си припомним, че единствената причина да мине през България, а не през Гърция, които и те ходиха до Москва да си я искат, беше , че Ердоган е в обтегнати отношения с гърците заради Кипър и други спорни въпроси между тях.
При положение, че преди нея основно България печелеше от транзитни такси за газ от Турция, беше ясно , че те стават нула и ако е нямаше тази тръба, щяхме да имаме и почти толкова от транзитни такси. В момента се използва около 95% от капацитета на проекта.

Кой печели от тези 95%? И ние какво сме спечелили нетно от този проект, след изплащане на заеми и прочее? А в сравнение с предишния транзит от преди тръбата?

Общи условия

Активация на акаунт