Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 435 867
  • 13 802
  •   1
Отговори
# 150
бойко си казва че само дпс не стига. дълъг път извървяхме от герб и дпс не управляват никога заедно, до "ще управляваме, но ни трябва и още малко подкрепа. иначе ние сме ЗА"

# 151
аз това очаквам от тях. Да предложат правителство на малцинството, което няма да се подкрепи и ББ да каже, опитах и ония не искаха.
Ако малцинство наричаш ГЕРБ и ПП, то това не е реално малцинство, защото това са 1-вата плюс 2-рата политическа сила. А Борисов няма към кой друг да се обърне, освен към тях. Това за ИТН е абсурд, каквито и локуми за патерици да се разтягат, това си е абсурд. Сложна е ситуацията.

щом нямаш 121 души значи това е малцинство. За другото съм съгласен.

# 152
Аз пак ще повторя, че ДПС няма как да се заобикаля повече и всички да се правят на луди, че с тях няма да се коалират.
Борисов да прави правителство с тях и да започват да работят, че сума ти милиарди изпуснахме вече и не само това. Много е зле положението в страната.
Мен не ме притеснява коалиция на ГЕРБ с ДПС. Що се правят на луди всички, не мога да разбера.

# 153
Обратното беше. ПП изброха Герб. Забрави ли, че те бяха мандотоносителите, тоест те бяха в позиция да избират с кого. Съответно избраха Герб.
Не, ти забравяш, че ГЕРБ бяха първи мандатоносители и имаше нагласи да се прави правителство с ИТН и евентуално БСП. Когато ПП-ДБ се нави, тогава Борисов се отдръпна от тази възможност.

Да гласуват по отделни теми(не по всичките) не значи, че ще подкрепят правителство.
Първо, те бяха готови да подкрепят правителство на ГЕРБ в предишното парламентарно събрание, така че това дори няма смисъл да се дебатира. Второ, извън глупостите на Тошко по телевизиите, ИТН не са се доказали с нищо като опозиция на ГЕРБ, а точно обратното - когато на ГЕРБ им трябват за гласувания, ИТН са там да побутнат рамо вече в няколко парламента. Възраждане - същите. Заради това ги категоризирам като патерица и контролирана "опозиция". Виж, за БСП, въпреки че са ми крайно антипатични, не мога да кажа същото и са си ясна опозиция.

# 154
Сега, има разлика между престъпници, в лицето на Боко и Пеевски, и между чисто луди, в лицето на Величие. Вторите ме плашат повече, да.
Точно.
Ей така, от липса на интерес и оправдания от сорта на "няма да гласувам, защото те сами ни лъжат", "всички са маскари" и т.н. накрая се пръкват такива пълни откачалки като Величие, които си секат монети и се въоръжават. Пък после се чудим откъде ни е дошло и как така. Ми ей така.

# 155
Мен пък от Пеевски винаги са ме побивали тръпки. Не знам как е възможно да се смята, че такъв човек може да е в управлението.

# 156
Лидерът на ГЕРБ постави под съмнение шансовете за съставяне на правителство след поредните предсрочни парламентарни избори при гласуването си малко преди обед:
Просто си вдигат акциите и се правят на недостъпни, като мома пред ергени.

# 157
  • Пловдив
аз това очаквам от тях. Да предложат правителство на малцинството, което няма да се подкрепи и ББ да каже, опитах и ония не искаха.
Ако малцинство наричаш ГЕРБ и ПП, то това не е реално малцинство, защото това са 1-вата плюс 2-рата политическа сила. А Борисов няма към кой друг да се обърне, освен към тях. Това за ИТН е абсурд, колкото и локуми за патерици да се разтягат, това си е абсурд. Сложна е ситуацията.

Има ДПС, към които може да се обърне без проблем. Имат достатъчно богата история на съвместно управление, макар и не формализирано в рамките на коалиционно споразумение.

Надявам се ГЕРБ и ДПС да имат общо 121 или повече гласа, за да си получат избирателите им това, което са си избрали.

Борисов вече е казал, че нама начин да управлява с ДПС. Логично.

# 158
Сега, има разлика между престъпници, в лицето на Боко и Пеевски, и между чисто луди, в лицето на Величие. Вторите ме плашат повече, да.
Точно.
Ей така, от липса на интерес и оправдания от сорта на "няма да гласувам, защото те сами ни лъжат", "всички са маскари" и т.н. накрая се пръкват такива пълни откачалки като Величие, които си секат монети и се въоръжават. Пък после се чудим откъде ни е дошло и как така. Ми ей така.

Щом хората търсят алтернативи дори в такива откачалки, значи интерес не липсва, но основното меню не е стока. Малко и политиците е редно да се замислят защо става все по-трудно да се гласува за тях.

# 159
В общи линии, можем да забравим за промени в прокуратурата и ще продължим да си кретаме с многохилядна администрация, която да пие кафенце по цял ден.

# 160
Обратното беше. ПП изброха Герб. Забрави ли, че те бяха мандотоносителите, тоест те бяха в позиция да избират с кого. Съответно избраха Герб.
Не, ти забравяш, че ГЕРБ бяха първи мандатоносители и имаше нагласи да се прави правителство с ИТН и евентуално БСП. Когато ПП-ДБ се нави, тогава Борисов се отдръпна от тази възможност.

Да гласуват по отделни теми(не по всичките) не значи, че ще подкрепят правителство.
Първо, те бяха готови да подкрепят правителство на ГЕРБ в предишното парламентарно събрание, така че това дори няма смисъл да се дебатира. Второ, извън глупостите на Тошко по телевизиите, ИТН не са се доказали с нищо като опозиция на ГЕРБ, а точно обратното - когато на ГЕРБ им трябват за гласувания, ИТН са там да побутнат рамо вече в няколко парламента. Възраждане - същите. Заради това ги категоризирам като патерица и контролирана "опозиция". Виж, за БСП, въпреки че са ми крайно антипатични, не мога да кажа същото и са си ясна опозиция.
Били готови - не били готови са заклинания от типа "ако баба ми беше мъжка". Не са ги подкрепили, а и нямат решения на партията за подкрепа. Това че са казали "нека да ни потърсят и ще видим" са общи приказки и не доказват че са готови за подкрепа.

# 161
Никакви тръпки не ме побиват от Пеевски. Той никога няма да бъде на управленски пост. Ще си стои там, като председател на ДПС и дотам. В ДПС също има читави хора и експерти, които могат да заемат по-високи постове в управлението на държавата.

# 162
  • София
Усещам как отново ще се хвърля вината върху ППДБ, че не искат да подкрепят ГЕРБ.
Същите ППДБ, които бяха плюти, че са неможачи и т.н.
Колко интересно....

# 163
  • Пловдив

Ами не. Като първи мандатоносители ГЕРБ се обърнаха за коалиция само към ППДБ. Само и единствено  към тях. Отказаха, искаха те мандат. ГЕРБ върна мандата, не са се обръщали към други. Тези "нагласи", за които пишеш, бяха само по седенките, форумите и социалните мрежи. Но не са реални. ГЕРБ са в дълбоки принципни различия с ИТН и няма начин нито едната от двете страни да приеме линията на другата. С БСП пък ГЕРБ имат официално решение, взето на националния им конгрес да не влизат в управленска коалиция. Добре е да сме реалисти. Simple Smile

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 10:16 от marzeliva

# 164
Да си първи и да направиш правителство са различни неща. Навремето Борисов бе пак първи но цялата тройна коалиция (а после и четворната) се обединиха срещу него.

ПП-ДБ са неможачи, не защото не можаха да сформират правителство, а защото  го направиха работещо. това са различни неща. Впрочем това че са неможачи не прави Борисов можач. Както се видя цялата политическа класа отнесе шамар

Борисов е як популист, и при това страхлив.. Полудява от мисълта за протести. Два пъти имаше протести, два пъти хвърля власта.

Общи условия

Активация на акаунт