Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 435 614
  • 13 802
  •   1
Отговори
# 495
Много сложно го мислите, според мен - политически инженеринг, кой кого прецакал, кой е по-виновен.

Как беше - "не търси злонамереност там, където нещата могат да се обяснят с глупост".

Ми такъв е материалът, какво искаме. Протоколите били пълни с грешки. Аритметични. Хората не могат да събират. Това е.

Ако много искате да направите нещо смислено, огледайте се за някакви малки локални проекти. Съберете се с 5-6 мислещи като вас. Изчистете градинката пред блока. Боядисайте пейките в парка.

По-големи неща като общество в момента не можем да правим. Трябва да почнем от "А" и "Б".

# 496
Трябваше да сложа проспа в кавички.

# 497
Урсула е рядко т*па овца без да се извинявам за израза. Оплаква се от надигане на крайната десница и на евроскептицизма, но е на първа писта за да подкрепя най-корумпираните партии, чийто министри и лидери красят списъка "Магнитски".
След едно десетилетие "Величие" и "Възраждане" ще са агънца пред бъдещите партии на евроскептицизма, както у нас, така и сред Европа.
Съгласна, но не е само тя. Европейските посланици, дето пиха мазно кафе с Пеевски и му стискаха ръцете нима не знаеха с какъв човек си имат работа? Евролицемерието няма край, после на нас ни говорят за борба с корупцията и защо не ни пускат в Шенген. Доколкото съм запозната, същата работа е и със санкциите срещу Русия. Интересът клати феса в икономически аспект, пък ние иначе не толерираме военната инвация.....

# 498
Урсула е рядко т*па овца без да се извинявам за израза. Оплаква се от надигане на крайната десница и на евроскептицизма, но е на първа писта за да подкрепя най-корумпираните партии, чийто министри и лидери красят списъка "Магнитски".
След едно десетилетие "Величие" и "Възраждане" ще са агънца пред бъдещите партии на евроскептицизма, както у нас, така и сред Европа.

По тая точка съм съгласен. Урсула се показа като безкрайно нетактичен човек, половината ѝ щаб я напусна. Не мисля обаче, че основната причина е подкрепата за корупцията и в Брюксел има такава (да си спомним Жозе Дол, Барозу, Юнкел). Не, причината е че от една страна даде голяма подкрепа за зелената сделка, която се оказа икономически колапс; а от друга не бе убедителна за подкрепата в Украйна, а действdше като слон в стъкларски магазин. Урсула е човек без визия за бъдещето и е крайно нехаризматична
Германия има криза на идентичността след Меркел, Британия - след Камерън, но сега и Франция май ще изпадне в такава. Лош момент за Европа да има криза на лидерство, с някои уговорки харесвах Макрон.
Но той поне прояви мъжкарство, подаде оставка. Не съм чул някой от нашите политици да е подал оставка след загуба. За последно това направи Борисов през втория мандат, а преди него Станишев (който избяга в Брюксел)

# 499
https://www.youtube.com/watch?v=Osety_MUSj4

Ето тук показват , че масово българите в чужбина припознават Величие и ако имаше малко по-голямо медийно отразяване и влияние сред медии и социолози, можеше да е близко до второто място около 12-15%
Прочетете и коментарите под видеото и ще разберете.
Аз за Величие лично чух за пръв път преди две седмици от едно видео на българско семейство от Лондон, които ще се завръщат август в България.
От месеци работят с българите в чужбина и правят събирания за тях в Лондон и други градове в чужбина. Наблягат на носталгията към Родината и патриотизма и всички са маскари.

# 500
Според Полковник, Марков реално е трябвало да има 12-17 процента на Величие. Чувства се ограбен от медиите

# 501
Величие е рядко дразнеща партия. Те работят на принципа на руските тролове. Само като видиш как наспамват всичко с коментари, обяснявайки как изборните резултати са подменени и едва ли не цяла България е гласувала за Величие. Те това се опитват да ви накарат да си мислите. В Телеграм пропагандата също гърми от месеци. Смешна работа. Но много хора са скарани с интернет пространството и не разбират очевидните измами. Нискоинтелигентен електорат.

# 502
https://www.investor.bg/a/518-energetika/374245-balkanski-potok- … halba-prez-2022-g
"Балкански поток" реализира 262 млн. лева печалба през 2022 г.

https://www.mediapool.bg/kolko-vsashtnost-e-godishnata-pechalba- … k-news351055.html

Истината както в повечето случаи е по средата, нито опорките на Борисов са вярни, че годишно прави по 900 милиона печалба потока, нито са вярни опорките на жълтопаветниците, че е неизгоден проект.

След приспадането на всички разходи годишно печелим над 260 милиона

Не мога да направя одит на проекта, защото нямам документите. Обаче преди тази тръба имаше друг транзит по старите тръби и по някакви спомени там ни плащаха по 900 милиона на година. И ние се отказахме от онова, за да имаме това. Плюс да прецакаме Украна и да защитим интереса на Русия. Та даже и да е вярно, че сме на нетна печалба от 260 милиона, дали са толкова наистина?

Аз ако си продам старата кола, която харчи 10 на сто градско и купя нова, харчеща 8 на сто мога да тръбя, че за 15 000 км на година сега спестявам 750 лева годишно. Обаче това, че съм продала старата за 15 000, а нова е 60 000 е в друга сметка Wink

# 503
Карбовски подкрепя Величие. В реда на нещата е всичко. Някой друг ненормален ще изпълзи ли?

# 504
  • София
260 милиона печалба от путинския проект, за да плащаме по 1 милион дневно на Турция за другия путински проект "Боташ". Ехааа. (Ако се чудите защо СССР и Източния блок се разпаднаха, ето ви нагледен пример)

# 505
интерсни неща се случват тези дни. Тези дето искаха българите в чужбина да гласуват , вече не искат, защото се оказа че българите в чужбина не гласуват както те искат. Тези дето писаха конституция с Пеевски и Пеевски им беше нещатен говорите на правителството, сега са страшто притеснени, че Пеевски ще е в правителството.
Ами по добре е да е говорител, отколкото в правителството.......Не мислиш ли. Simple Smile Аз така мисля, но народа не мисли така. Иска си Пеевски във властта. Включително и с негласуването си. То усилва ролята на корпоративният и етническият вот, и директно дава власт на такива като Пеевски. А това пък с гласуването в чужбина е другият голям парадокс, да, така е. Благодарение на либералите, точно защото са либерали, демек защитници на свободата на личността, включително да може да изрази свободно и безпроблемно своята политическа воля, независимо къде се намира по света, вече в чужбина има достатъчно секции, за да може всеки фен на фашизма в чужбина, да се бори напълно свободно и безпроблемно с гласа си за свобода от либералният терор, дал му всъщност тази свобода.......

# 506
https://www.investor.bg/a/518-energetika/374245-balkanski-potok- … halba-prez-2022-g
"Балкански поток" реализира 262 млн. лева печалба през 2022 г.

https://www.mediapool.bg/kolko-vsashtnost-e-godishnata-pechalba- … k-news351055.html

Истината както в повечето случаи е по средата, нито опорките на Борисов са вярни, че годишно прави по 900 милиона печалба потока, нито са вярни опорките на жълтопаветниците, че е неизгоден проект.

След приспадането на всички разходи годишно печелим над 260 милиона

Не мога да направя одит на проекта, защото нямам документите. Обаче преди тази тръба имаше друг транзит по старите тръби и по някакви спомени там ни плащаха по 900 милиона на година. И ние се отказахме от онова, за да имаме това. Плюс да прецакаме Украна и да защитим интереса на Русия. Та даже и да е вярно, че сме на нетна печалба от 260 милиона, дали са толкова наистина?

Аз ако си продам старата кола, която харчи 10 на сто градско и купя нова, харчеща 8 на сто мога да тръбя, че за 15 000 км на година сега спестявам 750 лева годишно. Обаче това, че съм продала старата за 15 000, а нова е 60 000 е в друга сметка Wink

Първо -това дали сме прецакали Украйна не трябва да ни бърка. Трябва да си гледаме България.
Второ по онова време руският газ бе много по евтин от всичко друго. Да, оказа се бомба със закъснител но е нямало как някой да предвижда, че ще се оскъпи толкова рязко. Не знаем всички параметри по сделката, трудно можем да съдим за онзи договор.
По-скоро Борисов могат да го критикуват за друго - не извърши диверсификацията.  Тук търпи сериозна критика. Ако имаше алтернатива на руският газ (примерно освен руски бе прокарал и ирански през Турция), нямаше да има монопол. В това е грешката му.

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 12:09 от Лорд Сняг

# 507
  • София
Тесла, остави, че негласувалите вдигат корпоративния и купен вот. Доста по-сериозен проблем е. 70% + остават напълно безразлични, че в парламента има партии, които заплашват с народен съд, Белене, смъртни присъди, физическа агресия срещу инакомислещите, връщане на казарми (не за техните синчета, разбира се, за нашите), слугуване към Путин и още бол. С 80, 000 гласа всякакви психопати може да влязат в парламента.

# 508
  • Разпиляна във въображението
Нямам търпение КС съвсем да омаже нещата.

В Х е пълно с клипове как мигрантите малтретират местните в Западна Европа. Това е голям проблем и може би част от отговора защо десните нарастват. Във Великобритания също се надига недоволство срещу агресията и престъпостта дело на имигрантите.  Наскоро имаше големи митинги.

Гласуващите в чужбина няма да накланят толкова везните, ако тук се гласуваше и хората бяха по-активни.

# 509
  • София
Скрит текст:
интерсни неща се случват тези дни. Тези дето искаха българите в чужбина да гласуват , вече не искат, защото се оказа че българите в чужбина не гласуват както те искат. Тези дето писаха конституция с Пеевски и Пеевски им беше нещатен говорите на правителството, сега са страшто притеснени, че Пеевски ще е в правителството.
Ами по добре е да е говорител, отколкото в правителството.......Не мислиш ли. Simple Smile Аз така мисля, но народа не мисли така. Иска си Пеевски във властта. Включително и с негласуването си. То усилва ролята на корпоративният и етническият вот, и директно дава власт на такива като Пеевски. А това пък с гласуването в чужбина е другият голям парадокс, да, така е.
Благодарение на либералите, точно защото са либерали, демек защитници на свободата на личността, включително да може да изрази свободно и безпроблемно своята политическа воля, независимо къде се намира по света, вече в чужбина има достатъчно секции, за да може всеки фен на фашизма в чужбина, да се бори напълно свободно и безпроблемно с гласа си за свобода от либералният терор, дал му всъщност тази свобода.......
Аз по-големи тоталитаристи от либералите не познавам. Не си ли на тяхната позиция и започват етикетите - или си путинист, или необразован, или в най-добрия случай корумпе. Намират къде да те прикачат веднага и да те обявят за враг. Не владеят диалога, нито умеят да преговарят, а се вижда, че не ги и вълнува.

Общи условия

Активация на акаунт