Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 432 613
  • 13 803
  •   1
Отговори
# 12 840
Що пък трябва все да е към теб. По принцип. Много народ плещи глупости. България на три морета, сами да се отбраняваме и прочие.
И е вярно, че е рискова професия, но! Не е вярно,че рискът не може да се избегне. Разбира се, че може, и тук е ролята на командването. Тия хора, дето са ги извадили да ги показват, да се обучени. А те не са. Мисля, че всеки военен, пилот, пък и учител, счетоводител, лекар,юрист и т.н. би могъл да разкаже колко е зле организацията, законодателството, колко е остаряло всичко, на парче, без стратегия, мисъл, визия, и вечно на крачка от трагедията. Дали трагедията е буквална,  или примерно демографска, морална и т.н. , не знам дали вече има значение. И честно казано вече не мисля че е и въпрос на пари.

# 12 841
  • Разпиляна във въображението
Как така тези пилоти не са били обучени? Като чета и слушам какво се говори излиза, че само тук падат самолети и само тук загиват пилоти!

# 12 842
От кого трябва да се отбраняваме, ако сме неутрални.

# 12 843
  • софия
С Швейцария ли се сравняваме?
Неутрални няма.

# 12 844
Предположих, че е към мен, защото първият ти ред на поста ти беше насочен към мое изкзаване. Отде да знам, че не бил целият ти пост към мен..
Инак аз не знам кой си въобразява, че можем сами да се защитим, камо ли да излезем на три морета. Видя се, че даже Украйна има нужда от помощ, пък ние ще се пъчим.
А тезата за трите морета само електората на Костадинов се лови на нея. Сега важното е да станем достойна част от Европа. Ние ако си развием държавата макетата сами ще се юрнат насам.
Според това което чувам, падналите са били едни от най-добрите ни пилоти, а самолета е сравнително нов и поддържан.
Така че се въздържам да обвинявам командването.
Самолет LZ e купен преди две (три)години от министър Стоянов. Минал е основен ремонт.
Майор Петко Димитров е с огромен опит и много голям нальот, oт години е летец-инструктор на бойния L-39-ZA.

Последна редакция: пн, 16 сеп 2024, 16:21 от Лорд Сняг

# 12 845
Неутрални няма.
Австрия не е ли?
С никого не се сравнявам.
Неистовият страх от незаемане на страна винаги ни е изигравал лоша шега в историята.
О, да, никой не се интересува от историята, тя се изтрива.

# 12 846
Не става дума за история. История е ценна и трябва да се помни.
Но е глупаво да се осланяме на стари лаври. Вижда се, че и Путин търси като основание за имперската си политика граници на Русия отпреид 8 века. Границите са такива каквито са, те не трябват да се променят повече.
Това че сме били велики разбира се е много хубаво, но за мен е важно настоящето ни и още повече - бъдещето ни, а не миналото ни.

# 12 847
  • София
Неутрални няма.
Австрия не е ли?
Неистовият страх от незаемане на страна винаги ни е изигравал лоша шега в историята.
Това едно на ръка, ама и все на грешната страна сме. Винаги най-добре подложени и после най-губещи накрая.
Сега се очертава точно същото, да видим, дано греша.

# 12 848
  • софия
Неутрални няма.
Австрия не е ли?
Сигурна съм, че имаш карта, имаш представа от европейска история и ползваш с разбиране официални данни от интернет.

# 12 849
Ама хората са били пилоти, бе, не монтират алуминиева дограма. Вие какво очаквате, да няма никакви нещастни случаи ли?

# 12 850
Ама хората са били пилоти, бе, не монтират алуминиева дограма. Вие какво очаквате, да няма никакви нещастни случаи ли?
Нещастните случаи са равни на смърт при пилотите. Не е нормално през две-три години и при малкото летателни часове да падат като зрели круши и хора и самолети. Че и на демонстрация. Чудна демонстрация, никой не разбра колко сме зле.

# 12 851
Може ли някой да извади някаква сериозна стастика през колко години падат пилотитете в Сърбия? техният военен потенциал е колкото нашия, като население и територия са приблизително същи.

# 12 852
  • Буркина Фасо
Аз не искам да има повече такива трагедии. Мен като страничен човек ме боли за загубата на пилотите, представям си какво е за семействата и колегите им. Стига вече сме се правили на такива, каквито не сме. Няма самолети, няма авиация (или поне не такива демонстрации, които водят до смърт). Да си навъртат там летателните часове, но само за целите на отбраната, не за шоу, мерси от такива шоута.
това шоу е и за навъртане на летателни часове. при бойни тренировки се правят почти същите изпълнения.
на мен ми прави впечатление, че все "едни от най-добрите" загиват. кога тренират лошите и какво правят никой не знае.  
все пак това е риска на професията.  и най-добрите плувци се давят.  ако са направили човешка грешка (каквито са съмненията) и най-добрият самолет не може да ги спаси. все пак ще гледат вината да не е само тяхна.

# 12 853
  • В офиса
Единият загинал - Майор Петко Димитров обучавал курсанти и завършили вече летци. За каква липса на часове говорим, той е бил инструктор?! Супер грозно е политизирането на тази трагедия. Да почиват в мир.

# 12 854
  • Буркина Фасо
вече са генерали и двамата.

Общи условия

Активация на акаунт