Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 432 572
  • 13 803
  •   1
Отговори
# 12 915
  • В небето
Естествено че е бил идеалист, но е имало и държавническо миселе. Добре че е умрял преди 1878, инак щеше да отиде да вдига революции в Русия или да речем в Македония и щяха да го пъхнат в затвора, а България да го оплюе. Знаем как Петко воевода попада в затвора., знаем за цензурата срещу Иван Касабов.

Странна птица, може ли да не си измисляш, че Левски е щял да възстановява българската държава от миналото?
Левски е щял да възстановява държавността, а не държавата от миналото т.е. монархията на Шишмановци
Държавността е щяла да се състои в една държава на бъдещето (изразът е мой) - в една
Цитат
"чиста и свята република",
в която съществува хуманизмът и всички етноси имат еднакви права
Левски много прилича на Исус, той проповядва един нов морал и една идеална държава.

Лорде, Лорде. И в държавознанието ли си компетентен? Човекът-енциклопедия!  Има съществена, есенциална разлика между понятията "държава" и "държавност". От  една страна, държавата се разглежда като институция, която утвърждава държавността. От друга страна, самата държава  се крепи върху държавността. Държавността съхранява и възпроизвежда самостоятелно реда в отношенията. Ето защо е възможно държавата да не съществува като институция (като форма на организация на един народ), да са ликвидирани държавната власт и националното законодателство, но да се запази държавността. Имаме два примера от нашата история - Византийското и Османското владичества.

# 12 916
Като загубят пушачите, ще забравят и за твърд електорат.
Кой го предлага това?
ЕК препоръча забрана за пушенето и на открито
https://www.segabg.com/hot/category-zdrave/ek-preporucha-zabrana … neto-i-na-otkrito
Естествено у нас ще е задължително изпълнението, щото всичко друго ни е наред и живеем здравословно. Предвид възможностите на законотворците пък, всичко ще е баш.

# 12 917
Аптекарската "мафия" не е в аптеките, а в търговците на едро. Аптеките в общия случай са дребен/среден бизнес на обикновени хора, които хранят семействата си и тези на своя персонал. Поинтересувайте се за разследванията на Валя Ахчиева, сетете се кой продава лекарствата на болниците и договаря цените с НЗОК.
Точно презервативи (дето са навряни в очите ви на всяка каса на супермаркет) и шишенца с разни дезинфекциращи течности едва ли ще има по машините. Аптекарите не консултират, ако не ги питате, но машините няма да дадат мнение, дори и да питате. И един обект да затвори заради алчността и безхаберието на политиците пак е много в нашата скапана държава. След 50 години да видим кой ще остане - ръждясали шкафове по прашасали сгради.
Ако се питате - не не съм нито фармацевт, нито притежател на аптека, нито свързано с тях лице.
Писах и по-назад - твърде добре помня Лафка и след нея. Подобни игрички в малките населени места са убиеца на живота. С всеки затворен бизнес по няколко семейства заминават нанякъде.

# 12 918
И аз.

Защо у нас се продават цигари и алкохол /и всякакви боклуци/ навсякъде и се забранява пушенето пак навсякъде?

# 12 919
  • Пловдив
Не става въпрос за забрана навсякъде. Европейската комисия е препоръчала частично ограничение на местата, където се събират деца, като детски площадки например.

# 12 920
Всичката Мара втасала. Този законопроект ще мине ли?
Кой предлага тези тъпотии?
Да правим партия на свободно право на придвижване. Сега и пешеходец да не съм. Е, не.

# 12 921
Според мен пък аптеките в повечето случаи не са малък семеен бизнес, ами големи вериги като Ремедиум, Медея, Марешки и тн. А който има малка аптека и има късмета още да се отворили от големите вериги покрай него вади едни доста добри пари.

# 12 922
Ами в грешка сте за аптеките. Има и от двата вида. Извън София бих казала, че семейния бизнес преобладава, въпреки веригите.

Пушачите сте такава велика сила, че като нищо ще бутнете още несъздаденото редовно правителство. 😀

# 12 923
Не става въпрос за забрана навсякъде. Европейската комисия е препоръчала частично ограничение на местата, където се събират деца, като детски площадки например.
Аз съм за, въпреки че съм пушач. Вкъщи никога не се е пушило поради същата причина - децата.

# 12 924
Гадовете изчакаха да мине срока за регистрация и тогава го обявиха. Но нищо, на следващите избори ще ги смажем - ДСП - Движение за свободно пушене.  Може и да оберем обърканите избиратели на ДПС и БСП. Laughing
Приемаме за членове и всички, които са изпушили от разни други проблеми.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 15:20 от Diorela

# 12 925
Ти така го четеш, но ястребите от НС дали мислят така или пак ще се престараят и ще сътворят поредната глрупост.

# 12 926
Хора без работа се чудят с каква глупост да имитират заетост и да си оправдаят заплатите. Може би пушачите нарушават озоновия слой, а тоновете бомби хвърлени в Украйна са екологично чисти.

# 12 927
Аптекарската "мафия" не е в аптеките, а в търговците на едро. Аптеките в общия случай са дребен/среден бизнес на обикновени хора, които хранят семействата си и тези на своя персонал. Поинтересувайте се за разследванията на Валя Ахчиева, сетете се кой продава лекарствата на болниците и договаря цените с НЗОК.
Точно презервативи (дето са навряни в очите ви на всяка каса на супермаркет) и шишенца с разни дезинфекциращи течности едва ли ще има по машините. Аптекарите не консултират, ако не ги питате, но машините няма да дадат мнение, дори и да питате. И един обект да затвори заради алчността и безхаберието на политиците пак е много в нашата скапана държава. След 50 години да видим кой ще остане - ръждясали шкафове по прашасали сгради.
Ако се питате - не не съм нито фармацевт, нито притежател на аптека, нито свързано с тях лице.
Писах и по-назад - твърде добре помня Лафка и след нея. Подобни игрички в малките населени места са убиеца на живота. С всеки затворен бизнес по няколко семейства заминават нанякъде.

Абсолютно.
Аптекарската мафия е в търговците на едро, които държат само на хартия разни неща на склад, а реално ги изнасят извън страната.
Аптеките често са бизнес на едно семейство.

Иначе аз съм правил консултации с аптекари, били са полезни. В същото време куп хора купуват лекарства за които не са сигурни дали ще са полезни или вредни.  Трябва да се затегне контрола над лекарствата, не да се улеснява. Какво ще стане ако някой купи десет аналгина и ги  изгълта? Дори простите аналгетици могат да са опасни.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 21:14 от Лорд Сняг

# 12 928
  • София
Хора без работа се чудят с каква глупост да имитират заетост и да си оправдаят заплатите. Може би пушачите нарушават озоновия слой, а тоновете бомби хвърлени в Украйна са екологично чисти.

Повече активни кампании против тютюнопушенето няма да се отразят зле. Да се вдигнат цените на цигарите и да се ограничат зоните на пушачи - също. Не за озоновия слой, а за тяхното собствено здраве и това на околните.

# 12 929
Интересно е че има много повече реклами за хазарт отколкото за цигари. Може би просто няма нужда да се рекламират понеже повечето Българи са и без това пушачи?

Общи условия

Активация на акаунт