Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 435 607
  • 13 802
  •   1
Отговори
# 465
Вежди Рашидов вчера е казал,че Слави е ходил при Доган да се консултира.Дали е разквасил нещо устата или е истина,ще си проличи.

# 466
Промяната направиха поредица от грешки
1.   Навиха се на 11 „независими“ министри. В краткосрочен план това им донесе полза за местните избори, за да не кажат че са с Борисов, ама в дългосрочен им бе щета, защото Борисов отказа да носи отговорност за „къртици“ като Калин Стоянов
2.   Не направиха нищо, за да сменят регулаторите.
3.   От самото начало негодуваха срещу квотният принцип, което бе грешка. За съжаление алтернативата бе - председателят от мен, заместникът от теб и така Герб ги блокира. По-разумното бе да кажат  - ние поемаме тази сфера на влания (примерно КЗП, КЗК) вие тази - (НЗОК, КЕВР) и нека хората съдят кой какво е свършил
4.   Реформата за служебното правителство бе необмислена и въпреки многото критика не се отакзаха
5.   Когато наближи ред на ротацията, вместо да предоставят всички постове на Борисов и да му гледат сеира, а след няколко месеца да се предоговорят решиха да искат всичко наведнъж…при положение че изоставаха със 7-8 процента. Хода да поискат въшно бе безумен.

Жалко, при разумна политика можеше да са първа сила и то с много. Те  (и ИТН) убиха желанието за промяна и бетонираха Бойко

А глупостта да го натикат в ареста по скалъпени обвинения (характерна за американските либерали) наля нови сили в умиращия Герб, както демократите гасят пожара с керосин и тикат Тръмп напред с 24-те обвинения.

На практика те казаха на Бойко "ако излезеш от активната политика си 20 години в затвора" и го принудиха да остане  в играта докато не пукне.

# 467
Точно обратното. Ротацията не се случи заради ПП-ДБ. ГЕРБ нали прочетоха имената за правителство - пак Асен беше написан за финансов министър, пак Шалапатова за социален министър и др. преобладаваха от ПП-ДБ. Само Мария Габриел щеше да е министър-председател, както беше 9 месеца Денков. Нали това трябваше да е ротацията.
Промяната не подкрепиха тези имена и отидохме на вечните нови избори.
Нищо няма построено от промяната, наистина една къщичка за птички дори не са направили. Изобщо 2 години не мислят за икономика, нито за инфраструктура, а само повтарят някакви безплатни детски градини и пенсии.
   Всичките IT чуждестранни фирми и в областта на финансовите технологии (FinTech), които  са позиционирани в София и осигуриха горе-долу прилична работа и заплащане на образованите млади хора в България дойдоха тук при управлението на ГЕРБ, дори когато  Росен Плевнелиев беше президент. Тогава се изградиха многобройните бизнес центрове.
още едно доказателство че народа гласува правилно.

# 468
  • Пловдив
Верно, как можа Баце да изисква ГЕРБ да има поне премиер в правителството, а не пусна Ники да лети.
Не го е срам, прати ги на избори горките и Ники ще трябва да летува на Черноморието!

За Ники ми е най-мъчно. Особено след онези предизбони билбордове, дето беше накичил из цяла София, с които питаше хората него ли искат за премиер или Борисов и Пеевски. Като гледам резултатите, накрая като нищо ще се окаже, че дори Пеевски е по-предпочитан от него.

Ахаха,  голям смях бяха тези билбордове. Жалко, че ги махнаха. Как само бяха лепнали тенденциозно търсена снимка на Борисов намръщен, а Денков се беше изтипосал усмихнат, фотошопиран, напудрен, пременен като за сватба, за да го видим колко е хубав.

# 469
Ако ДБ бяха отделно, а не в коалиция - щяха да спечелят повече.
Ваня Григорова ако не беше в коалиция с Мая, също щеше да има успех.

# 470
За някои твърдения съм съгласна/001/.
150хил.надолу при яко разкешване,хубаво цитираш силните години на Борисов,та те няма да се повторят.
Бавно,мъчително,изстрадано се случват нещата у нас.
Мога да говоря и за силните години на десницата , когато Костов получи пълно мнозинство в парламента и не се нуждаеше от никакви коалиции.
Ама след това последва голямото падане, дори по-голямо от това на ППДБ с над 40% спад в броя на подкрепата след един мандат.
Причината Борисов да е най дълго управлявалия е точно защото се въздържа от резки промени, реформи и т.н
Тези с реформите най много мандат, а да не говорим дали са в положителна посока.

Изпускате най важното, че с промените в конституцията ГЕРБ и без да се напъват за ново правителство ще го имат чрез Главчев.
Да не забравяме, че Гълъб Донев като служебен изкара повече от Кирил Петков и Денков като редовни Stuck Out Tongue Winking Eye
Нужни са ни много и много резки промени и реформи. Един от големите проблеми е, че на никой не му се занимава с това, защото всички прекрасно разбират, че след големи реформи идва голямата политическа секира. Защото неминуемо в дадения момент много хора са недоволни, няма поглед в по-дългосрочен план и някаква визия за по-близкото и не толкова близкото бъдеще. И тия с реформите стават черни. А другите си кретат по 12-15 години, окопвайки се методично във властта на всякакви нива, ремормирайки на дребно и тихомълком така, че на тях да им е изгодно. Пускат от време на време някоя благинка за масовия избирател и той доволен. Но такова управление няма как да донесе уж желаната от всички промяна. За пореден път се убеждавам, че хората всъщност не искат промяна. Искат просто да си живуркат, никой да не ги бута за нищо, да им се спазват правата, да нямат задължения. Като нагазят в блатото, псуват политиците наред, имат си някой виновен за собствено спокойствие и после пак гласуват по същия начин.

Украйна няма как да не бъде водеща тема в Европа, докато един човек заплашва всички с ракети, ядрени куфарчета и копчета. Заплахите едно на ръка, ами и се бърка къде по-директно, къде индиректно в политиката на отделни държави, където има благодатна почва за това. Да не коментирам пък чисто икономически аспекти на действията му.

# 471
Ваня Григорова и Божков направо ги забравих. Тяхната невидимост ме изненада.

# 472
Ники не знам къде ще летува и лети, но Габриел явно излетя. Жалко, че ББ я използва по такъв начин.

# 473
  • София
На другите избори вече и рапърът Kриско ще направи нова партия за младите.
Да покажат и те как са мятат.
е що само Ицо Хазарта да праламентьорства, Криско с какво е по лош

# 474
На другите избори вече и рапърът Kриско ще направи нова партия за младите.
Да покажат и те как са мятат.
е що само Ицо Хазарта да праламентьорства, Криско с какво е по лош
Именно! И аз това казвам.

# 475
Цитат
В България Борисов го вкараха в ареста с измислено обвинение. На другия ден рейтинга му се намомпа като за световно.

Така е, те не познават историята и народопсихологията на българина и това е проблем. И за мен ареста на Борисов беше голямата им грешка, защото не беше подплатен с доказателства годни за пред съда. В България за разлика от Румъния да речем, никога народа не е одобравял, разчистване на политически сметки. Ние не си разстреляхме нашият Чеушеску, нито направихме лустрация след демократичните промени. Приехме че са били грешка 45 години социализъм, но сметка на комунистите не поискахме. Не ги убихме, нямаше процеси, не ги вкарахме в затвора а се водеше политическа битка с тях през 90-те напрактика под формата на СДС срещу БСП. Те дори управляваха след това още няколко пъти БСП. Мисълта ми е, че те не оцениха каква ще е обществената реакция на ареста на Борисов. Те очакваха всенародни тържества, а се получи всенародна реакция: Чакайте какво правите, не може така, да вкарвате политически опонент в затвора. И тая реакция не дойде само от ГЕРБ, и не само от гласоподавателите на останалите партии. Тя дойде дори от техните редици, техните собствени гласоподаватели се разделиха, защото са либерали по душа, по въпроса за ареста на Борисов, че не може да вкараш политически опонент без доказателства в ареста, нищо че вони на корупция от 100 километра, не можеш без доказателства, това е политическа репресия, точка. А те направиха политическа репресия, нарушиха едно табу в българският политически живот, вкараха политически опонент в затвора, без достатъчно доказателства които да издържат в съда.

# 476
Без реформи и съдебна реформа, не знам за какво ще съществуват ППДБ.
От години само това им е кампанията.
И каква реформа искаш да правиш, като за 3 години се гласува през няколко месеца и с какви ли не резултати 160 депутати са мираж без ДПС и ГЕРБ.
Скоро и 16 за тях може да са мираж в същото време, тези от алтернативата растат.
Без ДПС и ГЕРБ още дълги години няма да може да се случи нищо. Дори и Радев да направи партия, ще се изненада както стана с АБВ на Първанов.
Да , вероятно ще открадне половината от Възраждане , Величие и ще вкара 50 депутати първоначално , ама и до там, тогава БСП ще са с 15, Възраждане и Величие с още 20 и пак не стига.
А ППДБ щом с ДПС и ГЕРБ не могат, да видим дали ще могат с Величие и Възраждане и да гласуват с тях.

# 477
  • София
От резултатите съм потресена. ДПС и Пеевски???? WTF става в тази държава? И за капак "Величие", които не ги бях и чувала. Разрових се снощи в нет-а и се ужасих. Scream
Направо съм безмълвна. Кои са тези 4%, които са повярвали на този криндж?
Към негласувалите- кого всъщност наказвате?

# 478
по-интересно е боко-делян с кой могат. тия приключилите вече няма д ани дърпат назад.

# 479
ПП и Нинова коментират ли резултатите?

Общи условия

Активация на акаунт