Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 432 300
  • 13 803
  •   1
Отговори
# 13 485
  • Буркина Фасо
от обсега на кой закон ?

# 13 486
Има още два календарни дни до започването на изборната кампания Simple Smile Прави впечатление, че от иначе активните социологически агенции, до този момент нищо или почти нищо не излиза като информация. Доста са им повлияли процесите в ДПС и БСП.

А, не. Те сега пресмятат Величие и Меч. Laughing
То пък голямото смятане за тях. Между 3 и 5 процента ще има всяка от двете формации Simple Smile

# 13 487
Скрит текст:
Важното е, че ППДБ са много гръбначни и идейни, знаем. Все в една и съща посока се рие, постоянно.
Ето нещо подобно за тях, готови били на коалиция с всички. Мхъм...
Кирил Петков очерта кандидата за премиер и обяви, че е готов на коалиция с всички
ППДБ разбрахме, че са по-черни от дявола. Това не извинява поведението на останалите партии, особено на ИТН. Заради тях вече четвърта година нямаме управление, събориха няколко Парламента, особено с глупостта Македонияяяя, плагиата и Пацо Шнорхела. Чакам Лепа Брена да докарат за бъдещ премиер, Софка да е вицето. Ама важното е, че ХИ не е добър юрист. Я ми покажете добър юрист от ИТН?
Павела Митова е добър юрист, обрана е, проучва задълбочено преди да говори.
Болднатите неща са типичен пример за голи, безсъдържателни опорки, напълно неверни.
Но пишете си ги, няма лошо, точно обратен ефект имат.

Не виждам да е завършила право.
Цитат
Павела Митова е родена на 28 януари 1991 г. в град София, България. Завършва политически науки и международни отношения в Католическия университет на Милано в Италия, след това записва магистратура по международна сигурност в Гронингенския университет в Холандия[3] и по икономическа сигурност, геополитика и разузнаване в SIOI (образователен институт под управлението на Министерството на външните работи на Италия).
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0% … D0%BE%D0%B2%D0%B0

# 13 488
Скрит текст:
Мернах Митрофанова при Карбовски,колко символично,че събирам багаж в кашони и черни чували днес.
Карбовски просещ дарения в ютюб и пейтриън дали ще го обявят за чужд агент след новия закон,нали и монетизация има на видеата?
Пуснах,даже бг малко не е понаучила,откога кисне в Бг?Говори за агресията извън нормите,които наблюдавала в САЩ,аха.

Всъщност логиката на закона е да накаже личностите и организациите на които паричните потоци са открити - свързаните със Западна Европа и Америка. Ако се приеме, 100% от чуждестранните агенти ще са те, а тези които получават скрито пари от Русия ще си продължават по старому

Свързаните със страни извън ЕС по-скоро. Поправете ме, ако греша, но финансирането със средства от Европейския съюз е изключено от обсега на закона.

С което не го подкрепям, просто уточнявам.

ПП Постът ми се отнася за проектозакона за регистрация на чуждестранните агенти.

Повече информация

Цитат
Законопроектът изключва от обхвата си единствено финансирането от
Европейския съюз, но не и от Норвежкия финансов механизъм,
Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство,
както и всички швейцарски фондове. Това освен граждански организации
ще засегне и много български общини, образователни и други институции
и дори министерства и органи на съдебната система.

Дефакто закона е така написан че пак да обхваща много Европейски механизми нищо че уж финансирането от ЕС не попада под него

# 13 489
Скрит текст:
Скрит текст:
Мернах Митрофанова при Карбовски,колко символично,че събирам багаж в кашони и черни чували днес.
Карбовски просещ дарения в ютюб и пейтриън дали ще го обявят за чужд агент след новия закон,нали и монетизация има на видеата?
Пуснах,даже бг малко не е понаучила,откога кисне в Бг?Говори за агресията извън нормите,които наблюдавала в САЩ,аха.

Всъщност логиката на закона е да накаже личностите и организациите на които паричните потоци са открити - свързаните със Западна Европа и Америка. Ако се приеме, 100% от чуждестранните агенти ще са те, а тези които получават скрито пари от Русия ще си продължават по старому

Свързаните със страни извън ЕС по-скоро. Поправете ме, ако греша, но финансирането със средства от Европейския съюз е изключено от обсега на закона.

С което не го подкрепям, просто уточнявам.

ПП Постът ми се отнася за проектозакона за регистрация на чуждестранните агенти.

Повече информация

Цитат
Законопроектът изключва от обхвата си единствено финансирането от
Европейския съюз, но не и от Норвежкия финансов механизъм,
Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство,
както и всички швейцарски фондове. Това освен граждански организации
ще засегне и много български общини, образователни и други институции
и дори министерства и органи на съдебната система.
Дефакто закона е така написан че пак да обхваща много Европейски механизми нищо че уж финансирането от ЕС не попада под него

Де факто законът е написан некадърно и мога да се обзаложа, че няма да бъде приет, а вероятно и не е целта да бъде приет, а да се трупат предизборни точки, които нищо чудно да трябват и за скорошни следващи избори след октомврийските.
Но финансирането от ЕС не "уж", а наистина не попада в него. Образно казано, не цели да лиши обикновените хорица от последния къшей хляб, стига хлябът да е милански, а не женевски да кажем.

Най-много информация всъщност има на сайта на парламента в самия проектозакон.

# 13 490
Възраждане са такива онакива, но даже и те си имат твърда линия - Русия. Те са 100% зад нея и я подкрепят безусловно. Твърдата линия на ИТН е диванчето на Слави и поддържането на телевизийката им.
Твърдата линия на ИТН е Македония, което безусловно подкрепям. И колкото и умалително да пишеш за диванчето на Слави и поддържането на телевизийката им, това не променя факта, че СТ има законни повече пари от КП,АВ Денков и още един куп въздухари като тях в ППДБ.
Чисто физически и здравословно, ако СТ можеше да ходи без патерици, щеше да постигне сам като резултат повече от тримата заедно. Даже и един концерт да направи при закриване на кампанията би вдигнал гласовете за ИТН двойно.

# 13 491
Трябва ли да викаме Азис да става политик тогава?

Цитат
Образно казано, не цели да лиши обикновените хорица от последния къшей хляб, стига хлябът да е милански, а не женевски да кажем.

Обикновените хорица нямат фондации, но много от тях разчитат на такива. Ако НГОтата изчезнат, ситуацията на най-бедните ще стане още по-лоша

# 13 492
Моето предположение
Герб 26-28 процента
Възраждане - 17-19 процента
ПП-ДБ - 12-13 процента
АПС -  8-9 процента
ИТН - 6,5 - 7 процента
БСП - 6- 6,5 процента
ДПС - около 5 процента

Залагайте.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 22:36 от Лорд Сняг

# 13 493
Знаеш ли колко ми пука.

# 13 494
Възраждане са такива онакива, но даже и те си имат твърда линия - Русия. Те са 100% зад нея и я подкрепят безусловно. Твърдата линия на ИТН е диванчето на Слави и поддържането на телевизийката им.
Твърдата линия на ИТН е Македония, което безусловно подкрепям. И колкото и умалително да пишеш за диванчето на Слави и поддържането на телевизийката им, това не променя факта, че СТ има законни повече пари от КП,АВ Денков и още един куп въздухари като тях в ППДБ.
Чисто физически и здравословно, ако СТ можеше да ходи без патерици, щеше да постигне сам като резултат повече от тримата заедно. Даже и един концерт да направи при закриване на кампанията би вдигнал гласовете за ИТН двойно.
едва ли, Мая. Някак им се понесе славата на въздух под налягане и не без основание. Трудно ще обърнат палачинката. Наличните партии към момента, ще се борят да запазят гласове, за нови едва ли ще им се получи. Ако ще на Урсула, ми Тръмп да влачат по стадионите, все тая.
Без ирония и подигравка, скоро излезе в ютюб интервю на Слави. Никак не изглеждаше добре.  Дано се оправи, от каквото и да е болен.

# 13 495
  • София

Ще е цяло чудо, ако ИТН влезе в бъдещия парламент предвид факта, че сега на Пеевски ще му е нужен всеки глас.
А, твърдата линия на ИТН е популизъм. Те не дават и 5 пари за македонците и македонския въпрос.

# 13 496
Айде пак се почна с тази глупост, че Слави черпи гласове само от ДПС.
Знам доста хора интелигентни, добре образовани които ще гласуват за СТ. Разочаровани са от големите партии, търсят малки.
Слави ще почерпи повече гласове от спада на националистически партии като Величие и МЕЧ, отколкото от ДПС. Цялата му риторика е националистическа.

# 13 497
Айде пак се почна с тази глупост, че Слави черпи гласове само от ДПС.
Знам доста хора интелигентни, добре образовани които ще гласуват за СТ. Разочаровани са от големите партии, търсят малки.
Слави ще почерпи повече гласове от спада на националистически партии като Величие и МЕЧ, отколкото от ДПС. Цялата му риторика е националистическа.
подчертаното кой го каза?

# 13 498
Подразбира се от поста на Лунна соната. Слави нямало да влезе в парламента, защото нямало ДПС, което да му прелива гласове.
Цифрите говорят, че на последните избори ИТН е във възход, взима почти 6 процента. за да паднат под 4 процента трябва да загубят почти 70 000 гласа, излиза че десетки хиляди хора са роби на ДП.
Ако беше така за ДП щеше да е по-лесно да накара тези хора да гласуват директно за него и да има над 20 процента

Готов съм да се хвана на бас не само че ще влезе, но и че няма да има по-малко гласове отпреди. Може и да вдигне, но няма да падне.

# 13 499
Моето предположение
Герб 26-28 процента
Възраждане - 17-19 процента
ПП-ДБ - 12-13 процента
АПС -  8-9 процента
ИТН - 6,5 - 7 процента
БСП - 6- 6,5 процента
ДПС - около 5 процента

Залагайте.
Долу -горе ще е така, като аз лично мисля, че много даваш на ППДБ - околко 7 до 10% от мен. И двете ДПС бих разменила.
Според мен гласуващите за която и да е партия не се водят от разума, а от емоциите. Много зависи ББ дали ще се юрне да обикаля активно. Предлолагам, ще го направи. АД тихо и без много шум ще си обиколи и слезе при електората и ще има добри резултати. ДП няма харизма и може да разчита само на платен вот. За Костадинов - ако не намери нов стимул да мотивира електората си, много бързо ще потъне надолу. Според мен все още нищо не се знае и всичко зависи от говоренето на лидерите в последните 2 седмици ( какви послания ще излъчат към хората си ). А ББ отдавна се е доказал в това отношение.
Скрит текст:
Мои си разсъждения, почерпени от книгата "Психология на тълпите" от Густав Льобон. Книгата е писана преди 130 години, но според мен много добре обяснява политическата ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт