Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 435 614
  • 13 802
  •   1
Отговори
# 510
https://www.youtube.com/watch?v=Osety_MUSj4

Ето тук показват , че масово българите в чужбина припознават Величие и ако имаше малко по-голямо медийно отразяване и влияние сред медии и социолози, можеше да е близко до второто място около 12-15%
Прочетете и коментарите под видеото и ще разберете.
Аз за Величие лично чух за пръв път преди две седмици от едно видео на българско семейство от Лондон, които ще се завръщат август в България.
От месеци работят с българите в чужбина и правят събирания за тях в Лондон и други градове в чужбина. Наблягат на носталгията към Родината и патриотизма и всички са маскари.
Е,защо се връщат в Бг,нали е толкова хубаво след напускането на ЕС..😆 Че и за Величие,мерси им,ама много като тях си имаме и тук.

# 511
Още навремето когато ИТН и ДБ се пънеха да улесняват гласуването в чужбина си мислех, че това ще даде обратен ефект. Оказах се прав. Пак се иска малко народопсихология, от която либералите не  разбират. Вота за ДБ, ПП, РБ  от чужбина не е константна величина, а променлива. А вота за ДПС е константа. Освен това много хора в чужбина са аутсайдери и гласуват за националистически партии тук. Ама то се иска пипе. Реално ХИ сам се ритна в канчето. Мислеше, че щом веднъж е имало 80 000 в чужбина за ДБ, окло първият президентски мандат на Радев плюс референдума, ще ги има винаги. Е, не позна на миналите избори взеха двойно по-малко - и от ПП-ДБ обединени, а на тези едва ли и до 30 000 ще го докарат.

https://results.cik.bg/europe2024/rezultati/32.html

В чужбина Възраждане е втора сила, Величе трета за ЕС.   За националните Възраждане е трета, Величе четвърта, ДПс първа. В България при 83 процента протоколи разликата между ПП-ДБ и Възраждане е 10 000 гласа, а ПП-ДБ за трети...засега. Да ни е честито

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 12:15 от Лорд Сняг

# 512
Сега погледнах, че при Карбовски този полковника е събрал 150 хилияди гледания , два дни преди изборите. Ами така се прави изненадата. Киро Брейка, Карбовски и вече само за тях се говори. Ако стигнем до предсрочни есента тогава ще е пика им и със сигурност ще вдигнат значително резултатите си.

В същото време пък Борисов пуска видеа, че си продължава с обиколките в Родопите, този път следизборно и е в добро настроение, явно му допадат резултатите

# 513
Скрит текст:
Не е логично Украйна да е приоритет, пред всичко друго и да бъде крайъгълен камък как да работи държавата ни. Една държава, с решени проблеми, с ръст в икономика, с уредено здравеопазване, с ниска инфлация и т.н. ще е далеч по полезна и на Украйна.
Всички приказки за посока към запад, за изграждане на евроатлантически ценности и всичко що се приказва си е приказки, а реалността е друга и силно се разминава с тези приказки.

Чак пред всичко друго не, но няма как една криза да не е с висок приоритет предвид потенциалните последици. И да, може и да не ни нападнат, в НАТО сме все пак, но ще ни тормозят в Черно море и ще си правят учения в нашата икономическа зона, ще си налагат влиянието, ще потискат проектите за енергийна независимост... Не разбирам как толкова хора или харесват идеята да сме в руска сфера на влияние или поне гледат с лека ръка на руската експанзия във всякакви форми. Просто държава, която като няма други инструменти за да бъде световна сила започва война е крайно лош прецедент.
Това е грешката, която се прави в политическите спорове - ако не даваш всичко за правилната кауза /в случая Украйна/, то си защитник на другата страна /в случая Русия/, а това не е вярно. Даваш толкова, колкото имаш и можеш. Нали знаеш -  ако имаш две ризи, дай едната на нямащия, ами ако имаш само една. И това не се отнася само за войната, същото е и с ТЕЦ-овете, същото беше и с АЕЦ-овете ...., да се лишим от всичко /да сме голи и боси/, но да се харесаме на партньорите, защото иначе ще ни третират като защитници на "тъмната страна".

ОК, ама ние съвсем не даваме ВСИЧКО. Направихме милиарди от продажба на снаряди, това жертва ли е? И какво сме дали, което да не можем да дадем? Счупените БТР-и ли?  С ТЕЦ-овете и АЕЦ сами си го направихме - лоши преговори, лоши сметки. А и все пак затварянето на баш тези ТЕЦ-ове съвсем не е нещо еднозначно лошо. Това са може би най-мръсните ТЕЦ в Европа, защото лигнитните въглища в Маришкия басейн са пълен боклук. Аз съм ходила и съм виждала какво върви по лентовите транспортьори след багерите - ако не ти кажат, че са въглища, ще мислиш, че е кал. И съдържат огромно количество сяра, която след изгаряне излита в атмосферата като серен диоксид и я дишаме, и ни валят киселинни дъждове. И от десет години се знаеше, че натам вървят нещата, но никой нищо не наптрави, а сега "ох, мамо". Да не говорим, че токът от тези ТЕЦ вече не е и евтин заради таксите за въглеродни емисии.

И накрая - Русия започна война. Аз по-лошо нещо от войната не знам. Нека левите и популистите дойдат на власт, ще постоят няколко години, ще осерат пейзажа и палачинката ще се обърне. Лошо е, но не е непоправимо (едва ли чак революция и национализация ще направят). Но войната??? Русия започна война, това не ви ли боде очите?  Не видяхте ли какво стана след анексирането на Крим, ако се правиш, че нищо не е станало? Как може да ви е толкова спокойно не разбирам.
И много страшно защо левичарите и русофилите на практика са все едни и същи хора. И все иначе за България мислели...

# 514
Никакви предсрочни, докато не им умре славата на всички националистически партии.

# 515
  • София

.То усилва ролята на корпоративният и етническият вот, и директно дава власт на такива като Пеевски. А това пък с гласуването в чужбина е другият голям парадокс, да, така е. Благодарение на либералите, точно защото са либерали, демек защитници на свободата на личността, включително да може да изрази свободно и безпроблемно своята политическа воля, независимо къде се намира по света, вече в чужбина има достатъчно секции, за да може всеки фен на фашизма в чужбина, да се бори напълно свободно и безпроблемно с гласа си за свобода от либералният терор, дал му всъщност тази свобода.......

е то ДПС и Пеевски са единствените официално признати български либерали в Европа и Европарламента. Та ми е чудно какво не му харесвате.

# 516
  • София
- Откъде идвате?
- От Бурса. 
- А защо сте в България?
- Не знам. 
- А гласувахте ли?
- Гласувахме.
Скрит текст:
От фейсбука на П. Паунова цитираща сутришния блок по бТВ.

Тези, които най-много разпространяват глупостите, че няма смисъл да се гласува, най-много пари хвърлят, за да докарват избиратели от Турция. Пък нека после Гошето от Люлин 4 да си мисли, че неговият глас няма значение, то всичко е ясно, илюминати, масони, сатанисти, кемтрейлс нагаждат вота.

# 517
  • София
Никакви предсрочни, докато не им умре славата на всички националистически партии.
Те няма да управляват, а в опозиция се трупа подкрепа.

# 518
  • софия
Карбовски подкрепя Величие. В реда на нещата е всичко. Някой друг ненормален ще изпълзи ли?
А не, ве! Сега вече съвсем на светло ще се насочи един паричен поток.

# 519
Скрит текст:
Не е логично Украйна да е приоритет, пред всичко друго и да бъде крайъгълен камък как да работи държавата ни. Една държава, с решени проблеми, с ръст в икономика, с уредено здравеопазване, с ниска инфлация и т.н. ще е далеч по полезна и на Украйна.
Всички приказки за посока към запад, за изграждане на евроатлантически ценности и всичко що се приказва си е приказки, а реалността е друга и силно се разминава с тези приказки.

Чак пред всичко друго не, но няма как една криза да не е с висок приоритет предвид потенциалните последици. И да, може и да не ни нападнат, в НАТО сме все пак, но ще ни тормозят в Черно море и ще си правят учения в нашата икономическа зона, ще си налагат влиянието, ще потискат проектите за енергийна независимост... Не разбирам как толкова хора или харесват идеята да сме в руска сфера на влияние или поне гледат с лека ръка на руската експанзия във всякакви форми. Просто държава, която като няма други инструменти за да бъде световна сила започва война е крайно лош прецедент.
Това е грешката, която се прави в политическите спорове - ако не даваш всичко за правилната кауза /в случая Украйна/, то си защитник на другата страна /в случая Русия/, а това не е вярно. Даваш толкова, колкото имаш и можеш. Нали знаеш -  ако имаш две ризи, дай едната на нямащия, ами ако имаш само една. И това не се отнася само за войната, същото е и с ТЕЦ-овете, същото беше и с АЕЦ-овете ...., да се лишим от всичко /да сме голи и боси/, но да се харесаме на партньорите, защото иначе ще ни третират като защитници на "тъмната страна".

ОК, ама ние съвсем не даваме ВСИЧКО. Направихме милиарди от продажба на снаряди, това жертва ли е? И какво сме дали, което да не можем да дадем? Счупените БТР-и ли?  С ТЕЦ-овете и АЕЦ сами си го направихме - лоши преговори, лоши сметки. А и все пак затварянето на баш тези ТЕЦ-ове съвсем не е нещо еднозначно лошо. Това са може би най-мръсните ТЕЦ в Европа, защото лигнитните въглища в Маришкия басейн са пълен боклук. Аз съм ходила и съм виждала какво върви по лентовите транспортьори след багерите - ако не ти кажат, че са въглища, ще мислиш, че е кал. И съдържат огромно количество сяра, която след изгаряне излита в атмосферата като серен диоксид и я дишаме, и ни валят киселинни дъждове. И от десет години се знаеше, че натам вървят нещата, но никой нищо не наптрави, а сега "ох, мамо". Да не говорим, че токът от тези ТЕЦ вече не е и евтин заради таксите за въглеродни емисии.

И накрая - Русия започна война. Аз по-лошо нещо от войната не знам. Нека левите и популистите дойдат на власт, ще постоят няколко години, ще осерат пейзажа и палачинката ще се обърне. Лошо е, но не е непоправимо (едва ли чак революция и национализация ще направят). Но войната??? Русия започна война, това не ви ли боде очите?  Не видяхте ли какво стана след анексирането на Крим, ако се правиш, че нищо не е станало? Как може да ви е толкова спокойно не разбирам.
И много страшно защо левичарите и русофилите на практика са все едни и същи хора. И все иначе за България мислели...

На правихме продажба при Нинова! Тагарев взе да тръби как трябва да даряваме разни БТР-и. Да, закупихме Страйкъри, ама те не бяха евтини,  никой не каза че ги получаваме като подарък наместо БТР-ите. А и още не са дошли.
Подарихме си и реакторите.
Никой не спори, че Русия е агресор, ама можеше да не козируваме и да си даваме всичко, преди да оправим собствената си отбрана. По цял свят се бавеха по 10-12 месеца да дават ракети, снаряди и пр. защото им бяха приоритет собствените страни,, чак като видяха че е безизходно положението взеха да дават. Франция дори не е в двадесетицата по дадени снаряди, България е много пред нея. . Ехо, Земята колко милиона е България, колко Франция? Знаеш ли че нашата членска вноска за НАТО, като БВп е по-висока от тази не Германия или Франция
Ние пак сме по-католици от папата.
Нямаше никакъв проблем да си продаваме снарядите през трети страни, да печели икономиката, да помагаме на Украйна и да не бием тъпани, ама как Кирето щеше да се изфука колко помогаме?
Всеки който поиска умереност  в помощта е набеден за русофил, после се чудим защо се появи Величие

# 520
https://www.youtube.com/watch?v=Osety_MUSj4

Ето тук показват , че масово българите в чужбина припознават Величие и ако имаше малко по-голямо медийно отразяване и влияние сред медии и социолози, можеше да е близко до второто място около 12-15%
Прочетете и коментарите под видеото и ще разберете.
Аз за Величие лично чух за пръв път преди две седмици от едно видео на българско семейство от Лондон, които ще се завръщат август в България.
От месеци работят с българите в чужбина и правят събирания за тях в Лондон и други градове в чужбина. Наблягат на носталгията към Родината и патриотизма и всички са маскари.
Е,защо се връщат в Бг,нали е толкова хубаво след напускането на ЕС..😆 Че и за Величие,мерси им,ама много като тях си имаме и тук.
Да бе, някакви хора с крайни идеи отвън гласуват за тотални откачалки, но продължават да си стоят все там навън, откъде ми обясняват колко са лоши ЕС и НАТО, тъгуват за бай Тошо, лепят си руски знамена из фейсбук профилите, леят някакви объркани и изтъркани послания за български интереси, за българското величие и други подобни небивалици, без нито дума конкретно как ще защитят тези интереси на практика, обаче аз им нося последиците от великото патриотарство. Ай сиктир.

# 521
Не знам колко им струва кампанията на Величие, но техен билборд не съм виждал, а на ППДБ беше пълно. То не бяха тикви , прасета ...
Сега ще си получават няколко милиона субсидия и за следващите избори ще имат допълнителен ресурс.
Ама като имаше опашки преди 3 години да гласуват масово за Киро , Асен и Слави, бяха образованите българи от чужбина, срещу необразованите тук.
Сега вече като ППДБ не могат да хванат ръка от гласовете в чужбина и се обръща плочата.
Да не ограничаваме секциите за гласувания пак ...

# 522
Не знам колко им струва кампанията на Величие, но техен билборд не съм виждал, а на ППДБ беше пълно. То не бяха тикви , прасета ...
Сега ще си получават няколко милиона субсидия и за следващите избори ще имат допълнителен ресурс.

Доста нагло е да се говори за пари и Величие. Жалко, че никой не успява да отговори къде са парите от дивидентите и как Исторически парк не е понци схема. Направо е плашещо

# 523
Плюс да прецакаме Украна и да защитим интереса на Русия. Та даже и да е вярно, че сме на нетна печалба от 260 милиона, дали са толкова наистина?

Първо -това дали сме прецакали Украйна не трябва да ни бърка. Трябва да си гледаме България.

И защо отговаряш само на половината от моето твърдение? А то е едно цяло - прецакваме Украйна за да защитим руския интерес. И после този защитен руски интерес донесе на Путин пари и независимост за войната.

# 524

По-интересно е не  колко им струва, а как се финансират. И какви са им финансовите схеми с измисления парк.
Споко, сега и те ще получат субсидия. Да не стане само като с Костадинов, който уж щеше да я връща, но вместо това се изнесе от апартаментчето и се сдоби с голяма къща. Но избирателите им много бързо забравят подобни популистки приказки и лъжи.

Общи условия

Активация на акаунт