Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 432 592
  • 13 803
  •   1
Отговори
# 12 930
Нищо няма да се промени, това са неработещи закони. В моя град няма заведение в което да не се пуши, а всички знаем за голяма верига със зали за пушачи което според закона е забранено.

# 12 931
Според мен е несериозно да се бори тютюнопушенето чрез ограничения да не пушиш на открито. Истинският пушач никога няма да се трогне от глобите
Ако искат наистина ефективно да се борят трябва да спрат производството и вноса на цигари, а не продажабта. където има търсене има предлагане. Ако забранят тютунопушенето много хора ще почнат да дъвчат тютюн или да внасят незаконни цигари.
Любопитно ми е също след като караха преди години хотелите да създадат пушални специално ако трябва да се пуши вътре кога ще им платят разходите.

# 12 932
Грозно е лицемерието. Грижа за здравето на хората и най-вече на децата, чиито детски площадки са заобиколени от коли. Всичко е бетон и асфалт и коли, коли ........... Иначе борим замърсяването и се грижат за здравето на хората със забрана за пушене и автомати за лекарства.
Това не е ли безсмислено.

# 12 933
  • Пловдив
Мама Нана, не е забранено пушенето. Има отправена препоръка от Европейската комисия към всички държави членки и се отнася само за открити места със струпване на деца.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 02:38 от marzeliva

# 12 934
  • Буркина Фасо
Според мен е по-разумно да има мобилни аптеки на колела, които да обикалят селата.
Също и да се разширят сроковете, в които може да се закупи лекарство по рецептурна книжка, защото сега са твърде кратки. Или да се разреши на мобилните аптеки да ги продават извън тези срокове.

Това с вендинг машините е пълна дивотия. Разбирам да ги има в аптеките, но да може да се пазарува нощем, отворът им да е извън аптеката. Иначе няма да има по селата. И сега има такива в някои аптеки, но май са все вътре.
някои доводи и на аптекарите са изсмукани от пръстите. Например за консултациите от фармацевт. Колкото пъти съм питала разни младоци, отговорът е бил да питам лекар, той носел отговорност.
кой ще плаща за бус, шофьор  и др. разходи за тази мобилност?
това с носенето на отговорност е пълна тъпотия. осъден лекар за неправилно изписани лекарства не съм чул да има.

Мама Нана, не е забранено пушенето. Има отправена препоръка от Европейската комисия към всички държави членки и се отнася само за открити места със струпване на деца, в непосредствена близост до училища, детски площадки и т.н.  Личното ми мнение е, че да, грижа за здравето е.
Автоматите за лекарства също, те биха изиграли ролята на денонощна аптека в случай на нужда.
при детските площадки майките масово са пушачки. те за това са там - за да не пушат у дома.
при училищата - учениците пушат заедно с учителите.
ако в заведението съм сам и около мен има 4-5 майки с деца аз може ли да пуша (на открито) или попадам под тази забрана?

# 12 935
Подобни мобилни ОптИки вече съществуват и са доста успешни. Особено по селата.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 21:44 от GeryGG

# 12 936
  • София
Никога няма да се оправим като общество, защото всеки път, когато се говори за някой проблем, веднага се скача, че имало други проблеми за оправяне също и да не пипаме едното, защото има друго. Не знам кой ви е казал, че говоренето за един обществен проблем автоматично изключва останалите такива. Като оправим бетона и колите, Нана, какво друго ще ти е криво, за да съхраним тютюнопушенето до детския пясъчник?
Не ми казвайте, сигурно и цигарите са част от българската правна традиция. Sweat Smile

# 12 937
До тези пясъчници нали са все родителите на децата. Да им забранят и бирите тогава.
Аз съм пушач, но пуша единствено на балкона вкъщи. И на спирки не димя на чакащи превозно средство. Кой ще пуши над децата на площадките, освен собствените им бащи, майки и баби. Няма ли самоконтрол там ?

# 12 938
Никога няма да се оправим като общество, защото всеки път, когато се говори за някой проблем, веднага се скача, че имало други проблеми за оправяне също и да не пипаме едното, защото има друго. Не знам кой ви е казал, че говоренето за един обществен проблем автоматично изключва останалите такива. Като оправим бетона и колите, Нана, какво друго ще ти е криво, за да съхраним тютюнопушенето до детския пясъчник?
Не ми казвайте, сигурно и цигарите са част от българската правна традиция. Sweat Smile
Кой създаде традицията учениците да пушат извън двора, но до оградата на училището? Нас ни наказваха, ако ни хванеха да пушим. Детска площадка от 10 кв. метра заобиколена от коли, осигурява чист и здравословен въздух на децата.
Вие наистина ли не виждате проблемите или просто решавате, че една глупост е решение.

# 12 939
  • София
Така както не трябва да има коли до детската площадка не трябва да има и цигарен дим. Трябва ли, за да коментирам един казус, то да трябва да редя чаршафи за всичко останало? По площадките играят и деца с астма и такива в семейства на непушачи. Трябва ли и те да дишат цигарения дим на пушачите, само защото не могат да се отдръпнат настрани?

# 12 940
Грозно е лицемерието. Грижа за здравето на хората и най-вече на децата, чиито детски площадки са заобиколени от коли. Всичко е бетон и асфалт и коли, коли ........... Иначе борим замърсяването и се грижат за здравето на хората със забрана за пушене и автомати за лекарства.
Това не е ли безсмислено.

Пропускаш и ордите улични кучета, сеещи кучешка тения.

Това като правите краставици, криви не може, не са по европейски.
Също и щастливите кокошки и нещастните хора, които ги ядат.

# 12 941
Не става въпрос за забрана навсякъде. Европейската комисия е препоръчала частично ограничение на местата, където се събират деца, като детски площадки например.
Доколкото виждам в статията изредените места, забраната си е за почти навсякъде.На детски площадки и сега не се пуши.Всъщност не знам спазват ли го родителите? Smiling Imp Аз съм виждала да пият вино и бира, но това не е опасно за климата,нали?
Цитат
Предвижда се тютюнопушенето да бъде забранено и на терасите и площите пред заведенията
Аха няма да се пуши пред заведение,защото може да мине дете?!Да не говорим, че по-разумно би било родителите да не водят децата си по заведения, където се пуши и пие алкохол, а те го правят.Хората не ходят да пият и пушат в детските градини и увеселителни паркове, защо тогава децата собствените им родители ги водят на вредни за тях места.И въобще къде са правата на гражданите, които си плащат въпросните стоки, или ще кажат да си пушат и пият свободно вкъщи?Така както всъщност масово го правят повечето родители,вкъщи пред децата нали? Wink
После какво ще последва, децата да казват в у-ще ако родителите им пушат и пият вкъщи? После да се докладва на нагоре.....Така, както е било по времето на ......сещате се нали?
С големи глупости се занимава ЕК.Коя ли ще е следващата?

# 12 942
  • София
Кой ти говори, че е заради децата? Отиваш да обядваш в ресторант, но зад теб някой те окадява с цигара. Не е приятно. Трябва да си има зона за пушачи и тя да бъде отделна от тази на непушачите. Това, че някой е решил да се самоубива, не трябва да го прехвърля и на другите.

# 12 943
Lunna_sonata прочете ли статията?Там пише най-вече за деца!Цитатът е от там.Ти повтаряш за детски площадки, а в статията си пише за тераси пред заведения.Кой нормален човек е примрял да дими на детска площадка и да му врещят деца на главата?Никой!Обаче ето, сега решиха да му/им отнемат удоволствието да отиде на заведение  и на спокойствие да си хапва, пие алкохол, кафе и пуши, далече от досадни деца и техните родители.Една година преди пълната забрана за пушене на закрито, заведенията бяха направили зони за пушачи и НЕпушачи.Платиха, оборудваха,изолираха, вентилационни системи слагаха и накрая хоп, абсолютна забрана.

# 12 944
Лунна соната, явно не си наясно, това е от години, в заведенията не се пуши, има места за пушачи.

Силвър, вече ще го караме н домашни партита. Споко, ресторантьорите ще писнат бързо, че това им съсипва бизнеса, няма да го въведат. Предизборни дъвки.

Общи условия

Активация на акаунт