Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 432 365
  • 13 803
  •   1
Отговори
# 13 335
А варианта ГЕРБ + БСП + ИТН + ДПС Доган дали би бил възможе?
БСП без Корнелия може да са склонни на подобна коалиция - до сега мисля, че основната пречка беше именно тя. ИТН нямат проблем да участват в подобно правителство. Всичко зависи кой какви проценти ще получи.

Едва му се разбираше на Доган. За сега изглежда ДП го смачка, но все си мисля, че държи нещо в ръкава за последния момент. Ще видим.

И аз мисля така. Догат, освен, че е много умен, е и доста хитър, така че все си мисля, че голямата изненада ще дойде в последния момент и Пеевски няма да има време да реагира и да "отиграе топката".

Не виждам как?
ИТН са противници на КП и АВ няма скоро да забравят онова унижение КП да крещи в национален ефир "мафия, мафия", нито пък че РВ стана депутат от ПП. СТ е злобен човек, ще иска да си го върне тъпкано. Те вече поставиха условия - съгласни са на коалиция с ПП-ДБ....но ако КП и АВ напуснат  ръководството на ПП.

БСП колкото и да затоплят отношенията с ГЕРБ, трябва да вземат решение на конгрес, че могат да правят коалиция и отменят старото решение. Нинова и приятелчетата ѝ веднага  ще скочат.
Борисов ще се компрометира през западните лидери ако се събере с БСП. Нереален е този филм

ХИ загатна за коалиция - Герб-ПП-Дб - АД, но това бе когато всички мислеха, че АД ще смачка ДП. При сегашната стиуация не достигат гласове

# 13 336
А по-добре ли е регулатори с дълги мандати, подвластни на Пеевски за години напред?

# 13 337
Регулаторите ще останат подвластни на Пеевски каквото и да се прави. В сегашната политическа криза не могат да ги сменят трета година, шансовете намалят от минута на минута. Ако дойде ново правителство регулаторите ще са подвластин не на Пеевски, а на АД и СТ. Е, какво ще се промени?
И то ако съберат мнозинство от 160 човека иначе просто ще си останат хората на Пеевски години наред.
Т.е. дори утре да дойдат ПП-ДБ това няма да се промени. Но същевременно имаме институционална нестабилност, невъзможност за приемане на ред закони, провален ПВУ, проблем с актуализацията на бюдежетите.

Ако можеше просто да се махне ДП аз първи щях да приветствам. На няма как да си срещу русофилските партии, срещу Герб и срещу ДП едновременно.

# 13 338
БСП без Корнелия може да са склонни на подобна коалиция - до сега мисля, че основната пречка беше именно тя. ИТН нямат проблем да участват в подобно правителство. Всичко зависи кой какви проценти ще получи.

Едва му се разбираше на Доган. За сега изглежда ДП го смачка, но все си мисля, че държи нещо в ръкава за последния момент. Ще видим.

И аз мисля така. Догат, освен, че е много умен, е и доста хитър, така че все си мисля, че голямата изненада ще дойде в последния момент и Пеевски няма да има време да реагира и да "отиграе топката".

Не виждам как?
ИТН са противници на КП и АВ няма скоро да забравят онова унижение КП да крещи в национален ефир "мафия, мафия", нито пък че РВ стана депутат от ПП. СТ е злобен човек, ще иска да си го върне тъпкано. Те вече поставиха условия - съгласни са на коалиция с ПП-ДБ....но ако КП и АВ напуснат ПП.

БСП колкото и да затоплят отношенията с ГЕРБ, трябва да вземат решение на пленум че могат да правят коалиция и отменят старото решение. Нинова и приятелчетата ѝ веднага  ще скочат.
Борисов ще се компрометира през западните лидери ако се събере с БСП. Нереален е този филм

ХИ загатна за коалиция - Герб-ПП-Дб - АД, но това бе когато всички мислеха, че АД ще смачка ДП. При сегашната стиуация не достигат гласове

Така е - затова не съм писала ППДБ в коалицията.
ХИ може да загатва каквото си иска, но само ГЕРБ с ППДБ няма да стане, а ИТН няма да се включат. А ПДС Доган ще е прекалено малко, за да стигне. Ако ДБ бяха се явили отделно, ХИ можеше да си загатва, каквото иска. В момента ДБ са в коалиция, стоят си свити в ъгъла и само слушат, и изпълняват, каквото им наредят великите умове Кирил, Лена и Денков. Така че.....

# 13 339

Не виждам как?
ИТН са противници на КП и АВ няма скоро да забравят онова унижение КП да крещи в национален ефир "мафия, мафия", нито пък че РВ стана депутат от ПП. СТ е злобен човек, ще иска да си го върне тъпкано. Те вече поставиха условия - съгласни са на коалиция с ПП-ДБ....но ако КП и АВ напуснат ПП.

БСП колкото и да затоплят отношенията с ГЕРБ, трябва да вземат решение на пленум че могат да правят коалиция и отменят старото решение. Нинова и приятелчетата ѝ веднага  ще скочат.

Така е - затова не съм писала ППДБ в коалицията.
ХИ може да загатва каквото си иска, но само ГЕРБ с ППДБ няма да стане, а ИТН няма да се включат. А ПДС Доган ще е прекалено малко, за да стигне. Ако ДБ бяха се явили отделно, ХИ можеше да си загатва, каквото иска. В момента ДБ са в коалиция, стоят си свити в ъгъла и само слушат, и изпълняват, каквото им наредят великите умове Кирил, Лена и Денков. Така че.....
Не мисля че Борисов ще се компрометира да прави коалиции с Възраждане или БСП. Нито пък мисля, че АД доган ще бъде толкова силен.
Според мен в следващото правителство абсолютно задължително трябва да участват две от трите партии - Герб- ПП-ДБ и Възраждане, плюс трета, а най-вероятно - и с четвърта. Друг вариант няма

БСП, плюс ИТН, плюс АПС се съмнявам да направят заедно и 20процента. Борисов има 26-27, как го виждаш тоя филм?

# 13 340
Лорде, моля те, слагай чаршафите с цитати в скрит текст. Така се чете трудно.

# 13 341
Пак казвам - няма как да им знаем процентите. Левите се обединиха - това може да им вдигне %. ИТН мисля, че ще повишат своя. АД пък изобщо няма как да се предположи какъв % ще получи - него и статистиката трудно ще го засече.

Лично аз нямам против коалиция ГЕРБ + Възраждане + ИТН или АПС. Така ще има баланс и няма да се допусне залитане в крайности. Но е много важно МВнР и МФ задължително да не са на Възраждане, за да не стане мазало.

Каквото и да си пишем, все тая - в момента е много трудно да се прави предположение за резултати. Единствените 2 партии, които могат да се уцелят са ГЕРБ и Възраждане. При тях няма да има съществена разлика. За другите можем само да гадаем.

# 13 342
Аз не чух реч от Доган, а само мърморене - като на сбирка за почерпка.
Не знам кой го набеди за лидер .

# 13 343

Мария, целта на Възраждане е да се сдобие с толкова власт, че да извади България от ЕС и най-вече от НАТО!
Пълни измишльотини. Страшки за "лека нощ, деца".

# 13 344
Лейди К. Левите се обединиха - пак се разцепиха. В Смолян шест души са дали оставки, в Хасково половината общински съвет дава отводи. Татя Дончева и Кадиев злобеят срещу Кирил Добрев и Стойнев, Григорова стяга нов проект, а отстрани Нинова подлива вода. кметове като Владимиров не се върнаха в БСП.
Обединението им е изкуствено. Вече го играха тоя филм при Корнелия, събраха 17 партии, качиха 0,9 процента.  Сега са 20 партии, АБВ не взе и 1 процент, а може да отблъсне избиратели. В политиката 2 и 2 не винаги е четири, ПП и ДБ заедно имат по-малко, отколокото събрани поотделно.

ИТН ще повишат, но няма да са на същите нива отпреди. Сега бяха 5,8-6,2, допускам да станат 6,5-6,6.

Възраждане с което и да е ДПС ще е самоубийство за Възраждане. Няма как националистическа да се събере с етническа партия, на следващите избори няма да имат и 1 процент.
Герб плюс Възраждане пък е самоубийство за Герб, веднага ще спрат финансирането от запада и ще почнат да валят компромати срещу Борисов.
Отделно от това Костадинов не е луд да се съгласи да участва в коалиционно правителство. Той би се навил само ако има 51 процента и може да прави каквото си иска.

# 13 345
Коментирахте ли вече, че Григор Здравков от Легия Антимафия вече е в листите на Величие? Явно ще замени Полковника.

# 13 346
Скрит текст:
Аз пък мисля, че ИТН няма да помиришат парламент скоро. ДП, който им преливаше гласове в последния момент от изборния ден, в момента има други приоритети.
Но могат да влязат доста други откачалки от типа на Величие, Меч, Сеч и подобни с една и съща цел - да осветляват и събарят, но не и да градят нещо.
Те тези, които досега бяха в НС съградиха толокова много, че да се чуди човек, за кое да благодари по напред.

Що се отнася до обединения, ГЕРБ изрично са заявили, че в коалиция с БСП и ДПС няма да влязат.
ИТН не виждам как ще преглътнат ППДБ и ГЕРБ.
ППДБ освен ДПС - Доган, за други не са споменавали.
Възраждане най-вероятно биха могли да се обединят с БСП, но едва ли ще е достатъчно.
Както и да бъдат въртяни, все някой ще се компрометира, защото така си постлаха.

# 13 347
ИТН според мен може да преглъгнат ГЕРБ, но ПП- не! Не и предвид унижението на което ги подложи КП.
За "изричностите" на ГЕРБ имам едно наум (там всичко е по волята на вожда), но не мисля, че Борисов ще рискува с русофилска партия била тя Възраждане или БСП.

Единственият възможен сценарий е Герб плюс ПП-ДБ плюс две малки или една средноголяма партия.

Величие приключиха, мисля че и МЕЧ приключиха,  доколкото хората правят аналог между тях и Величие но за там не съм сигурен. Според мен тези проценти ще идат във Възраждане.

ИТН е глупост, че само ДП им давал гласове. Те постоянно качват и качват, това е несериозно. Не казвам че няма такива, а че не са само такива. Има известен отлив от хора, гласували за ПП в качеството им на партия насочена срещу статуквото, които сега са разочаровани и ще гласуват за ИТН. Не искат да гласуват за Герб, не искат ПП, нито някоя голяма партия, а търсят малка парламентарно представтена партия. Допускам че част от гласоподавателите на Величие  и МЕЧ също може да се устремят къ м ИТН.
На тези които искат национализъм и русофилство - ще тръгнат към Възраждане, а на тези които искат национализъм и еврофилство - към ИТН.

# 13 348
Вече писах, че според мен на ИТН няма да им се наложи да преглъщат нищо. Но ако е много ниска избирателната активност, кой знае.....още по-голям зверилник да ще се заформи. Всичко това лека полека води до мисълта за друго държавно устройство.

# 13 349
Вече писах, че според мен на ИТН няма да им се наложи да преглъщат нищо. Но ако е много ниска избирателната активност, кой знае.....още по-голям зверилник да ще се заформи. Всичко това лека полека води до мисълта за друго държавно устройство.

Шест плюс!
При тези люспеници и непрестанни скандали очаквам следващия път активността, която този път бе 34 процента да удари 30-31 процента.

Общи условия

Активация на акаунт