Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 435 547
  • 13 802
  •   1
Отговори
# 735
  • Берлин
За справка резултати от Берлин
Пп-Дп около 50 %
Възраждане 11-12%
ГЕРБ 8-9 %
Величие 7-8 %

# 736
  • София
https://www.mediapool.bg/vazrazhdane-gotova-da-povede-naroda-na- … e-news359994.html
Костадинов с гражданска война ли ни плаши? Joy

# 737
Хех, ако Христо Иванов не подава оставка - не го ли е срам, трябва да поеме отговорност.
Като подаде оставка - как може да се изсулва като мишка, не е мъжко да се бяга от отговорност.
Призиви Киро и Асен да подадат. Ако го направят, сигурно и те ще са изхлузващи се мишки, които немъжествено бягат от отговорност.

Борисов не подава оставка - браво, мъжко момче, поема отговорност.
Борисов подава оставка - браво, мъжко момче, поема отговорност.

Заслужаваме всичко, което ни се случва и което тепърва ще ни се случва.

Само че това са различни мнения, на различни потребители при различни ситуации, т.е. няма нищо странно. Демокрацията допуска различни възгледи.

Абсолютно, щях да напиша същото. Някои аплодираха подадената оставка, други не одобряват тази стъпка. Нормално. За щастие отдавна не сме в соца, когато всяко действие е трябвало да бъде прието с ръкопляскане от всеки.  И вечната съпоставка с Борисов е крайно несъстоятелна, тъй като и той през годините, а и сега, е както аплодиран, така и критикуван, хулен и обиждан.
Христо Иванов е масово недолюбван тук. Назад във времето има безброй мнения, че трябва да си подаде оставката, защото е закопал партията си и т.н. Сега изведнъж Христо Иванов си подава оставката и немалко мнения, че това не е мъжко и е бягане от отговорност.
Не, не мога да се върна 2-3 теми назад и да търся конкретни мнения на конкретни хора, за да задоволява нечия дребнавост. Мисля, че идеята е ясна и че я схващате отлично - общата картина, масовото мнение.

ДПС вотът от чужбина можем много лесно и бързо да го зачеркнем, но на всички ни е ясно защо не се прави. Ако се въведе едно простичко правило за някаква уседналост, много бързо и лесно този вот от чужбина ще намалее драстично и няма да има такава тежест, без да е за сметка на хората, които прекарват по няколко месеца в годината в България или пребивават временно в чужбина. В момента с това положение се обслужват партийни интереси и се нагнетява излишно напрежение и разделение.

# 738
Костадинов с гражданска, Марков с библейска…лошо ми е вече. :д

# 739
Революция!
Важното е, че човекът си намери виновник, че не стигна до еднолично управление, за пореден път.
А виновникът не кой да е, а американците Joy

# 740
  • София
Какво ли прави родовата копейка в момента, докато слуша как от "Възраждане" нападат "Величие", че са американски агенти? Същото и от Марков по адрес на "Възраждане", разбира се. Ох, не им е лесно. Ще станат на 30 и ще са с бяла коса и бръчки Joy

# 741
  • Пловдив
Няма и нужда да се връщаш теми назад. ХИ , както абсолютно всеки политик, си има както поддържници, така и хора, които не го одобряват и не го подкрепят. Тези, които не одобриха оставката му, добре се аргументираха защо. Със сигурност същите хора не са му искали оставката преди, тоест няма противоречие.
Аз лично напълно разбирам защо се оттегля от партийно лидерство, но не и от депутатско място, защото все пак хората са го пратили там, макар и с нисък резултат, но са го пратили. Но няма значение.

# 742
  • софия
Сега ще се надцакват с новите звезди кой е по, по, най-патрЕот и българин. Не могат да разделят рублите.

# 743
  • София
Абсолютни тъпотии сте писали. Не позволявам подобни обиди и етикети по мой адрес. В чужбина съм, защото искам. Мениджър в огромна комания съм, владея 6 езика. И в крайна сметка не са виновни гласувалите в чужбина, а тези, които проспиват изборите в България.
Няма смисъл да се засягаш. Забравила си, че тук не сме научени да търсим първо причината за неуспеха у нас, а да намерим друг виновник.
Гласувалите в чужбина ги нищим на всеки избор и винаги сме недоволни от техния избор, какъвто и да е той. А те са въртят около стотина хиляди на всички избори, пренебрежимо малко на фона на негласувалите. Освен това разпределението на гласовете им не е толкова драстично различно от вота тук за да влияе съществено на общия резултат. Но пък са удобната боксова круша. Simple Smile

# 744
  • София
То друг е въпросът за гласуващите в чужбина - защо живеят на Запад, а гласуват за проруски партии? Смисъл нека идат да поживеят в Русия, да научат езика, да се запознаят с културата им и тогава да ни ги натрапват, де.
Все едно аз сега от България да гласувам да се отнемат визите на всички българи на Запад и да бъдат екстрадирани тук, на хубавото и родното.
Но гласовете от чужбина, най-вече тези от Турция, на всички избори светят като червена лампа защо е важно да се гласува. След като партиите се надпреварват с бусове да ги извозват до урните значи си струва.

# 745
  • софия
За справка резултати от Берлин
Пп-Дп около 50 %
Възраждане 11-12%
ГЕРБ 8-9 %
Величие 7-8 %
Както София не е България, така и Берлин не Германия.
Изумена съм. ОК, Германия и Испания държат първенството. То е и обяснимо. В тези държави има най-много разселили се маргинали (не визирам теб, а масовката. На летищата на нискотарифните компании няма начин да не разбереш кой е гейта за Бг).
Скрит текст:

# 746
  • София
Хр.Иванов подаде оставка като лидер на ДБ

Страшна глупост е това. Да си беше дръпнал партията от тази безумна коалиция с ПП и да си беше останал в НС с партията си. Толкова труд хвърли през последните години да остане в НС, има идеи, има планове - защо прави това? Набута ДБ да потъва заедно с воденичния камък ПП и сега ги остави да си вървят към дъното. Това ли е лидерско поведение? Като е забъркал тази каша, която е довела до тези резултати, трябва, като лидер, да оправи нашата и да извади партията си от калта, в която самия той я вкара. Много е лесно, като стане напечено да духнеш и да оставиш другите да се оправят. Много мъжко - няма що.

Който е забъркал каша поема отговорност и дава възможнос на нови хора с нови идеи, да извеждат партията от пътя. Така е по цял свят, така пости Камерън, Борис Джонсън, Руши Сунак, Макрон,, дори Меркел. Навремето така постъпи Костов. Това е естественият начин. Сега или ще се намери по-добър лидер или партията ще спихне. На ХИ идеите бяха претоплена манда- Гешев, Гешев, Гешев, правосъдна реформа. Сега чакаме нови хора, нови идеи

Т.е. дойде Христо, изпра Пеевски, оср@ конституцията и си би камшика оставяйки другите от ДБ да се оправят. Евала - това е истински лидер!

# 747
  • София
Скрит текст:
Хр.Иванов подаде оставка като лидер на ДБ

Страшна глупост е това. Да си беше дръпнал партията от тази безумна коалиция с ПП и да си беше останал в НС с партията си. Толкова труд хвърли през последните години да остане в НС, има идеи, има планове - защо прави това? Набута ДБ да потъва заедно с воденичния камък ПП и сега ги остави да си вървят към дъното. Това ли е лидерско поведение? Като е забъркал тази каша, която е довела до тези резултати, трябва, като лидер, да оправи нашата и да извади партията си от калта, в която самия той я вкара. Много е лесно, като стане напечено да духнеш и да оставиш другите да се оправят. Много мъжко - няма що.

Който е забъркал каша поема отговорност и дава възможнос на нови хора с нови идеи, да извеждат партията от пътя. Така е по цял свят, така пости Камерън, Борис Джонсън, Руши Сунак, Макрон,, дори Меркел. Навремето така постъпи Костов. Това е естественият начин. Сега или ще се намери по-добър лидер или партията ще спихне. На ХИ идеите бяха претоплена манда- Гешев, Гешев, Гешев, правосъдна реформа. Сега чакаме нови хора, нови идеи

Т.е. дойде Христо, изпра Пеевски, оср@ конституцията и си би камшика оставяйки другите от ДБ да се оправят. Евала - това е истински лидер!
За толкова години ни дясно, ни ляво, ни център. Нищо не направиха както трябва. Само крайните националисти просперираха и крайно лудите. ББ и ДП се оказаха непобедими и незаменими. Persevere

# 748
  • София
zvаnchе, а погледна ли колко са гласовете за ППДБ в тези страни? Нарочно давам тях за пример, защото умнокрасивите са антипод на маргиналите, нали?
Само в Испания са горе-долу поравно, в ОК и Германия ППДБ взима повече.
П.П. Профилът на българите маргинали в чужбина както ги наричате, пасва чудесно и на групи, живеещи не/работещи у нас.

# 749
  • София
Величие много са дръпнали  зад граница. На ММ един приятел в Англия  още преди изборите каза, че е насъбрал доста подкрепа. Наистина не подозирах, че светлината в тунела е влакът.
С какво толкова са привлекателни? Аз ги знам от снощи. Гледах няколко клипа за тях, от тях и т.н., и ми станаха ясни на 3-та минута. Не се иска много, за да схванещ "идеите" им.

Аз бих се радвала на силна десница, силна левица, център-дясно, център-ляво. Само така ще се неутрализира крайния национализъм. Не съм против националистите, напротив, от тях има нужда, но не и псевдо такива.

Общи условия

Активация на акаунт