Гонят ме

• 6 015
  • 155
  •   1
Отговори
# 60
Като гледам потребителското име, авторът най-вероятно е набор '92.

И на тази възраст вместо да си намери работа и да гледа жената , детето и собствения дом ... той се занимава с някаква бабичка да и сади храсти за някакво наследство . Колко годишен покорен труд си е представял да е това ?
Май нещо сметките са правени без кръчмар ?

# 61
Грозна история. Грозни действия и от двете страни.

# 62
Здравейте, преди 1 година една възрастна дама моя роднина (няма деца, братя сестри и живи родители) ме покани заедно със приятелката ми да живеем при нея, със устната договорка че докато е жива ще ми даде къщата. Уви нещата не се случиха точно така, вече година по късно въпросната госпожа след като разбра че със приятелката ми чакаме дете реши че трябва да ни изгони. Устно ни даде срок от 1 месец да се изнесем. За тази 1 година съм правил дребни ремонти свързани главно със поддръжката на къщата, плащал съм битовите сметки на цялата къща, купих пелети на стойност около 4000 лв. Дадох доста пари и за почистване и поддръжката на двора (контейнери за отпадъци, обработка на земята) гони ни без никаква основателна причина (били сме живяли там като на безплатен хотел) Въпроса ми е главно към хора които са преминали през такова премеждие, как са постъпили, какви са правата ми след като 1 година сме живяли там и сме поддържали имота във приличен вид. Ясно е и че ще се свържа със адвокат, но искам и съвет от изпатили. Благодаря предварително на отзовалите се и ще отговоря на всички въпроси свързани със казуса ми.

И на теб и приятелката ти  ще ви бъде по-добре отделно без мърмореща бабичка при вас, която дори не е баба на детето ви.
Вземай си нещата и каквото можеш от това, което си купил, останали пелети и т.н. и си вървете у вас.
Каквито и подобрение да си правил по къщата - все пак и ти си живял там - даже вие сте двама.
Плащал си сметките - живял си без наем все пак.
Дворът го остави - вложил си труд, дал си средства, но  хората казват : Направи добро и го хвърли в реката.
За 1 лято без поддръжка тоя двор ще стане змиярник и тревата ще е до пояс.
Оставете я жената да си  живее в змиярника, тя цял живот сама е живяла, не е случайно, явно си е особнячка.
Вярваш или не - вие ще се отървете от голям товар. Тя тепърва ще остарява още повече, ще я хване деменцията и ще трябва да гледате бебе и баба. Сглупил си да се хванеш на тая игра - да ти е за урок.
Гледайте си детето и да сте живи и здрави! Бабата след време ще опре до тебе и ще има да те търси - ти нея не.

# 63
Това, че авторът е взел предвид думите на бабата, не означава, че бабата се държи коректно. Един дол дренки са. Не оправдавам автора, но не ми харесва уклонът за лошия млад използвач и милата бабичка. По разни причини в България има доста от този вид мили бабички, често ама някак случайно оставени от ужасните си деца и внуци, които като видят зора, най-сериозно ще изговорят какво ще ти дадат, за да поемеш грижата за тях. Подозирам и че наистина си вярват как ще завещаят имането си на благородния гледач.

Ами, аз не знам дали 50-годишната бабичка е такъв виден Макиавели, скроил пъклен план да се сдобие с безплатни пелети, или авторът е някак недоразбрал ситуацията.

Пише, че ги е поканила "да не е сама", докато преживява загубата - т.е. не ги е поканила да я гледат и тя няма нужда от грижи. Даже може изобщо да не е имала предвид да се заседят при нея година (15 месеца пише авторът) и да започнат да се размножават. Ако авторът си е въобразявал, че ще преживява загубата, докато тя самата се гътне, като гътването се в надявал да е скоро, защото тя, нали е възрастна, поне на 50 години, това си е негова грешка. Повечето хора лека-полека се възстановяват от подобни загуби. Пише "ме покани заедно със приятелката ми да живеем при нея, със устната договорка че докато е жива ще ми даде къщата." От това никъде не следва, че веднага ще му я даде, тя сигурно ще е жива поне още 20 години, ако не умре преждевременно. Когато вече няма да ѝ трябва къщата, защо да не му я даде, но по принцип не се очертава да е скоро.

# 64
  • София
Жената не е живяла сама. Живяла е на семейни начала с мъж, но той е починал.
Може да е искала деца цял живот, но да не е могла да забременее и затова сега да не иска чуждо дете наоколо.
Едно е да поканиш двама млади и не семейни хора да съжителствате, докато преживееш загубата на партньора си. Съвсем друго е да живееш с младо семейство и бебе, особено когато ти самият си бездетен и си загубил другарчето си.

# 65
Не разбрах кое точно от казаното от бабата всъщност не е точно така. Иначе да си измисляме хипотези и да обясняваме как имаме само едната гледна точка,по случайност обратната на нашия мироглед - няма смисъл тогава да коментираме темата, всеки може да си пише измислици и да си съчинява сюжети.

# 66
  • Melmak
Единственото, което знаем със сигурност е , че няма подписана при нотариус сделка. Въпросът на автора беше как да си търси правата, защото смята, че има такива. Морално, неморално… това е, няма сделка, няма договор, няма и права и задължения. Просто да се махне от там и да си ходи в неговата къща. Егати драмата!

# 67
Не разбрах кое точно от казаното от бабата всъщност не е точно така. Иначе да си измисляме хипотези и да обясняваме как имаме само едната гледна точка,по случайност обратната на нашия мироглед - няма смисъл тогава да коментираме темата, всеки може да си пише измислици и да си съчинява сюжети.
Това, че авторът е взел предвид думите на бабата, не означава, че бабата се държи коректно. Един дол дренки са. Не оправдавам автора, но не ми харесва уклонът за лошия млад използвач и милата бабичка. По разни причини в България има доста от този вид мили бабички, често ама някак случайно оставени от ужасните си деца и внуци, които като видят зора, най-сериозно ще изговорят какво ще ти дадат, за да поемеш грижата за тях. Подозирам и че наистина си вярват как ще завещаят имането си на благородния гледач.

Ами, аз не знам дали 50-годишната бабичка е такъв виден Макиавели, скроил пъклен план да се сдобие с безплатни пелети, или авторът е някак недоразбрал ситуацията.

Пише, че ги е поканила "да не е сама", докато преживява загубата - т.е. не ги е поканила да я гледат и тя няма нужда от грижи. Даже може изобщо да не е имала предвид да се заседят при нея година (15 месеца пише авторът) и да започнат да се размножават. Ако авторът си е въобразявал, че ще преживява загубата, докато тя самата се гътне, като гътването се в надявал да е скоро, защото тя, нали е възрастна, поне на 50 години, това си е негова грешка. Повечето хора лека-полека се възстановяват от подобни загуби. Пише "ме покани заедно със приятелката ми да живеем при нея, със устната договорка че докато е жива ще ми даде къщата." От това никъде не следва, че веднага ще му я даде, тя сигурно ще е жива поне още 20 години, ако не умре преждевременно. Когато вече няма да ѝ трябва къщата, защо да не му я даде, но по принцип не се очертава да е скоро.
Бабата понеже всички пишат и се чудят е 70 годишна аз съм почти на 32 Бабата със ясно съзнание ми повтаряше и ме молеше няколко месеца да отидем да живеем при нея за да не си живее старините сама и да има някой ден ако не може да се справя със домакинските си задължения “да има кой да и хвърли 1 коричка хляб” във замяна тя самата заяви че ще ми остави къщата като наследство! И не не съм отишъл там заради проклетата къща, отидохме там защото както тя си няма никой така и ние си нямаме никой и щяхме взаимно да си бъдем упора. Всичко което е право и по къщата и двора на БАБАТА е със нейното изрично съгласие, камък не е преместен без да бъде съгласувано със нея!

# 68
  • Melmak
Добре, приеми, че тя си е променила решението.

Също така не знам на 32 годишен мъж с жена и дете на път каква опора ще му бъде 72 годишна баба??? Тия приказки ги разправяй другаде.

# 69
Авторе, каква беше целта при пускане на темата? Да се оплачеш, да получиш съвети как да придобиеш имота или?

# 70
Ами, почнала е да одъртява и си е сменила мнението като палачинка. Ако знаеш колко много възрастни има като нея, няма да се учудваш. На по-голяма възраст хората се променят, оглупяват и прочие.
Питай я защо иска да се махнете? Питай я дали не иска да останете, и да ви помага с детето и да му се радва. Не е казано, че ще ви помага, но може би мисълта, че ще бъде полезна някому, ще й промени отношението? Това е САМО ако искаш да си покрай нея, ако си емоционално обвързан с нея и я обичаш както своя собствена баба. Ако не се чувстваш така - тогава питай жена си дали след 3-4-5-8 години е съгласна да сменя памперсите на бабата, да й пере чаршафите и прочие. Понеже мъжете много не поемат от тия неща, но жените получават това задължение.

# 71
А какво казва, каква е причината да иска да се изнесете? Нищо не си написал по този въпрос.

# 72
  • София
Явно си е променила мнението. Или е спряла да ви харесва. Или каквото и да е. В правото си е. Дори да беше сключила сделка,пак щеше да има право да я развали.
Примири се и си иди с приятелката в твоята къща. Това е единственият ти полезен ход.

# 73
Бабата е постъпила некоректно, но каквото такова. Случва се. Приемаш и отивате във вашата къща.
И на мен ми е интересно защо бабата си е променила мнението, каква причина даде?

# 74
А какво казва, каква е причината да иска да се изнесете? Нищо не си написал по този въпрос.
Че пердето в коридора не било изгладено след като е изпрано, че стълбите не били измити във събота а във неделя, че между 14:00 и 16:00 някой е влязъл да се изкъпе, че кучето било лаело след 22 часа и всякакви такива неща който вече са коментирани преди няколко месеца и от тогава не е имало такъв проблем. Проблема е че една съседка си навря носа във нашите отношения и явно тя я настрой срещу нас. Целта на темата ми бе не как да взема къщата на на бабата, а дали някой е минал през този път и как да си върна поне част от средствата който съм хвърлил там, понеже не съм ги намерил на улицата и не смятам че е редно някой да се облагодетелства на гърба на другите! А проклетата и къща нека си я задържи, аз къща си имам и там ще ходя то е ясно. Целта на цялото занятие беше както казах и по горе тя да има някаква упора както и ние, да знам че ако ни няма 2 дни вкъщи ще има човек там и така нататък но 90% от отговорилите са овълчени за имоти и си мислят че и аз съм като тях. Даже вече съжалявам че пуснах темата! При консултацията със адвоката се разбра че ще си получа всеки лев за който имам фактура на мое име сиреч поне 80% от изхарчените пари във безплатния хотел на лошата бабка която в последствие осъзнах че е и алкохоличка и е изпила цял кашон ЛИЧНО МОЯ водка за тези 15 месеца престой там. Това е което имам да кажа! Моля кажете как се заключва темата за да се спре изливането на коментари от прости и злобни хора без работа. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт