Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 435 425
  • 13 802
  •   1
Отговори
# 795
  • Варна
То и сега е така, нали ВТ управлява.

# 796
  • София
Ама то и федерациите са като у нас почти. При нас има общински съвет, при тях щатско правителство. И при нас и при тях се случва мнозинството на местно ниво да е различно от това на централно.

# 797
Аз какво да кажа като живея във Варна и трябва да си съседствам с генерали и копейки. :/ Чувствам си правата направо стъпкани.

# 798
Но пък явно правата на едни трябва да значат по-малко от правата на други.

# 799
  • Варна
Аз какво да кажа като живея във Варна и трябва да си съседствам с генерали и копейки. :/ Чувствам си правата направо стъпкани.
Е, нали пак ППДБ  управлява? Сега и съседите ли да забраним.

# 800
Е, ясно че идеална система не може да се измисли, пак няма да е идеално за всички, и пак няма всеки да получи каквото иска, но максимален брой хора ще го получат. Иначе ясно че и в София има хора които не гласуват за умнокрасивитета, в провинцията па има такива които гласуват, ама е ясно какви са мнозинствата и по какво се различиват.

# 801
Никой в провинцията няма да се впечатли от тия идеи. У наше село най-видните активистите бяха първо от царя, после от Герб, последно от ПП. Утре и будисти да се нарекат  пак ще са си същите. Като ти зависи хляба от тях гласуваш за който кажат. Като не ти зависи, не се занимаваш.

# 802
Е, нали пак ППДБ  управлява?
За щастие, да, ама лудите са много шумни и досадни.

# 803
  • София
Едно време какви луди имаше.....Жорж Ганчев, Волен Сидеров, даже и Бареков.
Откъде се взеха сега тези откровено луди от "Величие"?

Евтини копия, даже и Копейкин.
Ех, какви националисти имаше навремето. Не могат да стигнат д-р Иван Георгиев и това е.Laughing

Тесла, каква федерация те гони? Това предполага не просто да се събират данъци и да се харчат парите. Предполага законодателна власт на отделните щати. Как си го представяш това?

# 804
Значи си в София, гласуваш за ПП-ДБ, които не печелят, но имат доста гласове точно в София. И искаш ПП-ДБ да те управляват, победителите ги игнорираш. Не се съобразяваш с вота на повечето хора, а си гледаш собствения интерес.
И после се чудиш защо ПП-ДБ не е първа сила.
Тесла иска ПП-та да управляват Сф, щото му осигуриха евтино парно, покривайки дълговете на Топлофикация Сф с данъците на ВСИЧКИ българи. След 5 години, Топлофикация като натрупа отново дългове, пак така да стане - на елитарните софиянци да им е евтино парното. Затова Тесла иска ПП-тата.

# 805
  • София
Това с парното се изтърка отдавна. Отворете бюджета на София и вижте колко пари получава от ВСИЧКИ българи за парното. А после вижте и колко внася в републиканския бюджет - за ВСИЧКИ българи.

# 806
Цитат
Тесла иска ПП-та да управляват Сф, щото му осигуриха евтино парно, покривайки дълговете на Топлофикация Сф с данъците на ВСИЧКИ българи. След 5 години, Топлофикация като натрупа отново дългове, пак така да стане - на елитарните софиянци да им е евтино парното. Затова Тесла иска ПП-тата.

Не се отоплявам на парно, на ток се отоплявам. Но изобщо не те репликирам, това е още един аргумент в полза на тезата ми. Това няма да се случва, ако се реализира тази идея.

Цитат
Тесла, каква федерация те гони? Това предполага не просто да се събират данъци и да се харчат парите. Предполага законодателна власт на отделните щати. Как си го представяш това?
Ми ще я поемат локалните парламенти на кантоните. То и САЩ е така, законодателството не е едно и също в различните щати. Има си общо федерално законодателство, касаещо структурата и функционирането на цялата федерация, и локално, на отделните щати. За страната според мен е добре, ще се възцари нормална и градивна политическа атмосфера, защото няма да има огромни маси от хора недоволни от това кой ще ги управлява, ще има конкуренция между отделните кантони, да речем ако една политическа сила много зле управлява, па друга по добре съседният кантон, то е ясно какво ще стане на следващите избори. Което само по себе си, ще стимулира, политическата класа да управлява максимално добре своя кантон, защото ще има пряко сравнение между различни управления. Това колкото повече си го мисля, толкова по добра идея ми се вижда, която напрактика може да изстреля България много бързо икономически нагоре.

# 807
  • Варна
Това с парното се изтърка отдавна. Отворете бюджета на София и вижте колко пари получава от ВСИЧКИ българи за парното. А после вижте и колко внася в републиканския бюджет - за ВСИЧКИ българи.
Внася щото не пуска кокала. Я да децентрализират малко министерства, агенции и управления, ще внася по малко за сметка на други.

# 808
Защо се противопоставя София с останалата част на страната?

# 809
  • Варна
Защо се противопоставя София с останалата част на страната?
Защото Тесла иска София да се отдели от " провинцията". Да си харчат парите, да си определят политиката и да не се съобразяват с плебеите.

Общи условия

Активация на акаунт