Разходите на етап връзка

• 20 496
  • 724
  •   1
Отговори
# 270
Е той ако спестява за ипотека, да беше се навил на нейното евтино предложение за почивка.
На мен цялото му поведение ми е мишкарско. Скъпа почивка, ама гаджето с бенефити да участва. Тепърва ще купува с ипотека, ама гаджето с бенефити да участва. Нищо от това не е лошо само по себе си и всеки с нормална връзка го прави. Лошото тук идва от начина, по който мъжът се мъчи да пробута нещата. Той иска да е провайдър, ама ако може тя да плати това, това и това, а дори не са заживели заедно. Че и разправя как я бил тествал. Типичен завехнал лаладжия със страх някоя селянка да не се възползва от софийската му гарсониера, без да си е отворила достатъчно широко краката.

# 271
  • София
Аз исках да си сверя часовника, колко е нормално това от негова страна и очакването от моя. Това е ☺
Както виждаш има две крайности тук. За някои е нормално очакваният мъжа да покрива по-голямата част от разходите, за други не. Аз съм от вторите, държа на свободата да решавам и ме притеснява, че ако започне да плаща само той, може да реши и да поръчва само той музиката.
Но всеки е различен, няма еднозначен отговор. Считам, че е по-важно в един човек готовността да поеме разходи или отговорност (товст да не се чудиш ако нещо има проблем, той ще ти направи ли също проблем ), от колкото самото поемане.
Това със 70%-30%, без някаква сериозен довод за такива очаквания, изглежда малко зле от страни. Такива сметки на тоя етап са най-малкото проява на лош вкус и никакъв усет, все пак никой на никой не е длъжен. Той пък от своя страна те тества, защо го прави, не знам, не ми се струва никак добре.
Абе не задълбочаватй много тези отношение, защото има още много неща да си напасвате, включително и по-добра комуникация. Според мен и двамата малко се правите на интересни, той провайдър, ти принциса с фризьор...ненужни глупости и клишета.  Ако ти е готино с него и искаш да бъдеш 3 дни на почивка с него, като те питат ще си платиш една нощувка, кажи му че ще платиш и трите и повече да не те занимавам с глупости 😁 нали отивате там да си правите хубавото заедно, това трябва да е фокуса, егати битовизмите и сметки сиправите предварително. Ако отидете на тези екскурзия и усещаш, че продължава със сметкаджийската тактика, тогава ще решаваш. В крайна сметка, така се опознават хората и решават дали са един за друг.

# 272
Ами проблемът, както обикновено е в комуникацията. Като е казал, че иска да е провайдер, да го е попитала какво означава това и защо иска такива отношения. Когато се планира обща почивка с човек, с който не си семейство и нямате изградени навици за разпределяне на финансите, казваш, че участваш с половината, пък вече каквото се разберете.

Защото при семействата е съвсем различно. Може да са с общ бюджет, при който няма конкретно разграничаване кои пари откъде са дошли. Може единият да поема всички сметки за годината, другият - почивките и т.н. Но това са вече установени решения и драми няма.

# 273
Ето ви провайдър, който плаща за всичко (откраднато от друга тема) Simple Smile

# 274
Много крайни и генерални мнения. Мъж, който не е създал семейство на 42 може да има същите "недъзи" като мъж, който е имал семейство и го е зарязал. Същото се отнася и за жените. Последен влак няма, има влак с правилната дестинация. Много закостеняло мислене по нашите ширини за каквото и да е...

# 275
  • София
Моите наблюдения по темата. Тя си го харесва и той я харесва. Обаче тя, поне като мен, усеща че нещо не е съвсем таман. И ще кажа, че мен лично това усещане никога не ме лъже.
Не е въпросът във сметките, нещо друго е. Отидете на почивка и си говорете. Там ще се изяснят нещата.

Последна редакция: вт, 11 юни 2024, 12:23 от Rockstar

# 276
  • София
То тук трябва и да се уточни поканил те е на обща почивка или е питал дали искаш да направите обща почивка. Първото - да, по-скоро той да покрие разходи за нощувки и път (но на самата почивка и ти да се включиш дали ще е за чадъри, шезлонги, напитки на плажа, или някоя друга вечеря/обяд). Второто - за мен е нормално да поделите разходи, дори и да не е 50/50, то всеки да поеме някаква част.

Освен това може да имате съвсем различни възгледи колко е нормално да се изкарва за месец. За него например 3-4000лв може да е достатъчно и да възприема ок да е провайдър (ужасна дума!) с толкова. За теб може да не е никак ок.

А това, че на 42г не е имал сериозна връзка може и нищо да не значи. Не на всички хора в 20те и 30те им години основното нещо е да създадат семейство и да са обвързани. Мъжете доста по-късно може да узреят за такова нещо и в обкръжението си съм го виждала не веднъж. Жени също съм виждала на 35+, които да са още на вълна “живее ми се, работи ми се, пътува ми се” и да са напълно ок характери.

# 277
  • София
Дай си лептата за почивката, отидете и вижте нататък как ще се развият нещата.
Връзка на няколко месеца с обща ипотека - забрави.

И спри да се правиш на майка му, когато го посещаваш. Купувай вино и мезета, нещо набързо и не дълбай в препарати и прочие, не е сакат. Той сам ще си покаже съвсем скоро.

# 278
Аз съм от вторите, държа на свободата да решавам и ме притеснява, че ако започне да плаща само той, може да реши и да поръчва само той музиката.

Да често пъти така става ….
Майка ми има една приятелка, където всеки знае че мъжа и си има тук таме любовници. Но той адвокат и печели добре и Жена му търпи, не и се работило…. Когато мързела е по голям от самоуважението ….

# 279
Това с кой кого поканил ми е малко издребняване в опит да се оправдае изцепка. А този мъж се е изцепил. Няма срамно да не можеш да издържаш цялото семейство с една заплата, нито да не можеш сам да си купиш жилище. Проблемът тук е друг, но е на ниво малко над кофти чувство, затова е ровенето в левчетата - нещо не се усеща като хората и се хващаш за глупости, защото не можеш да обясниш добре.

# 280
Има си хора, които могат живеят в отворени връзки, къде заради едно, къде заради друго. Важното е презервативи да ползват...

# 281
Както виждаш има две крайности тук. За някои е нормално очакваният мъжа да покрива по-голямата част от разходите, за други не.

Моят житейски и форумен опит учи, че тези крайности се появяват като естествено радикализиране във виртуалния спор, но на практика в своя реален живот нещата са доста по-смекчени и по-близко до средата.
Иначе видях и учудващо меркантилни мнения, което ме кара да се замисля. Например това с поддръжката на кифленския вид. В други теми всички твърдят, че се грижат за външния си вид заради самите себе си, а не заради мъжете. Одобрявам това, и аз мисля, че така трябва да бъде. Обаче изниква въпрос - щом правите това за себе си, защо мъжът да трябва да е длъжен да го плаща? И при определен вид жени тунингът, фитнесът и поддръжката не се правят за себе си, а са средство за хващане на по-дащен провайдър. И тук няма лошо - има търсене, има и предлагане. Но е хубаво да се знае за какво точно говорим.

# 282
Моите 5 стотинки.
Тук се изписа, че са на етап гаджета или приятели с привилегии, но аз не мисля така, понеже и двамата искат и са говорили за следваща стъпка. При планирането на почивка е нормално да разделят някои разходи. Това не е вдигане на стандарта на мъжа, а вдигане на общия стандарт. Вместо да ида за 2 дни някъде, ще идем двамата за 4 дни. Те и двамата гледат на сегашната ситуация от позицията на бъдещо семейство.
Мъжът може също да иска да види как ще реагира жената ако я помоли да заплати част от парите. Може и шит тест да е, но е показателно до колко може да ръзчиташ в бъдеще на човека, с който ще градиш семейство.
Мъжът си е съвсем средностатистически мъж, нито е провайдър, нито е нещо повече или по малко от другите. Авторката е тази, която да реши дали с него ще е щастлива или на 35 да тръгва да гони михаля отново.

# 283
Сега той под наем ли е?

# 284
Какъв е този тест?

Общи условия

Активация на акаунт