Във количка ЮЛСКИТЕ деца, седнали се запознават със света!

• 9 487
  • 294
  •   1
Отговори
# 90
момичета,искам да ви попитам след Пентаксима имаше ли реакция с висока Т вашите бебоци и колко дена?
На нас вчера ни биха и мислех ,че всичко ще е наред,но уви вечерта вдигна 37.8 е по-добрия вариант от живата вдигаше 39
Дадох му Панадол и повече водичка и спадна ,спа нормално ,сутринта нямаше Т ,но сега вече е 37.5 ,а още е следобед не знам до довечера колко ще стане. newsm78
ох писна ми от тези ваксини

# 91
  • ES
Джорджито, ами така са консултациите тук. Ако е болно нещо детето - отиваш веднага то е ясно. Иначе те не смятат за необходимо да го мерят и теглят всеки месец. Досега просто ваксините бяха на всеки 4 седмици и затова всеки месец ходихме. От сега нататък само на задължителните прегледи, които са на 2-3 месеца.

Тук между другото като детето е болно много се въдържат от изписването на силни лекарства и особено антибиотици - за много от бг майки, които не са свикнали е голям шок.

И тук е така 1:1

Фионка, сутрешната урина е най-богата на хормони и казват, че най-вярно показвала, но мисля, че можеш да направиш всеки един момент теста. По-добре с прясна урина.

Честит рожден ден на Морскасирена. Да е жива и зрадва, и мнооооого обичана мама и съпруга!!!    bouquet    bouquet    bouquet

# 92
  • ES
ups I did it again  Embarassed

Последна редакция: вт, 20 фев 2007, 16:37 от gery_to

# 93
Здравейте юлки и от мен  bouquet

Първо искам да ви почерпя виртуално за днешната ни месечинка - вече сме големи Laughing
 newsm64  party023 Popcorn cook cook beer3 Wine Glass morning
Кой каквото си хареса да заповяда Hug

Аз не съм писала от много време, но имахме големи притеснения с изследванията. Първия път й бяха повишени левкоцитите, а втория вече стана сериозно - имаше и белтък в урината. Лекарите ни побъркаха с техните предположения - раздвоен бъбрек, дефект някакъв на бъбрек и какво ли още не........... И така още сума ти изследвания и накрая се оказа, че няма нищо и най-вероятно е била замърсена урината която сме носили. Но искам да ви кажа, че минахме през 9-те кръга на Ада. За щастие всичко се размина и сега 2-3 месеца ще правим контролни изследвания на урината, за всеки случай....... Praynig Praynig Praynig

Е излях си душичката, надявам се при вас всичко да е наред и ще се постарая да съм по-редовна вече.

ЦЕЛУВКИ НА ВСИЧКИ - МАЛКИ И ГОЛЕМИ   love001

# 94
Я мами от чужбина,кажете има ли там кухня,дето отиваш даваш бурканчета и ти сипват ядене за бебо?Или е само в БГ това?

Дю сега не разбрах като е зазимено и няма човек там сега може ли? сами ли ще сме?
Пак се измъкваш и не казваш ама не може така ? Money
???

# 95
  • ES
Я мами от чужбина,кажете има ли там кухня,дето отиваш даваш бурканчета и ти сипват ядене за бебо?Или е само в БГ това?

Тц, тука при нас го няма това удобство.

# 96
Привет на всички.

Тук времето е прекрасно и си направихме една мнооого дълга разходка.Само че Криси почти не спа и сега само плаче,дано поспи,че до довечера ще стана   #Crazy .Сега даже си говори нещо.А преди малко майка ми му правеше кисел и му се обади,а той каза"баба"  Laughing.Но мисля,че е несъзнателно.

Искам да ви се оплача-от 2 дена много ми се схваща десният крак,до сега нямах проблеми,но ....просто не се търпи ,не мога да ходя  Cry

Ние пък от другия месец нали ще бъдем на кухня,но лошото е ,че при нас няма наблизо и не знам как ще стане номера  newsm78

# 97
Здравейте.
Честито на днешните месечинки!!! Да бъдат здрави и весели.
ЧРД на Морска сирена.Много здраве, късмет и семейно щастие    bouquet.

Мама Дани, честито ви зъбче, та макар и кучешко  Joy.
Ренито, Майра/Джери  Twisted Evil, и бебо не иска да пие от нищо. Ни биби признава, ни накрайници. Не съм го пробвала още от нормална чашка да видя дали ще работи. Казвайте ако нещо друго ви дойде на ум, ок???  newsm78
galiq_82, добре, че всичко е било фалшива тревога. Представям си как ли сте се чувствали  Confused.
А нас тиквата не ни разхлабва  newsm78. Даже акото става доста гъсто, но поне не е като след ябълката. Оле, след нея направо се запичаме  Shocked. Добре че крушата ни влияе добре.
А през лятото ако решите да ходите на вилата на Дю, няма начин, ще минете и през нас /аз съм от Асеновград  Laughing/. Да се обадите, ей  Party.
 Hug

# 98
Честито на днешните месечинки!
Честит рожден ден на морска сирена! newsm59

Цитат на: prascho
За алергия към лидокаина в упойката може да има .Моя съпруг когато е бил малък са му били прокаин (като преди това са му направили тест и е бил отрицателен) след поставената инжекция той не можел да мръдне и не чувал нищо.След което му е бита друга ,но е била много бърза реакцията на сестрата.

Към лидокаина алергични реакции са съобщавани много, мно-о-го радко. Naughty Прокаинът е друга група (естер е, докато лидокаинът е амид) и към него много по-често се наблюдават анафилактоидни реакции, затова при него винаги се прави тест и затова напоследък не се използва. Възможно е освен това тестът нищо да не покаже, защото реакция към алергена се проявява обикновено при втората му среща с организма. /при първата протича сенсибилизацията/

Джорджи, честно казано, нямам желание да коментирам случая с Елвира. Не съм чела докрай темата, но навремето докъдето четох, много нещо ми замириса. Мирише още началото „планово секцио на 05.03.2006” – което всъщност е било неделя!!!!
 Алергична реакция към лидокаина може да стане „веднага след прилагането на упойката” само, ако вместо в спиналното пространство, са нацелили съд и са го вкарали директно в кръвта. Напротив, много по-често се наблюдава симпатиколитична реакция – и анестезиологът затова е там, да следи и да реагира навреме.  Peace

Педи каза, че бил доста едричък и ни каза да пием Калций. Ама като чета тук вашите мерки и теглилки съвсем не смятам , че е едър  newsm78  Но си давам калция и заради въртене на главата, което пък било признак на рахит...   ooooh!

В медицината не се съди по симтоми, а по симптомокомплекси. В случая, за да се съмняваш за рахит, освен въртене на главата, трябва да има обилно потене – всяка сутрин да переш прогизнали бодита, да е прекомерно нервен, с отпусната мускулатура на корема, халтави стави, повишена чувствителност на кожата. И за първи път чувам някой да дава калций за това. Shocked Без да са изследвани кръвните нива на фосфора и алкалната фосфатаза. 33uu

За сините сливи на Гербер пюрето беше много вкусно, но нашия го ома’а цялото на екс и после цял ден повръща. Не сме пробвали оттогава пак.
Тиквата я давам печена. Варена не я уважава. С оцелелите до януари тикви от село затворихме печена в бурканчета и сега отварям, пасирам  и давам.

След Пентаксима не е имал реакция. Всъщност не съм му и мерила температурата, но и нищо в състоянието му не ме карало да я меря.

Фиона, в ранните стадии на бремеността ЧХГ е още с ниски нива и може да не се позитивира след разреждане от изпитите през деня течности, затова, за да се застраховат, препоръчват да се прави със сутрешна урина, която е концентрирана.

И-и-и, току що видях, че е пробил трети зъб – отгоре. Hands Clap Абе слушам аз, че нещо ми скърца отстрани, докато си пиша, и тамън се чудя, к’во налапа пак това дете, а то какво било! tooth

Последна редакция: вт, 20 фев 2007, 17:34 от biboshka

# 99
Диди фиест, на мен ми се схващаше така веднага след кото родих около месец, но сега нямам проблем.Отшумя си само.
Галя, добре, че всичко се е разминало .
Гери , и Кети ми каза да е прясна урината .И така и ще направя.
Иси Кам, Софи не е проявявала реакция към Пентаксима.Ама вие как и жива и Пентаксим биете?
Честито ново зъбче на Криси.
Сузи , и домат ли даваш?От кога се дава домат?
Софи сокове не пие.
Дю- снимката , която показва стената с едни патенца или так каквото и да е  съм я виждала.Да не би някой да ползва ваши снимки за неговата вила?Сигурна съм че съм я виждала на обява за празниците.
Жоржи, да се оправя мъника по-бързо.И да се отървете от всякакви болежки вече!
Бибошка, и на твоето човече честито зъбче!

# 100
Цитат на: prascho
За алергия към лидокаина в упойката може да има .Моя съпруг когато е бил малък са му били прокаин (като преди това са му направили тест и е бил отрицателен) след поставената инжекция той не можел да мръдне и не чувал нищо.След което му е бита друга ,но е била много бърза реакцията на сестрата.

Към лидокаина алергични реакции са съобщавани много, мно-о-го радко. Naughty Прокаинът е друга група (естер е, докато лидокаинът е амид) и към него много по-често се наблюдават анафилактоидни реакции, затова при него винаги се прави тест и затова напоследък не се използва. Възможно е освен това тестът нищо да не покаже, защото реакция към алергена се проявява обикновено при втората му среща с организма. /при първата протича сенсибилизацията/
Hug благодаря много за инфото защото са казали  на Иван ,че е алергичен към всичко което завършва на каин  в интерес на истината сме му слагали капки за уши с лидокаин и няма реакция.Само да ти кажа ,че за втори път цитираш мое мнение а пишеш прасчо Mr. Green аз нямам нищо на против ,но не знам за прасчо
Иси Кам, Софи не е проявявала реакция към Пентаксима.Ама вие как и жива и Пентаксим биете?
първите два приема бяха на жива ,но последната решихме да е Пентаксим.Разпитах на много места и ми казаха,че е съвместима с тези от ЗК. Направихме го защото след втория прием се усложни положението на Валери и може би е нямало да се стигне до пневмония ,но ваксината е подпомогнала .За това сега решихме да е по-щадяща ,е по-леко го понася ,но веднъж уплашиш ли се после всичко дори и най-дребното кихане те плаши

Последна редакция: вт, 20 фев 2007, 21:20 от isi_kam

# 101
За случая на Елвира разбрах малко след като родих.Една клиентка на майка ми и го разказала като разбрала че и аз съм родила с упойка.Моята обаче беше епидурална(май имаше някаква разлика).Когато анестезиолога ми направи дренажа постави съвсем малко за да види дали ще има някаква не желана реакция и след това за близо 5 часа ми сложиха 3 дози.И 4-та когато ме шиха,но да не ви казвам как се събудих към 1.30 през ноща #Shocked
Въстановяването ми беше кошмар!!!Но много ме бяха рязали де!

# 102
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Да са много здрави и послушни днешните месечинки!
 newsm59 на morskasirena! Много здраве и късмет!

Честити новоизлезли зъбчета на мъницита!

Coccinella, за първи път чувам да се пие калций за рахит  Thinking? Правиха ли ви кръвни изследвания? И как пиете калция? В течна форма ли е или на таблетки?
Isi, след Пентаксима не сме имали Т. След втория прием мястото на убождане се поду и зачерви, но мисля, че стана така, понеже сестрата не затопли инжекцията.
Dew, вилата изглежда супер, а за пейзажааа...нямам думи – възхитена съм!
Mariaeli, честита ви спалня! Само хубави преживявания  luvbed и сънища да има в нея!
Galiq 82, ние имахме подобни перипетии с изследванията на урината! Важното е, че в крайна сметка се е оказало, че дечицата са добре! Сега и ние ще правим контролни изследвания няколко месеца.

Рени, виж тук: http://www.webg.org/index.php?option=com_content&task=view&a … 42&Itemid=115
/в кръга на шегата  smile3503/.

Kredor  сега окончателно ли изчезна? ‘Що така?

И Вяра накрайника на Авент не ще и да го види. Всъщност, като й дам само накрайника, голяма игра пада с него, но като е на шишето и особено като тече нещо от него...хич не го обича.

Какво стана с червеите? Някой стигна ли до някакъв извод?

Сега да попитам нещо – кажете каква е ползата от кисела? То като въпроса за попарата...ама ми е чудно? Разликата с обикновеното плодово пюре е само, че се прибавя нишесте  newsm78?

Айде, спирам, че отново дълго стана.
Лека вечер на всички!

# 103
И аз бях с епидурална,и при мен възстановяването беше кошмар,вечер идваха да ми бият болкоуспокояващи,защото не можех да спя,а след като ни изписаха си слагах свещички Профенид.Но и до ден днешен ме боли кръста,а сега и крака  Cry.Може пък болките в кръста да са ми и от сервитьорството,знам ли  newsm78.Но ако раждам 2 път,не искам повече секцио  Naughty ,имах чувството,че ще умра.

# 104
  • София
Чакайте сега да попиша малко,че моето бебунче тъкмо заспа и ще имам малко време.
И тъй,историята с Кредор я следях внимателно и четях всичко подробно,но какви са тези брошурки дето печатали с Нани така и не разбрах. newsm78
Фионка аз теста за бременност си го правих няколко дни преди датата на която трябваше да ми дойде ито по обедно време и беше положителен.Сега тестовете са много чувствителни.
Дю вилата ви е супер,то чак супер удобства не са нужни след като има най необходимото.А наистина за децата е много добре да се направи последователно едно пребиваване на море и след това на планина.
Та по този повод Синеочка питаше дали ще водим мъниците на море.Ние половината лято ще сме там,нали мъжо е морско чадо и ще сме си като в къщи.Но друг ми е дерта на мен-пустите килограми.Мъжът ми и той понапълня след като се оженихме и сега казва,че трябва да се взимаме в ръце щото лятото като се появим на плажа хората щели да извикат гражданска защита,защото два кита са излезли от морето.
Иси Люската понесе много добре всички приеми на Пентаксима и не е вдигал Т,нито пък други реакции е имало.Но то децата на една и съща ваксина реагират различно.
Галя 82 много съжалявам,че сте преживели всичко това,без да е имало причина.Дано и другите ви изследвания са ви добри.
Диди фиеста,защо така ти се схваща кракът,ти имаш ли някакви подозрения?

Последна редакция: вт, 20 фев 2007, 18:16 от kris79

Общи условия

Активация на акаунт