Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 432 355
  • 13 803
  •   1
Отговори
# 13 395
Цитат
на ИТН никой няма да им се разсърди, ако направят коалиция с ГЕРБ

Политическата партия която първа обяви че ще чегърта ГЕРБ сега няма да има проблеми да се коалира с тях. Никой няма да им се сърди. Но на ПП/ДБ им изпиха кръвчицата когато го направиха. Аршина си бие на две скорости както винаги

# 13 396
И генерал Наско не е водач на листа, но за сметка на това КП, АВ и Денкович водят по две. Сакън да не отстанат зад борда. Мда, предвиждам как ДБ след изборите ще се отцепят и току виж са третата партия във варианта ГЕРБ+ДПС Доги+ ДБ.
Ако искат да бъдат заличени от политическата сцена и да следват съдбата на СДС, нека пристават ДБ самостоятелно на ГЕРБ. А аз не виждам драма кой къде е в листите - има преференции.
И като има преференции защо Кирил, Асен и Денков са водачи в по два района? Дали не е заради сигурното място на водача? И за да може да отстъпят мястото във втория район на техни хора?

eлектората на ПП няма навика да работи с преференции. И по тази линия имаше кавги, кандидатите на ДБ избутвали тези на ПП чрез преференции, защото техният електорат е свикнал да гласува преференциално.

# 13 397
Лейди,
 На хората им писна от избори вече и им е безразлично кой какви компромиси ще прави и просто се дистанцират /не гласуват/ все тая кой за какво се бори, искат просто да престане тази перманентна изборна кампания, изразяваща се в празнословие и скандали.
Не знам колко човека могат да кажат - искам да управляват тези, защото те могат да направят това и това. Предвид падащата надолу избирателна активност процента е нищожен.

# 13 398
Къде са били тия кавги?

# 13 399
Цитат

Политическата партия която първа обяви че ще чегърта ГЕРБ сега няма да има проблеми да се коалира с тях. Никой няма да им се сърди. Но на ПП/ДБ им изпиха кръвчицата когато го направиха. Аршина си бие на две скорости както винаги

Мисля, че срива на ППДБ беше по съвсем други причини. Сглобяването им с ГЕРБ просто беше допълнителна, но не и основна причина. Ако Кирил, Лена и Денков се дръпнат на заден план, определено биха си повишили процента и биха привлякли гласове, дори и да се коалират с ГЕРБ. Защото, лично според мен, тези тримата, може би и Лорер до някаква степен, са много вредни за самата партия. Специално Кирил си е ходеща антиреклама на коалицията. А все той е отпред. Както се вижда и тук, хора, като Никола Минчев и до някъде Асен Василев са харесвани. Но те остават в сянката на другите трима, които с всяко появяване, помагат на партията да изгуби по някой избирател.

# 13 400
Цитат

Мисля, че срива на ППДБ беше по съвсем други причини. Сглобяването им с ГЕРБ просто беше допълнителна, но не и основна причина. Ако Кирил, Лена и Денков се дръпнат на заден план, определено биха си повишили процента и биха привлякли гласове, дори и да се коалират с ГЕРБ. Защото, лично според мен, тези тримата, може би и Лорер до някаква степен, са много вредни за самата партия. Специално Кирил си е ходеща антиреклама на коалицията. А все той е отпред. Както се вижда и тук, хора, като Никола Минчев и до някъде Асен Василев са харесвани. Но те остават в сянката на другите трима, които с всяко появяване, помагат на партията да изгуби по някой избирател.
А Слави и Тошко ако се дръпнат на заден план, дали няма нещата в ИТН да потръгнат? То много лесно така отстрани да редиш лидери на чуждите партии.

# 13 401
Ъ, не, тези тримата са в коалицията от много време вече, а ПП/ДБ загубиха половината от гласовете си точно след "сглобката"

# 13 402
Не съм мяркала кавги за кой кого избутва,а последно търканията за предварителните избори,които не се осъществиха.
Винаги преференциално,около мен също така са приучени.Но нещо моята преференция не желае в НС и си пренасочих вота.Редят скапано листите от ДБ,избутва се нагоре с преференция.

Как може без ген.Наско все пак..да по-ентя.

# 13 403
Може да не сте съгласни с мен, но мисля, че десните трябва с хляб и сол да се молят на Христо Иванов да се завърне на бял кон. Вижда се, че куца нещо там без него доста сериозно. Надежда Йорданова е тотално некадърна и съвсем неподходяща за политически лидер, останалите също не са ок, макар и да има стойностни хора сред тях.

# 13 404
Къде са били тия кавги?

Нееднократно се писа за тях, включително и в предната кампания. Сега не ми се търси 4-5 месеца назад, да си чела.
Впрочем Кирил Петков нееднократно е заклеймявал преференциалното гласуване, според него това било изукствен начин малки партии да вдигат вота си.

Милитана, нещата в ИТН вече потръгнаха. Няма как да ги сравняваме с времето когато не съществуваше ПП и взимаха 20 процента. Но в поредица от последователни избори ИТН взеха 3,9 процента около 5 пхроцента и последният път - около 6 процента Тенденцията е нагоре.

# 13 405
Къде са били тия кавги?

Нееднократно се писа за тях, включително и в предната кампания. Сега не ми се търси 4-5 месеца назад, да си чела.
Впрочем Кирил Петков нееднократно е заклеймявал преференциалното гласуване, според него това било изукствен начин малки партии да вдигат вота си.
чела съм и не се е писало за такива кавги. Болднатото е невярно, да не кажа измислица.

# 13 406
Надежда Йорданова не мога да я оценя по проф.качества,защото не съм в нейната материя,но ми липсва присъствие/а съм за женското "ново начало" по принцип /
*Лена ако не беше се забъркала в тези скандали,щеше да ми се хареса доста.
Белобрадова също не ми стои добре за лидер.
Антоанета Цонева,Стела Николова ми се виждат адекватни.

*Мне,без ХИ повече.Все едно се свършиха хората в Да,Бг.

# 13 407
Цитат

А Слави и Тошко ако се дръпнат на заден план, дали няма нещата в ИТН да потръгнат? То много лесно така отстрани да редиш лидери на чуждите партии.

А, хич не ме интересуват лидерите на чуждите партии. Аз не съм техен избирател. Изказвам мнение на базата на това, което ми прави впечатление. Лично на мен ми е все тая кой ще е лидер на ППДБ. Както писах и преди - даже се радвам, че Кирил е все пред камерите - така помага за по-бързото зануляване на коалицията Simple Smile Дори собствените им избиратели тук няколко пъти казват, че Кирил е вреден за коалицията - не съм си го измислила сама.

# 13 408
Малко стаститика  за ИТН
октомври 2022
ИТН - 60, 055 гласа 3,9 процента

април 2023

103 971 гласа - 4,1 процента

2024 - 9 юни
 121 572 гласа  6.0,4  процента за европейски избори /128 667 гласа за  - 5,9 процента за национални избори.

Вижда се, че тенденцията е нагоре.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 10:09 от Лорд Сняг

# 13 409
Може да не сте съгласни с мен, но мисля, че десните трябва с хляб и сол да се молят на Христо Иванов да се завърне на бял кон. Вижда се, че куца нещо там без него доста сериозно. Надежда Йорданова е тотално некадърна и съвсем неподходяща за политически лидер, останалите също не са ок, макар и да има стойностни хора сред тях.
Да се върне, та да забърка още от същото.
Докато тези "лидери" - ББ, ДП, АД, КП, НД, ЛБ, ХИ, Ат.Ат., ТЙ .... не се махнат, партиите им ще бъдат идентифицирани с тях, а никой от тях не е разпознат от електората като човек, който може да управлява добре.

Общи условия

Активация на акаунт